Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Roycohen1979 כתב:

אני חייב להבין מה פשר הרשימה הזו, איך נכנסה דאציה דאסטר זיגל ידנית לרשימה שמחפשת הנאה מנהיגה, וכוללת סובארו BRZ ויונדאי N חדשה, ואז פתאום מתווספת שם האברט. מצד אחד רכב של 250 אלף שקל, ומצד שני דאסטר דיזל יד 2 או אבארת שלדעתי כבר לא נמכרת כחדשה.

מצד שאחד רכב שיכול לשמש כמשפחתית, מול רכב שהיתרון היחיד שלו הוא יכולות שטח, מול רכב עם 2 מושבים....

מה שעושים בבקעה נשאר בבקעה, אבל ההשפעה של החומרים מורגשת גם בדרך חזור...

אני חושב שזו הסיבה:

בתאריך 4.11.2025 בשעה 09:34, דביר10 כתב:

נהגתי איתו בכביש 465 נדמה לי מהבקעה לבנימין והיתה נסיעה כיפית חבל"ז בעליות והסיבובים.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 28 דקות, Roycohen1979 כתב:

מצד שאחד רכב שיכול לשמש כמשפחתית, מול רכב שהיתרון היחיד שלו הוא יכולות שטח, מול רכב עם 2 מושבים....

הברז 2 דלתות, 4 מושבים.

נהגתי ברוב קטגוריית ההוט האצ' (אומנם לא ב-N), וגם הטובות ביותר לא מהנות כמו רכב הנעה אחורית מאוזן.

כאמור, ברשימה הזו בכל הקשור לפאן, הברז לוקחת בלי מאמץ.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.11.2025 בשעה 15:00, Roycohen1979 כתב:

אני חייב להבין מה פשר הרשימה הזו, איך נכנסה דאציה דאסטר זיגל ידנית לרשימה שמחפשת הנאה מנהיגה, וכוללת סובארו BRZ ויונדאי N חדשה, ואז פתאום מתווספת שם האברט. מצד אחד רכב של 250 אלף שקל, ומצד שני דאסטר דיזל יד 2 או אבארת שלדעתי כבר לא נמכרת כחדשה.

כי פשוט מה שאני נהנה ממנו בנסיעה הוא להיות בקשב עם המנוע ולהעביר את ההילוכים ידנית ולא השעמום שבאוטומאט. היצע הרכבים הידניים בארץ הוא קטן מאוד וזה מה שאני מכיר. למה דאסטר יד 2? יש גם חדש. אבארט ידנית כבר אין? האמת שהתלבטתי אם להכניס את הדאסטר והבי.אר.זד, זה עלה לי רק ברגע האחרון כשכתבתי.    שמעתי מנהג מונית שיש גם סקודה ידנית. לא מכיר...

Just now, דביר10 כתב:

כי פשוט מה שאני נהנה ממנו בנסיעה הוא להיות בקשב עם המנוע ולהעביר את ההילוכים ידנית ולא השעמום שבאוטומאט. היצע הרכבים הידניים בארץ הוא קטן מאוד וזה מה שאני מכיר. למה דאסטר יד 2? יש גם חדש. אבארט ידנית כבר אין? האמת שהתלבטתי אם להכניס את הדאסטר והבי.אר.זד, זה עלה לי רק ברגע האחרון כשכתבתי.    שמעתי מנהג מונית שיש גם סקודה ידנית. לא מכיר...

נכון שהדאצ'יה דאסטר לא מתאימה בכלל לסגמנט של רכבי הספורט, הקשר היחיד שהיא ידנית.   היתה לי אחת כזו, מה שהיה מעצבן שהם עשו את ידית ההילוכים מחוספסת וכך כל נסיעה הייתי חוזר עם גירוי ואדמומיות ביד עד שקניתי הלבשת סיליקון ששמתי עליה מעלי אקספרס.

פורסם (נערך)

אם ידני זה הקריטיון היחיד שלך גם שברולט ספארק וסיטרואן C1 יעשו את העבודה בגרוש וחצי.

אני אשאל מה שכל אחד נשאל עליו כאן:

בסוף הכסף קובע - מה התקציב שלך?

