Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו לא הרחפת שלי...

שלי היתה נראת פחות טוב, אבל עם מנוע בנזין :-D (ויכלה לנסוע על הכביש !). לצערי זה היה כל כך מיזמן, כך שהיא לא ממש שרדה...

בכל אופן, העניין של רחפות הוא עניין מעניין מאוד. הן לא נוגעות במים אלא מרחפות על כיס אוויר שנימצא בין החצאית לפני השטח... בגלל זה הן ניקראות ככה...

חסרונות: לא יכולות לשוט בים גלי או באזורים שמכילים עצמים במיים (ענפים, קרחונים וכו')

יתרונות: אפשר לינסוע עם זה באוטוסטרה :twisted:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל הכנף הוא איזה 14 סנטים מעל למיים !!! לא יספיק ?

ושמתי את המנועים מקדימה כי תמיד אני יודע "שהנעה" קדמית נותנת יותר כוח...

איפה שמעת שהנעה קדמית נותנת תמיד יותר כוח? אפילו במכוניות זה לא תמיד נכון.

בגלל המרחק שלהם מגוף הסירה, המנועים יפעילו מומנט בציר הקדמי של הסירה ולמעשה ישאפו להפוך את הסירה קדימה (מעין תנועת עלרוד). היות והם קדימה אין התנגדות של גוף הסירה ע"י ציפה. אם תעביר אותם אחורה, החלק הקדמי ידחה על ידי המים ויימנע מהסירה להתהפך קדימה.

מתי ראית לאחרונה סירה נורמלית עם הנעה קדמית?

הייתי גם הופך את הכנף כדי לקבל יותר הדבקה למים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
הבעיה שאם זה נרטב, מה קורה למנוע? נכבה או שזה לא מזיז לו?
כיסיתי את המעגל החשמלי ואת המנועים בסיליקון, ככה שמים לא יכנסו

יש מצב שיכנסו למנוע רק מאיפה שהציר מסתובב - אבל לא נראה לי שזה יקרה.

זה פרוייקט נסיוני - יצא לי משהו יפה אני אעשה אחד כזה ממש רציני - רק שיצליח

הייתי גם הופך את הכנף כדי לקבל יותר הדבקה למים.

לא כדאי בעצם שהיא תרחף מעל למים - שכמה שפחות תיגע במים? לעומת מה שאתה אומר שהיא תדחף לתוך המים.

זה נכון שהיא תשב יפה יותר אבל לא יהיה כוח להזיז אותה ...

:silly: Cx5 - 2012

פורסם
כיסיתי את המעגל החשמלי ואת המנועים בסיליקון, ככה שמים לא יכנסו

יש מצב שיכנסו למנוע רק מאיפה שהציר מסתובב - אבל לא נראה לי שזה יקרה.

זה פרוייקט נסיוני - יצא לי משהו יפה אני אעשה אחד כזה ממש רציני - רק שיצליח

לא כדאי בעצם שהיא תרחף מעל למים - שכמה שפחות תיגע במים? לעומת מה שאתה אומר שהיא תדחף לתוך המים.

אם היא תרחף בין המים לאויר כל פעם שהיא תידע במים היא תיבלם. אם המנועים יושבים גבוה וקדימה היא יכולה להתהפך קדימה...

תעתיק את מה שאני שלחתי לך... ככה בונים את זה...

המנועים מצמידים את הסירה מלמטה ומרימים את החרטום, מה שנותן לך חיתוך יותר טוב של המים.

עוד משהו, אם אתה רוצה לאטום את המקלט תעשה מה שאני עשיתי, לקחתי קופסה של חומוס אחלה (או כל חומוס/סלט אחר, עגול או מרובע), הכנסתי את המקלט פנימה, עשיתי חור עם מסמר חם, הוצאתי את החוטים וסגרתי את כל העסק. גם כשזה נופל למים זה נישאר לצוף...

על המנועים הייתי ממליץ לך לשים גריז בציר.

