Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק כשהצטרפתי לפורום הזה לא הבנתי כלום בתחום עכשיו אני מבין וכל זה ..

אבל עדיין יש לי שאלה שאני לא יכול לוותר ולא לשאול אותה ..

איך שהבנתי סאבים יש SQ על איכות וסאבים SPL על עוצמה..

אך אני חייב לשאול את השאלה הבאה:

איזה סאבים יותר חזקים (אל תחשבו את האיכותיות לעוצמות..עזבו את זה בצד)

אני שואל מצדכם איזה סאבים אתם חושבים שיותר חזקים.. ויותר טובים..

הסאבים של רוקפורד

הסאבים של קיקר

או הסאבים של פיוניר..

והשאלה האחרונה איזה סאבים הם החזקים ביותר ..

פורסם

רואים בדיוק כמה הספקת להבין... בדיוק אחרי פחות מ80 הודעות בפורום...

לכל חברה כזאת יש סדרות גבוהות, בינוניות ונמוכות אתה לא יכול ממש להשוות בין אחת לשניה באופן של "מי יותר טוב" כי זה תלוי בסופו של דבר בך - מה אתה אוהב

יש כאלה שיגידו קיקר הכי טובים ויש כאלה שיגידו שהם עוצמתיים מידי והם מעדיפים אינפיניטי שהוא מאוד מוזיקלי ומנגן מדהים אבל בכלל רחוק מלהיות מתאים לתחום הSPL

אין מה להשוות בין סאב וופר ממוצע של פיוניר 800 וואט לספינת הדגל שלהם שהוא 2000 וואט

כמו שאין מה להשוות בין קיקר קומפ וי אר שעולה 800 ש"ח לבין הL7 שלהם ושאר הסולובאריקים.

לכל חברה יש מאפיינים מסויימים לאורך הסדרות שלהם אבל את זה אף אחד לא יכול לקבוע לך חוץ ממך.

אני אתן לך את הדוגמא הכי יפה שאני יכול לתת לך -

רוקפורד יש להם כרגע שתי סדרות מאוד נמכרות

הP1 שהוא לדעתי זבל של סאב - לא עומד בעוצמות, מרוח לחלוטין ומשתעל כמו שפעת.

והP2 לעומת זאת שהוא מדהים בעוצמה ובדיוק שלו...

אבל אתה יכול לשבת ברכב, לשמוע את הP2 ולאמר איכס ואחרי זה להאשים אותי במידע "כוזב"...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

Guest תמיר .א.
פורסם

פיוניר החזק ביותר הוא כ5KW.

תמיר

פורסם

טוב בו אני אנסח את זה בצורה אחרת..

אם אני אביא לך

סאב של קיקר - 1000 וואט RMS

סאב של רוקפורד-1000 וואט RMS

סאב של פיוניר-1000 וואט RMS

מי היית אומר הכי חזק .. עזוב את המגברים וכל דבר אחר כמו שציינתי קודם רק תגיד לי מה אתה אומר יותר חזק יותר מרעיד יותר מפחיד..

מה נותן באס הכי חזק?

פורסם

אתה שם לב שאתה שואל מה יותר כבד? קילו נוצות או ליטר מים?

זה גם תלוי באיזה תיבה אתה שם אותם - בוא נניח אותם תנאים בדיוק אותו מגבר וכל אחד בתיבה האופטימלית שלו - 1000 וואט זה 1000 וואטט

מבחינה של העדפה אישית של הסאונד

פיוניר - פאק נו - רוב הסאבים שלהם לא מכירים בכלל את המילה "דיוק" כאן הסיפור נגמר אצלי

רוקפורד - פאנצ'י מידי (ואני מדבר רק על הסאבים הטובים שלהם) ואני לא אוהב מכת פטיש אני אוהב ליטוף.

קיקר - אני מאוד אוהב את הבאס שלהם, מדויק אבל פחות פאנצ'י ממה שאני רגיל להרגיש מסאבים ברוקפורד אבל הסולובאריקים למשל גורמים לי להרגיש ממרחק של 10 מטר מהם שאני הולך לחטוף שבץ.

ושוב - זאת הדיעה שלי - אתה לא בהכרח תסכים איתה כשתשמע אותם ויכול להיות שאתה אפילו לא יודע להגדיר את סוג הבאס שאתה אוהב.

