Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז ככה- היה מי שאמר שכאשר לא לוחצים על הגז ונשארים בהילוך המחשב של האוטו נותן הוראה לא לתת דלק למנוע בכלל (המנוע עובד מהכוח שהוא צבר - ולכן שמעבירים לניטרל הרכב יקח יותר דלק כי הפעם הוא ידרוש דלק להפעלת המנוע)

אז השאלה היא אם למשל אני בהילון שני והטורים הגיעו ל 3000- - ודי קרוב יש לי צומת או כיכר- מה עדיף - להוריד רגל מהגז לגמרי ולהישאר באותו הילוך (אז באופן עקרוני האוטו אמור לא לקחת שום טיפה של דלק- נכון? או להעביר להילון שלישי- להוריד רגל מהגז- ולהחיזר לשני כשהאוטו יגיע למיהרות המתאימה?

בתודה רבה מראש.

פורסם
שלום,

אז ככה- היה מי שאמר שכאשר לא לוחצים על הגז ונשארים בהילוך המחשב של האוטו נותן הוראה לא לתת דלק למנוע בכלל (המנוע עובד מהכוח שהוא צבר - ולכן שמעבירים לניטרל הרכב יקח יותר דלק כי הפעם הוא ידרוש דלק להפעלת המנוע)

אז השאלה היא אם למשל אני בהילון שני והטורים הגיעו ל 3000- - ודי קרוב יש לי צומת או כיכר- מה עדיף - להוריד רגל מהגז לגמרי ולהישאר באותו הילוך (אז באופן עקרוני האוטו אמור לא לקחת שום טיפה של דלק- נכון? או להעביר להילון שלישי- להוריד רגל מהגז- ולהחיזר לשני כשהאוטו יגיע למיהרות המתאימה?

בתודה רבה מראש.

המנוע תמיד מקבל דלק. ההבדל בחסכון בין הילוך שני ו-3000 ושלישי בקרבת צומת הוא מינימלי. זה ממש לא משנה.

כמובן שבשביל חסכון כלל חשוב הוא טורים נמוכים, אבל לא מדי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שלום,

בתודה רבה מראש.

המנוע תמיד מקבל דלק. ההבדל בחסכון בין הילוך שני ו-3000 ושלישי בקרבת צומת הוא מינימלי. זה ממש לא משנה.

כמובן שבשביל חסכון כלל חשוב הוא טורים נמוכים, אבל לא מדי...

רוני

מה הטווח שהוא נמוך אבל לא מדי?

2000 זה נמוך מדי?

מה הטווח הכי חסכוני?

פורסם

מה זה המגמה הזאת בפורום לנסות ולחסוך כל מיליליטר של דלק?

אתה רוצה לחסוך דלק? תביא את המכונית שלך למצב הכי תקין שהיא יכולה להיות בו, ותחסוך דלק בצורה משמעותית.

זה שתסע 5 דקות פחות ב-2000 סל"ד במקום ב-3000 סל"ד לא יהווה הבדל קריטי, או אם תעביר הילוך ב300 סל"ד יותר או פחות או בנפילה מצוק תשלב לניוטרל וכו'....

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אתה רוצה לחסוך דלק? תביא את המכונית שלך למצב הכי תקין שהיא יכולה להיות בו, ותחסוך דלק בצורה משמעותית.

זה שתסע 5 דקות פחות ב-2000 סל"ד במקום ב-3000 סל"ד לא יהווה הבדל קריטי, או אם תעביר הילוך ב300 סל"ד יותר או פחות או בנפילה מצוק תשלב לניוטרל וכו'....

ראלימן

א. מאיפה אתה יודע ?

ב. 5 דקות ב 1000 סל"ד זה הרבה דלק.

ג. (וחבל שצריכים לחזור על זה 50 פעם) אם אתה לא מבין במשהו , אל תתן הצעות, לא יקרה כלום, אפשר גם לא להגיב.

ד. אני מנחש שאף פעם בימי חייך לא נדרשת להוציא מכיסך כסף לדלק, ובכן להוציא 200 שקל (במקרה שלי 280) כל שבוע זה לא קל, אם אפשר להוריד את ההוצעה הזו באחוז גדול (ואפשר, בעזרת תכנון נסיעה נכונה) אז למה לא ?

פורסם

אם אתה רוצה לחסום תשים "חסכמים" על המזרקים!!!

:lol::lol::lol:

נ.ב.

גם אני מנסה לתכנן דרך שתחסוך לי דלק רק שאצלי זה לפחות 3 מיכלים בשבוע!!!

אני בדרך כלל משלב לניטרל בירידה באזיור שלי שהיא בערך 3-3.5 קילומטר לדעתי זה ממש עוזר!!!

פורסם

ראלימן

או שלא תסע בכלל

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

נ.ב.

אני בדרך כלל משלב לניטרל בירידה באזיור שלי שהיא בערך 3-3.5 קילומטר לדעתי זה ממש עוזר!!!

גם אני הייתי נוהג לזרוק לניטרל אבל היה כאן אחד שהסביר למה כשאתה מעביר לניטרל אתה מבזבז יותר דלק... - שאגב- אני לא יודע אם זה נכון- אני מנסה שעוד מישהו - אולי תומר ממוסך פיאט.

הוא אמר שאם אתה נשאר בהילוך ולא לוחץ על הגז בכלל המחשב של האוטו מפסיק את ההזרמה של הדלק לחולטין!- ואם אתה מעביר לניטרל אז צריך להעביר דלק ע"מ שהמנוע לא יכבה

אני לא יודע אם זה נכון- יש פה מישהו שיכול להגיד אם זה נכון או לא?

