Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

404 טנדר נמכרה בארץ עד 1988

504 טנדר נמכרה בארץ עד איזור 1993.

הייתה תקופה ארוכה שהן נמכרו במקביל אבל זה לא משהו חריג. גם פולקסווגן חיפושית נמכרה בארץ  עוד הרבה שנים אחרי הצגת הגולף והפולו (עד 1985). עוד דוגמא, מאזדה לנטיס הוצגה ב 1995 אבל המשיכו עוד כ 3-4 שנים למכור את מאזדה 323 המרובעת כאלטרנטיבה זולה יותר, סיטרואן ברלינגו הוצגה ב 1996 והגיעה לארץ ב 1997 אבל עד איזור שנת 2000 עוד מכרו בארץ את הטנדר C15 במקביל, הייצור שלו הסתיים רק ב 2005. 

אלו רק כמה דוגמאות שאני זוכר בשלוף, יש עוד הרבה. 

מאזדה 323 הישנה נמכרה במקביל ל-323 החדשה, כי הייצור של הישנה המשיך לעוד כמה שווקים.

זה קרה בחו"ל עם עוד הרבה דגמים - פיג'ו 206 נמכרה באירופה במקביל ל-207, רנו קליאו בדור השני הפכה ל"קליאו קמפוס" ונמכרה באירופה במקביל לדור השלישי, ואז בדור הרביעי הקמפוס נהיתה הדור השלישי שהמשיכה להמכר במקביל, אוקטביה דור ראשון הפכה עם הדור השני ל"אוקטביה טור" ונמכרה במקביל עד שהוחלפה באופן לא רשמי בסקודה ראפיד - לרוב הדגם המוחלף נמכר בגרסאות בסיסיות יותר ומוזלות והגרסאות עם המנועים הגדולים או המאובזרים ירדו מההיצע.

סיטרואן C15 היתה קטנה מהברלינגו והמחליפה שלה היתה סיטרואן נמו, וגם הברלינגו דור ראשון נמכרה במקביל לשני בשנים 2008-2013.

מה שמוזר לי עם המכירה במקביל של ה-404 ו-504 זה ששניהם היו טנדרים וספק אם ה-504 היה צריך גרסה "מוזלת".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

גם בישראל ה-404 היתה יחסית נפוצה.

אא"ז  היו הרבה מוניות 404,  מה שמעיד על אמינות,  היתה נוחה,

והיתה לה עוד תכונה מיוחדת אפילו מול מכוניות מודרניות, ורק מי שהכיר יכול לנסות ולחשוב עליה.

???  לא מגלה.😍

• מעניין 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

היתה נפוצה מאוד, כולל בצבא.

עם פנסים צרפתיים צהובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, itsik170 כתב:

מאזדה 323 הישנה נמכרה במקביל ל-323 החדשה, כי הייצור של הישנה המשיך לעוד כמה שווקים.

זה קרה בחו"ל עם עוד הרבה דגמים - פיג'ו 206 נמכרה באירופה במקביל ל-207, רנו קליאו בדור השני הפכה ל"קליאו קמפוס" ונמכרה באירופה במקביל לדור השלישי, ואז בדור הרביעי הקמפוס נהיתה הדור השלישי שהמשיכה להמכר במקביל, אוקטביה דור ראשון הפכה עם הדור השני ל"אוקטביה טור" ונמכרה במקביל עד שהוחלפה באופן לא רשמי בסקודה ראפיד - לרוב הדגם המוחלף נמכר בגרסאות בסיסיות יותר ומוזלות והגרסאות עם המנועים הגדולים או המאובזרים ירדו מההיצע.

סיטרואן C15 היתה קטנה מהברלינגו והמחליפה שלה היתה סיטרואן נמו, וגם הברלינגו דור ראשון נמכרה במקביל לשני בשנים 2008-2013.

