Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברייה,

רבים מאיתנו זוכרים את הכיף והתרגשות מהאוטו הראשון שהיה שייך רק לו:smilecolr ...

הרבה זמן חיכיתי לרגע ה"הוא" שברשיון הרכב היה כתוב שמי.

חסכתי מאז שהרעיון של בעלות הרכב עלה בכלל לראשי!

ה"חלום" הזה התחיל בהיותי בן 4 שביום ההולדת קבלתי מאבי "רפליקה" של מרצדס שניתן היה לדווש עליו

ולהרגיש ברומו של עולם!

מאותו יום, במשך 15 שנים, חסכתי כל שקל מכל מקור שהוא ומעבודה בלילות כאיש אבטחה בהיותי חייל בשירות סדיר בצה"ל. לאחר התייעצות עם כל הגורמים וחיפוש ארוך ומייגע אחר כלה מתאימה, הצלחתי לקנות טריומף ספייטפייר MK2 Roadster , שהייתה רק שלי:-) (הייתי אז בן 19 ) שגרמה לי להנאה , כעסים (הוישרים התנתקו ועפו לי כבר בסיבוב הראשון) ומעל הכל שמחת חיים!

איך אתם הצלחתם לרכוש, לקבל, לגנוב, להיוולד עם "מכונית של זהב בפה"?

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשאני קיבלתי רישיון נסעתי רק על הרכב של אמא שלי שהוא אוטו עבודה הרוס מכל הכיוונים, חלונות לא נסגרים, ידיות דפוקות, דלת אחת כלל לא ניפתחת ואין לי מושג איך לפתוח אותה ריפודים קרועים החליפו לו כבר מנוע וגיר, אבל כל עוד הוא נוסע והיה ברשותי רישיון שהוצאתי בגיל 17 נסעתי על האוטו כל עוד הוא נוסע, ד"א הרכב הוא: Misubushi Champ.

כעבור הרבה זמן אמא שלי חסכה כסף ועד לא מזמן קנינו רכב מאזדה 626 שנת 2000 שהוא על שמי, נסענו עד לטבריה כדי לקנות אותו, מכיוון שכל הרכבים הספציפיים הללו עשו מעל ל-150,000 ק"מ וזה עוד לא הגיע ל-100,000. אז החלטנו ללכת על זה.

והנה הרכב היה אמור להיות אל אמא שלי ובגלל שהיא רגילה לרכב המעפאן שלה היא מפחדת לנסוע על המאזדה, לכן היא הפכה להיות שלי ואני מטפל בא ואף אחד לא נוהג עליה, עד שאני יתגייס ואמא שלי תאלץ לנסוע עליה כי מתי שהו היא צריכה לתפוס אומץ.

וזה הסיפור הקטן שלי.

קובי.

פורסם

את היום שאחזתי בהגה האוטוביאנקי Y-10, לא אשכח לעולם.

סיפור מרתק מאחורי הרכישה אין. שליש מחסכונות, שליש מההורים ושליש באשראי (קניתי מהרץ).

5 שנים היתה בראשותי, ונהניתי (כמעט) מכל רגע.

• אחראי פורום
פורסם

כמה ימים לפני השחרור מהצבא קלטתי ליד בית של חבר את החלום דאז -

חיפושית 71 אדומה...

אז כנראה ("אז"...6 וחצי שנים) לא היה ביקוש חם לחיפושיות במחיר זול יחסית,

והרכב נותר עומד עם שלט עד חודש לאחר מכן, כשקיבלתי את מענק השחרור (3700 ש"ח, משהו כזה).

דקה אח"כ התייצבתי עם כל הסכום - 3000 ש"ח הלכו לקנייה והשאר - לשאר.

היא היתה במצב מדהים...הוחזקה 20 שנה ע"י מבוגרת שנסעה מעט מאוד.

לא היה יותר מאושר ממני אז.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כשהשתחררתי מהצבא נהגתי על הפיז'ו 307 2.0 של אמא שלי שהיתה מאוד מהנה ומפנקת, אחרי שחזרתי מחו"ל החלטתי שהגיע הזמן להגשים חלום והתחלתי לעבוד בפירוק גגות אסבסט - כשכל המשכורת הוכנסה למעטפה שהוקדשה לרכישת החלום - אלפא ספרינט.

