Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך נדפקתי באיביי אבל הסתדרתי בסוף (וגם יש אופנוע)

נמרוד רחמימוב
שימו לב! השרשור הזה בן 6774 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני תחילת הסיפור העצוב, אקדים ואומר שסחרתי באיביי כ 130 פעם, ונסיוני המצטבר עם האתר הוא מצויין. זו גם הסיבה שכשהחלטתי לקנות אופנוע - קניתי דרך איביי.

למי שלא זוכר, קניתי הונדה CB750 בשמיני בדצמבר. המוכר, אחד בשם Francis Klos מקונטיקט, בעל 46 פידבקים חיוביים (מאה אחוז), היה מאוד ידידותי בטלפון לפני הרכישה. הוא סיפר לי על האופנוע וגם שלח לי סריקה של הטייטל, שהיה על שם היורשים של הבעלים שנפטר. הוא גם הביע נכונות להסיע את האופנוע לניו-ג'רזי בטנדר שלו תמורת $350 , כך שבסיום המכירה, העברתי לו $1775 באמצעות Paypal עבור האופנוע, בניית ארגז, והובלה. הוא הבטיח שיעשה את זה לפני חג המולד.

הימים חלפו, והאופנוע איננו. אדון Fran לא מגיב למיילים, וגם לא עונה לשיחותי בסלולרי שלו. איתרתי טלפון של סבתו (גברת דה-לה-רוקו) וממנה הגעתי לאמו של הבחור, שהסבירה לי ששבר את הרגל, והבטיחה שהוא חוזר אלי בקרוב. מסתבר שהזבל לא נופל רחוק מהפח, ואמו שקרנית כמוהו. מצאתי טלפון של הורי חברתו (האינטרנט הוא כלי בילוש מצויין) וסיפרתי לאבא של חברתו שהבחור דופק לא רק את הבת שלו. כעבור שעה קיבלתי ממנו טלפון שבו הוא אמר שהכל אי הבנה, והוא יחזיר לי את הכסף. אמרתי לו שאני רוצה את האופנוע ולא כסף, והוא טען שמכר אותו לאחר.

בשלב זה עשיתי ארבעה דברים:

1. הגשתי תביעה ל buyer protection plan של איביי. הם מבטחים רכישות של רכב באתר עד $20K , אבל הסבירו לי שזה רק מכסה עסקאות בארה"ב, ושאינני מכוסה.

2. פניתי ל Paypal שביררו הענין והחליטו שאני צודק, ולכן הקפיאו לו את החשבון, והעבירו לי $335 שנותרו שם. הם הסבירו שאחריותם מוגבלת לסכום שמצליחים לשים עליו יד.

3. פתחתי הליך בוררות ב squretrade , אך המוכר לא הגיב לפניות שלהם, ולכן סגרו את הפניה.

4. דיברתי עם ידידנו ניב בנדר (חבר הפורום Bender שנמצא עתה בניו-ג'רזי) שהתנדב לעזור לי משם. הוא שוחח עם המוכר, ואף הביע נכונות לנסוע אליו ולאסוף את האופנוע, אך אדון Fran תחילה טען שהוא מחויב להחזיר הכסף, אח"כ טען שאין לו את האופנוע, אח"כ טען שהוא כועס עלי שהתלוננתי עליו, וכו. וכו. בקיצור - היה ברור שאין טעם בנסיעה כי אופנוע לא יצא מזה.

המסקנה? אין לי מסקנה ממש מגובשת. מצד אחד, זה מתבקש שיהיו רמאים במין עסקאות כאלו. מצד שני, באמת יש לי נסיון מצוין עם איביי, כולל רכישת רכב באותו האופן. נקטתי בכל אמצעי הזהירות שאני מכיר, ובכל זאת נדפקתי. הדבר שהכי מפריע לי בסיפור הוא שבירת האמון הבסיסי שיש לי בהגינותם של אנשים.

