Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

lanosforce

אם רכבים סיניים חשמליים זה לא ייקרה, כי,

אין להם גירים רובוטיים, עם מחשבי ניהול שעלולים לקרוס,

או קלאצים בעייתיים,

או הרעבות שמן\מנועים שצורכים שמן . ועוד..

לגבי רכבים חשמליים, אלה אמורים להיות רכבים הרבה יותר אמינים מאשר הבנזין. ולפי התגובות , זה אכן נכון.

לגבי ה- ATTO 3 ובכן, ייתכן שחלק מהלקוחות לא יודעים לתפעל נכון את מערכות הרכב, או שתפעולם מסורבל.

אבל לפי הרשתות החברתיות ("הרב סרן,") חלק קטן באמת חווים תקלות גם עם נורות התראה...

למרות הכל, הרכב לא יכול להיתקע ככה סתם, אלה רק עם סוללה 0% . וזה בעצם הדבר היחידי שחשוב להרבה רוכשים של הרכבים הללו.

חיסכון בכסף לאורך השנים. כל היתר זניח.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאיפה הקביעה שרכב כזה נתקע רק אם נגמרת הסוללה? אמנם זה לא מנוע דלק עם הרבה חלקים נעים אבל גם שם יש חיישנים ומתגים וכל מיני רכיבים שיכולים להתקלקל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, yossiaviel כתב:

lanosforce

אם רכבים סיניים חשמליים זה לא ייקרה, כי,

אין להם גירים רובוטיים, עם מחשבי ניהול שעלולים לקרוס,

או קלאצים בעייתיים,

או הרעבות שמן\מנועים שצורכים שמן . ועוד..

לגבי רכבים חשמליים, אלה אמורים להיות רכבים הרבה יותר אמינים מאשר הבנזין. ולפי התגובות , זה אכן נכון.

לגבי ה- ATTO 3 ובכן, ייתכן שחלק מהלקוחות לא יודעים לתפעל נכון את מערכות הרכב, או שתפעולם מסורבל.

אבל לפי הרשתות החברתיות ("הרב סרן,") חלק קטן באמת חווים תקלות גם עם נורות התראה...

למרות הכל, הרכב לא יכול להיתקע ככה סתם, אלה רק עם סוללה 0% . וזה בעצם הדבר היחידי שחשוב להרבה רוכשים של הרכבים הללו.

חיסכון בכסף לאורך השנים. כל היתר זניח.

מסקנה מעט נחפזת. יש קצת יותר מאשר מנוע ותמסורת בכלי רכב, חשמליים ושאינם כאלו. הסיבה הסטטיסטית לפחות, שהרי איננו יודעים לנבא, בשלה כלי רכב חשמליים נתקעים רק עם סוללה גמורה, מגיעה מהעובדה הפשוטה שכל שהעסק הזה פשוט חדש דנדש, גג שלוש שנים, הרוב הרבה פחות. שווה בנפשך שמותר היה להחזיק נניח פז'ו מקסימום שלוש שנים ואחרי זה ישר לגריטה, קרוב לודאי שכולם היו מתפעלים מהאמינות המופלאה של המותג במקום לקלל אותו, כפי שאוהבים כאן. זו המקבילה הרלבנטית.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כזה חדש, למשל טסלה מוכרת מכוניות כבר יותר מ10 שנים. אני מניח שכמו שרכבי בנזין סיניים לא מתכלים אחרי 3 שנים, גם הרכבים החשמליים שלהם לא יהיו כאלה חד פעמיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

לא כזה חדש, למשל טסלה מוכרת מכוניות כבר יותר מ10 שנים. אני מניח שכמו שרכבי בנזין סיניים לא מתכלים אחרי 3 שנים, גם הרכבים החשמליים שלהם לא יהיו כאלה חד פעמיים.

המערכות האחרות (חוץ ממע׳ ההינע) מהוות כ-60% מהעלות והמורכבות של רכב חשמלי.
הבעיה הספציפית עם טסלה שהם מתייחסים לרכב כמו אל מוצר צריכה קצר-חיים. יש סימני שאלה כבדים אם הם יספקו חלפים למודל 3 בן 12 -- היום הם עדיין לא מוכרים חלקים לאף אחד חוץ מלמרכזי השירות שלהם עצמם (פרט לתאונות פח נטו, ואז רק למוסכים שהוסמכו על ידם). אפילו ספרי האחזקה לא נגישים לציבור, פרט למקומות בהם החוק מחייב (מסצ׳וסטס).
יש כבר הרבה עדויות על תחזוקה יקרה של המערכות האחרות, וזמן המתנה ארוך מאד לחלפים (חודשים), גם בארה״ב.
לאמריקאי עם 3 כלי רכב בבית זה אולי פחות בעיה, אבל למשק בית עם רכב בודד שמסתמך עליו בהחלט כן.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מאיפה אתה ממציא את השטויות האלה?! טסלה ממשיכה לתחזק רכבי מודל s בני יותר מעשור וכשאין לה חלפים היא מתאימה להם מדגמי טסלות חדשות ובכך מגדילה להם את הטווח או הכח.

