Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחכה לי בערב תלייה של טלויזיה על קיר. 

איך אני יכול לזהות את החורים להברגה שנועדו עבור המתלה?

אין לי יותר מדיי ניסיון עם תליית טלויזיות, והניסיון שיש לי הוא לא הכי טוב בעולם...

גם טיפים, טריקים ושטיקים יתקבלו בברכה.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

איך אני יכול לזהות את החורים להברגה שנועדו עבור המתלה?

זה כמו ההברגות שיש בחצובות של מצלמות, אותו סגנון.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

עד שלא אהיה ליד המכשיר בבית, לא אוכל לראות את זה. 

ממה שראיתי ברשת (בחנות שממנה נרכש), לטלויזיה הזו אין חורים שהם באופן מובהק עבור עיגון... לכן השאלה המוזרה ששאלתי.

התמונה מהאתר:

image.thumb.png.e46b5091955bccce45e739f4ad73e3db.png

פורסם

מה שמסומן בכחול זה בעצם הנקודות עיגון

screenshot-carsforum_co.il-2023_03.19-13_24_12.thumb.png.a30e4d7151e85befdee1a15843864b80.png

הנקודות עיגון קצת "מוגבהות" 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)

זה מה שחשבתי, חיזקת לי. תודה רבה!

חשבתי שהחורים לעיגון יהיו תבריג חשוף, ולא ראיתי כאלו.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

כל יצרן והשטיק שלו בנוגע להברגות הללו..

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

לתקן תלייה קוראים VESA, תוכל למדוד את המרחק בין החורים כמו שצוינו בתמונה וככה לדעת איזה מתקן תלייה אתה צריך, 400X400 300X300 וכו,

פורסם

לכל מכשיר תבריג שונה. הערכה של מתקן התליה מבחר ברגים, ומכאן אתה מגיע לניסוי ותעיה. מומלץ לשמור את הברגים ליום בו תחליף מכשיר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם השנים הטלויזיות (אחרי שנות הפלזמה) הופכות להיות יותר קלות, לכן יש רגרסיה חזקה בתקני ה VESA לכאלה קטנים (200X200ממ) שהם מספיק חזקים להחזיק את המשקל של המסך ללא בעיה.

פעם היו מתקנים מטורפים לפלזמות של 42 אינץ', היום על VESA של 200X200ממ תולים 50 אינץ' ויותר (תליתי HAIER 70 אינץ' על VESA של 300X300ממ).

לכל מסך יש קוטר ברגים שונה והוא מסומן באות M. למשל M6, M8 וכד'. לא כל היצרנים טורחים לרשום ליד התבריג את סוג הבורג הנדרש.
אם אתה קונה מתקן תליה חדש, אתה תקבל בפנים מגוון רחב של ברגים בקטרים שונים ואפילו באורכים שונים. במידה והבורג במידה שאתה צריך ארוך מידי, יש ספייסרים של 10-15ממ בכל סט חדש של מתקן תליה.

איציק

• אהבתי 7

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

זה מה שחשבתי, חיזקת לי. תודה רבה!

מאיפה אתה?

אם לא קנית ואתה באזור פארק העסקים קיסריה אוכל לתת לך מתלה.

איזה גודל הטלויזיה? 

או אם אתה קרוב לבילו תלך לשם, זה הכי זול.

תסתכל באתר שלהם.

https://audioline.co.il/

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.
  • אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

עם השנים הטלויזיות (אחרי שנות הפלזמה) הופכות להיות יותר קלות

רק הערה קטנה - מסכי oled חדשים הפסיקו את הטרנד הזה (אני מדבר על oled אמיתיים , לא lcd עם שמות מתחכמים).

הפתיע אותי אבל ב65״ האחרונה שעברתי לoled המשקל עלה 😒 והן גם כאב ראש אמיתי להתקין לעומת lcd.

(התמונה שווה את זה אבל לדעתי)

במאמר מוסגר כמעט כל הmounts שנתקלתי בהם תומכים בהרבה מאוד גירסאות של vesa ומכסים כמעט הכל.

הדגש שאיציק נתן אבל לעומק הברגים וספייסרים חשוב! אחרת אתה עלול לעשות נזק לטלוויזיה - אז בהחלט ממליץ על יבש קודם לבדוק את הברגים והספייסרים הנחוצים לפני שאתה מחבר את הvesa. עם היד או לפי המדריך של הטלוויזיה.

לי יש כבר 3 כאלו מאמזון (בארהב - לתוך wood studs) שמחזיקים 55״ אחת ועוד 2 65״ עם 0 בעיות: (כן השם מצחיק, אבל המאונט מעולה):

Pipishell TV Wall Mount Full Motion for Most 37-75 Inch LED LCD OLED TVs, Wall Bracket TV Mount Articulating Swivel Tilt Extension Leveling Holds up to 132lbs Max VESA 600x400mm Fits 12/16" Wood Stud https://a.co/d/eKClsXl

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה רבה, הסתדרתי בסוף- אך כמובן, לא ללא מלחמות.

לפני 15 שעות, איציק נ. כתב:

לכל מסך יש קוטר ברגים שונה והוא מסומן באות M.

מסומן?...  איפה? :LOL:

למשל M6, M8 וכד'. לא כל היצרנים טורחים לרשום ליד התבריג את סוג הבורג הנדרש.

קצת ניסיון וקצת שכל נתנו לי להבין שמדובר על M6, היה לי מזל כפול. 

במכשיר הספציפי שנרכש, בצד אחד היה חסר משהו. לא יודע להגדיר מה. אבל, בלעדיו, הבורג שסופק עם המתקן היה קצר מדיי בשימוש עם הגרמושקה מהפלסטיק. בצד השני הכל עבד טוב. 

בדיקה קטנה עם קליבר לבורג גילתה לי שזה M6, מזל שיש לי כאלו בברגייה- ומזל כפול שהוא היה בדיוק באורך המתאים כך שלא הייתי צריך להתחרפן עוד יותר :LOL:

אם אתה קונה מתקן תליה חדש, אתה תקבל בפנים מגוון רחב של ברגים בקטרים שונים ואפילו באורכים שונים. במידה והבורג במידה שאתה צריך ארוך מידי, יש ספייסרים של 10-15ממ בכל סט חדש של מתקן תליה.

אלא אם אתה קונה מתקן זבלון זול. שם אין לך מגוון של ברגים. רק קצת.

לפני 12 שעות, לירון .ה. כתב:

מאיפה אתה?

אם לא קנית ואתה באזור פארק העסקים קיסריה אוכל לתת לך מתלה.

תודה רבה, אבל השאלה הגיעה לאחר הרכישה של המתלה. 

מעריך את המחשבה. :mm_yeah:

באופן יחסי, זו הייתה הפעם הראשונה שתלייה של מכשיר הלכה טוב וחלק (הכל יחסי, כן? זה איינשטיין אמר). כמו שציינתי, יש לי מעט ניסיון- וכולו מר :LOL:.

אני חושב שלכל אחד שעושה דברים בעצמו יש את ה"משהו" הזה, שאף פעם לא הולך חלק וטוב. רק במלחמות.

אצלי זה עיגון טלויזיה לקיר.

שמח שזה מאחורי.

עד העונג הבא...

תודה רבה לכולם.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

בדיקה קטנה עם קליבר לבורג גילתה לי שזה M6,

עם הניסיון שלך דברים כאלה אתה צריך לזהות במבט.

המידה היחידה שלא תמיד אני קולע במבט זה ההבגל בין 1/2NC ל 1/2W (אחד זה 12 כריכות לאינץ' והשני 11).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...