Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב בינוני אשר מכוון למכנה המשותף הרחב ביותר ומשם המקור להצלחה המסחרית שלו ותו לא.

הגיר של הרכב רציף ולא אחר , הנוחות בינונית ולא מעבר , רעשי מנוע גיר נוכחים ברכב , הגימור בגירסאות הליסינג בסדר ולא מעבר , פלסטיקי ודי זול במגע אך מורכב היטב.

במחיר של 180K הרכב לא שווה את התמורה במיטחד עם האיבזור החסר מאוד בו הוא מגיע , אלטרנטיבה עדיפה היא הנירו החדשה למי שמוכן לשלם גם עליה 180K.

ולגבי האוקטביה ... , אין בכלל השוואה , עדיפה על הקורולה בכל תחום מלבד צריכת דלק , גימור , איכות , שילוב גיר מנוע והרכב זול משמעותית מקורלה מקבילה , פער לא נתפס של 24K שקל..

• רעיון טוב! 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קצת מטעה הניסוח מעלי, ניתן להבין לכאורה שלדעת הכותב הקורולה עדיפה על האוקטביה בכל תחום חשוב ורק המחיר הזול יותר לזכותה. מניח שלא לשם כיוונת ולטעמי בצדק. מבחינתי אגב גם אם הקורולה באמת היתה טובה יותר בכל התחומים הללו מהאוקטביה, ההגה המחפיר שלה פשוט פוסל אותה. מנסיוני הלא ממצה ( כמה ימים כרכב חלופי ) ומעבר להיגוי הנורא, הקורולה מכונית לגמרי סבירה. הגיר מעצבן, אבל זה נכון לכל גיר רציף, הישיבה נמוכה מדי, אבל יש כאלו שזה לא מפריע להם, אלו המינוסים העיקריים. אשר לשאר, מיישרת שורה עם המתחרות פלוס מינוס. האוקטביה אכן פחות רכה, אבל היא מדויקת יחסית, שילוב גיר הגה מצוין, ודאי עדיף על הסירבול הכללי שמאפיין את הקורולה, מרווחת באופן יוצא דופן, ובאופן כללי מהווה חבילת נסיעה ונהיגה משובחת למחירה. לזכות הקורולה ההיברידית ואי אפשר לזלזל בכך צריכת דלק מעולה ולפי המסופר אמינות משובחת ובנובע משניים אלו גם שמירת ערך מעל הממוצע. המחיר בחנות יקר מדי ודי מנטרל את היתרונות שהזכרתי. אני בכל מקרה לא חושב פעמיים, אוקטביה גם במחיר זהה, קל וחומר שזה ההפרש.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כמב הערות - האוקטביה החדשה יוצר קשיחה מהקודמת. צריך גם תמיד להשוות גודל צמיגים.

אני יודע שיש מאות איוניק וקורולות בכלל חברת ליסינג גדולה. יש כבר לא מעט איוניק 2020 ו2021 שכבר פג להן הטסט... כלומר הוחזרו כבר מזמן...

מציע לאף אחד לא לשלם יותר ממחירון משוקלל ולדעתי אפשר לשלם גם מתחתיו.

האחריות של הליסינג לא כוללת מערכת היברידית.

הפרוטוקול הארכת אחריות על סוללה בטויוטה זה בדיחה. משלם כסף, בודקים לך, אם הכל טוב, מבטחים, תחזור עוד 11.5 חודש או 14.5k ונבדוק שוב. כלומר זה מכסה רק כשל לא צפוי בבטריה תקינה לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

גם לקחת בחשבון שלרב מי שקונה רכב היברידי עושה יותר מ15K בשנה ככה שלא בטוח שהביטוח סוללה של היבואן שווה לכולם. (יתכן שיש אופציה ליותר ק"מ אבל אני אישית לא מכיר)

פורסם
לפני שעה, רועי5 כתב:

