Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

יש קיר בביתי שאני רוצה לבצע עליו פרוייקט כלשהו. אממה, אני יודע בוודאות מוחלטת שמאחורי איזור הקדיחה עוברים כבלי חשמל. 

יש לי גם 2 גלאי מתכות בקירות, שגם הם אני מניח יאשרו לי את המידע הזה (אחד רגיש מדיי האמת). 

מה עושים? 

איך אני יכול לבצע את הקדיחות בבטיחות ובלי לפגוע במשהו חשוב בטעות?

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ממה שאני מכיר, לא קודחים איפה שיודעים שעובר חשמל.

ואם ממש ממש חייבים. קודחים שהחשמל באותו כבל למטה. ואחרי שמסיימים מרימים את המאמ"ת תוך הרבה תפילות.

בכל מקרה. כל הגלאים יתנו לך כיוון כללי 

5 סמ כאן או לכאן לא ממש אפשר לדעת.

• רעיון טוב! 1

.

פורסם

כמה כבלי חשמל? מה רוחב הצנרת של החשמל בקיר?

אם זה חשמל שמגיע משקע אז תבדוק מתוך הקופסא לאן הכבלים הולכים, ולכמה צינורות הנקודה הזו מחוברת. 

רק אני מקווה מאד שאצלך זה לא נראה ככה בתוך הקיר, כי זה לא תקני, בגלל שאנשים רוצים/צריכים לקדוח בקיר, אז החשמל חייב להיות בקווים ישרים בין מאוזן בין מאונך.

צינור קוברה

אדם שיקדח בקיר הזה כי הוא בטוח שקווי החשמל עברים בצורה ישרה, הוא יגרום נזק שלא באשמתו.

עוד תמונה של הולכת חשמל לא תקנית.

מה הדרך הכי יעילה לעשות חור לשקע חשמל

https://www.abone.co.il/tips/חציבות-עבור-צנרת-חשמל/

בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בדקתי עם 2 הגלאים את האיזור המיועד. 

שניהם לא מגלים לי חשמל שם :shock::???:.

זה נהיה עוד יותר מפחיד...

פורסם (נערך)

פגשתי כבר דלימות כאלה והשיטה היא פשוטה. נתק את החשמל בחדר המסוים בו עובר קו המתח באזור הקידוח , וודא שהשקעים בקצה הקו באזור הקידוח מנוטרלים ממתח, עד כאן שלב א. השלב הבא משיכת כבל מאריך מחדר סמוך ואפשר לקדוח.

אם תפגוש צנרת חשמל במהלך הקידוח, טפל תקן ובזאת סיימת את הפרויקט. ביצעתי את הפעולה הזו מספר פעמים כולל פגיעה בצנרת חשמל, קל ופשוט.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

אם המקדחה שלך בת פחות מ 20 היא עם גוף פלסטיק אז אין סכנת התחשמלות אלא אם תיגע במקדח  (ואל תשאל איך אני יודע).

קדח רגיל ואם יהיה קצר אז נגעת בחוט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא שואל :LOL:

אני ממש לא רוצה להגיע למצב שבו אני צריך לקרוא לחשמלאי לתקן בעלות שתהיה לא מבוטלת כנראה שטות טיפשית שיכלתי להימנע ממנה.

פורסם

אם המכונה עשויה פלסטיק זה יפיל את החשמל וזהו.

אם היא עשויה מתכת, תקבל זיק ואז החשמל יפול.

אם המאמ"תים שלך לא תקינים ואין הארקה יכול להיות שתתפתח שריפה/התחשמלות או שהגנה אחרת תכנס לפעולה.

.

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אני ממש לא רוצה להגיע למצב שבו אני צריך לקרוא לחשמלאי לתקן בעלות שתהיה לא מבוטלת כנראה שטות טיפשית שיכלתי להימנע ממנה.

קופסת חיבורים + שוקולד, זה כל התיקון.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

אם יש אפשרות להוריד את המתח באיזור, אתה יכול לפעול כמו שהמליצו כאן.

ניסיתי המון גלאים, אף אחד מהם לא אמין.

צריך תמיד להפעיל הרבה שכל ולהיזהר.

לפני תשע שנים קדחתי בדירה בקיר משותף עם חדר מדרגות.

פגעתי בקו ראשי תלת פאזי של חברת החשמל.

קו זה אינו מוגן ע"י מאמ"תים או ממסר פחת.

כתוצאה מכך - עף עלי להביור של אש דרך החור שקדחתי.

נדלקו הארונות חשמל בקומה שלי, מעל ומתחתי. לקחתי מטף הלוקרבון שהיה ברשותי וכיביתי את שלושת הארונות חשמל.

נכוויתי בזרועות ובידיים (בזמן הקידוח, לא בכיבוי) ולאחר שכיביתי התמוטטתי ופינו אותי לאישפוז של שבועיים בבית חולים.

בהתחלה היו בטוחים שהתחשמלתי אבל בהשך הגיעו למסקנה שלא. אם המקדחה מבודדת לא תתחשמל, אבל עדיין מסוכן מאוד.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מבאס 7
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 30 דקות, amosbmw כתב:

נדלקו הארונות חשמל בקומה שלי, מעל ומתחתי. לקחתי מטף הלולוקרבון שהיה ברשותי וכיביתי את שלושת הארונות חשמל.

נכוויתי בזרועות ובידיים (בזמן הקידוח, לא בכיבוי) ולאחר שכיביתי התמוטטתי ופינו אותי לאישפוז של שבועיים בבית חולים.

בהתחלה היו בטוחים שהתחשמלתי אבל בהשך הגיעו למסקנה שלא. אם המקדחה מבודדת לא תתחשמל, אבל עדיין מסוכן מאוד

"בריך רחמנא דיהבך ניהלן ולא יהבך לעפרא"

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

אם יש אפשרות להוריד את המתח באיזור, אתה יכול לפעול כמו שהמליצו כאן.

ניסיתי המון גלאים, אף אחד מהם לא אמין.

צריך תמיד להפעיל הרבה שכל ולהיזהר.

לפני תשע שנים קדחתי בדירה בקיר משותף עם חדר מדרגות.

פגעתי בקו ראשי תלת פאזי של חברת החשמל.

קו זה אינו מוגן ע"י מאמ"תים או ממסר פחת.

כתוצאה מכך - עף עלי להביור של אש דרך החור שקדחתי.

נדלקו הארונות חשמל בקומה שלי, מעל ומתחתי. לקחתי מטף הלולוקרבון שהיה ברשותי וכיביתי את שלושת הארונות חשמל.

בהתחלה היו בטוחים שהתחשמלתי אבל בהשך הגיעו למסקנה שלא. אם המקדחה מבודדת לא תתחשמל, אבל עדיין מסוכן מאוד.

לא העפת את הפקק של חברת חשמל?

אני הרמתי את החשמל במפעל עם מפתחות ביד (תלת פאזי 240 אמפר) ואחד המפתחות נגע בפאזה.

אחרי שהבנתי מה פגע בי והרעידות נרגעו קצת ראיתי שהמפתח ניתך וקפץ הראשי של חברת חשמל.

מאז קודם שם את המפתחות בכיס ורק אחר כך מרים את החשמל.

• מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...