Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אציין שאני כותב את הנ"ל לאחר שהעניין נפתר. ואני גם לא רוצה לציין איזו עירייה מדובר כי זה ככל הנראה לא ספציפי לעירייה מסויימת.

מי שמכיר אותי יודע שאני סה"כ אדם אחראי - דואג לשלם את החובות והחשבונות בזמן.

לפני מספר שנים קרה והחמצתי חשבון אחד, לא זוכר אם ארנונה או מים, אבל חשבון אחד לא שולם. 

זה היה בתקופה ששלחו חשבונות בדואר, לא שילמתי מייד עם הגעתו, שכחתי מזה, כל מיני תירוצים. 

עד אותו חשבון הכל שולם כמו שעון. גם אחריו הכל שולם. הספציפי ההוא - לא שולם. 

מפה לשם מקבל התראה לפני עיקול - לא מבין את פשר הדבר. 

מסתבר שיש חוב. בודק - באמת יש חוב. באמת לא שולם.

אבל מסתכל על כל החשבונות שאחריו - באף אחד מהם לא צויין כי קיים חוב. 

להפתעתי הרבה מאוד - החוב לא מתווסף לחשבון הבא באופן אוטומטי. לא מצויין בשום מקום בצורה ברורה כי יש חוב.

יש איזו הערה לקונית בפינה של המכתב שאומרת משהו בסגנון של "ייתכן וקיים חוב קודם מומלץ לבדוק" שזה נראה כאילו זה מודפס על כל מכתב.

כל זה היה ונגמר מזמן

מה שקרה עכשיו שלאור נסיבות כאלו ואחרות, הגיע לקרוב משפחה גם מכתב דרישה על חובות מלפני 15-20 שנה. חשבונות שלא שולמו באמצע שנות ה-2000.  החוב כמובן תפוח וכולל הרבה תוספות הצמדה וריבית וכו'. 

עכשיו אני לא רוצה להכנס לפירוט יתר של מה היה ואיך, אני רוצה להעלות ולשאול שאלה שלי הייתה נראית כברורה מאליו:

למה החוב הקיים לא מצטרף באופן אוטומטי לחשבון הבא. 

או לחילופין - למה לא כתוב - בכל מכתב דרישה לתשלום שמגיע אחריו - שים לב - בחשבון זה קיים חוב בסך XXX שקלים. 

זה מרגיש כאילו יש יד מכוונת שאין לה אינטרס אמיתי שאנשים ישלמו את החוב בזמן אלא שייתפח לו ואז יכולו לקבל אותו בתוספות רבות ומרובות.

וניחא אם זאת הייתה חברה פרטית שמטרתה להתעשר.

מדובר בגופים ממשלתיים, ציבוריים שתיאורטית ונאיבית - אמורים לתת שירות ולהיות למען הציבור ולא להכשיל אותו. 

פורסם

עברתי סאגה די דומה לפני שנתיים.

עלו כמה תובנות בעקבות המקרה, אגב, העליתי פוסט בנושא בזמנו. 

האחת - מנגנון הגביה עיריות,בעיקר, מתאפיין בפשטות וחוסר מחשבה - מסתכלים רק קדימה, מוציאים דרישות תשלום במחזורים קבועים וזהו. במקביל בהפרש זמן נערכות ביקורות/מאזנים ומתגלים החובות ואז נפתח תהליך נפרד לחלוטין של גביית החוב. ככל שהעיריה בגרעון תקציבי, הביקורות הן יותר מעמיקות (מישהו אמר חשב מלווה) וחופרים אחורה בזמן לאיתור חובות. 

השניה - ראש קטן במחלקת הגביה. הבעיה בעיקר בדירות שכורות שם ממשיכים לשלוח דרישות תשלום לדיירים שעזבו למרות שבוצעו העברות על שם שוכרים חדשים והחלה גביה במחזור חדש. ואז בכתובת הדירה מתקבלות שתי דרישות תשלום, האחת על שם השוכר החדש והשניה על שם השוכר הקודם. 