טסלה נחשבת לרכב הזול ביותר לתחזוקה ותיקון בארה"ב:

https://www.hotcars.com/why-the-tesla-model-3-is-the-cheapest-vehicle-to-maintain-and-repair/

עלות תחזוקת טסלות s ישנות בארה"ב דומה לתחזוקת טויוטות הרבה יותר זולות:

https://www.thestreet.com/automotive/which-car-is-cheapest-to-repair#:~:text="Tesla's range is the cheapest,%2C" write the study's authors.

גם בארץ התלונות שהמחירי החלפים שלה זולים משמעותית, ואחת הטענות שתאונות קשות שברכבים אחרים יגרמו לטוטל לוס יובילו בארץ רק לתיקון בטסלה כי מחירי החלפים זולים יותר, אבל זה בה לידי ביטוי במחירי הביטוח. היא אכן מסרבת למכור למוסכים אחרים, אבל מרשה לבעלי רכבים לקנות חלקים לצורך תיקון במוסכים לא מוסמכים ע"י טסלה:

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2022-06-15/ty-article/.premium/00000181-65ec-d36b-a5d5-6fece9f70000

https://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=7210&docID=405486

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 17 שעות, לב טוב כתב:

נדמה לי שהתכוון לומר, שכמו שרכבי רנו וPSA זולים בשוק "כי השמועה אומרת שיש בהם בעיות" ככה יקרה גם לרכבים הסיניים. (או בקיצור, כל מה שלא טויוטה...)

לא מדוייק לומר "כל מה שלא טויוטה", יותר מדוייק לומר "כל מה שלא שייך לקבוצה מכובדת של כמה חברות שמוכרות כלי רכב ברמת אמינות טכנית גבוהה יחסית, ולא לוקחים על האמינות הזאת מחיר של מרצדס".

ולא פלא שבזכות השילוב הזה של אמינות טכנית גבוהה יחסית ומחיר סביר ביחס למתחרים, אותן כמה חברות גם מוכרות הרבה יותר מחברות אחרות.

• רעיון טוב! 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

טסלה אכן מוכרת כבר עשר שנים טסלות, אבל לא תמצא הרבה טסלות בנות עשר, מרביתן ינוקות, ודאי בארץ. הסיניות קל וחומר, הרוב שמסתובב כאן הוא בן חודשים ספורים לשנה שנתיים. ושוב, לא מנסה לטעון שאחרי שלוש שנים כולן יתפגרו או יתחילו לדמם מהאף, פשוט לא יודע. בשביל להבין מה עושה הזמן והקילומטראז' לאוטו, צריך, מה לעשות, הרבה סבלנות. 

• אהבתי 1
פורסם

יש כל כך הרבה דברים שיכולים להשאיר רכב חשמלי תקוע - לאחד המגיבים כאן שהוא גם מנהל - הרכב החשמלי של אשתו ממה שזכור לי לא זיהה מפתח... וזה פשוט מודול שהיה זקוק לאיפוס. סוללה מלאה.

ויש ברכבים האלה גם כן חיישנים ומערכות בטיחות שכל אחד מהם יכול "לתקוע" אותך ומכאן ועד מתקפת סייבר על רכבים חשמליים שיכולים גם לעשות דברים הרבה יותר גרועים מלתקוע אותך - אלא אפילו "לחטוף" אותך כמו שפעם עשו עם ווייז שהכווינו רכבים לתוך שטח של נמל חיפה ממה שאני זוכר את הסיפור - אני לא מאמין שהחיים של רכב חשמלי יהיו וורודים בהרבה מזה של מנוע בעירה - פשוט התקלות יהיו אחרות. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז בואו כולנו נחזור לקנות רק סובארו DL ,

מי צריך נוחות? איבזור? בטיחות? ביצועים?

אין תקלות ולא יכולים לפרוץ לנו לרכב :-) 

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

יש כל כך הרבה דברים שיכולים להשאיר רכב חשמלי תקוע - לאחד המגיבים כאן שהוא גם מנהל - הרכב החשמלי של אשתו ממה שזכור לי לא זיהה מפתח... וזה פשוט מודול שהיה זקוק לאיפוס. סוללה מלאה.