ומבחינת העוצמה... נו באמת...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

Guest תמיר .א.
פורסם

זה גם לא פשוט,

כדי לבדוק מי הכי חזק תאורתית לפי נתונים QTS QMS QES VAS FS SPL XMAX וכו....

אתה צריך להציב באיזה תיבה הסאבים יעבדו לפי זה אפשר לתת תשובה טובה יותר תאורתית.

תמיר

פורסם

תן לי להוסיף עוד כמה דברים בנושא הזה

רוב הסאבים שאתה מדבר עליהם, החזקים ביותר 1000 וואט 2000 וואט ואני אפילו לא מדבר על עוצמות גבוההות מזה דורשים הגברה מטורפת שהיא ממש נדירה ברכבים שמשמשים אנשים ליום יום ואתה נכנס כאן כבר לעניין של שדרוג מערכת החשמל ברכב ותוספות רבות. בנוסף לכך סאב של 2K למשל עם הגברה שבאמת תספק לו את העוצמה הזאת - לא ישאיר לך זכוכית אחת שלמה בתוך הרכב במידה ותספק לו את התיבה הנכונה והתדר הנכון.

מה אתה בעצם מחפש? מה אתה רוצה לבנות - בוא נתחיל מהשאלות האלה ונמשיך הלאה?

1. מה התקציב שלך?

2. מעניין אותך SQ או רק SPL כמה שיותר חזק יותר טוב...

3. איזה סוג של באס אתה אוהב - כדי לענות את השאלה הזאת, לצערי חוץ מניחושים שלנו אתה גם תצטרך להשתמש באזניים שלך - תבוא למפגשים.

Pioneer TS-X150

פורסם

זה מה שאני מנסה לומר לכם..

נניח שהסאבים כמו שאמרתי 1000 וואט כל אחד..

נמשיך כך..

תיבה אותה תיבה בכל הסאבים

מגבר אותו מגבר.

הכל אותו דבר כל המערכת אותה דבר רק הסאבים שונים אני רק רוצה לדעת מה הבעיטות הכי חזקות..זאת השאלה..

כמו שאמרתי שהכל יהיה זהה רק תגידו לי מה בועט יותר חזק..

פורסם

אתה מסרב להבין... אין דבר כזה זהה - לכל סאב יש את הנתונים שלו ולא יהיה סאב אחד מבין שתי חברות שונות שיהיה באמת זהה לסאב אחר.

לפי שמיעה - משלושת החברות שציינת אני נוטה לכוון קיקר. אבל אם היית אומר לי לבחור בין L7 של קיקר לבין סטרוקר של סרווין ווגה אני חושב שהייתי בוחר בסטרוקר - וכאן ועכשיו יבואו כל חברי הפורום וכל אחד יתן לך דיעה שונה ואתה תתחיל להשתגע...

אין תשובה חד משמעית - אף אחד לא יתן לך כי אף אחד לא מסוגל לענות על כזאת שאלה באופן חד משמעי - קח את עצמך למתקין מערכות או ליבואנים של שלושת החברות שציינת ותראה בעצמך על מה אנחנו מדברים - רק לפי שמיעה את תהיה מסוגל לבחור - תיסע לאוזי רדיו (יבואן של פיוניר) תיסע לאוטופרט (יבואן של רוקפורד) ותיסע ל... (מי היבואן של קיקר בכלל?) ותבחן את זה בעצמך.

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב אחי תודה על ההסבר!

תשמע אחי יש לי רק שאלה אלייך לפני שסוגרים תעניין..

אני יש לי סאב PUNCH של רוקפורד והוא משהו פצצה ! חזק מאוד ! והוא בטיבה אטומה.

את הסאב יש לי 5 שנים כבר.ואני לא רוצה לאבד אותו סתם.

אז תשמע נכון יש את השירים באסים האלה שיש ברילמופקס..

האם להשתמש באחד ולהגביר .. האם יקרה משהו לסאב? האם הדבר ממש יזיק לסאב?או שלא יזיק..

פורסם

אני מאמין כי לפי ההסבר שלך אתה מחפש SPL.

