Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חושב שכדאי להתחיל משינויי החוק הבאים:

1. הורדת גיל רכב אספנות ל-25 שנה כמקובל בעולם.

2. ביטול חובת בדיקת CO לרכבי אספנות באשר הם.

3. לאפשר העברת בעלות ללא טסט לרכב שמלאו לו 20 שנה, ובלבד שהרשיון יופקד עם הגיע הרכב לגיל אספנות.

1.שלילי בזנט.זה יגרום להצפה של רכבים ישנים ולא בטיחותיים שיעברו לסטטוס אספנות רק על מנת לחסוך.30 שנה זהו פרק זמן אידיאלי.

2.רעיון טוב.בין כה הנסועה שלהם נמוכה,כך שזיהום האוויר לא אמור להטריד יתר על המידה.

3.אפשרי,אבל לא הגיוני להעמיד מכונית 10 שנים,ומעטים ינצלו זאת.

ולעיניין-יצא לי להסתובב בכמה מיגרשים של רשויות מקומיות,ובאמת אין הרבה,אם בכלל,מעניין שם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כשהייתי ילד, היו בארץ סוסיתות, לארק, אסקורט, מיני מיינור, דה-שבו, 404, וחיפושיות כמו זבל. אח"כ הן הפכו להיות באמת זבל. מכוניות ישנות ומרוטות שסחטו מהן כל ק"מ אפשרי במינימום תחזוקה. כשעלות התיקון עברה את שווי האוטו, השאירו אותן ברחוב כמפגע בטיחותי ואסתטי. החקיקה שאפשרה פינוי גרוטאות רכב, ניקתה את הרחובות כדי שכל המדינה לא תיראה כמו ג'יסר א-זרקא.

כחובב רכב, אני שמח שגורטים רכב ישן. אם למישהו איכפת מהאוטו, הוא לא נוטש אותו ברשות הרבים. אף אחד לא חוסם מי שרוצה לשמר מכונית ישנה, אבל חוק לשימור גרוטאות? למה? אני יכול להבין (וגם מרגיש) צער על רכב מיוחד שהושמד, אבל האשמה היא לא בחוק אלא בבעלי הרכב שהזניחו אותו או שהעדיפו גריטה מלמכור במחיר נורמלי.

נמרוד

פורסם

רעיון טוב אך בירוקרטי במקצת.

1. נראה לי שסעיף 6 לגבי האחסנה הפרסום והאפשרות לקנות הרכבים במכרז יענה על רוב דרישותינו.

בהחלט מומלץ שחברי הועד יעלו אותו בהמשך

פורסם
OKלהשיג את פרטי בעל הרכב עולה כסף זמן ומאמצים לאחר מכן עליו לותר על קנינו עולה כסף שינוע הרכב עולה כסף

איחסון הרכב.... (כולם ביחד...) עולה כסף... טיפול בכל הפרוצידורה המוצעת ע.... כ.....

אני ממש לא מציע שהמדינה תבלוש אחרי בעלי מכוניות נטושות.

ההצעה שלי הרבה יותר פשוטה - הליך הפינוי של העיריות יימשך כמו שהוא כיום. העיריה שמה מדבקה, ואחרי פרק זמן מסויים לוקחת את הרכב. בעל הרכב (אם הוא קיים בכלל) התעלם, זב"שו.

כל מה שאני מציע הוא שלפרק הזמן אותו מבלה הרכב במגרש הגריטה של העיריה יתווספו עוד שבוע-שבועיים, שבמהלכם יוכל הציבור להגיש הצעות רכישה. המגרשים האלו קיימים, הגרירה בכל מקרה מתבצעת אליהם, והבעייתיות היחידה מבחינת הממסד היא תוספת של עומס קטן למגרשים בגלל שבמקום חודש הרכב חונה שם קצת יותר. לא כזה סוף העולם. העובדה שהרשויות ירויחו על הרכב טיפה יותר ממה שהן מרויחות ממכירתו לסוחרי מתכת מכסה את זה ואף יותר.

זה יכול לא רק להציל מכוניות, זה יכול להציל חלפים. מה רע אם חברי מועדון בוגאטי (שם בדוי) יתארגנו על קופה קטנה לרכישת פגרי בוגאטי וגרירתם לחבר במושב, וישבו ויפרקו אותם בשבתות לטובת מאגר חלפים? נשמע לי נפלא.

