Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?  

144 הצבעות

1. 1. אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?

• לא ראיתי רכב עם גיר ידני כבר מעל 20 שנה, זה משהו שעבר מהעולם. לא רואה כל הגיון או צורך להשקיע מאמצים בללמוד להשתמש במערכת עתיקה שיצאה מהשימוש מזמן.
    • בגדול רישיון על ידני מיותר וחסר שימוש אבל בשביל להרחיב את סט היכולות שלי הייתי מנסה, אם לא הולך עובר ללמוד על אוטומטי.
    • לא הבנתי את השאלה. רישיון על אוטומטי זה חצי רישיון, לא יאפשר לי לנהוג בערך ב 50% מהמכוניות שקיימות בעולם, חלקן מכוניות מעניינות. ברור שלומד על ידני.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפלוס של מי שלומד על ידני זה לא רק האופציה לנהוג על כל כלי רכב ללא מגבלה לגיר אוטומט בלבד

בראיה שלי זה הבדל בין האלה שמקשיבים לרכב לאלה שלא

רוב ככל מי שלומד על ידני הוא יותר מחובר לרכב ולומד להקשיב לו - ולא רק בשביל להעביר הילוך, יצא לי לראות מלא נהגים שלמדו על אוטומט שנותנים קיק עד שהמנוע נחנק, החבר'ה שלמדו על ידני לעומת זו ישחררו את הדוושה וילחצו עליה שוב

אם אני אמליץ למישהו על ידני - זה לא בגלל שלא תיהיה לו מגבלה בנהיגה אלא בשביל שתיהיה לו איכות נהיגה

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה נכון שמי שנהג על ידני יכול להיות הרבה יותר קשוב לרכב ומחובר לו, גם כשהוא נוהג על אוטומט.

אבל הרמה הזאת מגיעה מנהיגה לאורך זמן על רכב ידני יחד עם התעניינות ברכב, לא משיעורי נהיגה.

ראיתי מספיק נהגים שלא משתמשים נכון בגיר ידני ואין להם מושג איך לעבוד עם שילוב המנוע/גיר/תוואי הדרך.

• אהבתי 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני עשיתי רישיון ב2020 ואמרתי לעצמי למה לא לעשות ידני הרי יש 28 שיעורים 

וגם בכדי לקנות רכב ישן יש הרבה רכבים טובים ידנים כדוגמת איביזה

עשיתי ועברתי טסט ראשון

היום כששואלים אותי אני עונה, אם זה בקלות אז תעשה ידני

וגם אם אתה מתכונן לקנות רכב בשנים הקרובות אז יש את כל האיביזות וכדומה שהפער בין הידני לאוטומט באמינות וצריכת דלק ואיכות נסיעה ובמחיר הוא די גדול.....

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 10 שעות, רכוב כעומד כתב:

אם עולים כ350000 רכבים חדשים בכל שנה על הכביש, אז כן זה 99.9

אני מעריך, בדומה לשנים קודמות, שהמספר קרוב לכך. מודה שלא בדקתי את הנתון הזה..  אבל עוד אלפית האחוז לפה או לשם לא תשנה את הנתון העצוב שהצגתי

לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

ראיתי מספיק נהגים שלא משתמשים נכון בגיר ידני ואין להם מושג איך לעבוד עם שילוב המנוע/גיר/תוואי הדרך.

נכון אבל מה השיעור שלהם באוכלוסיית היעד לעומת אלו שלמדו רק על אוטומט?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, פשטות כתב:

וגם אם אתה מתכונן לקנות רכב בשנים הקרובות אז יש את כל האיביזות וכדומה שהפער בין הידני לאוטומט באמינות וצריכת דלק ואיכות נסיעה ובמחיר הוא די גדול.....

אין שום פער משמעותי בצריכת הדלק בין הגרסה הידנית לגרסה האוטומטית של האיביזה.

גם איכות הנסיעה לא טובה יותר בגרסה הידנית.

לגביי האמינות אני עוד יכול להבין.

מעבר לזה, הדגם הידני של האיביזה הגיע לרוב ברמת גימור רפרנס עם מעט מאוד אבזור, לעומת הגרסאות האוטומטיות שהיו (ועדיין) זמינות גם ברמות גימור סטייל ו-FR שמציעות הרבה יותר אבזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בהנחה שהוא לא מדבר על האיביזות משנות ה-90 או העשור הראשון של 2000, כל אלו שהגיעו אחר כך (2010-2011 וצפונה) היו עם DSG.

אם מדובר על הדור הקודם אז זה משנה את התמונה בנושא רמות הגימור. לא משנה את הנושא של צריכת הדלק והנוחות העדיפה של אוטומט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בצדק אין כמעט ביקוש לגיר ידני וזה עוד ילך ויעלם לחלוטין ככל שמערכות מתקדמות יתערבו בנהיגה.

פעם (עשרות שנים) על הקיר של מתבגרים היו פוסטרים של פנטזיות מוטריות שכולן היו ידניות. היום גם הן כבר לא ידניות...