פורסם

נ.ב.

גם אני הייתי נוהג לזרוק לניטרל אבל היה כאן אחד שהסביר למה כשאתה מעביר לניטרל אתה מבזבז יותר דלק... - שאגב- אני לא יודע אם זה נכון- אני מנסה שעוד מישהו - אולי תומר ממוסך פיאט.

הוא אמר שאם אתה נשאר בהילוך ולא לוחץ על הגז בכלל המחשב של האוטו מפסיק את ההזרמה של הדלק לחולטין!- ואם אתה מעביר לניטרל אז צריך להעביר דלק ע"מ שהמנוע לא יכבה

זה שמישהו אמר לא הופך את זה לנכון.

אם קראת את כל השרשור ההוא, בוודאי ראית שקטלו את אלה שכתבו שטויות.

אין מצב שהמחשב מפסיק לגמרי את הזרמת הדלק למנוע.

ההבדלים בצריכת הדלק ביו האטה בניוטרל להאטה בהילוך אינם משמעותיים, וכבר הסבירו כאן את הסיבות למה לא כדאי לגלוש בניוטרל אף פעם!!

אם אתה באמת רוצה לחסוך בדלק, תאיץ פחות לפני התאוטה.

אם אתה צריך לבלום לפני הסיבוב, אתה מבזבז פוטנציאל שצברת בזמן ההאצה.

ע"י האצה עדינה יותר, והמנעות מהאצות מיותרות אתה תצליח לחסוך הרבה יותר דלק מאשר אי פעם תוכל לחסוך בזמן האטה או גלישה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

נ.ב.

זה שמישהו אמר לא הופך את זה לנכון.

אם קראת את כל השרשור ההוא, בוודאי ראית שקטלו את אלה שכתבו שטויות.

אין מצב שהמחשב מפסיק לגמרי את הזרמת הדלק למנוע.

ההבדלים בצריכת הדלק ביו האטה בניוטרל להאטה בהילוך אינם משמעותיים, וכבר הסבירו כאן את הסיבות למה לא כדאי לגלוש בניוטרל אף פעם!!

אם אתה באמת רוצה לחסוך בדלק, תאיץ פחות לפני התאוטה.

אם אתה צריך לבלום לפני הסיבוב, אתה מבזבז פוטנציאל שצברת בזמן ההאצה.

ע"י האצה עדינה יותר, והמנעות מהאצות מיותרות אתה תצליח לחסוך הרבה יותר דלק מאשר אי פעם תוכל לחסוך בזמן האטה או גלישה.

קראתי את כל השרשור.

אבל תראה- אם כשאתה בהילוך ולא לוחץ על הגז או בניטרל (וכמובן לא לוחץ על הגז) - המנוע מקבל את אותה כמות דלק - נכון?

יופי - עכשיו אם אתה בניטרל האוטו מאט הרבה יותר לאט- אז לכאורה אתה מרויח - לא?

השאלה היא האם האוטו מאט בגלל שהוא ממיר חלק מפונציאל המהירות שלו לעזור למנוע ובכך המנוע מקבל כמות דלק קטנה יותר כשאתה לא לוחץ על הגז ונשאר בהילוך או שהוא מאז בגלל "בלימת מנוע"- שאני לא יודע מה קורה שם בדיוק- אבל הפוטנציאל הולך לאיבוד.

אתה ידע את התשובה?

פורסם

נ.ב.

אה.. בניוטראל הוא נותן דלק כדי לא יכבה.. אבל שאתה בהילוך הוא לא נותן ?? מה בדיוק מונע מהמנוע להיכבה ולהיות על טורים אם לא דלק? אולי שמן ??

פורסם

נ.ב.

אה.. בניוטראל הוא נותן דלק כדי לא יכבה.. אבל שאתה בהילוך הוא לא נותן ?? מה בדיוק מונע מהמנוע להיכבה ולהיות על טורים אם לא דלק? אולי שמן ??

את שואל אותי??? כנס לאותו שרשור- היה שם בנאדם שכתב את זה http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=8167&postdays=0&postorder=asc&start=30

בחור בשם עומר.

פורסם

הבחור ענה לך ברצינות.

:D

המנוע מקבל כמות מזערית של תערובת בכל מצב (סרק,גלישה,גלישה עם הילוך-בלי גז) על מנת להמשיך את פעולתו - וזה חוק.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
הבחור ענה לך ברצינות.

המנוע מקבל כמות מזערית של תערובת בכל מצב (סרק,גלישה,גלישה עם הילוך-בלי גז) על מנת להמשיך את פעולתו - וזה חוק.

שמוליק

תודה - אבל השאלה שלי מתי יותר- לפי מה שהוא אמר יותר כאשר אני על ניוטרל ולא לוחץ על הגז מאשר שאני בהילוך ולא לוחץ על הגז...

פורסם
הבחור ענה לך ברצינות.

שמוליק

תודה - אבל השאלה שלי מתי יותר- לפי מה שהוא אמר יותר כאשר אני על ניוטרל ולא לוחץ על הגז מאשר שאני בהילוך ולא לוחץ על הגז...

תקרא שוב, מתי הוא אמר את זה??

כשאתה בניוטרל - מוזרק מעט מאוד דלק. כשאתה בהילוך משולב - מוזרק יותר.

לא מומלץ ב-כ-ל-ל להשאר בניוטרל בזמן נסיעה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...