Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 35 דקות, levy כתב:

יש דברים גרועים יותר כמו:

לפני 35 דקות, levy כתב:

המצמד הכפול של הגיר הרובוטי של סקודה שהולך כל 30000 קמ

שטויות.

לפני 35 דקות, levy כתב:

ותקלות בצרפתיות בלי סוף

בלי סוף? לא הגזמת?

לפני 35 דקות, levy כתב:

ותקלות נזילות במנועים של מרצדס שמותקנים  בניסאן היפני

לא זכור לי שזו קטסטרופה מטורפת במופע שלה.

לפני 35 דקות, levy כתב:

- אלה תקלות יותר מהותיות מאשר גירסאת תוכנה עם כמה באגים.

אז מפעילים הכל דרך מחשב מצד אחד, אבל מה הבעיה עם איזה באג פה ושם?

• אהבתי 1
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 58 דקות, levy כתב:

לוקח זמן לאנשים להשתכנע בחשמלי בדצמבר 30% מההזמנות היו רכב חשמלי זה אומר שתוך שנים ספורות נהייה בנתח שוק 30%.

אני חושב שפחות, אולי 20%,  ואחרי זה קצב חדירת החשמליות המהיר לשוק יואט מאוד מכל מיני סיבות.

יכנסו יותר יצרנים ודגמים והשוק החשמלי יגיע למיצוי, בין היתר מכיוון שהרוב המוחלט בינינו גר בשיכונים/בניינים/שכונות ולחלק גדול אין חניה פרטית ואפשרות להתקנת עמדת טעינה אז אני לא רואה איך זה משתנה כל כך מהר.

וגם יש לקחת בחשבון את המחיר. אין לי דבר נגד רכב חשמלי, נהפוכו.  עשיתי סיבוב של שעתיים עם BYD של בן משפחה ומאוד נהנתי, (חוץ מעיצוב הסלון המצועצע). ואיזה כיף זה לחזור מנסיעה ובמקום להכנס לתחנת דלק מגיעים לחניה בבית ומכניסים לשטקר.

יחד עם זאת, מבאס שרכב לעם (מלשון עממי) עולה 170K וצפונה וזה כבר יקר מאוד, לפחות במושגים שלי, לא רואה את עצמי מוציא סכומים כאלה על רכב.

מסכים עם קורן, אמתין עוד 5-7 שנים עד אז יהיו בשוק חשמליות משומשות ואז נראה.

• אהבתי 1

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, Dudi2 כתב:

אני חושב שפחות, אולי 20%,  ואחרי זה קצב חדירת החשמליות המהיר לשוק יואט מאוד מכל מיני סיבות.

יכנסו יותר יצרנים ודגמים והשוק החשמלי יגיע למיצוי, בין היתר מכיוון שהרוב המוחלט בינינו גר בשיכונים/בניינים/שכונות ולחלק גדול אין חניה פרטית ואפשרות להתקנת עמדת טעינה אז אני לא רואה איך זה משתנה כל כך מהר.

וגם יש לקחת בחשבון את המחיר. אין לי דבר נגד רכב חשמלי, נהפוכו.  עשיתי סיבוב של שעתיים עם BYD של בן משפחה ומאוד נהנתי, (חוץ מעיצוב הסלון המצועצע). ואיזה כיף זה לחזור מנסיעה ובמקום להכנס לתחנת דלק מגיעים לחניה בבית ומכניסים לשטקר.

יחד עם זאת, מבאס שרכב לעם (מלשון עממי) עולה 170K וצפונה וזה כבר יקר מאוד, לפחות במושגים שלי, לא רואה את עצמי מוציא סכומים כאלה על רכב.

מסכים עם קורן, אמתין עוד 5-7 שנים עד אז יהיו בשוק חשמליות משומשות ואז נראה.

