Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, tamir3000 כתב:

התגובה של רון נכונה.

אם המנוע רועד כי הוא כבר עובד על 3 צילינדרים  אז אם תנתק לו עוד צילינדר אחר הוא ירעד אף יותר.

כשתגיע למזרק של הצילינדר שגם ככה לא עובד לא אמור להיות שינוי ברעידות. 

צריך לעבור מערכת מערכת עם המון סבלנות.

לגבי הטיימינג שהזכרתי קודם, התכוונתי גם לרצועת הטיימינג שאולי הורכבה לא נכון עם קפיצה של שן אחת.

הבנתי, אני הולך אחרי החג למוסך שבו הכל נעשה, אני מקווה שיעלו על הבעיות.

בנוסף, מצרף וידאו של ההנעה בבוקר. לדעתי הנעה ארוכה, מה דעתכם?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יום חמישי שמח :) מעדכן.

הוחלפה המסילה המשותפת בחשד שווסת הלחץ וחיישן טמפ' הדלק הם הגורמים לבעיה.

הבעיה בעינה - המנוע מתכבה אם אני נוסע זמן מה ללא לחיצה על הגז ואז מעביר לניוטרל. אם אני לא מעביר לניוטרל, ולוחץ אחרי זמן מה על דוושת הגז, אז יש איחור בתגובה של הרכב ואז קפיצה.

אבל המנוע לא רועד יותר (זו הייתה בעיה נוספת שהצגתי כאן).

יש למישהו רעיונות נוספים?

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • פיתרון
פורסם

מעדכן:

הוחזר מחשב ניהול מנוע הישן.

הרכב לא מתכבה יותר, ונוסע כמו שצריך!

מסקנה: משהו במחשב ניהול המנוע החדש שקיבלתי מחו"ל לא מתאים לרכב במלואו.

מכיוון שבמחשב הישן, שהיום הוחזר לשימוש ברכב, אין ביטול EGR + DPF וגם תוכנת STAGE1 לא צרובה עליו, אני מתכוון לבקש שיצרבו עליו את התוספות האלה.

באופן אישי אני שמח שהסאגה הזאת ב 95% נפתרה, הייתי די מיואש 😄

פורסם
לפני 6 דקות, TDI כתב:

אולי דווקא השינויים שעשית במחשב גרמו לכל הבעיות? 🤔

זו שאלה מעניינת, אני סבור שלא. יחד עם זאת, לפני שאצרוב משהו חדש על המחשב המקורי שהיום הוחזר לשימוש, אבקש לגבות את התצורה הנוכחית לכל מקרה שלא יהיה.

פורסם

שמח שנפתר אבל אם כבר.

למה אתה שם ניוטרל בירידה? אתה מבין שאתה צורך ככה יותר דלק? שהאוטו בדרייב ואתה לא לוחץ על הגז, הוא נע בלי דלק כי הוא מחובר לגלגלים והם מניעים אותו. שאתה על ניוטרל אתה מנתק אותו הגלגלים וגוקם לו לצרוך דלק כדי להשאיר את עצמו דלוק.

פורסם
לפני 11 שעות, diesellover כתב:

מעדכן:

הוחזר מחשב ניהול מנוע הישן.

הרכב לא מתכבה יותר, ונוסע כמו שצריך!

מסקנה: משהו במחשב ניהול המנוע החדש שקיבלתי מחו"ל לא מתאים לרכב במלואו.

מכיוון שבמחשב הישן, שהיום הוחזר לשימוש ברכב, אין ביטול EGR + DPF וגם תוכנת STAGE1 לא צרובה עליו, אני מתכוון לבקש שיצרבו עליו את התוספות האלה.

באופן אישי אני שמח שהסאגה הזאת ב 95% נפתרה, הייתי די מיואש 😄

תודה על העדכון.

הרחתי כבר בהתחלה שזה הכיוון.

שמח לשמוע שהבעיה העיקרית נמצאה.

פורסם
לפני 10 שעות, Shab00 כתב:

שמח שנפתר אבל אם כבר.

למה אתה שם ניוטרל בירידה? אתה מבין שאתה צורך ככה יותר דלק? שהאוטו בדרייב ואתה לא לוחץ על הגז, הוא נע בלי דלק כי הוא מחובר לגלגלים והם מניעים אותו. שאתה על ניוטרל אתה מנתק אותו הגלגלים וגוקם לו לצרוך דלק כדי להשאיר את עצמו דלוק.

קודם כל - אתה צודק. דבר שני, אני בהחלט לא נוסע על ניוטרל בירידות. זה היה חלק מה-troubleshooting כי כששמתי לב שהרכב הגיב באיחור ללחיצה על דוושת הגז, החלטתי לבדוק מה קורה בניוטרל, ואז גיליתי שלמעשה הרכב מתכבה.

לפני 7 שעות, tamir3000 כתב:

תודה על העדכון.

הרחתי כבר בהתחלה שזה הכיוון.

שמח לשמוע שהבעיה העיקרית נמצאה.

תודה! זה היה כאב ראש חבל על הזמן.

הדבר המעניין הוא שדיאגנוזה ממוחשבת בזמן נסיעה לא העלתה מה גורם לכיבוי הרכב עם המחשב שהבאתי מחו"ל.

פורסם
לפני 20 שעות, diesellover כתב:

קודם כל - אתה צודק. דבר שני, אני בהחלט לא נוסע על ניוטרל בירידות. זה היה חלק מה-troubleshooting כי כששמתי לב שהרכב הגיב באיחור ללחיצה על דוושת הגז, החלטתי לבדוק מה קורה בניוטרל, ואז גיליתי שלמעשה הרכב מתכבה.

הדבר המעניין הוא שדיאגנוזה ממוחשבת בזמן נסיעה לא העלתה מה גורם לכיבוי הרכב עם המחשב שהבאתי מחו"ל.

לפני 20 שעות, diesellover כתב:

מניח שהדיאגנוזה לא העלתה דבר כי אולי מבחינת המחשב החליפי הפרמטרים לא מחוץ למעטפת. (החליפי מראה שמבחינתו הכל תקין).

פורסם
בתאריך 20.5.2023 בשעה 12:51, tamir3000 כתב:

מניח שהדיאגנוזה לא העלתה דבר כי אולי מבחינת המחשב החליפי הפרמטרים לא מחוץ למעטפת. (החליפי מראה שמבחינתו הכל תקין).

עכשיו אני לא יכול למכור את המחשב החלופי, כי אני לא רוצה שמישהו "יידפק" מאותה הבעיה.:-)

לפחות הבעיה שלי נפתרה, זה הכי חשוב.

פורסם
לפני 10 דקות, ד ו ד כתב:

בדרך כלל המחשבים האלה מאפשרים פלאשינג, כך שאם הוא תקין מבחינת חומרה, בהחלט אפשר למכור אותו.

יפה. ידוע לך מי עוסק בזה? אם כן, אתה מוזמן להגיד :) תודה רבה!

פורסם

מציע שבענין מכירת המחשב תתחיל בבירור מול המוסך שטיפל ברכב. העוסקים בתחום מחשבי הרכב לא נמצאים בפרונט ובדרך כלל לעמך אין גישה ישירה אליהם. תתחיל מהמוסכניק שלך, חושב שיוכל לסייע לך.  אם אתה לחוץ להפרד מהמחשב, תשקול אפשרות מכירה  באי ביי.

• תוכן חדש...