ומסקנה שכבר הגעתי אליה מזמן - אין תחליף לתמיכה שמקבלים מחברים בפורום ובמועדון.

נמרוד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

נמרוד -

קודם כל אני מצטער לשמוע על המקרה המעצבן.

שנית, הרבה פעמים ניתן לפתור בעיות מסוג זה בפניה ישירה למשטרה המקומית, השריף באיזור מגוריו של פרנסיס יבוא לדפוק אצלו על הדלת וזה מאוד לא נעים.

אתה יכול להודיע לברנש שה-PD לא ישמחו לדעת על המקרה, הרעיון לבד יכול לפתור לך הרבה בעיות.

שלישית, שמור תדפיסים של כל אימייל או חליפת הודעות ביניכם, במידה וזה יגיע לאיזושהי בוררות זה יכול להיות שימושי מאוד.

מוטי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

3. פתחתי הליך בוררות ב squretrade , אך המוכר לא הגיב לפניות שלהם, ולכן סגרו את הפניה.

אין לי נסיון בסחר באיביי, אבל השורה הזו נראית לי משונה.

אין ל-squretrade סמכויות ? איזה מין בוררות זו ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי נמרוד,

כעת, כשאני קורא את השורות, אני ממש מצטער שלא חזרתי אליך אתמול אחרי הטלפון שלך,

הייתי עמוס וחשבתי שהטלפון הוא בנושא הדומה שקרה לי.

מי כמוני מבין אותך. ובאמת, גם אני הרגשתי ומרגיש שיש שינוי בעולם,

ומילה של מישהו זה כבר לא המילה שהיתה פעם.

כפי שאתה כותב - אדם שיש לו 100% פידבק חיובי, ומתנהג ממש כגנב/חוצפן/רמאי ומה לא.

איך ניתן לבטוח במישהו? :mm_sad:

אני גם בהחלט מבין ומזדהה איתך שחשוב לך יותר האופנוע מאשר החזרת הכסף,

חבל מאד שקורים דברים כאלו. האמון מידרדר גם מול אנשים אחרים שאולי הם כן בסדר.

אני מניח ממה שכתבת, ומהיכרותי אתך, שעשית כל שניתן להשיג את האופנוע, כך שאינך צריך עצות.

מה שכן, אני מרגיש הזדהות עם הזעם, והרצון "להרוג" את הנבל, שבוודאי יש בך.

אדם זבל שגורם למישהו טוב להרגיש פרייר וחסר אונים.

שלך מכל הלב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

:x .

ואני כעסתי שההינס שהזמנתי לא הגיע אחרי חודש וחצי וכנראה גם לא יגיע.

אבי.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואו נמרוד מאוד עצוב לשמוע על כך,עד עכשיו רכשתי 7 פריטים מאיביי וכולם הגיעו כמו שצריך,אבל כולם מאירופה,זה מעלה חששות בכל מה שקשור לקנייה בסכומים גדולים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום בעייה, שילמת על מוצר ולא קיבלת כלום:

אתה יכול לדבר עם חברת האשראי(ויזה\ישראכארט), דרך כרטיס אשראי יש כיסוי, או שיחזירו לך את כל הכסף או שתקבל את המוצר.

מניסיון אישי, תתקשר לחברת האשראי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני תחילת הסיפור העצוב, אקדים ואומר שסחרתי באיביי כ 130 פעם, 3. פתחתי הליך בוררות ב squretrade , אך המוכר לא הגיב לפניות שלהם, ולכן סגרו את הפניה.

4. דיברתי עם ידידנו ניב בנדר (חבר הפורום Bender שנמצא עתה בניו-ג'רזי) שהתנדב לעזור לי משם. הוא שוחח עם המוכר, ואף הביע נכונות לנסוע אליו ולאסוף את האופנוע, אך אדון Fran תחילה טען שהוא מחויב להחזיר הכסף, אח"כ טען שאין לו את האופנוע, אח"כ טען שהוא כועס עלי שהתלוננתי עליו, וכו. וכו. בקיצור - היה ברור שאין טעם בנסיעה כי אופנוע לא יצא מזה.