אני אקל עליך קצת. ביום שישי האחרון התקיימה בחיפה תחרות בתחום הSPL.

עשה לעצמך טובה כנס לדינונים של התחרת, בדוק מי זכה ומה המפרט של המערכת שלו.

אני אתן לך את הדוגמא הכי פשוטה שנוגדת את כל ההשוואות שאתה מציג, כך את תמיר ואת זוג הפיילים הפשוטים שלו שעברו את הקיקרים ואת הסרווין ווגה וכו'.

פורסם

הפיילים בכלל לא חלשים ותמיר משפר את המגברים שלו באופן עצמאי - אני ממש לא מתפלא שהוא השיג תוצאה טובה יותר - הוא יודע להפיק ממגבר את המיטב והוא גם יודע להתאים את נתוני המגבר לסאב שבו הוא משתמש.

אני לא אתפלא אם אלה שהתחרו עם הסרווינים וכל השאר, היה להם בכלל סט-אפ לא נכון של תיבה ושל הגברה.

אני לא רוצה לדעת מה תמיר היה מסוגל להפיק משני סטרוקרים עם הידע שלו בהגברה ובניית תיבות... ושוב - מי אמר שהפיילים חלשים???

תמיר זה הדבר האמיתי לדעתי - בתחום הSPL - הוא נכנס לעומק של התחום, לא מעניין אותו בכלל אסטטיות או איכות מבחינת SQ. הוא מרוכז בנישה שלו - עוצמה! והוא עושה את זה על הצד הטוב ביותר - הנה, עובדה - בדיוק כמו שMJ אמר.

נו, אז איך זה עכשיו שפייל יותר חזק מסטרוקר? הה? מתחיל להשתגע כבר???...

Pioneer TS-X150

פורסם

:evil::snipersmi:mm_cry::onfire::shock2::splat::bad-word::bigcry::2gunfire::screwy::borg::morning::drinking:

טוב... נכנעתי!

אני אומר קיקר - לך על זה!

לגבי השאלה ששאלת קודם - לא הבנתי "רילמופקס" תסביר...

אתה מתכוון לזה שאתה דוחף באס ל1 ברדיו-דיסק - סתם מעוות את האות המקורית לדעתי - תגביר את הגיין במגבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

תקשיב , אני חושב שהבנתי מה אתה שואל , למעשה ניתן לנסח את זה כך : בתיבה מותאמת לסאב איזה סאב ירד לתדרים יותר נמוכים בלי לאבד עוצמה ? ככול שהסאב ירד לתדרים יותר נמוכים אתה תרגיש את המכה בבטן לא באזניים . וזה כנראה מה שאתה רוצה .

יש לחבר שהוא יבואן מערכות טראק שנבנה לבדיקה ובו יש ירידה לסאבים נמוכים , גם מערכת פשוטה ביותר אם שומעים נמוך מספיק שהממברנה לא תתעוות , מקבלים מכה רצינית בכל הגוף . אז אם אתה רוצה מכות כאלו תבדוק מי יותר חזק בתחום

אבל תזהר מי שחזק בתחום יכול לפוצץ לך את הצמכונית , ו/או לפוצץ הממברנה ו/או לפוצץ לך את הראש . כל זאת במקרה ודאגת לפני כן למערכת חשמל רצינית .

אה כן , לא בטוח במה שאני אומר אבל נראה לי שאתה תצטרך מגבר AB ולא קלאס D כי רק למגברי AB יש מספיק דאמפינג פקטור לשלוט על ממברנה בתדרים כאלו , אבל אולי אני טועה פה . אני בטוח שגרין מונסטר ותמיר יוכלו לומר יותר בנושא ממני

מקווה שקלעתי לרצונך ומקווה שהסברתי עצמי נכון . בהצלחה יהודה

עריכה :

לאנוס מה שתמיר עושה זה להשיג עוצמה מירבית על תדר מסויים , אפילו תמיר לא יאמר שאם הוא ירצה לקבל הענות שטוחה עד 20HZ הוא יוכל לקבל מפייל מרובע . בשביל לקבל שהסאב ישמע או יזיז ממברנה שתרגיש 20 HZ צריך ממברנה שנבנתה לכך וזה רק סאבים יקרים יעשו .

בברכה יהודה

• תוכן חדש...