Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבליינדר עובד. השוטרים מזהים ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, 1 וחצי בלילה נסעתי בכביש מכיוון הרצליה פיתוח לרמת השרון, כביש שני נתיבים, ישר מהירות לא ידועה אבל מעל 70 פחות מ 90 (משוערת 70 וקצת). פתאום זמזום רם של הבליינדר קוטע אותי, אחרי שתי שניות של התעוררות אני בולם מייד לחמישים קמ"ש מכבה את הבליינדר ומסתכל ...

אחרי זמן שנראה כמו נצח (לפי דעתי מעל חצי דקה) אני רואה שוטרים חבויים בצד, הניידת מוסתרת, מסמנים לי לעצור.

השוטר מגיע ומבקש רישיון ורישיון רכב, לאחר שהם בודקים את זה מגיעים שני השוטרים ביחד ואחד שואל אותי אם יש לי משבש. אני עונה שלא, הוא הולך לקדימה של הרכב ולא רואה כלום, מתכופףך על הכביש ורואה את היחידות של הבליינדר. עולה חזרה ושואל אותי - היית חייב לתת לי לשכב על הכביש :?: אני עונה לו " זה רק גלאי ראדר" הוא שואל איפה התקנתי ואני עונה :לא התקנתי, קניתי ככה את הרכב". הוא שואל איפה המתג הפסקה ואני מראה לו, שואל אם אמרו לי לכבות שזה מצפצף ואני אומר שכן.

"יש לך מזל שנסעת לאט עוד לפני שכיווננו עליך, אחרת היינו מעכבים אותך, מזמינים ניידת, מפרקים את המשבש ומגישים תלונה, הפעם אתה יוצא על אזהרה ..."

ושחררו אותי.

מצד אחד מטריד אותו שהשוטר עצר אותי וידע על המשבש. מראה שהם למדו איך זה שרכב מתחמק מהם במשך כמה שניות. אני חושב שאחת הסיבות שהם תפסו אותי זה כי הם לזרו מרחוק מאוד (מעל חצי קילומטר) ומהירות הנסיעה הייתה איטית. נתן להם מספיק זמן להחליט מה לעשות ולעצור אותי.

מצד שני, הרבה יותר טוב לדעת שהשוטרים לא יודעים מה לעשות עם המשבש, אני בטוח שהם יכולים לפרק אותו (מכשיר לא חוקי) אבל כנראה שאין תלונה משמעותית שהם יכולים לשם על זה וזה לא שווה את הזמן והטרחה שהם יכולים לנצל כדי לתפוס עוד קליינטים.

בדרך כלל, בכבישים מהירים, השוטרים לוזרים רק מ300 מטר (תפיסה ממרחק רב יותר אינה חוקית), ובמהירות 120 קמ"ש הנהג חולף על פניה תוך 10 שניות, כלומר אין מספיק זמן תגובה לשוטר. הפעם המרחק היה רב יותר מהסיבה שלא ניתן היה לראות את השוטר, וככה הם יכולים לאמוד מהירות מרחוק ואחר כך לתפוס במרחק הנכון.

אני מרוצה :-)

פורסם

לפי שעה נראה לי עדיף אישום כלשהו על שימוש במשבש מאשר להתפס על מהירות ובמיוחד על סעיף של 31 ק"מ מעל המותר שעל סעיף זה מקבלים 10 נ"ק אוטומטי !

קצת עצוב שאם אדם מורשע כאחראי בתאונה עם נפגעים הוא "מקבל" 8 נ"ק ועל סעיף מהירות (31 ק"מ מעל המותר) מקבלים 10 נ"ק....

בעבר המשטרה ניסתה להוציא מחוץ לחוק את המשבשים בטענה של עבירה על חוקי משרד התקשורת וברור שצחקו עליהם, המשבש אינו משדר דבר ונעזר בטכנולוגית אינפרה של החזרת הקרן תוך הוספת ערכים לשם שיבוש קריאה, אותה טכנולוגיה סטייל שלט לומד שיש לנו בסלון (בלי השיבוש כמובן)...חריפים שם החברה במשטרה, כל תלמיד י"ג באלקטרוניקה היה מוריד אותם מהרעיון.

לדעתי אם היה אישום מהותי נגד משתמשי המשבשים כל פורש\גיפ פורש קאיין\האמר\אימפרזה\205 מקרטעת\ בפיתוח הייתה נעצרת ומקבלת אישום.

שאלה,

משהו יודע על מקרה שכן הוגשה תלונה נגד אדם ששיבש לשוטרים ?

ואם כן איזה אישום ? ,חוץ מסעיפים של הפרעה במילוי תפקידו של שוטר.