הגיר הידני שייך לרומנטיקנים, שמוצאים הנאה בחיבור, סוג של תראפיה, או אימון אינסופי בלהיות טוב יותר, או מהבעלות על משהו באמת מיוחד.

כן, יש גם כאלו שמסיבות כלכליות, או אמונה שזה אמין יותר, או מפחד להתרגל למשהו אחר ממה שרגילים. אלו בכלל יעלמו.

אני אגב עם ידני.

פורסם
לפני 17 שעות, איציק נ. כתב:

המגמה התהפכה. מה שהיה נכון לפני 10-15 שנה כבר לא נכון היום.

כיום רוב המכוניות שנמכרות באירופה הן 75-80% אוטומטיות.

מבחינת נתח שוק - הסטטיסטיקה מצביעה על כך שמבחינת נתח שוק האוטומטיות כבר עברו את הידניות (ז"א מעל 50%)

דוגמאות:

image.thumb.png.34726ebffd5fba639040abdbbb71ad27.png

אז השילוש (הקדוש) של האירופאים - סטיישן + ידני + דיזל - גם הוא חלף הלך לו.....?

פורסם
לפני 4 דקות, yuval1111 כתב:

אומר בזהירות: כנראה שכן - חלף הלך לו.

מידע מהרשת:

image.thumb.png.9eed00f0610c5e98b2c44f884b132438.png

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 דקות, yuval1111 כתב:

חלף. זאת אומרת הוא חלף בגזרת רכב חדש, היום מעט מאוד יצרנים מציעים את השילוב הזה, אני מצליח לחשוב כרגע רק על סקודה אוקטביה שעדיין מוצעת בתצורה זו באירופה. 

מכיוון שבשנים קודמות זה היה שילוב מאוד פופולרי ונפוץ, כמויות של הסטיישנים האלו משומשים עדיין נעות בכבישי אירופה.

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

מכיוון שבשנים קודמות זה היה שילוב מאוד פופולרי ונפוץ, כמויות של הסטיישנים האלו משומשים עדיין נעות בכבישי אירופה.

גם בישראל היתה תקופה טובה לסטיישנים (לא דיזל כמובן) אבל הם נמחקו כי הכמויות לא היו ממש גדולות והמנטליות כאן לא ממש איפשרה לזה לקרות.

בתחילת שנות ה 80 וולבו כיכבו כאן עם הסטיישנים שלהם אבל הם לא היו לבד: יצרנים אחרים שהיו כאן באותה תקופה (פורד, פיג'ו, סימקה, טאלבו(ט) שהתמזגה עם פיג'ו) הציעו תמיד רכבי סטיישן או כמו שקראו להם אז "דו-שימושיים".
שלטו כאן בשוק המוניות (באופן נדיר) פיג'ו 404 ו 505 סטיישן דיזל במשך לא מעט שנים.

כמדומני באותה תקופה (שלהי שנות ה 80)  גם היתה נוכחות יפה של AUDI סדאן וסטיישן. קודם לכן (אפשר לומר טרום ה 80) היתה נוכחות יפה גם של FIAT 124 סטיישן וסדאן.

המשיכה את המגמה סובארו, שהציעה דאז את ה DL האגדית במרכב סטיישן שגם כן נמכרה בכמויות שנראו על הכביש לא רע. את המגמה חתמו לקראת סוף שנות ה 90 סוזוקי באלנו סטיישן שהיתה יחסית נפוצה ולאורך אותם שנים תמיד היתה נציגות שקטה יחסית של יפאניות סטיישן (סובארו לגאסי סטיישן כדוגמא). באותה תקופה טיפטפו אצל כולם סטיישנים (כמו פיג'ו 405\406 למשל) אבל בכמויות קטנות כי מרכב סדאן דיי שלט בשוק.

הקטגוריה כמעט נמחקה לחלוטין ולאחר מכן באיזור פלוס-מינוס 2010 (ואילך) היתה כאן נוכחות חביבה מאוד אך יחסית קטנה של סטיישנים (כיכבו ה i30, סקודה ופורד פוקוס סטיישן).

קודם לכן היה וואקום בקטגוריה שאותו מילאה כמות לא רעה (אבל עם נוכחות) של פיג'ו 307 (והיתה גם פוקוס סטיישן דור ראשון).

באותה תקופה (2000-2010) כבר היו ניצנים של וואנים קטנים כמו הקסארה פיקאסו (ואחכ C4 פיקאסו), מאזדה 5, פיג'ו 3008

5008 (שבהתחלה נראו יותר מיניוואנים מאשר SUV)  וכד' שכבר התחילו להוות את התחליף לסטיישן - זאת אומרת שהם הציעו מימד גובה שהיה מאוד נוח להיכנס ולצאת מהאוטו בתמורה לאותו מרכב שימושי עם תא מטען יפה (בתקופה שעוד לא חשבו הרבה על 7 מושבים כאן בארץ).

