Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכן מתלונן על מצלמה במבואת כניסה משותפת

IsraelR

פוסטים מומלצים

היי לכולם,

רציתי לשמוע את עצתכם בנושא,

אנחנו גרים בבית פרטי, לאחר מספר מקרים שאנשים/פועלים/עובדי חברות כבלים ותקשורת צלצלו אצלנו בפעמון השער בטעות/ חיפשו מישהו אחר החלטתי להתקין מצלמה שמצלמת את השער שלי,

לפני ההתקנה התייעצתי עם עורך דין שאמר לי שכל עוד אני לא מצלם את השער של השכן הכל תקין ואכן בעת ההתקנה הקפדתי שהמצלמה תצלם אך ורק את הצד שלי.

הבוקר השכן שלח לי הודעה לפני תביעה על כך שאני מפר את הפרטיות שלו,

מצורף תמונה של עדשת המצלמה,

אדום -  כיון הכניסה למבואה

סגול - השער שלי

צהוב - הכניסה לבית שלו

אשמח לשמוע את דעתכם ועצתכם, לצערי לא מדובר בשכן שאפשר לנסות להסביר או לפשר בנושא.

תודה

Screenshot at Sep 05 11-07-45.png

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין פה שחור ולבן. עקרונית המצלמה לא מכוונת לתוך שטח פרטי כך שאין הפרה בוטה של הפרטיות, אבל הוא יכול לטעון שבגלל שרק שניכם חולקים את שביל הגישה, ניתן להסיק בקלות מי מהאורחים מגיע אליו ועצם תיעוד הגעתם מהווה פגיעה.

אין אפשרות התקנה לכיוון השער שלך בלבד?

אבל בכלל לא הבנתי איך מצלמה אמורה למנוע מאנשים שטעו לצלצל בדלת הלא נכונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היא לא אמורה למנוע, אני רוצה לראות מי הם במצלמה כאשר הם מצלמים, היו גם מקרים שהם סתם היו שם, ישבו במבואה ופתחו שולחן, גם זה קרה יום אחד.

כדי להבהיר עוד את הנקודה, 2 מטר משם יש מרכזיה של תקשורת/חשמל ומים ולכן הרבה פעמים הם משתמשים במבואה הזאת כדי לעבוד בצל

זה המקסימום שאני יכול לכופף את המצלמה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש כבר שנים אינטרקומים שבאים עם מצלמה בילד אין.

מראים לך את מי שמצלצל בפעמון ובד״כ יש להם זוית רחבה כך שאפשר לראות את סביבת הכניסה.

אם אתה ממש רוצה להשתיק אותו, תתקין אחד כזה.

• אהבתי 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה רוצה להיות חכם או צודק?

אם חכם. תעביר את המצלמה כך שתצלם רק את השטח שלך. והשער שלך.

צודק? בהנחה ובאמת זה שכן שאי אפשר לדבר איתו (וקשה לי להאמין. כל שכן שהכרתי היה אפשרי לדבר איתו.)

אתה יכול להחליט ללכת למשפט. סיכוי סביר שמקסימום יורו לך לפרק את המצלמה

אני לא רואה אפשרות להטלת עונש כספי אם אין הוכחה לפגיעה כספית בשכן.

אבל אני לא עו"ד ולכן זה לא יעוץ משפטי, אמרת שהתייעצת עם עו"ד. אז אולי שווה להתייעץ שוב.

לפני 26 דקות, IsraelR כתב:

היא לא אמורה למנוע, אני רוצה לראות מי הם במצלמה כאשר הם מצלמים, היו גם מקרים שהם סתם היו שם, ישבו במבואה ופתחו שולחן, גם זה קרה יום אחד.

כדי להבהיר עוד את הנקודה, 2 מטר משם יש מרכזיה של תקשורת/חשמל ומים ולכן הרבה פעמים הם משתמשים במבואה הזאת כדי לעבוד בצל

זה המקסימום שאני יכול לכופף את המצלמה

המבואה היא רכושך? 

במידה ולא. אסור לך לצלם אותה.

