Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, WE988244 כתב:

אני לא מדבר על חברת הליסינג,

אני מדבר על לקוחות שמקבלים אוטו עם מגבלה של 20 אלק"מ שנתי, ועושים בפועל 30/40 אז לא צריך להיות חכם גדול להגיע לאלו שמכסחים קילומטראז.

נכון, ועדין כשאתה רואה אוטו מנתניה/חולון/חיפה וכדו' ורשום לך שמור כמעט לא עשה קילומטראז ועוד מילים יפות,

אבל הדושה שחוקה אתה מבין מי יושב מאחוריך!

בדרך כלל חברות הליסינג מקבלות דיווח מלא מהדלקן על מספר הקלומטרג' של הרכב, אז לא פשוט לזייף
היה לי כמעט 25 שנה ברציפות רכב חברה וישבתי בחלק מהחברות ב"ועדת הליסינג" ובחיים לא שמעתי אפילו משהו קרוב לזיוף קלומטרג' במידת הצורך תמיד שלמו את הקנסות.

• אהבתי 1
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 דקות, llaavvii כתב:

כלל חברות הליסינג מקבלות דיווח מלא מהדלקן על מספר הקלומטרג' של הרכב

הדלקן הוא של המעסיק. 

מי שמשלם על הדלק ומקבל תדפיסי דלקן עם קילומטרז' זה המעסיק ולא חברת הליסינג.

וכן סיכוי שהמעסיק יעלה על זיוף כזה הוא קרוב ל 100% 😁 

מי שבתאוריה יכול לעשות  את זה אלו כנראה לקחות ליסינג פרטי עם מכסת קילומטרז' או עסקים קטנים עם כמה מכוניות בידיעה של בעל העסק. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

@iEminem

אשתי לא אהבה את ההתנהגות של הגיר הרובוטי וגם רצתה עוד מערכות בטיחות (מצלמות 360, שטח מת במראות וכו'), והחניה אוטומטית בכלל קנתה אותה בסיטרואן (האמת שגם אותי חחח זה עובד ממש טוב) .

הקארוק בדגם סטייל לא מאובזרת מדי. 

אותי לא היה צריך לשכנע יותר מדי, גם ככה נקודת הפתיחה המקרטעת עם התקלה בגיר הורידה לי ממש מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
לפני 17 שעות, WE988244 כתב:

לצערי נתקלתי ברכבים מסוחרים ביד 2 שעשו כיסוח לקילמוטראז,

תמיד אני מסתכל בתמונות על הדוושה של הגז, אוטו שעה 30 אלק"מ, לעולם לא יהיה דומה לאוטו שעשה 150 אלק"מ,

ברכבי ליסינג הם כל שנה מכסחים לפני הטסט בכדי להשאיר את האוטו עם קילומרטאז נמוך

מצטער אבל זה ממש לא נכון להסתכל על זה. 

אני מכיר כאלו שנוסעים 20 בשנה והדוושה שלהם נראית בדיוק כמו אחד שנוסע 10 או 5. 

אז אין שום קשר. 

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

IMG_20250126_081401.thumb.jpg.ed4aa44d9bb7e111e01b41a273efa36b.jpg

לדוגמא האוטו הזה, עשה יותר מ 30 אלף ק"מ?

ואם כן, כמה? 100? 150?

זה הקילומטרז' של הדוושה הזו. 

לדעתי לפי מצב הדוושה אי אפשר להבין יותר מידי. זה יכול היה להיות גם חצי או שליש מזה עם דוושה לא חדשה שחוקה טיפה.

IMG_20250126_081327.thumb.jpg.ceafc2ae48cffe992b05b79da411cf18.jpg

• אהבתי 4

פורסם
בתאריך 25.1.2025 בשעה 12:09, איציק נ. כתב:

@ramik33

ברשותך כמה שאלות :)

1. האם "העדר התביעות" הנקי, היה עם תאריך סמוך לקניה ? במידה וכן (והרכב אכן פרטי ולא "ליסינג") איך אתה מסביר את התאונה מאחור שהוסתרה ?