אחרי 3 חודשים, בהן גם הספקתי להדביק במומחיות את הפיז'ו של אמא שלי לפרונט של סמיטריילר, רכשתי את רכבי הראשון - אלפא ספרינט 1.7 מבציר 1988, כסופה...

עד היום אני משלם על הטיפשות שלי... :wink:

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

את האוטו הראשון שלי קניתי בגיל 17 ,זה היה פיג'ו 205 מודל 88 עם עבר של משרד הבטחון.

קניתי אותו ב3000 שקל (אגב מכרתי אותו ב4000 :-P ) ועשיתי עוד איזה ישור קיו ב1000 שקל.

וככה נסעתי בו 3 שנים בכיף בסבבה בזמן שרוב החברים נסעו במכוניות של ההורים.

כמה שהיו מסתלבטים עליי בגלל שהאוטו היה חורק (סרן אחורי מתפורר ובולמי זעזועיים במצב נוזלי.. :? ) מאוד אהבתי את האוטו הזה והוא שירת אותי מעל המצופה . אפילו החזרתי אותו לכביש אחרי תאונת חזית די רצינית שעברתי איתו .

800x600.jpg

פורסם

שבוע טוב.

האוטו הראשון (והיחידי, ועדיין יש לי אותו) הוא הפולו :).

פחות או יותר הבטיחו לי רכב שאני יעשה רישיון (יקבל), בסביבות 40 אלף ש"ח זה עלה ל-50 אלף ש"ח ואחר כך יחד ל-30 אלף ש"ח, ואז לא זוכר מה בדיוק הלך.

ואז הלכנו לאוטו דיל ,ואבא שלי אמר שהוא לא יוצא משם בלי אוטו ,ויצאתי משם עם פולו מ-ד-ה-י-מ-ה!!!

http://imgsrv.pic4u.co.il/f6b5182f24960c8c0f4480b49d0f3a20030000.aspx

(לעוד תמונות, הודעה פרטית).

הלבנה שלי ב"ה.

כמה חודשים טובים עברו מאז שקנו לי אותו, עשרה ימים אחרי שעברתי טסט ב"ה :).

שבוע טוב.

עוז.

אין על מי לסמוך רק על אבינו מלכנו שבשמיים.

פורסם

הרכב הראשון שלי אופל מודל 76 הייתה אצלי 4 חודשים,,ושהתגיסתי הייתי נהג בוס ,ואחרי התהפכות עם הרכב ,קיבלנו אפלאוז נוצצת וחדשה שהייתי נהג יחיד עליה 3 שנים,יש לציין שהורכבו עליה מ"ס אזרחיים מערכת,מגנזיום ,וספוילר,למורת רוחו של מפקדי:-P

שבוע טוב רן

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

הנה סיפור שלי.

התחלתי "לנהוג" בגיל 6 - על הברכיים של אבא, ברוסיה, בדרכי אפר...

הרכב הראשון במשפחה היתה LADA 1101

הרכב הראשון בארץ - פיאט UNO 1.4

בגיל 19 קנינו ביחד עם חברה שלי (לשעבר) פיג'ו 205 שנת 85 - ב-5000 ש"ח ולאחר שנה וחצי נמכרה. וקנינו "חדשה" בציר 1995 עם מזגן (מה שהיה חסר בקודמת).

עד עכשיו טוב ויפה אבל אלה לא היו ממש מכוניות שלי.

יום אחד נפרדתי מחברתי הקודמת ונשארתי גם ללא אוטו (קצת ציני - אין מה לעשות)

עברתי ל דו גלגלי - לאף לא אופנוע - אופניים, ומי שמכיר חיפה, זה לא המקום הכי סימפטי לכלי תחבורה שכזה, אבל באות התקופה גם לא יכולתי להרשות לעצמי רכב.

אם סבלתם עד עכשיו ולא נרדמתם אז הגענו לעיקר הסיפור.

לאחר שמצאתי עבודה, התחלתי לחפש מכונית עם קצת פילפל. לאחר 2 מכוניות פיג'ו 205 היתי משוחד לקנות אחת הגרסאות היות חמות ולכן חיפשתי 205 GTI.

יום אחד חזרתי מעבודה (ממת"ם לטכניון) ורציתי לעבור ברחוב שבד"כ אני לא נוסע... עד היום אני לא יודע למה עשיתי את זה - זה מוסיף עליה ומאריך את המסלול בכמה מאות מטרים.

ובסימתה ראיתי אותה... אדומה... עם שלט למכירה.. ועם הרבה אבק.

