Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.

אצלי ברכב מותקנת מערכת ישנה של kenwood ddx42bt, היא יושבת על המסגרת IN-DASH CAR AUDIO INSTALLATION KIT FOR HEAD UNITS:

CARAV 11-521: 2 DIN / 173 x 98 mm / OPEL Zafira (C) 2011-201 6

קניתי מערכת של ekiy 7 אינץ במטרה להחליף, המוכר אמר שזה אמור להתאים. 

הגעתי למתקין בירושלים שטען שהגודל לא מתאים (כנראה מתכוון שהekiy הוא ברוחב 102 מ"מ) והציע לי מחיר גבוה כדי שארד מזה. 

השאלות שלי הם: 

א. האם יש כאן בעיה מורכבת של התאמה? 

ב. במידה וכן, האם עדיף לי לקנות מסגרת אחרת ואולי גם להחזיר ולקנות מערכת בגודל אחר? (צריך לקחת בחשבון שכבר כרגע יש לי מסגרת מקוסטמת של carav) 

ג. האם יש המלצה למתקין בירושלים/רחובות שיבוא עם ראש פתוח יותר? 

מצרף תמונה של המצב הנוכחי 

IMG-20250919-WA0003.jpeg

פורסם

ואתה בטוח שאכן קיבלת את דגם ה-7 אינץ'? אולי בכל זאת גם כמה תמונות?

בקישור כל התמונות הן של אלו עם המסך הגדול יותר (שבולט החוצה מהמרכב), ובכל מקרה המרכב שלהם מתואר אכן כדאבל דין.  זו מידה שאמורה להיות סטנדרטית ולכן לא נראה לי שתמצא מסגרת שגדולה יותר ומתאימה בול אם המידות של המולטימדיה גדולות יותר.

102 מ"מ זה מה שאתה מדדת? של המסך עצמו? של המרכב? אולי גם ה-7 "תוכנן" לשבת בולט 🤔

אפשר לבדוק במסגרת הקיימת אם ניתן לשייף חלק ממנה כדי להתאים, אם זו נטו הבעיה. זה לא בהכרח יראה יפה.

לא לגמרי הבנתי מה הדרישה לראש פתוח מבחינת המתקין. אם צריך לבצע התאמה כלשהי, אז זה מה שצריך.

אם המחיר גבוה לך מדי (מהו?), אז פשוט ענין של סקר שוק ולקוות שמחיר זול לא שווה פלסטיקה שבורה בסוף העבודה.

@DRcarLEd כמתקין בעצמו אולי יוכל לתרום לדיון.

פורסם

אסביר מה שאני חושב שהסיפור, ויכול להיות שאני טועה, אבל אזרום. 

מסגרות ל7 אינץ יש בשתי מידות 

173x98 mm ו178x102. 

המסגרת שאצלי לכאורה מתאימה ל173x98. 

כשקניתי המוכר לא ירד לרזולוציות, אמר "יש לך 7 אינץ, זה יתאים". 

המתקין שהגעתי אליו היום היה בגישה שלילית מלכתחילה, הוא אמר שזה כמעט ועדיין לא מספיק, אחר כך אמר שהוא יכול לעבוד ולהתאים אבל בסוף המקשי הגה לא יעבדו, כשאמרתי לו שגם זה קניתי ליתר בטחון (כי אולי הקנבאס של הקנווד יספיק) הוא אמר שבטח זה לא יעבוד, ואמר שעל העבודה הוא רוצה לחייב 400 ש"ח בלי קשר לתוצאה. 

בשיחה עם מתקין אחר מאזור אחר בארץ הוא אמר שזו לא בעיה ואפשר להסתדר. 

ההרגשה שלי שהמתקין שהייתי אצלו היה שלילי מראש כי באתי עם מערכת שלי ולא משהו שקניתי אצלו שהוא יותר מחוייב אליו ומכיר. 

מצורפות תמונות של היחידה שלי

MVIMG_20250919_125326.jpg

MVIMG_20250919_125302.jpg

MVIMG_20250919_125258.jpg

פורסם

2DIN אמור להיות בכלל 178x100.

לגבי המתקין הראשון - בסדר. אז ממשיכים הלאה, כפי שעשית.

המתקין האחר נשמע יותר לענין לטעמך? אז גש להתרשם פיזית ולהתקין אם הכל זורם.

לא ממש יודע להמליץ לך על מתקינים נוספים בקו ירושלים-רחובות. ד"ר קאר-לד שהזכרתי קודם (כי הוא פעיל בפורום) יושב באור יהודה אאל"ט. יש  גם את באס מערכות בבאר יעקב שזה יחסית בכיוון והומלצו בעבר בפורום.

אם רוצה לנסות לבד, תצטרך לבדוק בדיוק אם נכנס או לא בעצמך. בין אם לבצע מדידות מדוייקות או אפילו להניח את המסך על הקיים ולקבל אומדן.

פורסם (נערך)

צריך לשלןף את הפנאל לראות אם המסך נכנס בול בלי צורך בשיופים

בנוסף צריך צמה קנבס על מנת שהשליטה מההגה תעבוד (קניית צמה?)

אם יש לך את המערכת המקורית תוכל להחזיר אותה (אם לא חתכו את החוטים)

ולהתקין מסך 9 אינץ עם פנאל מתאם

ולא צריך התאמות והכל יושב כמו שצריך

הנה משהו שמצאתי עכשיו ב-AliExpress: ₪84.96 | מתאם מסגרת רכב SKYFAME Canbus Box Decoder Android רדיו Dash Fitting Panel Kit עבור Opel Zafira C Vauxhall Zafira Toure
https://a.aliexpress.com/_c4Ok5tAf

עריכה אחרונה על ידי DRcarLEd

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...