חלק ממחברות הליסינג סוגרות הכל בבית - החל מהטיפול הראשון ועד לתיקון תאונה. אני מנחש שזה המקרה.

@ramik33 רכשת מסוכנות שהיא טרייד של מישהו? קשורה לחברת ליסינג או סתם סוכנות רגילה (הזן הכי גרוע)?

פורסם (נערך)

מסוכנות הטרייד אין הרשמית של אחד יצרני הרכב. הרכב אכן נכנס בטרייד, מישהו שם את הרכב וקנה רכב חדש. אפילו שתפו אותי בפרטי העסקה.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
לפני 3 שעות, GTאי כתב:

חלק ממחברות הליסינג סוגרות הכל בבית - החל מהטיפול הראשון ועד לתיקון תאונה. אני מנחש שזה המקרה.

@ramik33 רכשת מסוכנות שהיא טרייד של מישהו? קשורה לחברת ליסינג או סתם סוכנות רגילה (הזן הכי גרוע)?

פות"ש טוען שהרכב פרטי, אז לא הבנתי אם אתה רומז לזה שהאוטו הגיע *עם* תאונה והטרייד-אין תיקן בעצמו, או שמה האוטו היה ליסינג בעברו :-) 
ב-2 המקרים יש כאן משהו מסריח (אם הרכב מוכרז כפרטי אבל בסוף הוא ליסינג תיפעולי - ואז אין לך שום מושג מה קרה איתו בדרך) או שהרכב תוקן בסוכנות והם הסתירו את התאונה.

בכל מקרה הרכב עבר תאונה ואני בטוח שהסוחר ידע מזה - בין אם זה באופן מפורש ע"י דו"ח סליקה, ובין אם בהסתכלות על הרכב (מקצוען יודע לשים לב אם הרכב עבר תאונה או לא - רק מסתכלות מרחוק.... אין כאן משהו שהסוחר פיספס).

יש סנריו נוסף שרבים מפספסים אבל קרה לי לפני 10 שנים עם הקסארה:
במידה והרכב הזה נפגע בעברו ע"י רכב ליסינג - גם אז הליסינג של הפוגע מציע לתקן על חשבונו במוסך שלו, ואז אתה מרוויח תיקון ללא רישום "פלילי" ברשומות של הרכב שלך.

איציק

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה ממש ממש מוזר, הסוכנויות האלו בדרך כלל לא מתעסקות עם רכבים זבל.

שווה להתייעץ עם עו"ד, למרות שלכאורה אם יש להם דו"ח בדיקה אז הם עשו גילוי נאות... 

אני הייתי פונה לסוכנות בצורה מסודרת ולא לנציג, מתחיל שם (אם יש לך כח לזה, הכל עלות תועלת)

פורסם
לפני 2 דקות, איציק נ. כתב:

פות"ש טוען שהרכב פרטי, אז לא הבנתי אם אתה רומז לזה שהאוטו הגיע *עם* תאונה והטרייד-אין תיקן בעצמו, או שמה האוטו היה ליסינג בעברו :-) 

פספוס שלי. מתנצל.

סוכן במגרש של טרייד גדול ממש לא תמיד יודע לזהות תאונה, הוא רואה מסמכים וצריך למכור. יש מצב שאת הפוילשטיקים עשו עוד לפני.

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

IMG_20250126_081327.thumb.jpg.ceafc2ae48cffe992b05b79da411cf18.jpg

כמה כבר עולה גומייה לדוושה ואז בכלל מבלבלים אנשים..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בתאריך 25.1.2025 בשעה 14:01, איציק נ. כתב:

@ramik33 הסוחר בעצמו לוקח לבדיקה לפני שהוא מכניס את הרכב למגרש שלו, לכן אני מהמר שהוא ידע בוודאות על התאונה.