הרכב לא עולה 170 אלא החל מ 164,רכב עם נתונים זהים בבנזין עולה פחות או יותר אותו דבר ואפילו יקר יותר.טויוטה קורולה סדאן (לא ג'יפ) היברידית על הכביש עולה 156138 שקל.

לגבי טעינה בבנין משותף,אני הורדתי כבל חשמל מקומה 9 מלוח החשמל הדירתי לחניון תת קרקעי באורך של כמעט 100 מטר,השקעה חד פעמית לשנים רבות ששווה כל אגורה מכיוון שעלות החשמל תמיד תחושב לפי תעריף דירתי.

הטעינה הריאשונה שביצעתי הפתיעה אותי לאחר 35 שנה ביקור בתחנות דלק, זה פשוט לא ניתפס.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

ה BYD שנהגתי בה נקנתה ב 170 והוזמנה בסוף 2022. הקונה אמר שחסך כמה אלפים בשל עלית המס המותווית לשנה הנוכחית (לא התעמקתי בנושא)

כוונתי הייתה שאבסולוטית מחירי הרכב חדשים הם גבוהים, גם חשמליים וגם ICE.

ומשכך רק אנשים שעומדים בפני קנית רכב חדש יכולים לעשות את החשבון אם לבחור חשמלי או לא.

זה עדיין מותיר רוב גדול של קוני יד2 שאין להם תשתית ו/או יכולת לקנות רכב חשמלי חדש. 

החשמליות הן בהחלט שינוי לטובה מכל הבחינות אבל נגישות רק לחלק קטן יחסית מהאוכלוסיה ולכן לא הייתי ממהר לקבור את רכבי ה ICE

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם
לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

לפי מה שהבנתי, הרבה מאותם "צ׳ינג צ׳אנג צ׳ונג" חולקים המון מכלולים בינהם (כמו מנוע/גיר/סוללה/קונטרולר), ועקומת הלמידה במעבר בינהם סביר להניח שתהיה לא הרבה יותר גדולה מאשר לעבור מיונדאי לקיה.

ז"א שHongqi תהיה מאוד שונה מBYD, אבל בין דגמי מיינסטרים לא אמור להיות הבדל גדול. לסינים ברור שהרבה יותר זול להשתמש בפתרונות קיימים ולא להמציא גלגל מחדש בשביל כל רכב.

ההבדל הקטן ביננו, מעבר לזה שאתה כנראה עם סוג של עבודה של תיכנות מול מחשב, ו-24/7 פתוח עם פורום ויש לך דעה על כל דבר ומגיב בלי סוף (בחלקם יש לך חושים וניתוחים לא רעים שגם מסכים איתם) אבל בתחום של אוטומוטיב HARD CORE, אין לך שמץ של מושג זה בטוח, אז אתה מתעסק עם שמות של דגים/ומנחש דברים, אני מתעסק עם תכל"ס/פרקטיקה ולא לפי השארות, ואתה בכלל לא בכיוון, אם אתה חושב שגיומטרי C ו ATTO3 חולקים אותם מכלולים (אפילו שרכשו מאותו OEM) וכל מוסך בקלי קלות יכול לגעת בזה תוכנתית,אתה על כדורים הלא נכונים. ודוגמה שלך בקשר לקיה/היונדאי ממש לא רלוונטית, מעל עשור רוב היצרנים חושבים בצורה של "פלטפורמות" אותו מכלול קיים בעשרות דגמים, עדיין זה לא אותו דבר, למשל בקבוצת VAG, האם בכלל ידוע לך שרוב המוסכים של הרשת אסור להם לגעת באודי ?

כל אותם הרכבים החשמליים ידרשו דור חדש של טכנאי רכב (מכונאי זאת לא מילה מתאימה, כי זה הרבה מעבר למכונאות), שבאים עם ראש פתוח ומוכנים כל הזמן ללמוד דברים חדשים. וכן, הם יצטרכו גם השכלה פורמלית בתחום מכונאות+חשמל+מחשבים. ולא, בעל מוסך לא יוכל לשלם להם קרוב לשכר מינימום.

