Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה כבר חודש ששובר את הראש ומחפש פתרון לפלונטר ברכישה של רכב חדש,

פעם זה היה פשוט, יש 2-3 דגמים שכל העולם קונה וזהו,

היום רק מהסינים יש איזה 100,

צורך: רכב משפחתי, אמין (עד כמה שאפשר)* , חסכוני (עד כמה שאפשר), ומפנק בנסיעה (שקטה, ורגועה) , לא נוסעים הרבה יחסית כ 10-13 אלף בשנה.

המחשבות ככה: למה 200 אלף , כי סוף סוף בא להתפנק ברכש איכותי לכמה שנים טובות : האופציות שחשבתי עליהן , מזדה CX5 , סקודה סופרב , לחכות לקיה ספורטג החדשה (דגם 2025), 

ולמה 150 ? כי עד עכשיו הסתפקנו ברכבים של 100-150 אלף והיינו סבבה איתם, אבל עם הגיל רוצים הלתפנק, או להמשיך ברכב ה 150 אלף, ולהמשיך ב "ממוצע\עממי"

המחשבה פה ללכת על חשמלי כגון ה צרי FX EV , נראה מאוד אטרקטיבי עבור המחיר, או סקודה קמיק שראיתי עליו הרבה המלצות (הבעסה שמנוע ממש חלק של 1 ליטר*)

או ללכת על האמצע כמו LYNCO 02  - שהחיסרון טא מטען פיצי

אשמח להמלצות מהידע שלכם.

פורסם (נערך)

קודם תחליט - חשמלי או לא.

בחשמלי יש היצע רב ולכן כדאי לך לדייק את הדרישות. כמובן גם אופי הנסיעות ישפיע, זמינות עמדת טעינה, בבית ובעבודה.

ברשימה שלך יש את המאזדה והספורטאז׳ שתיהן למשל לא ממש חסכוניות. ספורטאז׳ 25 בדרך ויהיה גם היברידי אבל הוא מחוץ לתקציב שלך.

אם תדייק יותר את הדרישות והציפיות שלך מהרכב נוכל לסייע.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הקאמיק עם מנוע ליטר לא ממש חלש. זה מנוע מוצלח ולהתניידות יומיומית יספק כל דרישה ואף מעבר לכך.

לא חושב שיש פער משמעותי בביצועים בהשוואה ל CX5.

יעזור אם תתכוונן על תקציב יותר מדוייק. יקל עליך.

פורסם (נערך)

דבר ראשון תודה על העזרה,

אנסה לענות על השאלות :

1. נסיעה יום יומית בית עבודה -כ 35-40 ק"מ ביום - כנראה גם לאכול קצת פקקים (כמו רוב כבישי ישראל) - נסיעה של כ20 דקות ללא פקקים כ -40 דקות עד שעה עם פקקים.

1.2. אופי הנסיעה שלנו רגוע מאוד, רכב משפחה , לא צריכים 1 ל 100 ב 5 שניות , אבל רוצים נסיעה רכה ושקטה. עד עכשיו (עם פזו2008 , האוטו עם מנוע 1.2 ממש חלש רועש ורועד כמו מכונת כביסה בסחיטה )

2. בנוגע לחשמל כן או לא, קשה , כי המגוון כל כך רחב , בוא נגיד ככה לא פוסל חשמלי, מה שמפחיד שזה עולם חדש , ורובו זה רכבים סינים לא הכי מוכרים.

3.למה 200 אלף - כי אחרי רכבים זולים ומיושנים יש חשק להתפנק משהו יותר "נוח" "יוקרתי" - משהו שלא אמצא בתקציב של ה 140-160 אלף - לדוגמא דברים שרוצה ברכב חדש, מזגן מאחור (לילדים), תא מטען חשמל פתיחה סגירה, מושבים נוחים, רכב שקט גם במהירות גבוהה,

3.5 . למה 150 , כי אולי אמשיך "לסבול" ואסתפק שוב ברכב עממי ובינוני. אבל אחסוך כסף.

