Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הויאומי החזיר את נשמתו בתאונת עבודה לקונפוציוס וזה הזמן לשואב חדש.

תקציב עד 3000 אלא אם כן יש יתרון מובהק להשקיע עוד כמה מאות בודדות.

מה חשוב לי (לפי סדר):

התמודדות עם כמויות ענקיות של אבק. יש אתרי בניה לא רחוק.

מינימום התעסקות - ריקון מיכל או שקית לאשפה ופעם ב... ניקוי מברשות, ואם אחליט לשטוף מן הסתם ניקוי המערכת של המים המלוכלכים.

מסנן hepa.

יכולת ניווט: שלא ישכח חדר מסוים (אני מניח שכל הרובוטים עושים כבר עבודה טובה)

חשוב שלא יתקע מתחת לרהיטים נמוכים. יש ספה נמוכה (10 סמ’) עם איזה שקע של סמ’ נוסף. הויומי היה משייט מתחת לספה עד שהיה נתקע בשקע ולא מצליח לחלץ את עצמו.

יכולת לנווט היטב בין הכיסאות של פינת האוכל כולל ניסה ויציאה רק מכיוון אחד (אני מניח שכל הרובוטים עושים כבר עבודה טובה)

יכולת להמשיך לבד אם לא הספיקה הסוללה וחזר לטעינה בבסיס (אני מניח שכל הרובוטים עושים כבר עבודה טובה)

יכולת טיפס לממד לא גבוה, אבל הויאומי למד לטפס לשם באלכסון.

אפשרי אבל לא קריטי

שקט

אפליקציה מתוחכמת

שטיפה (יש בכלל היום רובוטים שלא שוטפים?)

לא חשוב בכלל

שטיחים (אין)

בעלי חיים (אין)

שערות ארוכות (יש מעט)

כבלים וצעצועים זרוקים (אין)

הכוונה היא להפעיל אותו כשיוצאים בבוקר לעבודה וכשחוזרים למצוא אותו בעמדה ובית יותר נקי ולא תקוע מתחת לספה ובית חצי מלוכלך.

לגבי שטיפה, בגלל כמויות האבק הגדולות אני חושש שהרובוט יהפוך אותן לבוץ. אין תשתית ככה שיהיה צרך למלא ולרוקן את המכלים, ככה שיש התעסקות נוספת? בכל מקרה ברור שזה לא מחליף שטיפה אמיתית.

לאחר חפירה הבנתי שמגבלת הגובה מאד מצמצמת את הדגמים האפשריים ככה שנשארתי עם שני מועמדים עיקריים

Ecovas T50 Pro Omni

Anker Eufy Omnin C20

מה עדיף? יש דגמים אחרים? תובנות שפספסתי?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי נמנע משיומי נוסף, לאור התנהלות בעייתית באחד מתתי-המותגים שלהם שתוארה בהרחבה בפורום. לא מן הנמנע שבקרוב זה יגיע גם למותג הראשי:

פורסם

גם אני לא מתלהב משיומי. כרגע אני מתלבט בין שני דגמים של אקווקס T50 Pro Omni ש @איציק נ. המליץ ב 3000, X5 Pro Omni שנמכר כרגע במבצע בשופרסל ב 2700 ויופי Omni C20 שנמכר ב2000. קראתי השוואות וראיתי סקירות, בעיקר של Wacuum Wars. ולא ברור לי אם תוספת המחיר שווה את תוספת הפונקציונליות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

לא יודע איך זה בשאר הדגמים אבל לאחרונה קיבלנו מחברים (אמיתי) Ecovacs X2 OMNI עם כל צלצולים אבל עם תקלה - תחנת העגינה לא משדרת את מיקומה והרובוט לא יודע לאן לחזור בסוף הניקוי.

חוץ מזה התחנה מתפקדת 100% וגם הרובוט - מסתובב, יוצר מפה מדוייקת, שוטף מנקה וכו'. אבל צריכים להחזיר אותו לתחנה.

הרובוט תחת אחריות אבל לאחר שהבנתי מהחברים שכבר שלחו אותו פעמיים וחזר עם תקלות, ולאחר שנכנסתי לפייסבוק וראיתי מה אנשים כותבים על הרובוטים של Ecovacs ובמיוחד על השירות של היבואן הרשמי - הבנתי שזו טעות לרכוש רובוט בכזה מחיר. 4000 ש"ח בשביל הסיכוי להיתקע עם מוצר לא מתפקד ושסיוט לקבל בעבורו שירות, Big NO NO, יש לי מספיק לחץ בחיים.