נו טוב, כולה פיאט טיפו - מה ההתרגשות...

למחרת עברתי שם כבר באור יום - ועצרתי לראות את פנים הרכב:

הגה מקורי מעור?

סלון RECARO?

משהו לא הסתדר לי - זאת לא פיאט...

עשיתי סיבוב, מאחורה מצאתי תבית 2.0 - בטח זוללת דלק הפיאט הזאת, חשבתי בלבי.

בצד מצאתי עוד תבית מעניינת - 16V - מה זה אומר?

רצתי למחשב ופתחתי תרד: http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=49456&highlight=SPORTIVA

עד שקיבלתי תשובות - לא ידעתי איזו פנינה מצאתי.

במקביל חיפשתי גם מידע באינטרנט - הזמן עבר והתחלתי לקלוט על מה "נפלתי"

הרמתי טלפון והפתעה:

X "שלום, אני בקשר לרכב" - אני כבר יודע איך לסנן סוכנים

Y "שלום, איזה רכב???"

X "...." - זה הרגע שאני בד"כ אומר תודה ומנתק.

Y "פשוט יש את הרכב שלי שאני מוכר ויש את הפיאט של הבן של הקרוב משפחה..."

X "..." - זה הרגע שהיתי צריך להניח שפורפרת כבר פעמיים.

Y "תשמע כך פלאפון של הבעלים, בעוד יומיים הוא חוזר מחו"ל..."

טוב שווה בדיקה.

מפה לא הבנתי מה קורה איתי:

כל יום מצאתי לפחות פעמיים ביום עומד ליד הרכב (אני לא ממש ילד בן 28)

מנסה להתקשר למס' פלאפון למרות שאני יודע שרק מזכירה אלק' תענה...

בינתיים אירגנתי סכום שהתכוונתי להוצי על הרכב.

סוף-סוף פגשתי את הבעלים של הרכב.

בחור מאוד חביב, גר בהונגריה, אספן מכוניות.

הוא נתן לי סיבוב על האוטו - מי שמכיר הירידה מטכניון לצ'ק פוסט ועליה בחזרה...

באותו היום סגרנו על הרכישה.

P.S. - אישתי לפעמים מקנא בה (בטיפו) - אומרת שיש לי עליה רגשות כמו לאישה ממש...

טיפשי - אולי, מצחיק - אולי

זה הסיפור של הרכב הראשון שלי...

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם

במסגרת הסיפורים קבלו וידוי

כיום אני בן 28 וחצי נשוי

ומאז שאני זוכר את עצמי אהבתי מכוניות הייתי מקפיץ אותן על השטיחים מריץ פרארי טסטרוסה 1:27 עדיין שלמה על שלט רחוק

שומר כתבות ומגזינים הבעיקר אוטו שהיו אז בהתחלה

גורר את אבא שלי לאוטומוטור עוד כשהייתי בן 10 או 11

בגרתי אם השנים קנינו מיצובישי 94 הוספנו ספוייר וג'אנטים וחשבתי שהאוט נראה לא רע כמובן חיכתי לנהוג עליו ואחי אז חייל חזר בדרך מתל אביב (נרדם על ההגה ואוטו טוטל לוס

קנינו הונדה סיויק 102 SI

שהייתה הרכב הכי ספורטיבי שהיה בבעלותנו מעולם

טוב נו מה רע 102 כוח סוס ממנוע 1500

עוד לפני כן הייתי צופה הלנצ'יה מנצחת בכל ראלי אפשרי ולא ידעו מי סובארו או מיצובישי אחר התחילו הלאגסי לנצח בתחרויות והגיעו למהירות נאות ואז סובארו התחילו לחמם מנועים!

טוב ולחלק העיקרי

מאז ועד היום כל הסובבים אותי יודעים שזאת האהבה שלי אני מצייר די הרבה חולם בעיקר אך מעולם לא היית בבעלותי איזה 205GTI אלפא קטנה, או אימפרזה טורבו,לנציה אינטגרלה עדיין חלום רחוק או קוראדו חמודה

כיום אני מבין כמה זה חסר לי וכיום הצאנס הכלכלי שלי לקנות אחת שמורה או במצב סביר הולך ופוחת כי הן נעלמות אך עדין עולות כסף רב לקניה ואחזקה ואם כל המשכנתא אני לא רואה איך אני הולך לקנות. אחת!