קצת מטעה הניסוח מעלי, ניתן להבין לכאורה שלדעת הכותב הקורולה עדיפה על האוקטביה בכל תחום חשוב ורק המחיר הזול יותר לזכותה. מניח שלא לשם כיוונת ולטעמי בצדק. מבחינתי אגב גם אם הקורולה באמת היתה טובה יותר בכל התחומים הללו מהאוקטביה, ההגה המחפיר שלה פשוט פוסל אותה. מנסיוני הלא ממצה ( כמה ימים כרכב חלופי ) ומעבר להיגוי הנורא, הקורולה מכונית לגמרי סבירה. הגיר מעצבן, אבל זה נכון לכל גיר רציף, הישיבה נמוכה מדי, אבל יש כאלו שזה לא מפריע להם, אלו המינוסים העיקריים. אשר לשאר, מיישרת שורה עם המתחרות פלוס מינוס. האוקטביה אכן פחות רכה, אבל היא מדויקת יחסית, שילוב גיר הגה מצוין, ודאי עדיף על הסירבול הכללי שמאפיין את הקורולה, מרווחת באופן יוצא דופן, ובאופן כללי מהווה חבילת נסיעה ונהיגה משובחת למחירה. לזכות הקורולה ההיברידית ואי אפשר לזלזל בכך צריכת דלק מעולה ולפי המסופר אמינות משובחת ובנובע משניים אלו גם שמירת ערך מעל הממוצע. המחיר בחנות יקר מדי ודי מנטרל את היתרונות שהזכרתי. אני בכל מקרה לא חושב פעמיים, אוקטביה גם במחיר זהה, קל וחומר שזה ההפרש.

קורולה סבירה בצורה מושלמת. וכל אחד פה בפורום היה מעדיף אותה עם 150k יד שניה ולא שום דבר אחר. ולא היה מפריע לו שום דבר כי היה יודע שלא יהיה לו שום תקלות באוטו וראש שקט שנים קדימה, ושירצה למכור הרכב יימכר בלי בעיה, במחיר מחירון. 

וזה בדיוק הגדולה של האוטו הזה. מעבר לזה שאני חוזר ואומר, זה לא האוטו הכי טוב בעולם. 

הכי טוב בקטגוריה בתחום 

אמינות 

נוחות ישיבה ומתלים. 

איכות בניה

שמירת ערך

שיוט 

צריכת דלק

מבחינת אלקטרוניקה ומערכות בטיחות ועזרי נהג יש את כל מה שצריך. וכל זה יעבור גם עוד 20 שנה. 

חסרונות 

קלירנס 

כוח ) למרות זמינות כוח מיידי סביר לחלוטין. 

זה לא גיר רציף רגיל, למי שלא מבין שלא ירשום וילמד. זה לא cvt עם רצועה. 

זה גיר עם 0 תקלות! 

מרווח מאחורה

בגאז סביר בסאדן מפסידה לאיוניק ולאוקטביה בגלל דלת חמישית. 

• רעיון גרוע 1

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

במה הקורולה עדיפה בשיוט מאשר אוקטביה למשל?

באוקטביה המושבים למשל עם תמיכת צד עדיפה ואיכות בניה טובה מאוד לצד איכות חומרים טובה.

בנוסף אוקטביה שקטה יותר, מרווחת יותר מאחור.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אמינות וצריכת דלק הם לא הקריטריון החשוב ביותר אצל כולם...

אם הייתי צריך לקנות רכב עיקרי יד שניה, הייתי מוכן להיכנס למוסך לא רק לצורך טיפולים מדי פעם ולקבל צריכת דלק לא הכי נמוכה תמורת איכות והנאה מנהיגה.

• אהבתי 2
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 3 שעות, timur2008 כתב:

קורולה סבירה בצורה מושלמת. וכל אחד פה בפורום היה מעדיף אותה עם 150k יד שניה ולא שום דבר אחר. ולא היה מפריע לו שום דבר כי היה יודע שלא יהיה לו שום תקלות באוטו וראש שקט שנים קדימה, ושירצה למכור הרכב יימכר בלי בעיה, במחיר מחירון. 