מסרתי את הרובוט לחבר משפחה שיתמודד הוא, ואני ממשיך עם ה Dreame D9 MAX שלי שעלה 1200 שקל לפני שנתיים, לא Fancy ובלי תחנה שוטפת וכו', אבל עושה עבודה די זהה מבחינת המיפוי, השטיפה והשאיבה בבית.. החלפתי לו בעצמי חלפים מעליאקספרס והוא בינתיים עובד פיקס. כבר החזיר את ההשקעה. בדיוק כרגע ממתין לקבל סוללה חדשה שהזמנתי עבורו (70 ש"ח).

מה אני אומר - קח בחשבון שהעלות לאו דווקא מייצגת איכות, יהיו פיצ'רים מגניבים כן, אבל נפילה הכי קטנה וזה יהיה כואב.

אגב, החברים שנתנו לנו את ה X2 רכשו במקומו Dreame החדש הכי יקר עם תחנה שעושה הכל וכו בסביבות 5000 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

זה קצת מצחיק שאחרי שהתלוננו על השירות של ECOVACS הלכו וקנו DREAME...

זה בערך כמו להתלונן על לובינסקי ואז ללכת לקנות בקרסו.

• מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אולי.. אף פעם לא הייתי צריך שירות של Dreame ויש לי רובוט שואב-שוטף (שנתיים) וגם שואב ידני 5-6 שנים כבר לא סופר. אז אולי השירות גם גרוע, אבל האמינות מוכחת (לפחות בבית שלי).

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

האמינות של כל הדגמים הרובוטיים היא מאוד דומה אחת לשניה וזה המון תלוי בתחזוקה שוטפת (תדירות ניקוי המכשיר) ואופן השימוש (הרבה משתמשים בחומרים שלא מותרים לשימוש וגורמים לנזק מצטבר למכשיר).

אני עדיין ממליץ גם על ה ECOVACS וגם על ה DREAME באותה מידה. מכשירים טובים.

(לציין ש: אלו לא מכשירים שחיים לנצח... לרוב בין 3 ל - 4 שנים).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי רובורוק s7 בן 4 וחצי שקרעתי לו ת׳צורה

אחרי שעבר אוברול קיבל חיים חדשים

עכשיו עם s8 אולטרה שמתגבר בגלל גולדנית. 3.5 אלף באושר עד.

מכשירים פצצה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

המשכתי לחפור עוד ואני מרגיש שעולם הרובוטים דומה מאד לעולם הפלאפונים: כל חצי שנה כל חברה מוציאה דגם "משופר" עם תוספת לשם Max Pro Ultra Hyper Omni ועוד ושינויים מזעריים, או מקדמת את המספר אם השינוי קצת יותר גדול. רוב הפיצ'רים לא אומרים כלום (מה זה direct detect) וכמו צו השעה לכולם יש לפחות AI אחד או יותר... נתונים מומצאים כיד הדמיון הסיני 15KPa (כמו כ״ס מוצהר מול מה שנמדד בדיינו...). דגמים שנסקרו לפני חצי שנה כחדשים כבר "אזלו מהמלאי"היבואן חיסל את המכולה ועכשיו מוכר את הדגם ה"משופר" במחיר הרבה יותר גבוה. זה גם מסביר את הקושי לתקן: אם השואב לא מיוצר יותר, אין לו חלקים גם בזמן האחריות... ההבדל העיקרי שאין "אפל" עם נתח שוק גדול וקהל מעריצים.

ל"מזלי" גיליתי שיש לי שני פקטורים שמסננים החוצה את רוב השואבים: מגבלת הגובה בגלל הספה (9 ס״מ) והתקציב... אז הדילמה קטנה יותר אבל עדיין קיימת.

סליחה על החפירה 🪏 אבל הייתי צריך לשחרר...

ותודה לעוזרים.

פורסם

בדוק מה יש באושר עד ויוחננוף ןרמי לוי. בדוק גם יבואן.

אני חושב שעדיף עוד כמה ממ בגובה. מציע לשקול הדבקת רגליות טפלון. הבליטה  - אם הרובוט החדש יתקע שם - להדביק/ להבריג לשם איזה חתיכת עץ קטנה שתבלוק יותר.

חלפים - לי יש רובורוק s8 אולטרא פרו כבר שנתיים. עושה 5 עד 6 פעמים שאיבה.

עושה פעמיים שטיפה. כמעט לא נתקע. יש המון חלפים מזוייפים באליאקספרס. סבון - הבון המקורי מזעזע. 

בלי עמדת עגינה מתפקדת - זה כמו קשקוש ב700שח מלפני עשור. אין לך איך לשטוף את הסמרטוט ולמלא מים. אין לך איך לרוקן אבק.

