Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום!

מי יודע את החוק?.

חברת מסדה/פורד מסרבת למכור חלקי חילןף ללקוחות, מאז האיחוד עם פורד, לפי מיטב ידיעתי החוק מחייב את יבואני הרכב לספק חלקים ללקוחות, שבע שנים אחורה.

אני מבקש רק מי שיודע (לא אני חושב ש...) האם החוק עוד בתוקף? היכן אפשר להתלונן על כך?

תודה

david

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תוכל לפנות ולהתלונן במשרד התחבורה שאתרו הנו www.mot.gov.il.

תוכל לנסות לרכוש חלקים במוסכים מורשי היבואן (אם כי זה לפעמים בעיתי מבחינתם כי אין להם רשיון לסחר בחלפים).

הבעיה שהעלית הנה מעניינת ונא עדכננו בתוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רפי,בטוח שאתלונן ואעדכן.

במוסכים מורשי היבואן, החלקים עוברים עוד יד, המחירים גבוהים לפחות בעוד 40 %

לפני חודש ניסיתי לקנות חלק במוסך פורד מרכזי בניר צבי, הש.ג לא נתן לי להיכנס

צילצל למנהל, ומיד סילק אותי.

שוב תודה על התגובה המהירה.

בברכה

david

פורסם

מה דעתך ללכת לחנות לחלקי חילוף ?

אני יכול לתת לדוגמא את יוניפרטס בפ"ת, לא היה חלק שהייתי צריך והם לא הביאו - המחירים סבירים בהחלט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נדמה לי שבת"א יש חנות שמוכרת חלפים מקוריים של מזדה ופורד.

הם נמצאים מול הכניסה לחניון התת קרקעי של בית סובארו. (בבניין הירוק)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם לא הבנת,אז תבין.

הבעיה שלי אינה היכן לקנות חלקים, אלא מדוע חברת מסדה//פורד לא מוכרת חלקים ללקוחות.

david

פורסם
אם לא הבנת,אז תבין.

הבעיה שלי אינה היכן לקנות חלקים, אלא מדוע חברת מסדה//פורד לא מוכרת חלקים ללקוחות.

david

הסיפור שלך מאד מוזר כי בניר צבי יש מרכז לוגיסטי ארצי של דלק מוטורס. לא מוסך מרכזי ולא מחסן למכירת חלפים!

המוסך המרכזי של דלק מוטורס ממוקם בחולון. חלפים ניתן לקנות בכל אחד מהמוסכים המורשים ברשת היבואן. תביא איתך את מספר השילדה המלא VIN של האוטו למניעת טעויות.

אתה לא חייב לבצע שם עבודה על מנת להזמין/לקנות חלפים. זו מדיניות היבואן.

בנוסף על כך, יש מספר טלפון למוקד שירות לקוחות. אתה יכול לבקש אביזר/חלף ספציפי או לפתור בעיה ויפנו אותך למוסך הקרוב אליך לתשלום והספקה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

פותח השירשור, יש הסבר הגיוני לכך למה "דלק מוטורס" , היבואן עצמו, לא מוכר לך חלקים .

שאני עבדתי באבטחה ב"כלמוביל" אז היו אוסרים עלינו להכניס לקוחות או אנשים פרטיים בשביל לקנות חלקי חילוף לרכבם.

הסיבה: הסכמים עם המוסכים.

כי ברגע שהיבואנים יתחילו למכור חלפים לאנשים פרטיים , שזה כמובן יותר בזול כי זה לא עובר עוד יד בדרך, אז המוסכים יפשטו את הרגל.

וזה הכל יש הסכמים כלכליים של היבואנים עם המוסכים לגבי חלפים ואי אפשר לעשות מיזה שוק.

יוגב

פורסם

טועה ומטעה כל מי שחושב שמחיר החלקים אצל יבואן רכב הנו זול יותר מאשר במוסכים.

מחיר החלק נקבע ע"י יבואן הרכב והוא לדוגמא 100 ש"ח לצרכן + מעמ וזה מחירו הקטלוגי.

מוסך מורשה היבואן רוכש חלק זה בהנחת מוסך ונניח של 30% כך שהוא משלם ליבואן 70 ש"ח + מע"מ

והוא יכול למכור חלק זה במקסימום המחיר שהוא המחיר הקטלוגי של 100 ש"ח + מע"מ.