פורסם

תאמין לי שאתה מעדיף 10 נקודות ברשיון שנמחקות אחרי שנתיים מאשר הרשעה בפלילים

משבש - זה לא חוקי משמע פלילי. אתה לא רוצה תיק פלילי במקום נקודות

תאמין לי שהעונש אם הם היו מתעקשים היה הרבה יותר גרוע מ10 נקודות ברשיון.

נחמד לדעת שזה עובד אם כי כנראה שלא מספיק טוב..

פורסם

כבר היו על זה דיונים בעבר. כשמדובר בבליינדר שגורם לשוטר לקבל הודעת שגיאה שאינה מעידה על שיבוש, אין לו דרך להוכיח שהשתמשת במכשיר לצורך שיבוש אלא אם כן הודית שהמכשיר פעל בזמן הלזירה.

לפרטים מדוייקים על הדרך להתמודד עם שוטר שעוצר בגלל חשד לבליינדר, שווה לבדוק את האתרים המתמחים בכך.

פורסם

הבהרה קלה בנוגע לכל מה שקשור בסעיפים בחוק הפלילי,

כל מה שלא אסור לפי החוק הפלילי ואינו מצויין בסעיף ספציפי וקונקרטי ..............מותר !

עכשיו ברור שייתכן והפרקליטות של המשטרה תנסה לפרש סעיפים רלונטים לאיסור שימוש במשבש בפרשנות רחבה, אולם למיטב ידיעתי עד היום לא הוצא חוק או תקנה המתיחסת ספציפית למשבשי לייזר והאיסור להשתמש בהם.

מכיוון שיש לי דימיון מפותח אני לא אתפלא אם יום אחד "יתגלה" הסוד מדוע המטרה חצי מתעלמת מהשימוש במשבשים, "הסיבה" בטח תהיה שרוב האוכלוסיה שכן עושה שימוש בציוד זה היא כזאת ששייכת למעמד החזק ולה באופן פורמלי או לא פורמלי לוביסטים במקומות הנכונים שביכולתם "להחליק" את נושא השימוש במשבשים שנפוץ בעיקר אצל בעלי הכוח והשררה שיודעים להנות וברשותם כלים נוספים להגן ולשמר על האמצעים המאפשרים להם איכות חיים.

הרי אם המשטרה הייתה "נהנת" מכל תפיסה של בעל רכב שמשבש מותקן ברכבו כמו תפיסה מעל המהירות המותרת (סעיף 31 מעל המותר למשל), אז ממזמן היינו רואים מחסומים בכניסה לפיתוח ולסביון ולשאר מקומות שבהן ריכוז מכוניות מהירות ויקרות שברובן מותקן משבשים ותוך יומיים כולם היו נתפסים, ומכיוון שאנו לא רואים זאת ניתן להסיק שהמשטרה לא מעיזה "להתעסק" עם חברה שבאמתחתם יכולת גבוהה לממש את זכויותיהם (עו"ד למשל,אחיזה בתפקידי מפתח וכדומה) ולמרר את חי השוטרים שהחרימו ציוד ללא זכות חוקית.

יאללה קונספירציות !!!!!!!!!!!!!!!!!

פורסם

zigi, הבליינדר משדר ועוד איך (באמצעות הדיודות האינפרה אדומות שעליו). העניין הוא שמשרד התקשורת לא מטיל רגולציה על תשדורות אופטיות, אלא רק על תדרי רדיו. משבש רדאר סטנדרטי, (למשל נגד המולטנובה F6) היה נחשב ללא חוקי בעליל, מאחר והוא משדר בתדר שאסור לשימוש חופשי.

הבליינדר מייצר אור אינפרה אדום באורך גל 904 ננומטר, זה חוקי לחלוטין.

למיטב ידיעתי, מי שמפקח על מכשירים אופטיים, זה בכלל משרד הבריאות - ואור באורך גל 904 ננומטר לא מסוכן לאיש.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אכן מהבחינה של חוקיות השידור אין שום בעיה לשדר קרני אינפרא אדום בתדר הנ"ל ואין צורך בשום רשיון ממשרד התקשורת או שום גוף אחר.

יש חשש להרשעה בהפרעה לשוטר במילוי תפקידו (עבירה פלילית) אבל כידוע עדיין לא הורשע אף אחד בישראל בעניין זה וכנראה שעורכי הדין של המשטרה מעדיפים שלא להגיע למשפט כי אז עלול להיווצר מצב בו יש פסיקה המכשירה את השימוש במכשיר, ואז הרבה אנשים שעד היום פוחדים להתקין ילכו ויתקינו.

