Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

קולגה יקרה לליבי שאלה אותי אם אני יודע משהו על גיר רובוטי ("זה אסון טבע?") ספציפית בקיה פיקנטו. 

שנה לא ידועה לי כרגע, אם קריטי אשאל. 

אודה לדיעות, עצות, מחשבות- כל פיסת מידע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

אם קריטי אשאל.

תשאל כי הגיר הרובוטי בפיקנטו קיים מ 2021 ומעלה. לפני כן היה גיר פלנטרי 4 הילוכים.

פורסם

חדש (25). "מהסוכנות".

פורסם

לא נוח, מורגש מאוד בהעברה בהילוכים נמוכים.

עד כמה מפריע זה אינדיווידואלי.

מאוד מומלץ לעשות נסיעת מבחן על הרכב שבאים לראות שתהיה תובנה עד כמה זה מפריע.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

קרובת משפחה שלי נסעה שנים על i10 ידנית

וכשהגיע הזמן להחליף, באופן טבעי כיוונה ל-i10 חדשה (אותה יחידת הנעה כמו בפיקנטו).

ידנית לא הייתה אז במלאי, ואמרתי לה שהאוטומטי הוא רובוטי חד מצמדי שצריך להתרגל אליו.

היא הסתכלה עלי כאילו אני מדבר סינית, ואמרה שהיא לא מבינה בזה ולא אכפת לה.

התעקשתי שתעשה נסיעת מבחן לפני שהיא פותחת הזמנה.

הצטרפתי אליה, וזו הייתה הפעם הראשונה ששמעתי אותה מנבלת את הפה ואומרת "מה זה החרא הזה?"...

היא וידאה עם איש המכירות שהרכב תקין וככה זה באמת, ועשתה עליו X למרות שאהבה את העיצוב והמותג.

בסוף הלכה על שברולט ספארק, ומאוד מרוצה ממנה כבר 3-4 שנים.

פורסם

יוצא לי לנהוג באחת כזו רובוטית לא מעט ויוצא שאני מקלל די הרבה בכול פעם.

תזמון החלפת הילוכים הזוי ומעצבן בטירוף.

כמו שאמרו לפניי לדעתי גם אין תחליף לנסיעת מבחן, שתשכור אחת כזו ליומיים ותחווה בעצמה, אולי לא תרגיש ולא תתרגש.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

בתור אחד שנסע על הרכב (2022) כ-19,000 ק"מ, לצערי מדובר בכרכרה בתחפשות רכבת הרים, ואסביר.

הדגם החדש (2025) מגיע עם לא פחות מ-79 כ"ס אשר מזנקים את הרכב ב-16.7 שניות. הנתון הזה לכשעצמו נשמע נוראי. כעת, תאר לך איך זה ירגיש עם קפיצות בהעברות ההילוכים (בעיקר בין 1 ל-2). זריקות קלאץ' כאלה לא יביישו אף נהג "ל" חדש. ולכן, צר לי - מדובר בבזבוז כסף, עצבים וה-מון! ייאוש במחיר הזוי (110 אלף ש"ח).

פורסם

תודה רבה חברים, הלשנתי לקולגה את התשובות (וגם כמה מחשבות נוספות משל עצמי).

פורסם

לנסוע ברכב הזה ירגיש כאילו סופרמן תופס את הרכב במעבר הילוכים ואז משחרר, מעצבן.

לצערי מאז הפסקת יבוא הספארק, אין מיני טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לצערי, במחיר הנוכחי הפיקנטו איבדה מזוהרה.

לבת שלי יש אחת משנת 2022 שהחליפה את הותיקה יותר (2014) . חיצונית שיפור, מבחינת נהיגה 80% בעיר, חוויה מטלטלת, אם כי היא לא מתלוננת, כי ממילא היא לא ממש מאלו שמאיצות ברמזור. הקפיצות/השהייה בשעה שהיא נוהגת ממש מינוריות וכמעט לא מורגשות. לעומת זאת כשאני נוהג, בדקות הראושנות, אני כמו תלמיד נהיגה בשיעורים ראשונים 🤪 אבל כן אפשר להגיע להחלפה נעימה יחסית אם מפנימים שאנחנו לא ממהרים לשום מקום ושום דבר ומלטפים קלות את הגז.