פורסם
אני ממש לא מציע שהמדינה תבלוש אחרי בעלי מכוניות נטושות.

ההצעה שלי הרבה יותר פשוטה - הליך הפינוי של העיריות יימשך כמו שהוא כיום. העיריה שמה מדבקה, ואחרי פרק זמן מסויים לוקחת את הרכב. בעל הרכב (אם הוא קיים בכלל) התעלם, זב"שו.

כל מה שאני מציע הוא שלפרק הזמן אותו מבלה הרכב במגרש הגריטה של העיריה יתווספו עוד שבוע-שבועיים, שבמהלכם יוכל הציבור להגיש הצעות רכישה. המגרשים האלו קיימים, הגרירה בכל מקרה מתבצעת אליהם, והבעייתיות היחידה מבחינת הממסד היא תוספת של עומס קטן למגרשים בגלל שבמקום חודש הרכב חונה שם קצת יותר. לא כזה סוף העולם. העובדה שהרשויות ירויחו על הרכב טיפה יותר ממה שהן מרויחות ממכירתו לסוחרי מתכת מכסה את זה ואף יותר.

זה יכול לא רק להציל מכוניות, זה יכול להציל חלפים. מה רע אם חברי מועדון בוגאטי (שם בדוי) יתארגנו על קופה קטנה לרכישת פגרי בוגאטי וגרירתם לחבר במושב, וישבו ויפרקו אותם בשבתות לטובת מאגר חלפים? נשמע לי נפלא.

גם אם בעל הרכב התעלם מהודעת העירייה היא (העיריה) אינה בעלת זכות (מתוקף זכות הקיניין) כיוון שהיא אינה הבעלים החוקיים של הרכב ואינה זכאית להרויח ממכירתו, במכרז. (תאר לך שאתה בעל בוגטי נדירה שעומדת בחניה ומסיבה כל שהיא לא הבחנת בהודעת העיריה על הפינוי, העיריה לוקחת את הרכב שלך ואני קונה אותו בחמישים שקל- מה תגיד אז?)האישור היחידי שיש לה הוא להשמיד את הרכב אל תבלבל זאת עם זכות החילוט...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יש עוד המון חוקים שכדאי לחוקק על מנת לישמור על רכבים שמיועדים לאספנות:

כמו רכבים בני יותר מגיל מסויים יבוטלו האגרות רישויי המצטברות כל כמה שנים,

לדוגמא רכב שעובר את גיל ה15 יבוטלו אגרות רישויי על 10 שנים ברצף, רכב שעובר את גיל ה- 20 יבוטלו האגרות רישויי שלו כל 5 שנים או משהו בסגנון

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

ההצעה של אישפוז נשמעת ממש ממש טובה! תחשבו שתוכלו לבקר במגרשי רכב של המשטרה ולהציע הצעות על רכבים ישנים במקום שיילכו לגריטה???

הבעיה היחידית היא מה שרן מציג פה בעיה חוקית למרות שמבחינה הגיונית אין פה בעיה כי אם הבנאדם ההוא לא היה קונה אותו הרכב היה נגרט...

אולי אפשר בכל זאת לעשות עם זה משהו?

פורסם

אולי אפשר לתעל קצת את ההצעה של המאושפז, והרוכשים החדשים לא יוכלו להשמיש את הרכב אלא רק למטרות פירוק (כלומר הוצאת הרכב מהמגרש ע"י גרירה - וביטול הרישום שלו במשרד הרישוי ע"י הפיכתו לרכב שהורד מן הכביש)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

היי יוזמה מבורכת

אבל אל תתחילו לתת הצעות כמו לבטל את האגרות שהתישנו וכו כי זה לא יקרה

לעומת זאת חק לדעתי שמאוד יהיה מעולה בארץ הזאת הוא הוצאת רישיונות רכב לרכב בלי רשיונות

שלא נמצא לו הבעלים כי יש הרבה מכוניות בארץ ששוות המון כסף ולא משתלם לשפץ אותם כי אין להם רישיונות כי הבעלים

נפתר או כל דבר אחר

כתובת דואר אלקטרוני

[email protected]

בעל FORD MERCURY COMET 74

ו FORD MUSTANG 67

פורסם
כשהייתי ילד, היו בארץ סוסיתות, לארק, אסקורט, מיני מיינור, דה-שבו, 404, וחיפושיות כמו זבל. אח"כ הן הפכו להיות באמת זבל. מכוניות ישנות ומרוטות שסחטו מהן כל ק"מ אפשרי במינימום תחזוקה. כשעלות התיקון עברה את שווי האוטו, השאירו אותן ברחוב כמפגע בטיחותי ואסתטי. החקיקה שאפשרה פינוי גרוטאות רכב, ניקתה את הרחובות כדי שכל המדינה לא תיראה כמו ג'יסר א-זרקא.