ואגב - אחזקת המכשיר בפני עצמה אינה מהווה עבירה בשום אופן - ולכן מחסומים בכניסה לכפר שמריהו לא יועילו בשום דבר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

senda, קודם כל מזל-טוב על ההצלה הראשונה :smile:

איזה בליינדר יש לך ? הרי יש כאלה שמשבשים כך שהשוטר מקבל הודעה שמופעל משבש ויש כאלה שהוא פשוט לא מצליח לקבל קריאה וזה כביכול יכול להיות מסיבות שונות ולאו דווקא בליינדר.

אני חושב שהם תמיד מתחילים ללזור הרבה יותר מ-300 מטר כדי למצוא אובייקטים פוטנציאלים ואז ממשיכים ללזור עד שהקריאה יורדת מה-300 ומיד רצים לעצור אותך.

"יש לך מזל שנסעת לאט עוד לפני שכיוונו עלייך" - איך הוא בדיוק יודע את זה ? ואם הוא ידע את זה אז למה בכלל הוא ניסה לקבל עלייך קריאה ? במילים אחרות "יאללה, יש לך מזל שאין לי כח אלייך" :wink:

אבל עדיין יפה שהם יודעים מה זה ואיך זה נראה על האוטו (לצערנו).

לגבי המשבש, עד כמה שאני מבין, החזקת המכשיר עצמו אינה עבירה על החוק אבל שימוש בו יכול להחשב כהפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו. לכן אם הוא מקבל קריאה על שיבוש הוא יכול לעצור אותך על זה ואם הוא לא מצליח לקבל קריאה, דבר שיכול להגרם מסיבות שונות, הוא קצת בבעיה. כמובן שאם תגיד לו שאכן הפעלת את זה וזה צפצף ואז כיבית אז...

שאני אבין, אמרת לו שקנית את האוטו עם משהו שאתה לא יודע מהו, מדי פעם הוא מצפצף ואתה אמור לכבות ? איזה ראש קטן אתה :twisted:

ניר

פורסם

שוטר יכול לעצור אותך ולקחת לך את הרישיון במקום על שימוש בבליינדר, לא יודע איזה סעיף זה בחוק, אני רק יודע מניסיון.

שוטר הסביר לי שכל שגיאה שהיא לא E01 הוא לא יורה עוד פעם הוא עוצר את הרכב בצד ומפרק את האמא שלו עד שהוא מוצא את הבליינדר.

פורסם

שניה. אם הימצאותו של הבליינדר באוטו במצב כבוי היא כן חוקית, מה הבעיה שברגע שאתה מגלה שהוא משבש לכבות אותו? הרי אמרו פה שיש בליינדרים שמראים לממל'ז שגיאה רגילה ולא בהכרח שימוש בבלינדר (כמו שאמר זה שמעלי E01).

ואז כשהשוטר שואל אתה אומר שלא הדלקת אותו בכלל. איך הוא יכול להוכיח אחרת???

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

zvih - לאףאחד אין סמכות לפרק לך משהו מהאוטו בלי אישור בית משפט..

המקסימום שיכולים לעשות זה להוריד לך את הרכב מהכביש, ובשביל זה צריך בוחן תנועה...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

דבר ראשון, לא מדובר בהצלה ראשונה!

היו כמה מקרים בעבר, אבל רק הפעם עצרו את ניב באמת לבדיקה!

הבליינדר הנ"ל מסוג M-10 עד כמה שאני זוכר, או אולי M-20

שניהם נוהגים להציג לשוטר את הקריאות הבאות: (מתוך SPEEDTRAPS)

E0-01 מטרה לא נרכשה או קרובה מידי או רחוקה מידי

E0-02 חוסר בנתונים, קו הראיה של האקדח הופרע או שהמשטרה מחוץ לטווח

לפי נסיון העבר הבליינדר עובד מצויין!

אהה כן והמיאטה יד שנייה, כך שתירוץ הבעלים הקודמים דווקא הולך מצויין! :lol:

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

סאנדה אני שמח שיצאת מזה חלק רק לדעתי הצעות לפעם הבאה :

אל תודה שיש משבש (עשית נכון)

ששואלים מה זה היחידות האלו תגיד שאין לך מושג....ופעם ראשונה שאתה רואה אותן

ששואלים אותך איפה המפסק, תגיד שוב : שאין לך מושג מה מפעיל או מפסיק את זה - וגם לא ראית מפסק "מיותר" באוטו

הכי טוב להכחיש כל קשר לממצאים האלו, זאת הדרך הכי טובה....

דבר נוסף : באם השוטר ירצה לפרק את זה, תגיד לו שאתה מוכן לפרק את זה רק ע"י נציג של יבואן מזדה בישראל שכן כל נגיעה של אדם אחר ברכב תהרוס את האחריות

אם הוא מתעקש תבקש שיביא לך בכתב את זה שהוא מפרק את זה על אף התנגדותך בנושא....רוב השוטרים בשלב הזה או לפני כן כבר יעזבו אותך

• תוכן חדש...