Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכן מתלונן על מצלמה במבואת כניסה משותפת

IsraelR

פוסטים מומלצים

לפני 46 דקות, mcaspi כתב:

הם לא גרים בבית משותף

אל תהיה בטוח.

בכל השיקוצים האלה, דוגמת קוטג'ים טוריים, כניסות משותפות, ושאר מריעין, שאין בהם פרצלציה לכל יח"ד, זה נרשם כבית משותף, גם כשזה נראה כמו "בית פרטי" צמוד קרקע.

(לפעמים גם בדו-משפחתיים משנות ה-80 וה-90 נרשם ככה).

יכול פות"ש להכנס אצל אתר המרשתת של רשם המקרקעין במשרד המשפטים, כביכול כדי להפיק נסח רישום.

יזין פות"ש גו"ח מבלי להזין תת"ח.

אם ביתו אכן רשום כבית משותף, האתר יגיב לו בתשובה "בג"וח זה מס' תתי חלקות/בעלים, עש להזין תת חלקה או להפיק נסח מרוכז".

• רעיון טוב! 1

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על התגובות,

אחדד את הנקודה, המצלמה שם כדי לראות:

1. אם מישהו מצלצל בפעמון מי זה, כלומר החיישן מזהה ומתריע ואז אני יודע, פתרון זמני צולע, הוזמן כבר אינטרקום עם מצלמה וחיבור רשת, פתרון יותר טוב.

2. בצמוד אליי, מעין כחלק מהחומה שלי יש מרכזיית תקשורת/ חברת חשמל/ מונה מים של הסמטה, פעם בכמה זמן מגיעים טכנאים ועושים דברים, לרוב הם עושים את זה במבואה כדי לתפוס קצת צל, לא פעם יצאתי מהבית וראיתי קבוצה של אנשים יושבת במבואה, זה פחות נעים גם אם אין להם קשר אליי, קל וחומר אם זה הילד שלי בן ה8 או אישתי, ולכן כשהם שם זה מתריע וכולם יודעים שיש שם טכנאים, היה מקרה שבו טכנאי ממש טינף את כל האזור עם השאריות חומרים ופניה לפניות הציבור של אותה חברת תקשורת + הצילום עזרה מאוד.

3. הדייר הקודם היה עצמאי ונהג לקבל לקוחות בבית ולכן מידי פעם מגיעים לקוחות וישר מצלצלים, לא יודעים שהוא עבר, זה קורה משמעותית פחות אבל עדיין קורה, כמו בסעיף 1, זה יטופל אחרת.

כיוונתי את המצלמה שוב, הפעם ביותר חדות לכיוון השער שלי, לא רואים בכלל את הצד שלו, גם לא צל של אנשים נכנסים יוצאים מהבית שלו.

לגבי השכן, הטייפ הכי גרוע שאתם מכירים? תכפילו פי עשרים, אולי פי 100 ואני לא מגזים, על כל דבר מתלונן, ישר בצעקות, ישר באסטריביות, אף פעם לא מעיר בצורה יפה, 99% מהמקרים זה טרחנות ברמה שלא ניתן לתאר ואנחנו מדברים על בית של 2 חננות הייטק ו2 ילדים קטנים, אנחנו מקפידים מאוד על הרעש בחוץ מתוך כבוד לשכנים, אין יציאה בצהריים, אין משחקים לפני 8 בבוקר , מקפלים פנימה ב8 בערב, משתדלים מאוד לשמור על שכנות טובה ואכן עם כולם היחסים טובים חוץ ממנו, כרגע זה המצב, מבאס מאוד, חושבים מה לעשות בנושא, כרגע לי נמאס והתחלתי להיות משמעותית יותר קשוח ולעמוד על שלנו כי הבנתי שאין עם מי לדבר ורק ככה אפשר לנסות לייצר פה אווירה טובה יותר.