וזה בדיוק הגדולה של האוטו הזה. מעבר לזה שאני חוזר ואומר, זה לא האוטו הכי טוב בעולם. 

הכי טוב בקטגוריה בתחום 

אמינות 

נוחות ישיבה ומתלים. 

איכות בניה

שמירת ערך

שיוט 

צריכת דלק

מבחינת אלקטרוניקה ומערכות בטיחות ועזרי נהג יש את כל מה שצריך. וכל זה יעבור גם עוד 20 שנה. 

חסרונות 

קלירנס 

כוח ) למרות זמינות כוח מיידי סביר לחלוטין. 

זה לא גיר רציף רגיל, למי שלא מבין שלא ירשום וילמד. זה לא cvt עם רצועה. 

זה גיר עם 0 תקלות! 

מרווח מאחורה

בגאז סביר בסאדן מפסידה לאיוניק ולאוקטביה בגלל דלת חמישית. 

הספיקו לי כעשרים דקות להבין שאעדיף רכבים אחרים על הקורולה, גם תמורת ה"סכנה" שבאחזקת רכב פחות אמין או פחות סחיר.

סבבה שאתה נהנה ממנה, אבל לקשור כאלה כתרים לרכב די בינוני זה לא לעניין.

זולה מבפנים, נוחות בסדר, רועשת, גיר רציף שמבחינתי זה פאול מכריע.

• רעיון טוב! 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעה, itaysamurai כתב:

הספיקו לי כעשרים דקות להבין שאעדיף רכבים אחרים על הקורולה, גם תמורת ה"סכנה" שבאחזקת רכב פחות אמין או פחות סחיר.

סבבה שאתה נהנה ממנה, אבל לקשור כאלה כתרים לרכב די בינוני זה לא לעניין.

זולה מבפנים, נוחות בסדר, רועשת, גיר רציף שמבחינתי זה פאול מכריע.

אז גם אתה לא קובע בדיוק כמוני השוק קובע. 

הרכב מבוקש ביותר, זה גיר רציף אבל לא ctv עם רצוע, אתה מדבר שטויות. זה גיר מיוחד שלהם שאמנם שיטת הפעולה שלו הוא דומה בהרגשה כמו רציף אבל מכנית שונה מאוד. 

לגבי זול זה אולי באיוניק, אלא אם כן אתה אוהב פלסטיק בכל מקום. 

לגבי רעש מסכים שבכל הסיגמנט הרכבים סובלים מבידוד רעשים לא טוב. 

אוקטביה בתור רכב חדש מעולה, למרות שלטעמי ממש נוקשה. 

למי שלא זרוק לתא מטען כזה ענק, ולא עושה פתיחות כל היום, אחרי כשלוש שנים ישאר בטיוטה עם הרבה יותר כסף וחוליות בגב. 

אגב לא אני קבעתי טויוטה זה הצלחה, נראה לי זה די ברור לא. או שנראה לך שכולם מפגרים? או שאולי אתה לא מכיר נתונים? 

אין שום בעיה שאתה לא אוהב אותה אבל אתה לא יכול להתעלם מזה שהרכב מעולה. 

אגב אם אני לא טועה אוקטביה יותר יקרה וחד משמעית פחות חסכונית, אבל זה לא הדבר הכי חשוב לכולם ולכן אני שוב פעם אומר אוקטביה מצויינת, אבל כרכב לא חדש, אלא יד שניה בן 5 שנים נניח, הייתי חושב פעמיים מה לבחור בינהם. 

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעתיים, timur2008 כתב:

אז גם אתה לא קובע בדיוק כמוני השוק קובע. 

הרכב מבוקש ביותר, זה גיר רציף אבל לא ctv עם רצוע, אתה מדבר שטויות. זה גיר מיוחד שלהם שאמנם שיטת הפעולה שלו הוא דומה בהרגשה כמו רציף אבל מכנית שונה מאוד. 