וכן, אותם מוסכים יצטרכו לעבוד על איכות ולא על כמות, כי באיזשהו שלה תגיע תביעה ייצוגית נגד יבואנים שמחייבים לקוחות להגיע לטיפול 15 ודוחפים להם מס שקר כלשהו. הלקוחות יגיעו כדי לטפל בתקלות.

וגם יקומו מוסכים כלליים שיטפלו בכל סוגי הרכבים החשמליים הסיניים, והם יצטרכו להחזיק את אותם טכנאים עם ראש פתוח ויכולת למידה, כי אחרת הם לא יחזיקו מעמד. וכן, אותם טכנאים ידרשו תנאי העסקה הוגנים ושכר הולם.

והמוסכים הקיימים, כאלה שרק יודעים לעשות עבודה צ׳חצ׳חית ולחרטט לקוחות - כולי תקווה שלא ישרדו.

אבל כדי להצמיח דור חדש של כח אדם עם סט כישורים שונים באליל , עם תדמית ומשכורת של היי-טק, זה לא קורה בתוך שנה שנתיים, יש פה כשל קולוסאלי של משרד תחבורה מושחתת שנרדם בשמירה ואיגוד מוסכים לא רלוונטית, למה לנסות לנחש מי יטפל ב"צ'ינג צ'יאנג צ'יונג" כאשר ב-5/6 שנים האחרונות התאספו לך מעל מיליון רכבי EURO 5/6 בעירה פנימית נטו או מחושמל חלקית שרוב המוחלט של מוסכים כבר היום חוץ מפילטר/שמן/בלמים חסרי אונים ?
הרי לפי הפורום הזה במדינת ישראל קיימים רק 2-3 מוסכים שמומלצים פה לצרפתיות וווגיות :rofl:, אכן הם המיעוט אבל לא להיסחף, ואלו עובדים אש, ממוקדים יצרן מסויים, ומוסכים כלליים ליותר ממחצית כבר היום אין להם זכות קיום (ואני עדין)
אז לפני שהם בכלל יירצו לגעת עם מקל ברכבי "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג", עוד הרבה שנים רכבי בעירה פנימית איתנו תרגעו, האנשים ילמדו לשלם אלפי שקלים רק על איבחון ;)

וגם יקומו מוסכים כלליים שיטפלו בכל סוגי הרכבים החשמליים הסיניים, והם יצטרכו להחזיק את אותם טכנאים עם ראש פתוח ויכולת למידה, כי אחרת הם לא יחזיקו מעמד. וכן, אותם טכנאים ידרשו תנאי העסקה הוגנים ושכר הולם.

מבטיח לך לא בשנים הקרובות, וקודם יקומו "מוסכי בוטיק" שמתמחים בטסלה ורכבי BEV יוקרתיים של יצרני לגאסי, בקשר לרכבי "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג" בוא נדבר עוד שנתיים/שלוש.

פורסם
לפני כשעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אבל כדי להצמיח דור חדש של כח אדם עם סט כישורים שונים באליל , עם תדמית ומשכורת של היי-טק, זה לא קורה בתוך שנה שנתיים, יש פה כשל קולוסאלי של משרד תחבורה מושחתת שנרדם בשמירה ואיגוד מוסכים לא רלוונטית, למה לנסות לנחש מי יטפל ב"צ'ינג צ'יאנג צ'יונג" כאשר ב-5/6 שנים האחרונות התאספו לך מעל מיליון רכבי EURO 5/6 בעירה פנימית נטו או מחושמל חלקית שרוב המוחלט של מוסכים כבר היום חוץ מפילטר/שמן/בלמים חסרי אונים ?