כחובב רכב, אני שמח שגורטים רכב ישן. אם למישהו איכפת מהאוטו, הוא לא נוטש אותו ברשות הרבים. אף אחד לא חוסם מי שרוצה לשמר מכונית ישנה, אבל חוק לשימור גרוטאות? למה? אני יכול להבין (וגם מרגיש) צער על רכב מיוחד שהושמד, אבל האשמה היא לא בחוק אלא בבעלי הרכב שהזניחו אותו או שהעדיפו גריטה מלמכור במחיר נורמלי.

נמרוד

לכבוד

נמרוד רחמימוב

חברי הפורום

1.נמרוד,אני חושב שסיכמת את העיניין בצורה הטובה ביותר.

2. שוב- אני חוזר ואומר "מכוניות מיוחדות" (ראה הדגשה באדום)

3.גם בילדותי, היו אותן מכוניות שהזכרת, ושיטוט במפגשישי של מועדון ה-5

פשוט מראה לך את המכוניות באור שונה ,לעומת ילד קטן שמביט עליהן ונסע בהן בזמנו.

עונג אמרו פעם, בהחלט עונג-לא רק בעבור חובבי הרכב,אלא כלל האוכלוסיה

נהנית ונשטפת בנוסטלגיה .וחשוב שמכוניות "מיוחדות" ישתמרו לדורות הבאים.

4.בתקופה מסויימת,סוף שנות ה70', ושנות ה-80', שטף את חובבי הרכב

גל המכוניות הספורטיביות- שרובן מאותה התקופה נכחדו-אם בתאונה,ו/או בהזנחה.

חבל שיצירות כאלה נכחדות, והדור שלא ידע את יוסף,לא יזכה להכיר ו/ או לראות,

כפי שאנו, זוכים לראות במפגשישי, את המכוניות של שנות ה 50-30' ....

קישור לת'רד: היסטוריה -הספורטיביות בישראל מאת:אילן פייביש

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=55470

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
אני חושב שבתור שלב ראשוני שווה לשנות את נושא הליך הגריטה של הרשויות המקומיות.

הכוונה היא שברגע שעבר פרק הזמן שבו אדם יכול לקחת את גרוטאתו מהמגרש אליו היא נגררה, היא לא תישלח מיד לגריטה, אלא העיריה תעמיד אותה למכרז.

זה לא כזה סיפור לממש דבר כזה, כווולה העיריה צריכה להאריך בשבוע את השהיה של הרכב במגרש שלה, ולהעמיד אצל השומר רשימה של מכוניות ותאריכים.

אני מאמין שדי מהר יקום בפורום שרשור שירכז מכוניות מעניינות במגרשים האלו.

העברת הבעלות תהיה מהעיריה לבן אדם, ואפילו אפשר להחמיר ולהוסיף שהרכב יידרש לבדיקת עמדה 1 כדי לעלות על הכביש בחזרה, כי בכל זאת - מדובר ברכבים שסבלו מהזנחה וננטשו.

זה באמת ראיון ענק, שפותר כמעט הכל: גם הרשויות לא יפסידו בשום מצב- ככה או ככה, הם יקבלו את הסכום המינימלי, וגם, אם כבר יימצא "צדיק", שיקח את ה"גרוטאה", הרי יקח אותה לשפץ, ולא סתם לנסוע עם הרכב ישן, מסוכן ומזהם!