האוטו נע בנינוחות של צב, אבל ללא טילטול.🙄

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כפי שאמרו לפניי, בלתי נסבל ברמה של דיל ברייקר. 

למי שיזכה (כמוני) לקבל את היצירה הזו כרכב חלופי, הפתרון היחיד לנסיעה שאינה מטלטלת הוא לנהוג בה בצורה ידנית, תוך הרפייה מדוושת הגז (לא שחרור, אלא הורדת הלחץ) בעת החלפת הילוך. 

כמובן שיש להתעלם לחלוטין מההמלצות של האוטו בכל רגע נתון לשלב שני הילוכים מעל מה שבאמת נדרש (כמובן לטובת חסכון בדלק).

בלי קשר לגיר, האוטו די נורא בכל מקרה. לא נוח, לא יציב, רועש ומערכות הבטיחות ממש היסטריות ומציקות. לחיוב, הוא יחסית מרווח (על חשבון תא המטען שמכיל בקושי שני ילקוטי בית ספר) וחסכוני. הוא עד כדי כך גרוע שכל קומפקטית סבירה בת 20 (פורד פוקוס, פיג'ו 307, סיטרואן C4 וכו' וכו') הן מכוניות כל כך הרבה יותר טובות מהפיקנטו.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

תודה רבה חברים, הלשנתי לקולגה את התשובות (וגם כמה מחשבות נוספות משל עצמי).

הרכב קיים בכמויות בהשכרות שיתופיות בכל הארץ 

אם יש באזור שלה היא יכולה לקבל חוו"ד אמיתית בכמה גרושים בלי להתקשקש בהשכרות וסוכנויות

פורסם

הייתה לי גם אחת מהשכרה לשבוע חוויה לא נעימה, בטח לא מצדיק לשלם כזה סכום על רכב חדש וזה המוצר שתקבל. אני עוד יודע לנסוע ברובוטי מהקורולה שהייתה לי פעם.

חייב לעשות נסיעת מבחן.

פורסם

לי היה יונדאי I10 עם אותה תיבה רובוטית חד-מצמדית (הבנתי שזהה לחלוטין לזו שבקיה פיקנטו, מלבד עיצוב מוט ההילוכים אולי). חדש מהניילונים. 

אמרו בתגובות לפניי לעשות נסיעת מבחן.  אז במקרה שלי לצערי זה לא עזר לחזות את גודל הטעות. כי נסיעת המבחן דווקא הרגישה לי סביר. קצת השהיה במעברים בין ההילוכים הנמוכים אבל חשבתי שעם הזמן פחות ופחות אבחין בזה אפילו.

ובכן, ההיפך הגמור. חוויית הנהיגה רק הפכה יותר ויותר בלתי נסבלת. הרכב ממש עוצר את עצמו כשמנסים להאיץ ומאלץ לתת גז ממש אלים (ורעשני בהתאם) בתנאי נסיעה מסוימים. 

בעליות מהירות ותלולות (בתור חיפאי נוסע קבוע בכאלה), השילוב בין התיבה שלא בטוחה על איזה הילוך להתייצב ונהג ששוב לא בטוח כמה חזק ללחוץ על דוושת הגז, יוצר נסיעה מקרטעת ומתסכלת.

ציינו גם את המצב הידני שיכול להפוך את הנסיעה לקצת יותר נסבלת, אבל זה עדיין לא מספיק.

תוך מספר שבועות התייאשתי סופית והחלטתי למכור את הרכב ולחפש לי את הגרסה הידנית העדיפה בהרבה (2023 יד שניה, כי בינתיים כידוע גם הופסק היבוא).

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...