Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מצאתי לקנייה פיאט טיפו במחיר טוב מוסבת לגז{זה מה שאני מחפש} המוכר אומר שהבעיה היחידה שכמה פעמים התקלקלו לו כוהלים או איך שלא קוראים לזה  הייתי רוצה לדעת אם זה מעיד על בעיה משמעותית או שזה בלאי גבוה יותר בגגלל הסבה לגז אשמח לתשובה בהקדם כי המחיר ממש מציאה 

פורסם

במשפחה המורחבת יש  לנסר  ישנה מוסבת לגפ"ם עם אותה תופעה 

פלאגים מוחלפים כל טיפול  וקוילים  הולכים בתדירות גבוהה יותר מרכב רגיל .

יתכן שזה בגלל מערכת גז לא הכי איכותית או לא מכוונת נכון

גפ"ם  יכול לגרום לזה אבל תיאורטית יכולות להיות עוד סיבות

חוץ מזה הרכב מעל 300000 שהיה מוזנח בעברו הרחוק ונוסע לא תקלות ( עכשיו הוא רכב משני)   

פורסם
לפני 3 שעות, daynush כתב:

ו כוהלים או איך שלא קוראים לזה

קויל. coil= סליל 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, avri6 כתב:

במשפחה המורחבת יש  לנסר  ישנה מוסבת לגפ"ם עם אותה תופעה 

יתכן שזה בגלל מערכת גז לא הכי איכותית או לא מכוונת נכון

גפ"ם  יכול לגרום לזה אבל תיאורטית יכולות להיות עוד סיבות

חוץ מזה הרכב מעל 300000 שהיה מוזנח בעברו הרחוק ונוסע לא תקלות ( עכשיו הוא רכב משני)   

איזה עוד סיבות כי עם לא מעיד על בעיה מהותית זה לא מרתיע אותי כי אני מחליף לבד והחלקים לא אמורים להיות יקרים למיטב ידיעתי

פורסם

לאחר הקניה, החלק הראשון שכדאי להחליף זה מיכל הגז בתא המטען וכל הצנרת והחקלים הנילווים לו מהמיכל ועד תא המנוע.

לחילופין לסובב את הברז/כפתור למצב דלק נוזלי באופן קבוע.

חלקים לא יקרים?

לא הבנתי?

נניח שקויל ומצתים (יש 4 כאלה במנוע סטנדרטי) כל 5 אלף ק"מ זה משתלם לך?

כמה ק"מ אתה מעריך שתעשה בשנה?

שאלת כמה פעמים הוא החליף, או כל כמה ק"מ הוא החליף?

מעניין לדעת.

פורסם

אם אני זוכר נכון הנעה בגז רגישה יותר לכל תחום ההצתה, יכול להיות שהקויילים לא עובדים תקין רק בנסיעה על גז?

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני 16 שעות, avri6 כתב:

להנעה בגז ישנם פלאגים אחרים. הייתי משתדל להתקין אותם. החלפה שלהם כל טיפול נראית מוגזמת.

פות"ש, כפי שכתב אברי, אולי הסבה או חלקים לא איכותיים. שקול להשתמש בקוילים איכותיים כמו NGK.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, daynush כתב:

איזה עוד סיבות כי עם לא מעיד על בעיה מהותית זה לא מרתיע אותי כי אני מחליף לבד והחלקים לא אמורים להיות יקרים למיטב ידיעתי

כתבתי שמהניסיון   שלנו זה הגיוני בגלל מערכת הגז  וסביר שאין בעיה מהותית.

בגז זה גם מורגש יותר בנסיעה בדלק זה בקושי מורגש  ובגז האוטו מקרטע,  מערכת הגז רגישה יותר למערכת ההצתה.

תאורטית יכול להיות קצרים מרטיבות  או בעיות חשמל

אצלנו לא מדובר על תדירות גבוהה  אלא פעם אולי  פעמיים  ב 100אלף ק"מ 

קוילים יש פערים גדולים במחיר  מסיני עד  ליצרנים איכותיים  וכשמחליפים באיכות נמוכה גם יילכו מהר יותר  , צריך לשקול מה עדיף

לגבי  מה שכתב כספי במוסך  הגפ"ם לא הציעו פלאגים אחרים

בלנסר ישנה,  רביעיה עולה בסך הכל 60 ש"ח הרעיון הוא שאם יש בעיות להחליף יותר מבאוטו ללא גפ"ם  כנראה כל טיפול זה הגומה

לגבי לבטל את הגז כל הרעיון הוא לחסוך בדלק  ואם חוץ מזה האוטו תקין ונוסעים הרבה זה מחזיר את ההוצאה  בטווח קצר 

עריכה אחרונה על ידי avri6
פורסם
לפני 19 דקות, avri6 כתב:

לגבי  מה שכתב כספי במוסך  הגפ"ם לא הציעו פלאגים אחרים

בלנסר ישנה,  רביעיה עולה בסך הכל 60 ש"ח

60 ש"ח לרביעיה זה זול לגפ"ם. כנראה פלאגים רגילים. אם רוצים, עושים שיעורי בית לפני שהולכים למוסך, נכנסים לקטלוגים של החברות, ורוכשים פלאגים לגפ"ם בארץ או מחו"ל.

פורסם
בתאריך 20.12.2024 בשעה 12:08, mcaspi כתב:

60 ש"ח לרביעיה זה זול לגפ"ם. כנראה פלאגים רגילים. אם רוצים, עושים שיעורי בית לפני שהולכים למוסך, נכנסים לקטלוגים של החברות, ורוכשים פלאגים לגפ"ם בארץ או מחו"ל.

פלאגים רגילים 

לא מכיר פלאגים לגפ"ם 

גם בטיפול במרכז ההתקנה של הגפ"ם לא המליצו על משהוא  אחר

איך הם נקראים?

א

פורסם

נקראים LPG בקטלוגים של החברות. הנה (סתם) דוגמה להמלצות של דנסו לפלאגים שלהם, עמודה אחרונה. צריך רק לבדוק כל כמה זמן החברות ממליצות להחליף אותם, כי הם מחזיקים יותר זמן, וגם יותר יקרים.

image.thumb.png.e44ca990d7cc152257323f9be6815890.png

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, mcaspi כתב:

נקראים LPG בקטלוגים של החברות. הנה (סתם) דוגמה להמלצות של דנסו לפלאגים שלהם, עמודה אחרונה. צריך רק לבדוק כל כמה זמן החברות ממליצות להחליף אותם, כי הם מחזיקים יותר זמן, וגם יותר יקרים.

image.thumb.png.e44ca990d7cc152257323f9be6815890.png

תודה חידשת לי ניסיתי לאתר באתר שלהם  פאלגים  ללנסר קלאסיק 1600 מנוע  4g18   מודל עד 08 ללא הצלחה

פורסם (נערך)
לפני שעה, mcaspi כתב:

זה?: https://www.denso-am.eu/catalog/pv/17751/ignition/spark-plug

הם מציעים את השני לגז, כאשר הראשון הוא הזול יותר לגז, והתקנתם כנראה את השלישי. שימו לב לאפשרות לזיופים.

תודה

במילים אחרות השלישי הוא פלאג ניקל פשוט שעולה כ 15 שח שאותו שמים במוסכים לאוטו כזה ישן.  השניים האחרים בטכנולוגיה שנקראת TT ( מה המקבילה ב ngk) אחד ניקל ואחד אירודיום ולכן יקר יותר  . וגם  אם שמו פלטיניום  ולא ניקל פשוט   לא בטוח  שהטכנולוגיה שונה

עריכה אחרונה על ידי avri6
תיקון

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...