לגבי זול זה אולי באיוניק, אלא אם כן אתה אוהב פלסטיק בכל מקום. 

לגבי רעש מסכים שבכל הסיגמנט הרכבים סובלים מבידוד רעשים לא טוב. 

אוקטביה בתור רכב חדש מעולה, למרות שלטעמי ממש נוקשה. 

למי שלא זרוק לתא מטען כזה ענק, ולא עושה פתיחות כל היום, אחרי כשלוש שנים ישאר בטיוטה עם הרבה יותר כסף וחוליות בגב. 

אגב לא אני קבעתי טויוטה זה הצלחה, נראה לי זה די ברור לא. או שנראה לך שכולם מפגרים? או שאולי אתה לא מכיר נתונים? 

אין שום בעיה שאתה לא אוהב אותה אבל אתה לא יכול להתעלם מזה שהרכב מעולה. 

אגב אם אני לא טועה אוקטביה יותר יקרה וחד משמעית פחות חסכונית, אבל זה לא הדבר הכי חשוב לכולם ולכן אני שוב פעם אומר אוקטביה מצויינת, אבל כרכב לא חדש, אלא יד שניה בן 5 שנים נניח, הייתי חושב פעמיים מה לבחור בינהם. 

תגובה לעילא ולעילא.

שכחת את "בטח לסבתא שלך היתה A8".

גיר רציף הוא גיר רציף, הוא עובד רע גם עם רצועות וגם בתצורה ה"מיוחדת" של טויוטה.

לא נתחיל עכשיו עם פסיכולוגיית שוק ותופעת עדר וכאלה, אבל בהכרח - כל מוצר המוני הוא בעל מגרעות, פשוט כי אם לא, הוא היה יקר ולא נגיש לכ"כ הרבה אנשים. חייבים לחסוך ולשנמך איפשהו. 

אני מעולם לא התווכחתי עם נתונים, התווכחתי על איכות.

ולקרוא לקורולה רכב מעולה זאת הגזמה מגוחכת  וחוסר הכרה ויכולת השוואה עם שאר עולם הרכב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בתאריך 13.10.2024 בשעה 17:08, Gosser1860 כתב:

אני לוחץ אבל לא קורה שום דבר, אין רעש מנוע, גוף הרכב לא זז במיוחד, ומעבר לחיווי בלוח מחוונים לא קורה יותר מידי. אני מחפש להניע שוב...

זו בדיוק התחושה שהייתה לי כשנהגתי על כזו שקיבלנו חדשה לגמרי בעבודה, בשנת 2019.

לחצתי על הכפתור וכאילו שום דבר לא התרחש. זוכר שהיה לה זיהוי תמרורים, בלימה אוטונומית, תא מטען גדול (סטיישן).

זוכר גם את חוסר התחושה של ההגה, שבקושי הבנתי איפה הגלגלים נמצאים ביחס אליו. לא התחברתי לרכב הזה.

כשהייתה לי בחירה, תמיד העדפתי לצאת לנסיעות עם הפורד 1.5 טורבו (סטיישן) ולא עם הקורולה הזו.

הפורד הרגישה הרבה יותר חיה, מנוע טורבו קטן ונמרץ, הגה שהעדפתי אותו על פני זה של הקורולה, הפורד נתנה חוויית נהיגה טובה יחסית לרכב עבודה.

גם מבחינת הגיר- העדפתי את זה של הפורד, אומנם אוטומטי רגיל (ללא המחלה המפורסמת של הדגם הקודם), אבל אפשר לשלוט בו ידנית והרגשתי את 6 ההילוכים שלו.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
חידוד הדברים

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אוטו שלא סבלתי 

היתה אצלי אחת ליסינג 2017 והיתה לא נוחה, גיר זוועה (והוא רציף מהסוג הרע בלי קשר אם זה רצועה, תמסורת הידרוסטטית או הדיפרנציאל עם הנעילות שיש בקורולה ההיברידית  הרציפים הטובים הם אלה עם נקודות סלד קבועים כמו בהרבה רציפים מודרניים שמבטלים את תחושת הקלאץ המחליק), נמוכה מאוד (בעיה ספציפית עבור אופי השימוש אצלי) וההכי מעצבן היה השמשה הקדמית הצרה.

