Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מיועד לקבל דירה חדש מקבלן (במודיעין). הדירה היא חלק מבניין בן 5 קומות, שהוא חלק מ"מגרש" בין 3 בניינים שחולקים חניון משותף ואולי עוד מספר איזורים משותפים.

אני חותר לקדם בין הדיירים ברמת הבניין את עניין ביטוח השטחים המשותפים וביצוע הבדק ההנדסי.

מה שאני נתקל בו ללא הרף זה רצון להעלות את קבלת כל ההחלטות לרמת המגרש. אנשים חושבים שיהיה שם "אחד שיודע" שיגיע להם בדיוק מה צריך לעשות, וכן מחפשים איזשהו "יתרון לגודל".

אני מבין את עניין היתרון לגודל, יתכן שבעתיד זה יהיה עדיף להשתמש בו עבור חברת ניהול או שכירת ספקים חיצוניים. עם זאת, לפי הבנתי - כל בניין הוא ישות עצמאית שצריכה לדאוג לעצמה קודם כל, בטח ברמת הבדק והביטוח.

איך בדיוק מנהלים את כל עניין זה של בניין שיש לו שטחים משותפים עם עוד בניין ברמת ועד הבית? האם אני צודק או טועה? מאיפה בכלל מוצאים חומרים על הנושא הזה, ואיך לומדים אותו?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
פורסם

אתה צריך לבחון את המושג שמוגדר ״בית מורכב״ בחוק המקרקעין:
https://www.kehilot.co.il/בית-מורכב/

יתכן שיש לכם אפשרות לבחור האם להתנהל יחד או לחוד. יש לזה יתרונות וחסרונות.

גרתי 20 שנה בבית מורכב, כאשר ברור שזה קומפלקס אחד עם שטחים ומשאבים משותפים. לא היה אינטרס ספציפי לדיירי כניסה אחת מול אחרת, אז כמובן שהכל מנוהל יחד. אבל זה מסורבל לפעמים מבחינת אישורים וזכויות חתימה.

לעומת זאת, הדירה הנוכחית היא בבניין שחולק חניון תת קרקעי עם בנין שכן, אבל השיתוף הוא ברמת השער לחניון ותו לא. אין דיירים של בנין אחד שחונים באיזור שתחת הבנין השני. הם מתחזקים בנפרד את הנקיון (צד אחד צבע את הרצפה, אחד החליף ציוד כיבוי). היה תיאום רק כשהחליטו להוסיף אופציה לפתיחת השער מאפליקציה. ואין שום צורך בניהול משותף מסורבל.

• אהבתי 1
פורסם

אני גר בכזה בית מורכב. 

יש ועד בית נפרד לכל בניין שדן בעיינים שנוגעים לאותו בניין ספציפית ויש קבוצת What's App משותפת לועדי הבתים של כל הבניינים ב"בית המורכב".

החלטת שקשורת לשטחים משותפים - חניון, גינה וכו' מתקבלות שם.

לגבי הביטוח, בדירה הקודמת שגם הייתה בבית מורכב כזה, הייתי בועד הבית והיה לנו ביטוח לצרנת אינסטלציה לבניין שלנו בלבד.

כשהייתה נזילה בכניסה לבניין, הגיע אינסטלטור, בדק את הביטוח וקבע שלא תקף. 

למה?

הביטוח היה ל 16 דירות (בניין אחד) כאשר הגוש הזה מופיע במסמכי עריה כבניין אחד  בעל 3 כנסיות עם 48 דירות.

מתוך 48 דירות רק 16 שילמו ביטוח אז קבע שהביטוח לא תקף, הוזמן למקום מפקח וקבע אותו דבר.

לא יודע מי עשה את הביטוח הזה, זה היה לפני שנכנסתי לתפקיד.

אבל זו דוגמא לכך שכן צריך לשתף את כל הבניינים במתחם בדברים האלו.

• אהבתי 1

פורסם

כמו שבוקי כתב, יש שני רבדים. ועד של הכניסה ועבודה מותפת של הועדים לרכוש המשותף (כמו שכל אחד מטפל בדירה ויש נציגות שמטפלת בבנין).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...