מה שמוזר לי עם המכירה במקביל של ה-404 ו-504 זה ששניהם היו טנדרים וספק אם ה-504 היה צריך גרסה "מוזלת".

גם כאן מכרו במקביל את הלנסר והסוםר לנסר, דייהו רייסר וסופר רייסר וסובארו לאונה וגראנד לאונה (עד הגראנד לאונה, הלאונה כונתה DL)

פורסם (נערך)
בתאריך 14.6.2025 בשעה 17:36, Buki כתב:

יש גם פ'זו 301 ( IKCO Tara) וסיטרואן קסנטיה שעברה שתי מתיחות פנים ומיוצרת עם מתלים רגילים, לא הידרופנאוומטיים. ו 206 סדאן כפי שכבר נכתב. 

המתלים של הזנטיה (קסנטיה בלשון ישראלית) היו הנקודת טורפה אבל גם היתרון הענק שלה. כשראיתי את התמונה, תהייתי איך המכונאים באירן מסתדרים עם תיקון של המערכת הסופר מורכבת הזו.

עריכה אחרונה על ידי Tapian
פורסם
לפני 6 שעות, mottis כתב:

גם כאן מכרו במקביל את הלנסר והסוםר לנסר, דייהו רייסר וסופר רייסר וסובארו לאונה וגראנד לאונה (עד הגראנד לאונה, הלאונה כונתה DL)

הדוגמאות שהבאת זה מכירה של שאריות של הדור הקודם במקביל לדור החדש.

המקרים שהבאתי זה הדור הישן והחדש שיוצרו במקביל והדור הישן קיבל רק גרסאות בסיסיות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 17.6.2025 בשעה 14:35, רוןS כתב:

היתה לה עוד תכונה מיוחדת אפילו מול מכוניות מודרניות

הגיע הזמן לגלות לפשוטי העם?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

שכחתי מזה..

ל-404 היה "צליל" מנוע שקט, חרישי, דומה למכונת כביסה בזמן הסחיטה.

מערכת פליטה יעילה מאוד.

פורסם
בתאריך 17.6.2025 בשעה 14:35, רוןS כתב:

והיתה לה עוד תכונה מיוחדת אפילו מול מכוניות מודרניות, ורק מי שהכיר יכול לנסות ולחשוב עליה.

אתה מדבר על הפיכת המושבים למיטה?

פורסם
לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

אתה מדבר על הפיכת המושבים למיטה?

😃

אני מתכוון Muffler.

הקנה למכונית צליל יחודי.

פורסם
בתאריך 18.6.2025 בשעה 21:14, DAHUJI כתב:

בגלגליסט עוקבים אחרי קארספורום? :-)

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rjhrfbpxgx

גם אני עבדתי על אחד, תודה ל @Buki על העזרה

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 14.6.2025 בשעה 10:23, אורי מ. כתב:

מעלה נשכחות. הדור המופלא של ה-205, 309 ו-405.

ב-405 זכיתי לנהוג קצת בזמן השירות הצבאי, כשחייל מילואים שלי הגיע לשבועיים עם אחת כזאת ואפשר לאחרים להשתמש בה במשך היום.

309 , גרסת ג'ובילי, הייתה לאבא שלי מהעבודה, למשך כמה שנים.

205 הייתה לי בחלוקה עם עוד 2 קצינים מהטייסת. היינו שני סרנים ורב סרן אחד. קיבלתי רבע רכב, שזה אומר ערב אחד באמצע השבוע לצאת לאפטר וכל סופ"ש רביעי.

היו לי לאמא שלי שתי 309 שנקנו חדשות, אחת בצבע אדום שהיה די נדיר בארץ אז למכוניות בכלל. לטעמי לא דגם מוצלח: לא אחיזת כביש והיגוי, ולא ניצולת הנפח.
ה-306 שהיה לי שנים אחרי היה רכב הרבה יותר מוצלח, מכל הבחינות.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...