Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס על מנוע מיובא (משומש)?

פוסטים מומלצים

פורסם

@almoniyot שאפו, לא ידעתי שאני יכול להתנסח כל כך יפה ורהוט באנגלית 😀

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

@almoniyot שאפו, לא ידעתי שאני יכול להתנסח כל כך יפה ורהוט באנגלית 😀

האם להתבייש על כך שלא נולדתי בישראל ולמדתי עברית בהמשך החיים? 

• לא הבנתי... 1
פורסם

לא, בכלל לא. אבל מודה שזו פעם ראשונה שאני רואה טקסט שלי מתורגם לאנגלית ומנוסח באופן מרשים ומדויק.

השתמשת chat GPT או דומה או בגוגל טרנסלייט  פשוט?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 5 דקות, zaf כתב:

לא, בכלל לא. אבל מודה שזו פעם ראשונה שאני רואה טקסט שלי מתורגם לאנגלית ומנוסח באופן מרשים ומדויק.

אני משתמש בגוגל תרגום. אוצר המילים שלי מוגבל במקצת, אם כי למדתי את השמות העבריים של חלקי מנוע רבים.

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

לא מרשים ולא מדויק. זה נראה ממש כמו תרגום מכונה בינוני.

לפות"ש - כדאי שיהיה לך סכום בצד לכל מיני תקלות ברכב, אין שום סיבה להתמקד במנוע. תהיה תקלה - תבדוק איך ניתן לתקן אותה בצורה הכדאית ביותר. אין טעם לדון במצבים היפותטיים.

לפני 20 שנה קניתי רכב בן 18 עם 200000 ק"מ. חשבתי כמוך שבקרוב אצטרך להחליף מנוע והתכוננתי לכך.

מאז עברו עוד 20 שנה ו100000 ק"מ, הרכב עדיין עם המנוע המקורי.

אומנם החלפתי ראש מנוע ופעם או שניים פירקתי את כל החלקים חוץ מהבלוק, כדי להחליף משאבת שמן למשל. אבל הבלוק והבוכנות עדיין המקוריים.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

48% מכס על חלקי חילוף לרכב, בהתבסס שלמדינה ממנה תייבא יש הסכמי סחר עם ישראל ואין מכס במדינת ייצוא.

יש להוסיף עלוית שילוח (הובלה ימית) - מאוד תלו מאיזו מדינה, אבל לאינדקציה בין 2500 - 4500 $

ועל הכל מע"מ 18% .

בהצלחה!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמה הערות - במחירי העבודה  בישראל לרוב לא משתלם לשפץ מנוע, יותר משתלם לייבא משומש ולהרכיב.
אצל כל סוחרי המנועים תקבל אחריות 3 חודשים למנוע.

ממרצדס ויטו אישית הייתי מתרחק, מכיר כמה כאלה וזה שק של תקלות שלא נגמרות. עדיף לטעמי i800.
והערה אחרונה - מנסיוני, מה שאתה לא מתכונן אליו זה מה שיקרה... אתה חושב על מנוע, אבל יכול ללכת גיר, מזגן ושלל דברים אחרים.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בתאריך 10.4.2025 בשעה 20:54, amosbmw כתב:

לא מרשים ולא מדויק. זה נראה ממש כמו תרגום מכונה בינוני.

אם ככה אתה מתרשם אז זו הוכחה לקלות בה אנחנו מתרגלים לטכנולוגיה ומקבלים אותה כמובן מאליו.

לפני 10 שנים לא היית מקבל כזה תרגום או קרוב אליו מאף מחשב.

אפשר לזהות שזה תרגום אוטומטי. לא בגלל שזה בינוני, אלא בגלל שזה אחר. בין השאר גוגל משתמש באוצר מילים שמתעלה על זה של 99 אחוז ממי שאינם דוברי השפה כשפת אם.

פורסם

It will probably be a path of agony that will include permits, taxes, and levies, with all the costs ultimately being on you, especially if the imported engine is not working properly or you have to open it anyway. 

זה המשפט שתפס לי את העין, לא נראה תרגום פשטני של הגוגל טרנסלייט. 

פורסם

היו לי הרבה מסחריות בחיים, כולם עם מעל ל-300,000 ק"מ והדבר האחרון שהתקלקל זה המנוע עצמו. מגדש טורבו? בכיף, מצמד? בוודאי, מדחס מזגן? כמה מסרו את נשמתם אבל המנוע עצמו אם הוא מתוחזק היטב וננהג באופן סביר, זו הדאגה האחרונה שלי (גם במנועי בנזין).

• אהבתי 1
פורסם

אוף טופיק, אני משתמש בטרנסלייט רק לאנגלית, בה אני יכול להבין את הכתוב ולזהות טעויות. הטעויות פטאליות לעיתים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עברתי את החוויה הזאת עם יבוא מנוע ללנד רובר, והנתונים קצת מבלבלים.
בגדול ביבוא של מנוע (תלוי בסוג, בנזין או דיזל) משלמים מס קניה משוקלל של 19.20% (12% מס קניה + 60% תמ"א) ועל זה יש להוסיף 18% מע"מ.
https://nfx.co.il/tariff/tariff.php?type=heading&code=8407000000

והאבסורד שלא צריך אישורים או רישונות כדי לשחרר מהמכס.

על יבוא מנוע משומש יש שיטת תשלום מס קניה שונה, אתה משלם 3 ש"ח לכל ק"ג של המנוע ועל זה להוסיף את ה-18% מע"מ.
https://shaarolami-query.customs.mof.gov.il/CustomspilotWeb/he/CustomsBook/Import/ImportCustomsItemDetails?customsItemId=23886&isDiscountCode=True
בשביל לשחרר אותו מהמכס צריך לקבל רישיון יבוא ממשרד התחבורה - אם תוציא את הרישיון לאחר שהמנוע הגיע לארץ תקבל קנס מהמכס, אז צריך לדאוג לרישיון עוד לפני הגעת המנוע.

בקיצור, למישהו שהוא לא מבין גדול בעניין, בסוף יצאתי עם הוצאות גדולות מאוד בגלל שלא נערכתי בהתאם לייבוא לפני שעשיתי את ההזמנה.

• אהבתי 2
פורסם

אם מדובר במחירים כאלה, לא עדיף ללכת לבעל מקצוע איכותי ולשפץ את המנוע מאפס עם חלקים איכותיים/מקוריים?

אני עם מנוע בנזין שמתקרב ל 300 אלף, אני חייב להודות שהנושא הזה מתחיל לי להראות חשוב...

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...