השלישית - חוסר סינכרון מוחלט בין רישומי משרד הפנים והעיריה. ולכן כמו במקרה שהיה לי, בהחלפת שוכר, נרשם חוב על שם הבעלים הרשום בעיריה (לא בטאבו ולא במשרד הפנים) שזה היה אבי ז״ל שנפטר ב 1988 ! מיותר לציין שהדירה על שמי מאז 2013 ! הדרישה לתשלום כמובן נשלחה ב 2023 עם חוב והצמדה 😡 

הנקודה היא שאין ולא היה חוב, כי גם הדייר הקודם וגם הדייר החדש שילמו את השוברים מיד עם קבלתם. אבל בעיריה נרשם חוב כי בתהליך החלפת השוכרים הם החזירו את הרישום ״אחורה״ עם קבלת ההודעה על החלפת השוכר, ואז שוב ״קדימה״ על שם השוכר החדש. ולכן יצרו חוב יש מאין. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ישנם חוקים, וישנן הוראות, איך הגופים מחויבים לפעול, וזאת אחרי שחשבו כמוך מה כדאי לעשות עם החובות (אולי לא להעמיס יותר מדי על החייב בחודש הבא). תכיר את החוקים וההוראות. על חוב מלפני 20 שנה יכולה להיות אולי התיישנות. חוב כזה נראה פשוט כמו תקלה במערכת.

פורסם
לפני שעה, mcaspi כתב:

ישנם חוקים, וישנן הוראות, איך גופים מחויבים לפעול, וזאת אחרי שחשבו 😜 מה כדאי לעשות עם החובות (אולי לא להעמיס יותר מדי על החייב בחודש הבא). 

אתה מצפה מגוף ציבורי מסורבל ולא יעיל מיסודו, מאוייש במיטב תרבות הבינוניות , לחשוב ? 😜

העיריות בשנים האחרונות, למעלה מעשור, מוציאות למיקור חוץ כמעט כל פעילות וללא בקרה וללא תכלול של הפעילויות. התוצאה היא מה שאנחנו מקבלים.

אני מכיר עיריה לא קטנה שבה כמעט בכל מחלקה יש קבלן מחשוב (מה שקרוי IT) נפרד. ולא לא ניתן לצפות לאחידות באף תהליך. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

למיטב ידעתי, צירוף החוב לתשלום הבא אינו אפשרי מבחינת הנהלת חשבונות.

הוצאה חשבונית. לא שולמה. לא ניתן עכשיו לאחד אותה עם חשבונית אחרת.

לגבי העדר הודעה בולטת על הודעות התשלום הבאות, זה פשוט הזוי שאין כזו. אין לי מושג אם זה ראש קטן, הגדלת הכנסות או שילוב של שניהם...

פורסם (נערך)

לפני מספר שנים פספסתי תשלום לחברת החשמל. תוך מספר שבועות הונחה בתיבת הדואר מעטפה עם העתק החשבונית, עם התראה באדום. איני מבין מדוע עיריה אינה יכולה לנהוג כך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 55 דקות, sperial כתב:

חברת החשמל. תוך מספר שבועות הונחה בתיבת הדואר מעטפה עם העתק החשבונית, עם התראה באדום.

כי חברת החשמל היא גוף מסודר יותר עם מחלקות גביה יעילות (פחות לגבי תשלום לקבלנים, אבל זה שייך לתהליך האישורים הפנימי שלהם , הספקה למקום אחד ותשלום ממחלקת הכספים המרכזית, כנגד אישור קבלה של המחסן/מקבל השירות) 

בחברת החשמל מוציאים חשבון לכולם גם לעובדים , רק שאצלם יש מנגנון זיכוי פנימי. בעיריה אחת שאני מכיר, לא יצאו חשבוניות ארנונה במשך שנים לאוכלוסיה ״מקורבת״ 😉 למשל.

פורסם

יש לי סיפור יותר טוב בשבילך.

גרתי בשכירות ביישוב שאני גר בו כרגע, אז למזלי עוד היתה לי אינטראקציה עם מחלקת ארנונה.

בכל אופן כשיצאתי מהדירה נתתי את המספר מונה שהיה במד מים, שילמתי כל מה שצריך והמשכתי הלאה.