ויש ברכבים האלה גם כן חיישנים ומערכות בטיחות שכל אחד מהם יכול "לתקוע" אותך ומכאן ועד מתקפת סייבר על רכבים חשמליים שיכולים גם לעשות דברים הרבה יותר גרועים מלתקוע אותך - אלא אפילו "לחטוף" אותך כמו שפעם עשו עם ווייז שהכווינו רכבים לתוך שטח של נמל חיפה ממה שאני זוכר את הסיפור - אני לא מאמין שהחיים של רכב חשמלי יהיו וורודים בהרבה מזה של מנוע בעירה - פשוט התקלות יהיו אחרות. 

לא צריך רכב חשמלי או אפילו מודרני כדי לפרוץ למחשבי רכב היום, כל מה שצריך זה מולטימדיה שמתחברת לאינטרנט, זו דוגמה לפריצה לרכב מסוג ג'יפ ועצירה שלו על כביש מהיר:

https://www.wired.com/2015/07/hackers-remotely-kill-jeep-highway/

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4838436,00.html

פורסם

על אחת כמה וכמה - רכבים חשמליים עם מערכות אוטונומיות בכלל - יהיו קורבנות לנושאים כאלה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מסכים בעקרון, אבל אני חייב להודות שאם הגענו למצב שאנחנו סומכים על הבנק/בית השקעות בחיבור אינטרנטי, אז בטח שאפשר לסמוך על חברות הרכב בייחוד שהנהג תמיד ברכב כך שזה קל לארגן מערכות אוברייד.

השאלה היחידה אם לא יהיה מצב שחברות רכב סיניות ישאירו backdoor לממשל הסיני. אז נראה מצב שמדינות מערביות מחרימות מותגי רכב מסין כמו במקרה וואווי. בסין לדוגמה היה אסור לאנשי ממשל  לרכוש טסלות מחשש שטסלה תשתמש במצלמות הרכב לריגול אחרי מתקנים רגישים בסין.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Uri-G כתב:

מסכים בעקרון, אבל אני חייב להודות שאם הגענו למצב שאנחנו סומכים על הבנק/בית השקעות בחיבור אינטרנטי, אז בטח שאפשר לסמוך על חברות הרכב בייחוד שהנהג תמיד ברכב כך שזה קל לארגן מערכות אוברייד.

עדיין יש הבדל בין באג או פירצה תוכנתית לחשבון הבנק בניהול ONLINE -זה כסף, לבין באג תוכניתי שמאפשר פירצה והשתלטות זדונית על רכב בנסיעה כאשר הכוונה לשדוד או לחסל מישהו.

עם כל הרצון המאמץ וההשקעה בצורך הבלתי מתפשר לחסום מערכות מבוקרות מפני זיהוי וכניסה בדלתות אחוריות, אין לדעתי מערכת מבוקרת, בעיקר כזו שמחוברת לרשת האינטרנט שעומדת במבחן הזה

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
לפני כשעה, Uri-G כתב:

השאלה היחידה אם לא יהיה מצב שחברות רכב סיניות ישאירו backdoor לממשל הסיני. אז נראה מצב שמדינות מערביות מחרימות מותגי רכב מסין כמו במקרה וואווי. בסין לדוגמה היה אסור לאנשי ממשל  לרכוש טסלות מחשש שטסלה תשתמש במצלמות הרכב לריגול אחרי מתקנים רגישים בסין.

על בנקים ומוסדות פיננסים יש רגולציה מאד כבדה בכל הקשור לשירותים מקוונים (מכיר אדם שהיה אחראי לתחום בבנק ישראל כשעוד היה בחיתוליו), לפחות בכל הארצות המפותחות. זה לא נכון לגבי מכוניות בינתיים, והתוצאות ניכרות.
יש גם הבדל מאד בולט בין הדרישות הרגולטוריות לגבי מיכשור רפואי למשל (ה-FDA דורש Qual מחדש של כל עידכון תוכנה למכשיר רפואי קריטי, דבר שיכול לקחת שנים) לבין הדרישות ממכוניות (אין הגבלות). רכב שנפרץ עלול להיות הרבה יותר מסוכן ממכשיר רפואי, שיכול לכל היותר להרוג אדם אחד.

יש הדגמות רבות (לגבי דגמים רבים של רכבים מהרבה יצרנים) של השתלטויות מרחוק, כולל שליטה על ההגה ובלימה,  כשאין לנהג שום דרך לעשות override כלשהו.

זו הסיבה שאני מתנגד לעידכוני OTA של היצרן שלא עוברים ביקורת ואישור רגולטורי מראש, כפי שגם התוכנה המקורית איננה עוברת. Recall לאחר מעשה אחרי שכבר יש אנשים מתים זה לא מספיק.

• תוכן חדש...