מה הדרישות הפרקטיות שלך מהרכב?

מה הנסועה השנתית הצפויה?

ועל מה לא היה אכפת לך לוותר?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 12 שעות, nadavd4 כתב:

אם ידני זה הקריטיון היחיד שלך גם שברולט ספארק וסיטרואן C1 יעשו את העבודה בגרוש וחצי.

אני אשאל מה שכל אחד נשאל עליו כאן:

בסוף הכסף קובע - מה התקציב שלך?

מה הדרישות הפרקטיות שלך מהרכב?

מה הנסועה השנתית הצפויה?

ועל מה לא היה אכפת לך לוותר?

אין ספארק וסי 1 חדשות ידניות, חוץ מזה מי שעבר למשפחתי קשה לו מאוד לחזור למיני. אז לא מחפש מיני או סופר מיני. חשובה לי איכות השמע אז זו שאלה אם להתקין סאב ומגבר, ואני אוהב גם ריפודי עור וגימורים יפים, פלסטיק רק שיש רק במכונות יוקרה...

בתאריך 5.11.2025 בשעה 15:00, Roycohen1979 כתב:

פורסם

תיארת פה שאתה רוצה "כמו רכב יוקרה" אבל אף רכב ממה שציינת אינו רכב יוקרה.

אמרת שאתה רוצה חדש, אבל ציינת רכבים שאין להשיג כחדשים.

אני חושב שאתה לא בדיוק יודע להסביר לעצמך ולאחרים מה אתה רוצה ומה הצרכים שלך.

אם אתה רוצה שנעזור לך, תמלא את זה:

• תקציב, או טווח סביר כלשהו (20 אלף עד 200 אלף לא יעזרו).
  • רשימה של דברים שחשובים לך, בסדר יורד. למשל:
  • רשימה של דברים שלא חשובים לך. למשל:
    • אמינות
    • שימושיות
    • עלות ביטוח/סיכוי לגניבה
    • וכו'

אחרי זה אפשר ללכת עם מה שכתבת ולראות "מה נופל קרוב".

כל תשובה אחרת או דיון על רכב כזה או אחר יהיו מאוד נחמדים אבל לא יעזרו לך.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 7.11.2025 בשעה 16:14, nadavd4 כתב:

תיארת פה שאתה רוצה "כמו רכב יוקרה" אבל אף רכב ממה שציינת אינו רכב יוקרה.

אמרת שאתה רוצה חדש, אבל ציינת רכבים שאין להשיג כחדשים.

אני חושב שאתה לא בדיוק יודע להסביר לעצמך ולאחרים מה אתה רוצה ומה הצרכים שלך.

אם אתה רוצה שנעזור לך, תמלא את זה:

• תקציב, או טווח סביר כלשהו (20 אלף עד 200 אלף לא יעזרו).
  • רשימה של דברים שחשובים לך, בסדר יורד. למשל:
  • רשימה של דברים שלא חשובים לך. למשל:
    • אמינות
    • שימושיות
    • עלות ביטוח/סיכוי לגניבה
    • וכו'

אחרי זה אפשר ללכת עם מה שכתבת ולראות "מה נופל קרוב".

כל תשובה אחרת או דיון על רכב כזה או אחר יהיו מאוד נחמדים אבל לא יעזרו לך.

בסדר. חיפשתי כיוון. כול מה שציינתי אפשר להשיג חדש, אולי חוץ מהסובארו. לא גיבשתי דעה מוצקה, והתקציב תלוי כמה אקבל את הרכב הנוכחי.   מה שחשוב לי הוא סאונד טוב, ריפודי עור ומושבים רכים ורחבים, מנוע חזק לעקיפות אבל גם חסכוני בדלק, אמין ולא מתקלקל מהר, רצוי מאוד ידני, עד 150000 ש"ח.

פורסם (נערך)

מחזק.

נעשה לך סדר, אלה הפשרות שתקבל ב:
1. ברז - ב150 תוכל למצוא רק דור 1, שכל הוט האץ' תהיה חזקה ממנה בעקיפות.
מעבר לזה, רכב מפנק עם ריפודי עור זה לא, וזה גם לא הקטע שלו. יש בו המון פשרות כאשר הוא יותר ממפצה עליהן בנהיגה ספורטיבית.