ואת מה שאף אחד לא יקח- אין מה לעשות, כנראה, שבאמת לא שווה כלום, ואין מה לשמור....:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
גם אם בעל הרכב התעלם מהודעת העירייה היא (העיריה) אינה בעלת זכות (מתוקף זכות הקיניין) כיוון שהיא אינה הבעלים החוקיים של הרכב ואינה זכאית להרויח ממכירתו, במכרז. (תאר לך שאתה בעל בוגטי נדירה שעומדת בחניה ומסיבה כל שהיא לא הבחנת בהודעת העיריה על הפינוי, העיריה לוקחת את הרכב שלך ואני קונה אותו בחמישים שקל- מה תגיד אז?)האישור היחידי שיש לה הוא להשמיד את הרכב אל תבלבל זאת עם זכות החילוט...רן

כן, אבל מה תגיד, אם אתה הבעלים של הבוגאתי הנדירה, חזרת מחו"ל וגילת, שלפני שעה בדיוק גררו לך את האוטו, כי כמובן, שלא ראית את הפתקים ששמו לך, את רץ לחפש מה, מי, מו ולמה, ומגלה, שהאטו ניגרט לפני 10 דקות! אני חושב, שזה "קצת" יותר מבאס, מאשר לגלות שמכרו את האוטו ב-50 שקל, לא?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

העניין הזה של רכבים ישנים דומה "למהפכה" שהנהיגה ארה"ב בתחום העישון...

הוחלט ע"י הפוליטיקאים כי המעשנים עולים לציבור משלם המיסים הרבה כסף. זה בא לידי ביטוי בתרופות, אישפוז בבתי חולים, עישון פאסיבי של ילדים וכו'. לכן החליטו להוקיע את המעשנים.

כיום להיות מעשן בארה"ב זה אות קיין. אין פינות עישון בשום מקום, רוצה לעשן, צא החוצה, בקור...

עכשיו שאלה, עם יד על הלב... בן אדם שמן, ואני מדבר על ממש שמן, אילו שלא יכולים לזוז כמעט, 150 ק"ג ויותר (ויש כאילו המון בארה"ב), למה לא יוצאים כנגדם? הם לא עול על החברה?! לרוב הילדים שלהם גם שמנים, והילדים של הילדים גם שמנים, הם לא הולכים לעבודה או ללמידים כי קשה להם לזוז, החברה לא מקבלת אותם ומיתיחסת אילהם כחריגים, המדינה משלמת להם על תרופות, המדינה משלמת להם על צינטור, ניתוחי לב וכו'...

לשאלת השאלות, למה לא יוצאים כנגד השמנים?! כי זה נראה רע, וזה לא "פיליטיקלי קורקט"...

תרבות האוכל המהיר שכל כך מאפיינת את ארה"ב, תרבות הדיינרים, ההמבורגרים, לצאת כנגד זה זו בעיה... אז בואו נצא כנגד המעשנים... זה יותר קל...

ככה גם בנושא הרכבים, בואו נצא נגד רכבים מזהמים, אבל לא כולם, רק את אילו שקל ליתפוס. נראה לי שאם ניקח את כל הזיהום שמפיקות המכוניות של חברי מועדון ה 5 בחודש, לא נגיע לרמת הזיהום של קו אחד של אוטובוס בגוש דן...

אז למה להיטפל אלינו? כי זה קל!!!

נכון שמכוניות ישנות מזהמות יותר, אבל הן נוסעות פחות, הרבה פחות... כמו כן ניתן לשדרג את המכוניות הללו לידלוק במתנול שאינו מזהם כלל!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גילי,באותה נשימה,מדוע מרשות הרשויות להשתמש בטלפון סלולארי בשעת נהיגה,למרות שברור בעליל שהן החיוג והן עצם השיחה מסיחות את דעתו של הנהג!?

ולמה המדינה אמורה לממן ניתוחי מעקפים,צינתורים,טיפולים כימותרפיים וכדומה לאנשים מעשנים(ואני בינהם...)שברור שאת הנזק הם גרמו לעצמם?

כי זה פופוליסטי,ואין סיכוי שזה יעבור בשום חקיקה.

לעומת זאת,אני לא חושב שניטפלים לרכבי אספנות,ומכוניות מתחת לשנת 1974 לא חייבות לעבור בדיקת CO במיבחן הרישוי השנתי.

ולעצם הנושא-אני בדעה שצריך להצעיר את צי הרכב בארץ,בד בבד עם מתן תשומת לב ראוייה לנושא רכבי אספנות,כמקובל באירופה ובארה"ב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...