• רעיון טוב! 1

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, IsraelR כתב:

באסטריביות

אגרסיביות (או לא באסרטיביות) רק תיקנתי 🙂

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, ככה זה כשמנסים לענות תוך כדי ששני נינג'ות קטנות צועקות "אבא" 😀

• מצחיק 3

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המבואה היא רק שלכם וממילא מי שלא הולך אליך הולך אליו - זה לא יעמוד לך מבחן משפטי וזו תהיה פגיעה בפרטיות שלו.

כשאתה מוסיף למשוואה את האופי של השכן לדעתי התשובה ברורה.

אתה צריך לשים מצלמה שמצלמת את השטח שלך בלבד, או אינטרקום שיכול לקלוט את השטח שלו אבל מצלם בצורה לא רציפה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שטח שלך שטח שלו. מה יקרה אם תשאיר את המצב כמו שהוא עכשיו וזהו? 

תקבל הזמנה לבית משפט? האם בכזאת קלות ניתן להזמין כל אדם לבית משפט, או שיש עוד צעדים בדרך?

ונניח וכן, שם יהיה צריך להוכיח מעל לכל ספק שאתה מצלם גם שטח שלו. בבית המשפט תתבקש כנראה להציג צילומים מתוך המצלמה.

במצב אחר הייתי שואל אותך אם אפשר לחייב אותך. אבל זה בית משפט. אז נניח אתה מחוייב.

תציג, יראו ש

לפני 6 שעות, IsraelR כתב:

כיוונתי את המצלמה שוב, הפעם ביותר חדות לכיוון השער שלי, לא רואים בכלל את הצד שלו, גם לא צל של אנשים נכנסים יוצאים מהבית שלו.

מה אמור שופט לעשות לך במצב כזה? אם כבר לדעתי השכן אמור להינזק על ביזיון בית המשפט.

אני אפילו לא יודע אם יש לך חובה חוקית להציג לו כעת איך נראה הצילום מלבד לעדכן אותו כי אתה לא מצלם את השטח שלו נקודה.

חומר שמצולם הוא חומר אישי שלך, קשה לי להאמין שהשכן יכול לחייב אותך שתוכיח לו. 

פנה ביקשה אתה נענית לבקשה כפי שמובן מהציטוט מעלה, יכול לעדכן אותו בכתב למען הסדר הטוב, וזהו.

אם טעיתי אשמח לדעת היכן טעיתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 55 דקות, פאר האורה כתב:

השכן אמור להינזק על ביזיון בית המשפט.

אין חיה כזו, התביעה תידחה מקסימום. אין בזה כל ביזיון.

בזיון בית המשפט הוא כשאתה מסרב לבצע צו/החלטת בית המשפט או פוגע/מעליב את השופט בדיון .

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. בדין אזרחי אכן אפשר "להזמין" (לתבוע) כל אחד, על כל דבר פעוט שהוא. אפשר אפילו ללכת לבית-משפט לתביעות קטנות, שם אפשר "להנות" מההליך תוך שאתה מייצג את עצמך, בלי עו"ד....

מה יקרה אם תתבע תביעת סרק, או תפסיד, זה כבר עניין אחר. (אגב, גם לבית המשפט לתביעות קטנות יש דרך לסנן תובעים סידרתיים).

2. השכן של פות"ש יכול, כמו שכבר נכתב כאן, ללכת למפקח על הבתים המשותפים, ולקבל שם "צו עשה", ואפילו פיצויים, אם המפקח יהיה סבור שמגיעים לו כאלו. זה מהיר, זה בלי דיונים ארוכים, ולא חייבים ייצוג עו"ד. 

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

2 , בספק אם יקבל פסיקה לטובתו. 
מדובר בדרך גישה משותפת , בדיוק כמו חדר מדרגות. יאלץ להוכיח שזה מצלם אותו/אצלו . לא כזה פשוט.

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזו סאגה. כמו שאמרו תתקין רינג, יש מליוני יחידות מותקנות של הדבר הזה, מה יגידו, שזה אסור והעולם טועה?