2. אבארט - יותר פשרות מהברז בהכל למעט עלות אחזקה ומקום בחניה, מדובר ברכב מיני מוקשח וכיפי עם קצת יותר כוח. איכותי ונוח הוא לא ירגיש לך.

3. אלנטרה N - אין בתקציב שלך. רק חדשות בסכום משמעותית גבוה יותר.

אפשרויות ספורטיביות אחרות ביד שניה, ברובן תצטרך להתפשר על הרצון שלך לידני:

מיאטה ND1 - מרגישה יותר איכותית, קבריולט, אבל מציגה פשרות בכל השאר אפילו יותר מברז.

308GTi/מגאן RS דור 4/ליאון קופרה - הוט האצ'ים נוחות באופן יחסי ומרגישות די איכותיות (לא פרימיום או משהו), חזקות, הפיג'ו היא ידנית כמו שאתה רוצה.

i20n - תהיה כנראה חדשה יותר מהקודמות, אולי הכי חדשה שתצליח להשיג בתקציב שלך. היא מהנה מאוד אבל לא מכונת ביצועים כמו מגאן או ברז.

ג'וליה - איכותית יותר באופן משמעותי, אני מתאר לעצמי שגם עלות האחזקה תהיה גבוהה יותר.

אני בטוח שחברי הפורום יוכלו לחשוב על רעיונות אחרים.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם

i30n ידנית [מהשיווק הראשוני] סביב2020 

הפיגו יותר ישנות סביב 2018 

אופל קורסה opc ידני

ויש את זהhttps://www.yad2.co.il/vehicles/item/ae3xem71?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=platinum&location=1&pagination=1אם תוכנה הבנתי שזה מנוע די אמין אך יותר ישן 

ספורטיבי אוטמטי יש את האוקטביה וכולי 

יש סיויק 1.5 ידני [וזה הונדה 😜עיין שירשור מגביל]

ויש קצת מוסטאנג ידני https://www.yad2.co.il/vehicles/item/ef0o3ael?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=9&pagination=1 וכן קמארו ידני גם אחרי 2020 [גם מוסטאנג]

יש פולו גי טי אר

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם (נערך)
בתאריך 9.11.2025 בשעה 17:43, דביר10 כתב:

מה שחשוב לי הוא סאונד טוב, ריפודי עור ומושבים רכים ורחבים, מנוע חזק לעקיפות אבל גם חסכוני בדלק, אמין ולא מתקלקל מהר, רצוי מאוד ידני, עד 150000 ש"ח.

הדרישות של פות"ש בכלל לא תואמות רכבים ספורטיביים, לא מבין למה אתם מציעים לו אותם (ולא מבין למה פות"ש בעצמו העלה רכבים ספורטיביים כאופציות בהודעה הראשונה).

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
בתאריך 3.11.2025 בשעה 19:50, דביר10 כתב:

1. אבארט ידנית

2.יונדאי אלנטרה  N החדשה ידנית

3. דאצ'יה דאסטר ידנית (דיזל כנראה)

4. סובארו brz ידנית 

השרשור קיבל כיוון אחר. אבל נותרתי עם השאלה המקורית. שגם היא לא ממש מגובשת: אמינות או קו ישר או שמע או כביש מפותל....

אבל אזרום עם השאלה הבסיסית: "את מי הייתם קונים בכלל?" ועם הרשימה המקורית (אף שהליקוט שלה נראה אקראי).

אלנטרה N. טוב ליומיום וכיף מאוד לנהיגה. שדרוג ראוי לרכב הנוכחי.

אני צריך רכב למשפחה אז האבארט וה BRZ לא במשחק.

גם דאסטר ידנית לקצת שטח זה לא רע. 

פורסם
לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

אולי, אבל קראת את נושא השרשור?

קראתי גם את הנושא וגם את כל השרשור, ואני מתרשם שפות"ש מגדיר הנאה מנהיגה בצורה שונה ממה שאנשים אחרים פה מגדירים. 

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...