גילי (שחושב לבנות שוב רחפת :wink: )

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בשביל להתקדם במעין ריחוף מעל המים היא צריכה מבנה מיוחד שייצב אותה (קטמראן לדוגמה), במבנה שלך זה רק יתרום לחוסר יציבות.

חוץ מזה, כוח ההצמדה של הכנף עולה עם המהירות, כך שככל שתשיט אותה יותר מהר, כך היא תתייצב. במהירויות איטיות יותר זה לא יפריע.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

OK עכשיו היתי בפארק פרס בחולון וניסיתי אותה....

היו שתי בעיות..

בעיה 1... הפניות היו לא משהו (סיבובים ממש גדולים).

פתרון 1... חשבתי להרחיק את המנועים כמה שיותר לצדדים. וככה יהיה יותר קל לפנות.

בעיה 2... ראיתי התנגדות ממש רצינית בחרטום (בקצה הקדמי)

פתרון 2... חשבתי להעביר את המנועים כמה שיותר אחורה.

חוץ מזה לקדימה היא נסעה מהר - אבל אני מבין שאפשר יותר מהר..

אשמח להצעות...

ותגידו לי אם הפתרונות שלי הגיוניים !!! 10X

פורסם

צורת החיבור שעשית היא יפה ונכונה, רק המקום בעייתי מעט.

תחבר את הכנף בשליש או אפילו ברבע האחורי של הסירה, כך שהכנף לא תבלוט יותר מדי אחורה.

לגבי נושא הסיבוב ההרגשה שלך נכונה מאוד. ככל שתרחיק את המנועים לקצוות, כך המומנט שהם יפעילו על מרכז הסירה יגדל והיא תוכל להסתובב סיבובים חדים יותר. שחק עם המרחק כי ככל שתרחיק אותם מהמרכז הפניות תהיינה יותר אלימות. אני לא יודע מה הכוח שלהם, כך שתיאלץ לגלות את זה על ידי ניסויים. המרחק הנוכחי ביניהם טוב לטיסן שכן ההתנגדות של האויר נמוכה יותר מהתנגדות המים ולא צריך להפעיל כוח רב.

בכל מקרה, כל הכבוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

יש לי שאלה, למה לא לעשות שהפרופלורים יגעו במים ?

כמו שהוא עשה זה עיקרון של רחפת לא ?

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

זה עיקרון של רחפת אני אנסה להוריד מהמשקל של הבוגי כמה שיותר ואת הכנף אוריד קצת - ככה שהאוויר ירים את הבוגי כולו מעל למים - אני אנסה זאת - למראת שאני חושב שזה קצת קשה.

פורסם

זה לא עקרון של רחפת. רחפת צפה מעל כיס אויר בלחץ גבוה שהיא מייצרת. כפי שגילי ציין, אתה בונה בוצית, זו סירה שטוחה שנעה באמצעות זרם אויר (ניתן לראות שימוש בכאלו סירות בביצות האוורגליידס בפלורידה) המופנה אחורה.

אתה לא רוצה להרים את הבוגי כולו מעל המיים בגלל שאז לא תהיה לך שליטה עליו כמעט (לא נוגע במים, ולא אווירודינמי). ושוב, כפי שגילי ציין, חיתוך המיים על ידי החלק האחורי של הסירה הוא הצורה הטובה ביותר.

לך אחרי ההמלצות שלי ושל גילי, לא תצטער.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

שאלה תיאורטית, אם אני לוקח דמוי קונוס, ששני הצדדים פתוחים, הצד הצר יותר יהיה לכיוון החרטום, המנוע עם הפרופלור יהיה בפנים, יהיה יותר כוח ? אני מתכוון הכוח שדוחף הוא יוצא כאילו יותר ממורכז או משהו כזה לא ?

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

עלה לי רעיון.

למה שלא אוריד את הכנף - ואשים את המנועים מאחורה בצדדים בלי הכנף - אשים כל מנוע על אחד מהעמודים

ואת הכנף אשים מקדימה - כדי שבמהירות גבוהה ייצב את החרטום וידחוף אותו למים !?

מה אתם חושבים ?

• תוכן חדש...