Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

להורים שלי יש סוזוקי אלטו 2010 אוט'. למרות גילו המבוגר של הרכב, לא נוסעים בו הרבה והקילומטראז' הוא כ-70 אלף. הנסיעות היו בעיקר קצרות מאוד בתוך העיר. במשך השנים לא היו איתו בעיות למעט בעיות כמו מזגן למשל והרכב עבר תאונה קלה שבגללה עבר תיקון פחחות וצבע באחת הפינות... מעבר לזה, 99% מהזמן הרכב היה נוח וזול לאחזקה.

הרכב עבר טסט לפני חודשים ספורים, אך בתקופה האחרונה, זמן קצר לאחר הטסט, התפתחו בעיות יותר בולטות ברכב. זה התחיל עם נורה של ה abs והנורה של הבלם שנדלקו בזמן נסיעה, אם כי לא הורגש שינוי בנהיגה, ואז הופיעו רעשים של "סיבובים" (לא יודע איך לתאר, סוג של "ווף ווף ווף...", חלק אמרו רעש של המנוע, חלק אמרו רעש של התושבת רועדת בנסיעה, חלק אמרו שזה נשמע כמו סיבובים הגלגל כי הרעש נהיה מהיר יותר בירידה גם כשהמנוע פחות מתאמץ, אנאערף. אף אחד מבין מתארי הרעש לא מבין ברכבים.)

התייעצנו עם שכן, והוא אמר שלהבנתו הרכב מצריך תיקון רציני, תושבות, בלמים ועוד כמה דברים. שבסופו של דבר תיקון כזה יכול לעלות 3-5 אלף שקל ומי יודע, אולי יותר. הכל תלוי מוסך שנמצא ומה שהם ימציאו.

עכשיו אנחנו בצומת דרכים - אם אנחנו קונים רכב, התקציב הוא כ-50 אלף שקל לכל היותר, ובתקציב כזה הרכבים ישנים / קיולמטראז' גבוה / נכנסים להרפתקה שאנחנו לא מכירים. 

ונשאלת השאלה - האם האופציה לתקן רכב כזה בכלל קיימת? האם כדאי? יש לנו היכרות עם הרכב, ואם תיקון של 5 אלף יחזיר אותו למצבו הקודם ויאפשר לנו לנסוע בו עוד מס' שנים, זה יהיה מבורך. עם זאת, נאמר לי שאם התיקון של הרכב עולה על חצי משווי הרכב, אז עלולים להגיד לנו שהרכב צריך לרדת מהכביש (יש בזה מן האמת?) או עצות אחרות של "תתקן את הרכב ב-5 אלף ועוד חצי שנה תצטרך לתקן בעוד 5".

אשמח לשמוע מהחברים פה בפורום. מה התובנה שלכם מהסיפור? איך הייתם פועלים? מה דעתם על תיקון רכבים בעלי ערך נמוך? האם יש דבר כזה שמורידים מהכביש רכב בגלל שעלות תיקונו גבוהה ביחס לערכו? אשמח לשמוע כל תובנה בעניין. 

עריכה אחרונה על ידי Rotem Shmueli
פורסם

אני חושב שהכי חכם זה לבדוק מחיר במוסך ולא עם שכן.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, yulianx כתב:

אני חושב שהכי חכם זה לבדוק מחיר במוסך ולא עם שכן.

זה מישהו מהתחום, אבל זה לא העיקר כי במילא לא נסתמך על זה אלא נלך למוסך, אבל הייתי רוצה לדעת להכין את עצמי ואת ההורים לקבלת החלטה מהסוג הזה.

עריכה אחרונה על ידי Rotem Shmueli
פורסם

זה לא תאונה שיש אבדן גמור..

אף אחד לא יגיד לכם להוריד את הרכב מהכביש גם אם התיקון מגיע למחצית מערכו,

זה תחזוקה שוטפת.

בקילומטר כזה קחו כמה הצעות מחיר,

אחד הרכבים האמינים והזולים ביותר לתחזוקה, יכול לנסוע עוד מלא.

• אהבתי 2
פורסם

מסכים עם התגובות לעיל.

בוא נגיד שמדובר ביחידת ABS ותושבות מנוע.

בהערכה גסה מדובר ב-3,000 ש"ח (לא במוסך מורשה).

אף אחד לא מבטיח לך שלא יהיו עוד תקלות, הרכב ישן.

אבל גם ברכב בעלות של 50,000 ש"ח יכולות להיות תקלות, וזה בלי לדבר על הירידת ערך.

תכל'ס, אם אתם מרוצים מהרכב, חבל לא לתקן.

אם יתברר שהלך מנוע וכדומה זה עניין אחר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...