אחרי חצי שנה בערך הלכתי כדי לעדכן מספר נפשות בבית החדש והגברת שם טוענת שיש לי חוב של 30 שקל, שאלתי איך זה הגיוני כי תמיד שילמתי הכל וגם יש הוראת קבע מהבנק עוד מהתקופה של השכירות.

היא אמרה שהיתה להם בעית חישוב ונוצר פער שכשיצאתי מהדירה אבל זה חוב שנזקף לזכותי, משהו בסגנון.

אמרתי אוקי למה אף אחד לא טרח לעדכן אותי או פשוט לחייב לי את החשבון, שאלתי גם האם נשלח מכתב לגבי החוב המדובר כדי שאני אשלם אותו.

היא אמרה שמבחינתם אם התקשרו ולא עניתי זה מספיק, ואני זה שצריך מעת לעת לבוא ולבדוק האם יש חוב.

ביקשתי הוכחה לשיחה שהתקיימה שלא עניתי לה, אמרה שהיא לא צריכה להוכיח לי כלום ואני צריך לשלם את החוב עם הריבית זה עובר לטיפול עורך דין.

בקיצור, אם אני עובר לעיר אחרת אכלתי אותה והם יכולים להמציא איזה חובות שהם רוצים, ואני צריך לדעת בטלפתיה שיש לי חובות.

האמת שאם היה מדובר בסכום גבוה יותר הייתי נותן לזה להגיע לבית משפט אבל בשביל 30 שקל העדפתי לשלם ולהמשיך הלאה

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

ישנם חוקים, וישנן הוראות, איך הגופים מחויבים לפעול, וזאת אחרי שחשבו כמוך מה כדאי לעשות עם החובות (אולי לא להעמיס יותר מדי על החייב בחודש הבא). תכיר את החוקים וההוראות. על חוב מלפני 20 שנה יכולה להיות אולי התיישנות. חוב כזה נראה פשוט כמו תקלה במערכת.

אשמח לראות את החוקים וההוראות. 

לגבי לא להעמיס על החייב חודש הבא - אני מצטער אבל אני לא מאמין בזה. אז נעמיס עליו עוד שנה בהפתעה עם ריביות?

אתה לא חייב לנתק לו את המים או החשמל אבל שיידע שיש חוב. שיבוא לפרוס אותו או לעשות משהו לגביו. לא לטאטא אותו

פורסם

המינימום זה לשלוח תזכורת שבוע - שבועיים אחרי המועד האחרון לתשלום. אפילו עם איזה ריביתֶסמלית על שבועיים. הרי מכתב עלול ללכת לאיבוד. ויש סיבה לשלוח בדואר רשום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, avizaz כתב:

אם היה מדובר בסכום גבוה יותר הייתי נותן לזה להגיע לבית משפט אבל בשביל 30 שקל העדפתי לשלם ולהמשיך הלאה

אצלי היה 157 שקל ששולמו פעמיים. השוכר החדש (שאותו זיכיתי) ואני ש״סגרתי״ את החוב על שם אבי ז״ל . 

מעניין אם היה מגיע למשפט תביעת חוב מ2023  מבעלים שנפטר ב 1988. והנכס בכלל לא רשום על שמו מאז. אגב החוב מתייחס לאותו מספר שובר ששולם על ידי השוכר. שזה בכלל אבסורד - שתי חשבוניות עבור אותו הנכס, אותו מספר שובר, על שני שמות שונים. 

• מבאס 1

פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

בחובות ישנים כנראה שגם להם לא

לא. זה הקטנת ראש. גם כשאתה מציג מסמכים ואישור תשלום.

פקידת גביה איימה עלי בהוצאה לפועל אם לא אשלם את אותם 157 שקלים למרות ששלחתי לה את הקבלה על תשלום אותם 157 שקלים עבור אותה חשבונית ואותו מספר שובר.

מבחינתה סגירת החוב היא רק על ידי תשלום החוב מיידית. 

פורסם (נערך)

^^^

הולך לבוס שלה לא מסתדר הולך  לבוס שלו .

מבקש למצוא לאן הלך התשלום ששילמתי .

יש גבול להקטנת ראש 

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...