אז נכון שהיא אמינה ושימושית אבל אצלי בזה נגמרו היתרונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

אוטו שלא סבלתי 

היתה אצלי אחת ליסינג 2017 והיתה לא נוחה, גיר זוועה (והוא רציף מהסוג הרע בלי קשר אם זה רצועה, תמסורת הידרוסטטית או הדיפרנציאל עם הנעילות שיש בקורולה ההיברידית  הרציפים הטובים הם אלה עם נקודות סלד קבועים כמו בהרבה רציפים מודרניים שמבטלים את תחושת הקלאץ המחליק), נמוכה מאוד (בעיה ספציפית עבור אופי השימוש אצלי) וההכי מעצבן היה השמשה הקדמית הצרה.

אז נכון שהיא אמינה ושימושית אבל אצלי בזה נגמרו היתרונות.

אתה מדבר על הדור הקודם שאני לא סובל בעיקר בגלל פנים הרכב שאכן מעצבן ומשעמם בצורה קיצונית. 

אני מדבר על החדשה בלבד. 

אגב בעבר הייתה לי קורולה 2007 שהייתה די טובה ונחמדה, בעיקר אמינה מאוד, אבל רכב די בסיסי וטוב כאוטו שני במשפחה. 

לא מצליח להתחבר לאנטגוניזם שיש פה ליצרן רכב כמעט הכי ותיק ואיכותי בעולם, כאילו זה קול אם אתה לא סובל טויוטה כי טויוטה זה משעמם. 

אני לא עובד בטויוטה ולא אין לי תמלוגים שם, אבל אחרי 300k ברכב הנל בשתי גרסאות ללא החלפת נורה אחת וחוליה אחת בגב, וכמעט 65k בשנה, אני חושב שיש לי say  להגיד שמדובר ברכב טוב מאוד. 

לא הכי טוב בעולם, טוב מאוד! ולסיגמנט שלו מצויין, לא מושלם מצויין. 

ולא סתם קונים וזה לא אפקט העדר, זה לא ספינר. 

כמות הרכבים שהם ייצרו ומכרו ומוכרים עד היום, באמינות חסרת תקדים ראויה להערכה. 

מבחינתי אם נוח לי ברכב, הוא אמין, יש בו כל מה שאני צריך. שאני חוזר הביתה ויוצא ממנו בלי לחפש טיפול לגב שלי, ולא מחפש מוסך לטפל בבעיות שלו, זה רכב משפחתי מעולה. 

זהו אני לגמרי סיימתי פה, ואגב לא מעט אנשים שותפים לדעות שלי בקרב חברים שנוהגים על רכבים אחרים ונסעו ב קורולה. 

אין ברכב הזה שום ניחוח ספורטיבי וזה לא יעודו לכן כל הדיבורים על ביצועים ותכונות ספורטיביות פשוט משעשעות בעיני. 

לדעתי 80% מה נוהגים על הכביש לא יודעים בכלל לנהוג, אבל ידברו על תחושות הגה בפורומים כמו נהגי מירוצים. 

ערב טוב 

עריכה אחרונה על ידי timur2008
  • אהבתי 1

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
לפני 11 שעות, timur2008 כתב:

כל אחד פה בפורום היה מעדיף אותה

האנטגוניזם הוא למשפט הזה שלך, לא לקורולה.

יש הרבה אנשים שבוחרים בקורולה, ויש גם הרבה שלא.

אני לא מחליט לאחרים מה טוב להם, גם אתה לא. וזה שרכב מסויים נמצא בראש טבלת המכירות ממש לא אומר שהוא טוב לכולם.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...