Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מדוע I10 ולא פיקאנטו ?

המכונאי כאן ירים גבה ויגיד "זה לא בעצם אותו רכב ?"

ואני נוטה להסכים איתו . אבל ...

אשתי. כן. לא עזר כלום.

זה הרכב שלה, וזה הטעם שלה. ואת האמת ? הצורה של ה-I10 יותר זורמת גם לי. 

בסוף נשארנו ואנחנו ממשיכים במשפחת כלמוביל . הפעם עם 2 רכבים. 

ה-I10 נקנתה בנוסף ל-ASX, שכנראה תמשיך איתנו עוד שנה.

סיפור הרכישה...

ניסינו להזמין כזו חדשה ולא היה ניתן. 

ואם כבר מדובר ביד שנייה לפחות שיהיה אקזמפלר שמור. מאוד. עם כמה שפחות ק"ם. תלוי בתקציב שמקדישים לרכב משומש.

לבסוף הרכב הוזמן בחב" "שלמה". הקפדתי שיביאו רכב שלא עישנו בו !

מדובר בדגם "פריים"  "0 ק"ם" לשעבר, עם 34000 ק"ם על השעון. 

הרכב הגיע. בלי שריטות , רק 2 סימנים קטנים של פתיחת דלת. 2 נקודות, שבנינו , בקושי שמים לב לזה.

ולא חסר שם כלום. מולטימדיה עם קישוריות, חלונות אחוריים מושחרים, מושבים אפור בהיר, דיפון ולוח מחוונים עם 2 צבעים, וכל מע" הבטיחות המקוריות שמקובלות כיום, כולל שמירת נתיב,[לא מתלהב מזה אבל שיהיה]. 

הרכב נבדק בדיקה עצמית,[שלי], וחוץ מצביעת פגוש אחורי, לא היה מכחול צבע על הרכב. וזה גם מה שהבדיקה מטעמם הראה בדיוק.

לפני הרכישה, ביקשתי שיחליפו מצבר, צמיגים קדמיים, וגם טיפול גדול ביבואן. גם טסט לשנה שלמה.

בתמורה לכל ה-"טוב" הזה, נפרדנו מלא פחות מ-67250 שקל! למה 250 ? העברת הבעלות כמובן .

איך נוסע ? מה עם סיפורי הזוועות על גיר ???

בנסיעות שהיו לנו איתו, הרכב עושה את העבודה.

המנוע שקט מאוד, נטול וויברציות לחלוטין. הנסיעה בו חלקה גם. קוטר סיבוב ההגה קטן והרכב נכנס ומשתלח בקלות בכל מקום.

פעולת הבולמים מורגשת קצת, אבל שוב, בשקט מופתי. 

תנוחת הנהיגה טובה מאוד, והתמיכה הצידית מספקת. ההיגוי קל. לפעמים קל מדי. 

המזגן בסדר. לא מקפיא כמו ב-ASX אבל מצליח לקרר. ברגע שהטמפרטורה החיצונית עוברת את ה-41 מע" קצת קשה לו . 

הגענו לסעיף הכי חשוב. הנסיעה. 

גירים רובוטיים חד מצמדיים ? היו לי דעות קדומות לשלילה. אבל בדור הנוכחי הם השתפרו . מקצה לקצה. לא חלק כמו פלנטרי, אבל גם לא נורא כל כך...

התנעה, העברה ל- D ,שחרור הבלם, והרכב  מתקדם. לחצה על הגז וצובר תאוצה. בהעברה להילוך 2 יש השהיה מורגשת. כמה שההילוכים גבוהים יותר ההשהיה מורגשת הרבה פחות. בהילוכים 3,4,5 ההשהיה לא קיימת כלל. מעבר ל-120 קמ"ש, קצת קשה לו. אבל אם אתם מנסים להגיע עם דוושת הדלק לתוך תא המנוע, הרכב מוריד הילוך, שניים, בזריזות והקצב יותר מבסדר !

סיכום ודעות.

אשתי מרוצה מזה וזה מה שחשוב.

רכב מיני בסיסי שעושה את העבודה, וחבל אין לו יותר ייבוא סדיר 

image.thumb.jpeg.7423e67d5928b295bf433af69daa340b.jpeg

20250706_102702.jpg

20250706_102626.jpg

20250706_102549.jpg

20250706_110451.jpg

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם

אמרו לך אם אין יותר יבוא סדיר בהווה או בכלל?

לגבי הגיר: מה שאני ניסיתי בזמן הקצר שנסעתי בה \ בפיקנטו עם אותו גיר הוא להרפות מהגז בזמן החלפת הילוך (כמו בידני)
אני חושב שאם מתרגלים ומנחשים את זמן החלפת ההילוך זה משפר את ההרגשה של הנדנוד בהחלפת הילוך. 

זה הכי מובהק אם מנסים במצב ידני

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

אישית דווקא אהבתי את הנוחות של היונדאי, מושבים נוחים, מאחור די מרווחת ביחס לקטגוריה.

אבל הגיר לדעתי פשוט נוראי עם השהיות מורגשות מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנ"ל - אני לא הסתדרתי עם המעבר מראשון לשני ששם התחושה היא (גם כאשר אתה נוהג יחסית בעדינות) כמו גומי שנמתך ומשתחרר, מציק משהו.

אבל תתחדש ותהנה!

פורסם
לפני 16 שעות, mcshmupi כתב:

אמרו לך אם אין יותר יבוא סדיר בהווה או בכלל?

לגבי הגיר: מה שאני ניסיתי בזמן הקצר שנסעתי בה \ בפיקנטו עם אותו גיר הוא להרפות מהגז בזמן החלפת הילוך (כמו בידני)
אני חושב שאם מתרגלים ומנחשים את זמן החלפת ההילוך זה משפר את ההרגשה של הנדנוד בהחלפת הילוך. 

זה הכי מובהק אם מנסים במצב ידני

אז זהו שלא צריך להרפות מהגז לגמרי.

גם לא ללחוץ חזק. פשוט לנהוג רגיל. כמו בגיר אוטומטי. 

עברו הימים של גיר רובוטי סטייל 108 או C1 או דומיהם. הגיר כאן מתנהג פשוט אחרת .

היצרן ניסה לקרב את התנהגותו לגיר פלנטרי כמה שיותר. אומנם זה לא כל כך הצליח לו, אבל עבור הרבה שירכשו את הרכב הזה ,הנושא יהיה זניח עבורם.

שכחתי לציין שהרכב מאוד חסכוני בדלק. 

נסיעה עירונית, רגועה ,נהג+1+מזגן ,סביב 15-16 ק"ם לליטר. כאן באילת. בלי פקקים או רמזורים .

פורסם

אאל״ט פות״ש גר באילת ונעזר בנותני השירות המקומיים. הרכב נרכש משלמה סיקסט אילת? יש באילת מכון בדיקות בלתי תלוי? 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...