קראתי המלצה נגד השאיבה והשטיפה ישר אחריה.

שים לב שיש חלקים מתכלים - מברשות, שקיןת, רולרים ויש חלקי חילוף פיזיים. בדוק באלי אקפרס ותשווה מה יש לגבי החלקי חילוף האמיתיים. מתכלים - המזוייפים לא מסםיק טובים, בסוף מצאתי חנות שמוכרת אמיתי או שזה זיוף תואם מקור 100%.

שים לב שרובם מעבירים סמרטוט. אין כמעט רובוטים שמקרצפים עם מים ואז שואבים את המים המלוכלכים, כמו מכונת ניקוי בסופר...

• אהבתי 1
פורסם

ברור 😂

הצטרפה לשיצו מבוגר זכר בן 13

בתמונה האחרונה שניהם מחכים לחטיף היומי

לעניין השואבים, הS7 עלה לקומה השנייה וה S8 עובר בכל בוקר על קומת הכניסה. אין שערות בבית!

fab66277-be7a-4228-bd29-f35041a2e71a.jpeg

6bdd3251-48dd-4b15-8f14-1c596286ca13.jpeg

5d043358-091c-445c-8ec8-003a5a99dc7d.jpeg

IMG_4344.jpeg

• אהבתי 5
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 שעות, KipodYam כתב:

בדוק מה יש באושר עד ויוחננוף ןרמי לוי. בדוק גם יבואן.

אני חושב שעדיף עוד כמה ממ בגובה. מציע לשקול הדבקת רגליות טפלון. הבליטה  - אם הרובוט החדש יתקע שם - להדביק/ להבריג לשם איזה חתיכת עץ קטנה שתבלוק יותר.

שים לב שרובם מעבירים סמרטוט. אין כמעט רובוטים שמקרצפים עם מים ואז שואבים את המים המלוכלכים, כמו מכונת ניקוי בסופר...

בודק בסופרים. הבעיה היא שהספה כשלעצמה דיי כבדה ולכן הרובוט הוא לכאורה פתרון מצוין. הגבהות טפלון לא מחזיקות מעמד (ניסיתי). הדבקות יותר מסיביות יפגעו בעיצוב ולא יאושרו ע״י ההנהלה. טיפול בבליטה יהיה, אבל זה רק מוסיף סמ' ומעט מאד שואבים. רוב השואבים עם LIDAR (הבליטה למעלה) לא ייכנסו גם ככה כולל הS8. לא מצפה לשטיפה ממש, העיקר אצלי  זה כמויות האבק שמצטבר. נתחיל בשאיבות יומיומיות, ומשם נתקדם. אצל הילד הגדול הרובוט עושה עבודה דיי טובה. ענייני חלפים היו גם בויאומי...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, KipodYam כתב:

ני חושב שעדיף עוד כמה ממ בגובה. מציע לשקול הדבקת רגליות טפלון. הבליטה  - אם הרובוט החדש יתקע שם - להדביק/ להבריג לשם איזה חתיכת עץ קטנה שתבלוק יותר.

אני קניתי רובורוק SAROS 10R, מה שהכריע בינו לבין הדרימי השקול היה הגובה שלו (שיותר נמוך, מן הסתם) והעובדה שלכולם בעבודה יש רובורוק וכולם היו מבסוטים - בדברים כאלה אני לא הולך נגד הזרם.

מישהו אחר בעבודה קנה דרימי (לא זוכר את הדגם אבל מקבילה של הרובורוק), אבל עדיין מוקדם מידי לשאול אותו אם הוא מרוצה.

לפני 10 שעות, KipodYam כתב:

סבון - הבון המקורי מזעזע. 

עשיתי את הטעות וקניתי את המקורי ובינתיים אני לא רואה בכלל שהוא משתמש בו - לא בכמות שירדה ולא בריח שהוא משאיר.

התחלתי להוסיף פקק או שניים של סבון של איירובוט סקובה שנשאר לי בבית, רק בשביל הריח, מקווה שזה לא יסתום כלום.

בלי עמדת עגינה מתפקדת - זה כמו קשקוש ב700שח מלפני עשור. אין לך איך לשטוף את הסמרטוט ולמלא מים. אין לך איך לרוקן אבק.

מסכים לגמרי, אחרי שהתקדמתי לדגם עם עמדת עגינה וששוטף את המברשות - זה מכשיר אחר לגמרי, בכלל לא באותה קטגוריית מוצרים.

קראתי המלצה נגד השאיבה והשטיפה ישר אחריה.

פרט נמק והסבר? נשמע שזו התוכנית האידיאלית, לפחות על הנייר?

• תוכן חדש...