Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוקר טוב חברים

אני נמצא בצומת דרכים בין רכישת מיצובישי אאוטלנדר (שנחשב אמין אך קשה יותר למציאה ונחטף מהר) לבין סקודה קודיאק. הוצעה לי סקודה קודיאק 1.5 TSI בנזין, שנת 2020, עם 80 אלף ק"מ. הרכב מיועד לשמש בעיקר את אשתי וילדינו, ואמינות לטווח ארוך היא בראש סדר העדיפויות עבורי – אני מעוניין להימנע מ'כאבי ראש' מכניים תכופים."
"בהקשר זה, אשמח לדעת: האם סקודה קודיאק 1.5 TSI משנת 2020 נחשב לרכב אמין שיכול להחזיק מעמד לאורך קילומטרז' גבוה? עד כמה יש להתייחס בחומרה לבעיות המוכרות?
במיוחד, אודה להתייחסותכם לנקודות הבאות:
  • גיר DSG: ידועות בעיות ביחידת המכטרוניק של גיר ה-DSG בקבוצת VAG, עם עלויות תיקון משוערות של כ-10 אלף ש''ח(לחדש). בהתחשב בכך שהרכב כבר עבר 80 אלף ק"מ – מהי הסבירות לתקלה בגיר בטווח הקרוב או הבינוני, והאם מדובר בסיכון שניתן לקנות בראש שקט תוך תקצוב התיקון האפשרי בעתיד?
  • משאבת מים: מהי רמת הסיכון לבעיות במשאבת המים (Water Pump), שהוזכרה אף בתביעה ייצוגית, והאם זו תקלה שעלולה להוביל לנזק גדול יותר למנוע?
במילים אחרות, האם הקודיאק הספציפי הזה הוא קנייה משתלמת שמחייבת רק טיפול בתקלות בודדות צפויות, או שמא הסיכונים המכניים גבוהים מדי לרכב משפחתי?

אם יש מישהו שיש לו קודיאק ויכול להעיד על אמינות ובכלל על הרכב? מאנשים שהיו להם אותו בליסינג היו מאוד מרוצים אבל זה לא אינדיקציה כי כל התקלות היצרן מתקן במיוחד כשיש אחריות.
ראיתי שרשור על אחזקה של קודיאק וגם שם יש הרבה הוצאות לכן תוהה.

תודה רבה
פורסם (נערך)

כל רכב אירופי — ובמיוחד כזה עם גיר DSG — רגיש מאוד לאופן הנהיגה ולטיפול שוטף באיכות גבוהה ובזמן.

רכישה חכמה מחייבת בדיקה מדוקדקת של תחזוקת הרכב, ובמקרה של הקודיאק — יש גם נקודות ספציפיות שחשוב לשים לב אליהן.

שלב ראשון: בדוק אם הרכב עדיין זכאי לאחריות מורחבת

• הכנס את מספר השלדה (VIN)/מספר רכב באתר היבואן צ׳מפיון מוטורס או פנה לשירות הלקוחות.

• בדוק האם הרכב כלול באחד מהסדרי הפשרה או קריאות תיקון הקשורות ל:

• גיר DSG (תקלה ידועה במספר דגמים)

• משאבת מים

• מערכת קירור

אם הרכב כן כלול — ייתכן שהוא עדיין תחת אחריות מורחבת גם בגיל 5.

ואם הרכב לא כלול- מומלץ לתקצב מראש כ־10,000 ש"ח כגיבוי לתיקוני גיר פוטנציאליים.

שלב 2 :טיפולים קריטיים לגיל 5:

בגיל כזה, גם אם הק"מ לא גבוה — הייתי שוקל לבצע:

• טיימינג מלא (רצועה + מותחנים)

• החלפת משאבת מים

• שימוש אך ורק בחלקים מקוריים או OEM גרמניים

אלו רכיבים עם בלאי טבעי — והגיע זמנם.
לכן בעיניי, זה הוצאות שצריכות לבוא מהצד של המוכר, והן מהוות קלף מיקוח משמעותי להורדת מחיר במו"מ.