זאת הסיבה היחידה שכן הייתי מגיש תביעה קטנה רק בשביל ללמד אותם לקח וגם בשביל לנסות לקבל את הכסף שאבד במכירה.

לצערי זה כלל לא יספיק.
הסוחר יכול לטעון שמי שמסר לו את הרכב סיפק את הבדיקה והוא בעצמו לא ידע על התאונה.
הסוחר יכול להפנות אותו למכון הבדיקה שיתבע אותו... ואני לא רוצה להגיד מה הוא יקבל שם...
הסוחר יכול לטעון שפותח השרשור עשה תאונה ותיקן אותה בעצמו.

איך בדיוק המילה של פותח השרשור יכולה לסתור את הטענות האלו? אולי אולי יצליח לשכנע לגבי טענה 3, אבל לגבי טענה אחת?

אין לך סיכוי בבית משפט לדעתי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 32 דקות, FoxLight כתב:

חשוב שתכתוב את הביקורת בגוגל מפות, זה יעזור לאחרים.

החל מאוקטובר 2023 , אפשר לרשום ביקורות בגוגל מפות בישראל , אולם הרישומים הללו לא מופיעים בשום מקום. כנראה  בגלל שימוש לרעה בין קהילות של ערבים ויהודים , גוגל השביתה את האפשרות הזאת בארצנו הקטנטונת 

• אהבתי 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

@farkash7
קודם צריך לראות בעיניים "דוח סליקה" ולא שום מסמך אחר שהטרייד מראה לך.

סוחר מאמין לבדיקת רכב שהמוכר עשה מטעמו במקום שמוכר בחר ? קשה לי להאמין... גם מה האינטרס של מוכר פרטי לעשות בדיקה ואז לבוא לטרייד ? אין דבר כזה.
סוחר יקח את הרכב לבדיקה למכון מטעמו בדיוק כמו שחלק גדול מסוכנויות הטרייד אין עושות (מפנות אותך למקום\רשת שעובד\ת איתם) וזה בשביל להחמיר עם הבדיקה ולהוריד לך כמה שיותר.

אני חושב שאפשר לחזק את הקייס אם יהיו בידינו נתונים ומסמכים מדוייקים. במקרים כאלה בית המשפט הוא לטובת הלקוח - רק צריך להוביל את הכיוון לזה שעבדו עליו.

ובהמשך לדבריך - אני מזכיר שוב שהתגובה הראשונה בשירשור הזה היא של @Michazzz והיא מסכמת הכל: לא לוותר על בדיקה מטעמך.

*אנקדוטה בעניין:
כשקניתי את ה 3008 לפני קרוב ל-4 שנים, פגשתי את המוכר ובאתי מצוייד עם פנס ומחצלת (אחרי שקיבלתי כמובן את הרישיון רכב ודוח סליקה).

הוא, לא מבין בכלל מה אני נכנס מתחת לאוטו ומסתכל על קורי העכביש ומחפש "עניינים" מתחת לרכב - ומה אני מחפש בדלתות, בחיבורים ובתא המטען.... סה"כ הרכב חדש (29,000 ק"מ).
אז הוא אומר לי: רק אתמול בצהריים הרכב עברו בדיקה במכון - מה יש לך לחפש ?
אמרתי לו: אני לא מאמין למילה שהם כותבים בדוחות האלו, רק לעיניים שלי. תן לי לבדוק.
45 דק לאחר מכן כבר חתמנו זכרון דברים והעברתי לו חלק מהכסף.

המסקנות מהשרשור הזה:

1. החיפזון מהשטן.

כשאתם לחוצים, רואים את זה עליכם ומשחילים אתכם בקלות.

2. לא לוותר על בדיקה מטעמכם, גם אם אתם מאוד ממהרים (עדיף להפסיד יום עבודה ולא אלפי שקלים + ימי עבודה, לאחר מכן).

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...