באירופה זו היתה תצורת ברירת המחדל, אצלנו זה היה לאורך תקופות ארוכות כטיפטופים ולא כמסה או ברירת מחדל.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מהצד הדו-גלגלי:

מקובל שקטנועים הם אוטומטיים (CVT מכני בעיקר),

ולמעשה מאז הפסקת הייצור של הווספה הדו-פעימתית לא מיוצרים קטנועים עם הילוכים,

למעט שני חריגים שמשווקים בעיקר בשווקי דרום מזרח אסיה:

הונדה קאב ("טוסטוס") ותואמיו,  ו'סטלה' ההודית - תואמת הווספה הקלאסית.

אופנועים באופן מסורתי הם "ידניים" (קלאץ' ביד, הילוכים ברגל).

ב-2009 הונדה הציגה גיר אוטומטי (DCT) ב-VFR1200, ש'זלג' מאז לעוד לא מעט דגמים.

היו בעבר אופנועים אוטומטיים, אבל הם היו יותר גימיק ולא יצרו אבולוציה והמשכיות.

ה-DCT של הונדה תפס חזק, ובכמה דגמים הוא נמכר יותר מאשר הגירסה הידנית.

יצרנים אחרים כמו ימאהה ו-BMW החלו לפני מספר שנים להציע גירסאות אוטומטיות

למספר דגמים, אבל זהו יותר גיר ידני בתפעול חשמלי (AMT) מאשר אוטומטי "על מלא" מבחינה מכנית.

בנוסף ישנם הרבה אופנועים ידניים שמצויידים בתוספת של "קוויק-שיפט" שמאפשר החלפת הילוכים ללא קלאץ'.

בהיבט האישי:

אחרי 6 שנים על שני אופנועים אוטומטיים DCT, "חזרתי למקורות" עם אופנוע ידני (עם קוויק שיפטר).

במפתיע מבחינתי, אני לא מתגעגע ולו לרגע לשנים האוטומטיות, וגם האופנוע הבא יהיה ידני ולא אוטומטי.

לא שה-DCT היה רע במשהו, ההיפך - תיפקד מעולה באמינות גבוהה,

אבל אני מעדיף את האקסטרה שליטה שיש בקלאץ' ביד.

ברכב נהגתי הרבה שנים עם גיר ידני, אבל בערך מ-97' על אוטומטיים בלבד.

הבנים שלי עשו רישיון ידני, ואחד מהם מחזיק רק רכב ידני באופן עקרוני, למרות שהוא לא חובב נהיגה גדול.

לשאלת הסקר - ברור לי שגם היום הייתי הולך על רשיון ידני לרכב.

לפני מספר שנים שכרנו באיטליה מרצדס ויטו ידני, ואחרי הסתגלות קצרה זה שוב הרגיש לי טבעי לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 16 דקות, BoazB11 כתב:

למעט הונדה קאב ("טוסטוס") ותואמיו שמשווקים בעיקר בשווקי מזרח אסיה (גיר 4 הילוכים מעגלי וקלאץ' אוטומטי)

ב 2024 הביאו לארץ גרסה מודרנית ואם אתה שואל אותי, מגניבה ביותר. המחיר היה גבוה מאוד 25 אלף ש"ח ונראה שלא המשיכו לשווק אותו.

https://fullgaz.co.il/רכיבה-ראשונה-הונדה-סופר-קאב-c125/

לפני 16 דקות, BoazB11 כתב:

בנוסף ישנם הרבה אופנועים ידניים שמצויידים בתוספת של "קוויק-שיפט" שמאפשר החלפת הילוכים ללא קלאץ'.

אני בטוח שלא כולם פה יודעים, קוויק שיפטר באופנוע זה מנגנון ש"סוג של" מכבה את המנוע זאת אומרת מפסיק הזרקת דלק בעת לחיצה על רגלית ההילוכים, מה שמוריד מומנט מהגיר מאפשר החלפה ללא שימוש בקלאץ'. כמבון זה עובד רק כשהאופנוע בתנועה, בזינוק מהמקום צריך להשתמש בקלאץ'.

פורסם
לפני 8 דקות, Buki כתב:

ב 2024 הביאו לארץ גרסה מודרנית

גם ב-2010 הביאו את האינובה, טל שביט כתב עליו כאן,

אבל גם אז השוק הצביע ברוב גורף לתצורת ה-step over עם תמסורת וריאטור.

לגבי המגניבות - לדעתי זה בעיקר לחובבי הז'אנר. תכלס זה עגלולה רועשת ולא נוחה...

לפני 13 דקות, Buki כתב:

קוויק שיפטר באופנוע זה מנגנון ש"סוג של" מכבה את המנוע זאת אומרת מפסיק הזרקת דלק

ניתוק הצתה והזרקה לחלקיק שנייה בהעלאת הילוך,

ובהורדת הילוך גם פתיחת מצערת (חשמלית) ותוספת סל"ד להשוואת מהירויות גלג"שים בגיר.

קטע מגניב שהאופנוע נותן גז בעצמו עם מצערת סגורה...

ב-DCT אגב, העסק עובד הרבה יותר מהר וחלק, ומאפשר גם קיק-דאון בהאצה. 

קוויק שיפטר מתפקד במיטבו עם מצערת פתוחה לרווחה, או סגורה בהורדה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...