כמובן שהמוסך רשאי לצמצם מרווחיותו ולמכור החלק בזול יותר אך אסור לו למכור אותו במחיר יקר יותר ממחירו הקטלוגי אצל יבואן הרכב. מי שמפקיע המחיר, מעל מחיר קטלוגי זה, עובר עבירה וניתן להתלונן עליו במשרד התחבורה. אותו דבר לגבי מחירי חלפים המיובאים בשוק החופשי. חובה על מוכר חלפי רכב לציין מס' קטלוגי של החלק או מהותו (מקורי או חליפי תואם, או חליפי, או משופץ או משומש) ואת מחירו לפני מע"מ ובסוף החשבונית יצטרף המע"מ לסה"כ הרכישה.

פורסם

אין הדבר נכון שבמוסך החלפים עולים יותר! (הדבר לפעמים הפוך)

למשל:

ברשת צ'מפיון ומוסכיהם, המחיר בחנות החלפים של היבואן ובדלפק החלפים במוסכים השונים- זהה.

בסובארו החלפים נמכרים במוסכים במחירים זולים ממחירי היבואן.

אינני בטוח שהיבואן של מזדה (או כלמוביל) לא מוכר ללקוחות פרטיים,

פשוט ניראה לי שלא ניגשת למקום הנכון.

נסה להתקשר ולברר.

פורסם

אני אישית קניתי בזמנו לרכב של אחי (מאזדה 323F) חלק במוסך "רכב דוד"(נדמה לי שככה קוראים לו), נמצא באיזור אצטדיון יד אליהו. בכל מקרה, תחפש מוסך גדול של פורד עם הרבה ניידות מתנ"א(ותצפה לכך שהיצר הרע בך יתעורר ותדמיין לעצמך חותך לכולם את הצמיגים).

המחירים היו סבירים בהחלט ושלפו לי ישר את החלק מהמחסן ושלום על ישראל.

אלעד

פורסם

רפי ערב טוב!

מה שכתבת מתאים למדינה מתוקנת ומסודרת כמו למשל אנגליה.

איך ידע הלקוח שלא הפקיעו את מחיר החלק?

על כל תיקון ירוץ ליבואן ויברר את מחיר החלקים? היבואן יענה לו בכלל?

כדי לדעת אם המחיר מופקע,צריך קודם לדעת מה המחיר הלא מופקע.

מישהוא מפרסם את מחיר החלקים?

הרי בתוך עמי אני יושב,מי יתן שהענינים במדינה יתגלגלו כמו שאתה כותב.

אני מקווה שהפעם לא דרכתי לאף אחד על אצבעות הרגליים,ואם כן אני מתנצל מראש.

ערב טוב

david

פורסם

המצב בארץ לא כל כך גרוע כפי שאתה חושב. לכל יבואן יש מחלקת שרות ו/או מוקד שרות לקוחות ואתה יכול לפנות ולברר אם מוסך הפקיע מחיר של חלק או עבודה מסוימים והעניין יבדק ותקבל תשובה.

יבואני הרכב בודקים היטב את מוסכי השרות שברשת שלהם ומעוניינים להגיע למכסימום שרות טוב וקל להם לפקח על המחירים שהנם מדידים וברורים.

כמובן שעליך לספק נתונים מדויקים של דגם הרכב ומס' קטלוגי של החלק.

פורסם

דברים שרואים מכאן לא רואים משם.

גם לשני חברים מותר לא להסכים.צריך לפעמים להיות חכם מאשר צודק,לכן אני מסכים עם מה שכתבת.

מראש לא היתה לי כוונה להכנס לויכוח,מוסך/לקוח,פשוט נגררתי לזה.

ודאי הבחנת שאני לא שייך לצד של הלקוח.

כבר יומים המחשבות לא מרפות ממני,"מאין אני מכיר את האיש רפי לין". הופעת בטלויזיה?היית קשור

עם יושקה קליין מהקיבוץ הארצי? אולי שרות צבאי בחיל הקשר? הופעת עם ג"ו קרייזלר? לא יודע.

לילה טוב

david

• תוכן חדש...