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, natco כתב:

אם המפקח יהיה סבור שמגיעים לו כאלו

איך אם 

לפני 8 שעות, IsraelR כתב:

אין פה ספק

לפי דבריו של פות"ש הוא כיוון בצורה החדה ביותר שניתן. לא רואים דבר שקשור לשכן. כלום. לא צד. לא צל. שום דבר.

על זה תגובתי. 

אני רואה פה ביזיון בית משפט. 

השכן ביקש. פות"ש נענה לבקשה. זהו. 

אני אפילו לא יודע אם השכן יכול להכריח את פות"ש שיוכיח לו שאכן המצלמה שלו לא מצלמת טיפת צד שלו.

זה מעניין אותי.

כי פות"ש עשה את המוטל עליו. התבקש. ביצע. כמובא בציטוט מעלה על ידו.

נכנסים למשחקי אגו. יכול פות"ש להזמין את השכן ראה המצלמת לא מצלמת טיפת שטח שלך.

מבחינה חוקית אני בספק אם מחויב להציג לשכן את מה ואיך רואים דרך המצלמה. ירצה השכן שיוציא צו עשה לבית משפט

אחרי שיציג הוכחה שהייתה לו סיבה טובה לבזבז זמן שיפוט, כשהשכן נענה לבקשתו ואף אמר לו ביצעתי. מה שרצית נעשה. הכל בסדר.

זורק לסיום  - לדעתי לא באמת מפריע לשכן הצילום. 

גם אם השכן ישתכנע רק לאחר שיראה במו עיניו במסך כי המצלמה לא מצלמת שום שטח שלו.

בין אם זה יתקיים בצורה טובה או רק אחרי התערבות של בית המשפט.

מה מונע מפות"ש אחרי חודש חודשיים לחזור לצלם את השטח הכולל כלל של השכן?

זה לא משהו שרואים מבחוץ. אלא כמה קליקים עם העכבר בממשק השליטה של המצלמה. 

אני לא אומר שפות"ש יבצע זה. רק מרים להנחתה שנראה שלשכן משעמם.

מה, כל כמה חודשים פות"ש יפתח לשכן את המצלמה ויראה לו את מה שהיא מצלמת?

אולי יתן לשכן הרשאות צפייה במצלמה?

או שהשכן פשוט יתחיל להאמין שלא מצלמים את השטח שלו? נו, אז שיאמין כבר עכשיו שלפות"ש אין מה לרגל אליו.

לי נראה שיש פה משחקי אגו וכבוד שהשכן מנסה לחנך ולכופף. יראה שהצליח לחנך והתכופף - זכה.

כי אין לו שום דרך לדעת אם בעוד חודש חודשיים המצלמה לא חוזרת לצלם את השטח שהוא לא מעוניין שתצלם. זה לא משהו שרואים מבחוץ על המצלמה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, פאר האורה כתב:

אני רואה פה ביזיון בית משפט

אין שום קשר בין מה שכתבת לבזיון בית המשפט.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם השכן כזה דפוק, הייתי מברר אם אני יכול לעשות כניסה פרטית לעצמי וזהו.

אני גר באזור שכל שכן שני שם מצלמות, אף פעם לא שמעתי על כזה סיפור.

אם כבר להפך, אני משתדל להחנות מול המצלמות של השכנים שהרכב תמיד יהיה מצולם 😅

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, IsraelR כתב:

לא פעם יצאתי מהבית וראיתי קבוצה של אנשים יושבת במבואה, זה פחות נעים גם אם אין להם קשר אליי, קל וחומר אם זה הילד שלי בן ה8 או אישתי, ולכן כשהם שם זה מתריע וכולם יודעים שיש שם טכנאים, היה מקרה שבו טכנאי ממש טינף את כל האזור עם השאריות חומרים ופניה לפניות הציבור של אותה חברת תקשורת + הצילום עזרה מאוד.

אין אפשרות להתקין שער בכניסה למבואה ולשים סוף לסיפור?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...