המסקנה? אין לי מסקנה ממש מגובשת. מצד אחד, זה מתבקש שיהיו רמאים במין עסקאות כאלו. מצד שני, באמת יש לי נסיון מצוין עם איביי, כולל רכישת רכב באותו האופן. נקטתי בכל אמצעי הזהירות שאני מכיר, ובכל זאת נדפקתי. הדבר שהכי מפריע לי בסיפור הוא שבירת האמון הבסיסי שיש לי בהגינותם של אנשים.

ומסקנה שכבר הגעתי אליה מזמן - אין תחליף לתמיכה שמקבלים מחברים בפורום ובמועדון.

נמרוד

bender can still drive to coneticet to give him a visit with a few friends.....x:twisted: x

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום.

צר לי לשמוע על העוגמת הנפש שניגרמה לך.

רעיון אולי יעזור שווה לנסות.

פנה לשגרירות ארה"ב בישראל תנסה להפגש אם נציג המיסחר האמריקאי בארץ (יש דבר כזה)

ספר בדיוק את הישטלשלות המיקרא ואני משוכנה שהוא ינסה לעזור (זה אחד התפקדים שלו)

תיתפלא אבל הם מאוד קשוחים בנושא והם מעונינים לשפר תמיד את קשרי המיסחר.

בברכת הצלחה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל נמרוד משתתף בצערך.אכן עוגמת נפש גדולה,ואני מציע לך לא לוותר,ולא לעזוב את הבחור עד שיוחזר לך כספך במלואו.

נק' למחשבה שעליה חשבתי מכייון ששגם מוכר שיש לו 100 אחוז פידבק מתגלה כרמאי מדוע לא שיהנהגו שם באי ביי בצורה כזו:- רק שהמוצר מגיע ללקוח ומאושר על ידו,יוכל המוכר לקבל את כספו שיהיה מופקד בנאמנות בחשבון ביניים באי ביי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל נמרוד משתתף בצערך.אכן עוגמת נפש גדולה,ואני מציע לך לא לוותר,ולא לעזוב את הבחור עד שיוחזר לך כספך במלואו.

נק' למחשבה שעליה חשבתי מכייון ששגם מוכר שיש לו 100 אחוז פידבק מתגלה כרמאי מדוע לא שיהנהגו שם באי ביי בצורה כזו:- רק שהמוצר מגיע ללקוח ומאושר על ידו,יוכל המוכר לקבל את כספו שיהיה מופקד בנאמנות בחשבון ביניים באי ביי.

so many problems in your advise....x

if the customer will get the item but will say that he didnt get it?

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש מצער לשמוע דבר כזה.

חלום ילדות שלי הוא פוני אדומה פתוחה שחשבתי להשיג דרך e-bay כנראה שאצטרך לחשוב על דרכים אחרות......

מדוע לא שיהנהגו שם באי ביי בצורה כזו:- רק שהמוצר מגיע ללקוח ומאושר על ידו,יוכל המוכר לקבל את כספו שיהיה מופקד בנאמנות בחשבון ביניים באי ביי.

תמיד יהיו את אלה שיגידו שהם לא קבלו למרות שהם קבלו.......

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי נמרוד.

אין ספק מרגיז, ועוד יותר מרגיז שבירת האמון,האמן לי מי שהיה ב"סרט" הזה מבין אותך היטב,אלא מה,כמה שתבחוש בעניין זה כך תסבול יותר,הבט קדימה,תמצא משהו אחר מתאים,מבחינתי אעזור ככל שאדרש,למוכר שלך הבה נאחל יחד,שאת הכסף שרימה אותך יוציא על רופאים.

המשך יום טוב-זאב.

zeev

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי נמרוד.

,שאת הכסף שרימה אותך יוציא על רופאים.

המשך יום טוב-זאב.

וככה הוא יגיע לנמרוד....:wink:.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6774 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...