ומותר לכל אחד לעשות בה שימוש סביר 

(לעבוד בצל זה שימוש סביר)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני כשעה, IsraelR כתב:

סגול - השער שלי

ביבי?! (סתם, הייתי חייב, הולך לעמוד בפינה)

• מצחיק 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי עניין בריב עם השכן, הפוך, אני מנסה להימנע ממנו ומחפש כל פתרון אפשרי,

ה"הבעיה" עם האינטרקום מצלמה שהוא מצלם ישירות לתוך השער שלו שנמצא ממול הדלת שלי, זה קצת מהפח אל הפחת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן ולא.

האינטרקום יצלם רק כשילחצו לך על פעמון השער. או אם תפתח מצלמה באופן יזום.

בשיגרה אין כל צורך לפתוח מצלמה באופן יזום.

לגבי המצלמה שלך, האם היא מורכבת בחצר שלך / צמודה לקיר הבית שלך אבל צופה החוצה בלבד או מכסה חצר פנימית?

ככל שהמצלמה נמצאת אחורה בתוך השטח שלך, השכן לא יכול להגביל אותך.

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המצלמה תלויה על הגדר שלי, מצלמת מבואה משותפת ציבורית, המבואה איננה שייכת לאף אחד מאיתנו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה משחק לידיים של השכן.

אתה צופה לשטח ציבורי.

בדוק את האפשרות להתקין אחורה יותר, על קיר הבית. בנקודה שכן תיראה את השער.

זה לכשעצמו יצדיק טיעון שלך שאתה צופה לחצר שלך ולא לשטח ציבורי שמין הסתם ניצפה משם.

• אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, IsraelR כתב:

ה"הבעיה" עם האינטרקום מצלמה שהוא מצלם ישירות לתוך השער שלו שנמצא ממול הדלת שלי, זה קצת מהפח אל הפחת

מצלמת אינטרקום לא מקליטה, שזו הבעיה העיקרית בהפרת פרטיות.

אם אתה מוכן להשקיע במצלמה כזו, הייתי שולח מכתב מתועד לשכן, שבו אתה מציע להתקין מצלמה כזו שאינה מקליטה.

קשה לי להאמין שיש שופט שיפסול מצלמה כזו. אם זה יגיע למשפט, הדחיה שלו להצעה הזו, תתן משקל רב לטובתך.

זה כמו שאני אתקין עינית אלקטרונית על הדלת שלי, שפונה לחדר המדרגות המשותף.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה חברים,

שלחתי לו הודעה עם תמונה של העדשה של המצלמה ומה הזוית שהיא מצלמת, רשמתי לו שאם זה עדיין מפריע לו אני אוריד אותה ואחפש פתרון אחר ואו התקנה אחרת.

אני אעדכן אם ייענה, לצערי מהכרותי עם הנפשות הפועלות יש לי תחושה שהוא כבר עירב עורך דין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עורך הדין הוא שלו, ולא אמור לשנות לך מעבר להפחדה.

אם תוריד את המצלמה עכשיו, האיום שלו הצליח. אבל כל ניסיון להמשיך יהיה חסר תועלת/טעם ולא יוכל להשיג ממך כלום, פרט מלהטריד אותך, ללא כל בסיס חוקי ( כלאמר, אם תסחר מיד את המצלמה)

חוזר על ההצעה להתקין על קיר הבית רחוק מהגדר ועדין לשמור על זוית ראיה לשער שלך.

או להתקין אינטרקום שער עם מצלמה/עינית דיגיטלית . או גם וגם. 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, zaf כתב:

זה משחק לידיים של השכן.

אתה צופה לשטח ציבורי.

למיטב ידעתי זה הפוך. אין בעיה עם התקנה של מצלמה לתיעוד הכניסה שלך, גם אם היא תופסת מעט שטח ציבורי.

בשטח ציבורי אין חדירה לפרטיות.

כמו שכתבתי, הבעיה היא שזה שביל גישה רק לשני בתים, כלומר ניתן לעקוב מי מגיע לפות״ש ומי לשכן, ומעקב אחרי מי נכנס למי הביתה ומתי כן נחשב להפרה.

כך למשל אין בעיה לצלם בלובי של בנין דירות שגם קולט חלק מהרחוב. הרחוב ציבורי, הלובי משותף למספר דירות ואיש לא יודע איזה מבקר מגיע אל איזו דירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...