4. יכול לוותר על תצרוכת דלק עבור חווית נהיגה גבוהה יותר ולכן שמתי את ה CX5 והספורטאג ברשימה שלי בעיקר מכיוון האמינות שלהן, בסופרב ראיתי שיש לו צריכת דלק מצויינת (לפי הגדרות היצרן כ 20קמ לליטר, נגיד בעולם אמיתי זה יהיה 15 , שזה מצויין לעומת הזולל שיש לי כרגע שעושה 1:10 ) וגם הבנתי שרכב "מנהלים"\משפחתי (תא מטען ענק של 600 ליטר כמעט)

5. חשמלי ושקע טעינה, יש אפשרות להתקין בחניה (בניין "בוטיק" אין בעיה)

6. כמובן שום דבר לא סגור, וכל הזמן צצות המלצות מכל כיוון , לדוגמא עם הקאמיק , שהמליצו חברים ממש היום.

7. סיכום מה חשוב : נסיעה שקטה ורכה, תא מטען יחסית גדול 450+ ליטר(משפחתי) ונפתח חשמלי , בונוס חסכוני בדלק, מיזוג בספסל האחורי, איכות חומרים טובה שלא יצרום בזמזומי פלסטיק זולים בזמן הנסיעה, מנוע שיכול לסחוב בלי להתפרק , בטיחותי כמובן.

8. ולא נוגע יותר בפזו \צרפתי.

עריכה אחרונה על ידי littledevil80
פורסם

הלינק אנק קו 02 לא רעה כשלעצמה והיא בסביבות 170 א"ש, אבל אחותה הזיקר X הרבה יותר אפוייה, הרבה יותר חזקה, טווח ארוך יותר, ובכללי בתוך הבית הזיקר ממוצבת גבוה חצי מדרגה מעלה. כל זה והיא עדיין תשאיר לך עודף מ 200 א"ש (186).

שניהן כמובן תחת המטרייה של וולוו והיבואן בארץ דיי מבוסס כך שמבין שלל הסיניות זה הימור לא כל כך מסוכן.

כשבדקתי לחבר לפני מספר שבועות באמת שהיה קשה להתחרות בשניהן.

לבסוף משיקולי תקציב הוא בחר בלינק. אבל בתקציב שלך -זיקר בלי לחשוב פעמיים.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לחשמליות הנזכרות כאן ( לינק וזיקר ) תא מטען קצת צנוע אם להתבטא בעדינות, לקאמיק גדול יותר אבל פחות מ 450 ליטר. אם האחרונה מדברת אליך ואני לגמרי מסכים, אוטו מצוין, תוכל ללכת לגדולות יותר טיגואן/קארוק/אטקה. שם יהיה לך גם תא מטען גדול, מעל 500 ליטר, בטיגואן מעל 600, גם מנוע 1.5 מצוין, נסיעה שקטה ודי חסכונית ( לא כמו קאמיק 1 ליטר, אבל די קרוב לשם ), גימור פדנטי והדוק. שווה בדיקה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Muzic4Ever כתב:

הלינק אנק קו 02 לא רעה כשלעצמה והיא בסביבות 170 א"ש, אבל אחותה הזיקר X הרבה יותר אפוייה, הרבה יותר חזקה, טווח ארוך יותר, ובכללי בתוך הבית הזיקר ממוצבת גבוה חצי מדרגה מעלה. כל זה והיא עדיין תשאיר לך עודף מ 200 א"ש (186).

שניהן כמובן תחת המטרייה של וולוו והיבואן בארץ דיי מבוסס כך שמבין שלל הסיניות זה הימור לא כל כך מסוכן.

כשבדקתי לחבר לפני מספר שבועות באמת שהיה קשה להתחרות בשניהן.

לבסוף משיקולי תקציב הוא בחר בלינק. אבל בתקציב שלך -זיקר בלי לחשוב פעמיים.