אה ובנוסך לכל בחיים לא נהגתי על אחת מהן כי לא הייתי בחברה כזו של אנשים בעלי רכבים כאלו אז חלומות רחוקים לחוד והמציאות לחוד!!!!!!!!!!

מוטו בחיים: חוץ ממה שלא טוב ,הכל טוב!

בכביש אל תנהג לאט ובעייפות, סע! מהר ובריכוז!!!!!!!!!!!! :evil:

פורסם

רכב ראשון(בצבא) - לנצ'יה Y10 LXמנוע 1.1 חלונות חשמל (נופלים,תוקנו)נעילה מרכזית(כולל דלת אחורית!תוקנה..)רכב מדהים..אילת בקיץ..שלג בירושלים/חרמון בחורף..

הייתי מחזיק אותו עד היום אם היה מזגן(צריכת דלק של קטנוע)

ד.א:שמה היה צופפי(על שם צופפים דפוקים..)

כיום קורדובה SX

מצורפת תמונה

18032006(004).jpg

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

בגיל 14 התחלתי לעבוד, לפני הרשיון, בערך חצי שנה, דודה שלי מכרה ג'אסטי 88, שידעתי שאסור לפספס, נתתי כסף כמה שצריך, אבא נסע באוטו, אחותי הגדולה נסעה באוטו, יומיים אחרי שקיבלתי רשיון, מישהי נכנסה באחותי בצד, האוטו ירד מהכביש.

אח"כ הייתה סובארו לגאסי, אבל אוטומט, בגלל אמא, אח"כ מכרתי אותה ברוב טיפשות, וקניתי ג'אסטי 92...

בין לבין, היו לי 3 קטנועים, היום אני מתנייד על קטנוע (4 כבר), בסופ"ש על פוקוס של אמא, חוסך כסף לכיון TMAX :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

מגיל 3 בערך אני אוהב ומת על מכוניות, תמיד ידעתי לזהות סמלים וסוגי רכב, אני נוהג כבר 4 שנים עוד מעט והחלפתי מספר לא מועט של מכוניות, עד שאני יגשים את החלום שלי (פרטים בהמשך) הכל התחיל שיום אחד אבא שלי ביקש שאני אסע איתו למוסך של חבר שלו כי הוא לוקח משם רכב לבן של חבר.

טוב נסענו בכניסה עמדה אופל קורסה מודל 85 צבע בז דהויי ממש ממש שמורה, מאוד התלהבתי מהרכב, נהגץי רק אז חודשיים אולי יקשתי מאבא שלי שאולי הוא יצליח להשיג לי כזה, או את זה ספציפי.

יום שישי אחד נסעתי איתו למוסך לשחרר את הרכב, הגענו הביתה אחרי שאני נהגתי בו שהוא מלווה אותי מאחורה על האופנוע.

ישבנו ככה לאכול והוא הודיע לי שהוא כבר העביר את הרכב על שמי והרכב בעצם שלי.

וזהו נורא שמחתי עברתי המון המון עם הרכב הזה, נמכר אחרי שנה, ואז קניתי דיהוו רייסר, שהשקעתי בה המון המון, הרכב הכי מגעיל שהיה לי בחיים, גם היא נמכרה אחרי שנה וחצי, אחר כך קניתי גולף מודל 90 שמאוד נהננתי ממנה, כעבור חצי שנה מישהו שאל אם אני מוכר, התלבטתי אמרתי שכן, נמכרה ב 2000 יותר ממה שקניתי אז.

אחר כך קניתי מיצובישי סופר לאנסר שמאוד אהבתי, אבל משום מה נדלקתי עם כריזמה ומכרתי אותה ברווח גדול של 4000 שקל כעבור חודשיים.

עכשיו יש לי כריזמה, גם היא למכירה, כי הרכב שאני מאוד רוצה זה טריומפ ספיידר אדומה מודל 69.

זה החלום שלי ובחיים אנ'לא אחשוב למכור אותה אם תיהיה לי כזאת.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

עכשיו יש לי כריזמה, גם היא למכירה, כי הרכב שאני מאוד רוצה זה טריומפ ספיידר אדומה מודל 69.

זה החלום שלי ובחיים אנ'לא אחשוב למכור אותה אם תיהיה לי כזאת.

אתה בוודאי מיתכוון לטריומף ספיטפייר:-) .

מריוס

spitfire.jpg

• תוכן חדש...