באופן כללי לגבי כל רכב אירופאי, לא רק קודיאק, מהניסיון שלי:

- קילומטרז נמוך - כבר יש לך

- ידיים פרטיות בלבד! לא ליסינג (במיוחד לא ליסינג פרטי!)

- בעלות פרטית אחרונה - לפחות שנתיים

- בעלים אוהב (שזה במינימום היסטוריית טיפולים מתועדת עם חלקים פילטרים ושמנים באיכות גבוהה ומתועדת. צריך

להבין ששגרת הטיפולים של היצרן זה מינימום ולא מקסימום, ולכן אם התיעוד חלקי, ובהרבה מקרים זה אכן כך - אני לא קונה).

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, MRobot כתב:

כל רכב אירופי — ובמיוחד כזה עם גיר DSG — רגיש מאוד לאופן הנהיגה ולטיפול שוטף באיכות גבוהה ובזמן.

רכישה חכמה מחייבת בדיקה מדוקדקת של תחזוקת הרכב, ובמקרה של הקודיאק — יש גם נקודות ספציפיות שחשוב לשים לב אליהן.

שלב ראשון: בדוק אם הרכב עדיין זכאי לאחריות מורחבת

• הכנס את מספר השלדה (VIN)/מספר רכב באתר היבואן צ׳מפיון מוטורס או פנה לשירות הלקוחות.

• בדוק האם הרכב כלול באחד מהסדרי הפשרה או קריאות תיקון הקשורות ל:

• גיר DSG (תקלה ידועה במספר דגמים)

• משאבת מים

• מערכת קירור

אם הרכב כן כלול — ייתכן שהוא עדיין תחת אחריות מורחבת גם בגיל 5.

ואם הרכב לא כלול- מומלץ לתקצב מראש כ־10,000 ש"ח כגיבוי לתיקוני גיר פוטנציאליים.

שלב 2 :טיפולים קריטיים לגיל 5:

בגיל כזה, גם אם הק"מ לא גבוה — הייתי שוקל לבצע:

• טיימינג מלא (רצועה + מותחנים)

• החלפת משאבת מים

• שימוש אך ורק בחלקים מקוריים או OEM גרמניים

אלו רכיבים עם בלאי טבעי — והגיע זמנם.
לכן בעיניי, זה הוצאות שצריכות לבוא מהצד של המוכר, והן מהוות קלף מיקוח משמעותי להורדת מחיר במו"מ.

באופן כללי לגבי כל רכב אירופאי, לא רק קודיאק, מהניסיון שלי:

- קילומטרז נמוך - כבר יש לך

- ידיים פרטיות בלבד! לא ליסינג (במיוחד לא ליסינג פרטי!)

- בעלות פרטית אחרונה - לפחות שנתיים

- בעלים אוהב (שזה במינימום היסטוריית טיפולים מתועדת עם חלקים פילטרים ושמנים באיכות גבוהה ומתועדת. צריך

להבין ששגרת הטיפולים של היצרן זה מינימום ולא מקסימום, ולכן אם התיעוד חלקי, ובהרבה מקרים זה אכן כך - אני לא קונה).

בהצלחה

וואו מדהים הסיכום

הצעה היא מיד פרטית שהחליפה לאוטלנדר האמת.

צריך לבוק עניין הסידורי אבדוק ואדאג לעדכן 

מוסך מומלץ לטיפול? שמעתי בעיקר ביקורות טובות על אופיר המכונאי האקדמאי שמבין את הרכב הנ''ל. 

פורסם

המלצה לטיפול?

לא היה מוסך שלא אכזב אותי מתישהוא, אבל אחרי ניסיון רב עם מוסכים מכל הסוגים והגדלים, הגעתי למסקנה שמוסך יבואן טוב מאכזב (אותי) הכי פחות.

אז ההמלצה שלי ללכת למוסך יבואן טוב (לא כולם טובים, יש גרועים). 
אם תרשום מאיפה אתה אפשר אולי להמליץ.

פורסם

אתה בהחלט בסיכון של מכטרוניק שיזדקק לשיפוץ.

לגבי המצמדים תלוי מה היה אופי הנסיעה.

מידי פעם יוצא לי לנסוע על קודיאק, מאוד אוהב את הנסיעה בו, אבל צריך להיוץ מוכן להוצאות הללו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...