אני נמצא בקבוצת הפייסבוק של בעלי זיקר , ושם אנשים שקנו את הרכב דווקא מתלוננים פה ושם על בולמים רכים מדי שמפריעים ליציבות בנהיגה מהירה ככה שהיא לא בהכרח הרבה יותר בשלה . הרכב ממוצב גבוה יותר וכנראה גם קצת יותר איכותי , אבל דווקא הייתי בוחר בלינק אנד קו משיקולי עיצוב ותמורה למחיר , הביקורות עליה טובות. הרי הם גם ככה חולקות ידע וטכנולוגיה בגלל עניין הקונצרן ושתי החברות מבוססות היטב . 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני 15 שעות, razi_pazi כתב:

הקאמיק עם מנוע ליטר לא ממש חלש. זה מנוע מוצלח ולהתניידות יומיומית יספק כל דרישה ואף מעבר לכך.

מנצל"ש:

אני מנסה להשוות אותו לאיביזה שיש לי. רק להבין שהוא גבוה יותר ומרווח יותר בתא הנהג ובסלון הרכב.  היום בתחנת הדלק נהג אחד אמר לי שכן. 

האם זה המקרה? 

אני חושב שהייתי בודק את הקאמיק (בתור אחד שנוהג על רכבי VAG כבר רבע מאה). 

לפני 17 שעות, littledevil80 כתב:

ולמה 150 ? כי עד עכשיו הסתפקנו ברכבים של 100-150 אלף והיינו סבבה איתם, אבל עם הגיל רוצים הלתפנק, או להמשיך ברכב ה 150 אלף, ולהמשיך ב "ממוצע\עממי"

זה הנימוק  בע"ה לרכב הבא שאקנה. אני ממליץ על רכב גבוה ומרווח (כאבי גב, או פחות גמישות שלי בתור נהג).

אני חושב שלגבי רכב חשמלי, עדיף גישה למטען פרטי שלך. או לבדוק אם יש לך אפשרות כזאת. 

אצלי בעבודה מישהי קנתה ניסאן X טרייל - לדעתי אופציה מעניינת. אבל באתר שלהם מופיע שהמחיר קצת מעל 200K (לא מאמין איך נירמלו ככה מחירים של רכבים חדשים... או שהכסף נשחק? או שיש הרבה כסף לאנשים?)

תהנה מהסיור ובדיקת הרכבים. זה נחמד  - ואשמח שתעדכן במה שבחרתם. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אם אתה מתלבט בין סוםרב לקאמיק - ממליץ על משהו באמצע - אוקטביה או קארוק, אוקטביה אמבישן מגיעה עם תא מטען ענק ופתיחה חשמלית.

קארוק מאובזר היבט עם ביצועים מצויינים (הפרש של 2000 שח בלבד לעומת האטקה הבסיסית ייתן לך תוספת אבזור של כניסה לחא מפתח, ניטור שטח מת במראות הצד, מולטימדיה טובה יותר ותא נוסעים איכותי יותר).

פורסם

תודה על כל התשובות,

- עברתי על ההמלצות , אני אישית אהבתי את הנתונים של הלינק 02 , אישתי הרבה פחות , ראתה את הכתבה של כלכליסט וקיבלה טראומה.

- קאמיק חמוד מאוד, הבעסה שהוא לא "שדרוג" מול הרכב שיש כרגע , או לא מרגיש שדרוג (פזו 2008 2017*)

-זיקר דיי יורד (מאותן הסיבות של הלינק 02 - אותו בסיס)

-כנראה הכיוון כרגע הוא בנזין ולחכות 4-5 שנים שהרכבים החשמליים יבשילו מבחינת מהירות טעינה וטווח.

-הקארוק נראה נחמד מאוד, הבעסה שזה רכב "ישן" 2021\2022 ובטח יש כבר איזה דגם מחליף שיגיע "בקרוב", אבל כנראה נלך לסוכנות ונבדוק אותו.

-הסופרב אני סופר מתלהב , אישתי מפחדת מהגודל.

עניין החיסכון בדלק, כנראה שנצטרך להתפשר בנושא הזה, ולא ללכת על ה"חסכוני ביותר" ואז המגוון קצת גדל.

ראינו כמה סיניות היברדיות כמו הג'אקו וצ'רי טיגו שנראים נחמד - שוב צץ עניין האמינות של רכב סיני .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...