קרטושקה, נגעת בנקודה כאובה שהיא רוחבית במדינה, לא רק נוגעת למכוניות אלא בכלל. אין לנו כיום כלל את התשתית להתחיל לחשוב על הכשרת אנשים אלה. אשמים לא רק פוליטיקאים ומקבלי החלטות, זה גם עניין תרבותי, בסופו של דבר היידישע מאמע מעדיפה שהבת תהיה עורך-דינה ותשב קבורה 12 שעות ביום במשרדונצ'יק בפתח תקווה תמורת שכר מינימום, מאשר שתלמד טכנאות רכב מתקדמת ותעבוד "עם הידיים" (ובעיקר עם הסורק ועם הראש) ותרוויח משכורת כפולה. כי זה צווארון כחול וזה לא מכובד.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 10 שעות, levy כתב:

רכב סיני הרבה יותר אמין מהרבה מאוד רכבים אירופאיים.

כל עוד צרפת ורומניה הן חלק מיבשת אירופה, זו לא משימה כל כך קשה.

• מצחיק 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 18.2.2023 בשעה 20:48, קורן בן אשר כתב:

קרטושקה, נגעת בנקודה כאובה שהיא רוחבית במדינה, לא רק נוגעת למכוניות אלא בכלל. אין לנו כיום כלל את התשתית להתחיל לחשוב על הכשרת אנשים אלה. אשמים לא רק פוליטיקאים ומקבלי החלטות, זה גם עניין תרבותי, בסופו של דבר היידישע מאמע מעדיפה שהבת תהיה עורך-דינה ותשב קבורה 12 שעות ביום במשרדונצ'יק בפתח תקווה תמורת שכר מינימום, מאשר שתלמד טכנאות רכב מתקדמת ותעבוד "עם הידיים" (ובעיקר עם הסורק ועם הראש) ותרוויח משכורת כפולה. כי זה צווארון כחול וזה לא מכובד.

זה פצע מוגלתי שכבר מתפוצץ בפרצוף של הלקוחות, שלא תבין חלק קטן מהמוסכים הבינו מזמן, ועברו להתמקצע יצרן, עובדים אש, ורוב המוחלט של מוסכים כלליים יהיו לא רלוונטיים מיום ליום, לכן יהיה תופעה כזאת:

אבל ייקח עוד הרבה זמן שהלקוחות יבינו שאם יירצו תיקון באמת, זה לא יהיה בכל מקום.

בתאריך 18.2.2023 בשעה 23:01, ד ו ד כתב:

בהקשר לבניית כוח טכנולוגי תומך כמעט בכל תחום בחיינו כמו לדוגמא דיאגנוסטיקה תקלות ברכבים, מצורף  לינק המתאר את המצב היום ותוכניתו העתידית של משרד האוצר.

https://www.facebook.com/100064411163588/posts/576465357843831/?mibextid=tejx2t

החמצן שאפשר את ההתפתחות של המשק והתעשייה היה בנוי על מיליון העולים שהגיעו ארצה בשנות ה-90 ופתרו את כל הבעיות בתעשייה הישראלית היום אנו חיים על העדים האחרונים של העלייה הגדולה .

אני חלק מעליה הזאת, הקטע שרוב המוחלט של הציבור הצבר, משוכנע הפוך....בהצלחה בלי לימודי ליבה, בעזרת השם !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 7 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

החמצן שאפשר את ההתפתחות של המשק והתעשייה היה בנוי על מיליון העולים שהגיעו ארצה בשנות ה-90 ופתרו את כל הבעיות בתעשייה הישראלית היום אנו חיים על העדים האחרונים של העלייה הגדולה .

אני חלק מעליה הזאת, הקטע שרוב המוחלט של הציבור הצבר, משוכנע הפוך....בהצלחה בלי לימודי ליבה, בעזרת השם !

ומבין מי שהולך ללמוד מקצועות STEM היום יש ייצוג לא פרופורציונלי של דור 1.5-2 של אותה העליה.

לפחות זה מה שאני רואה בפקולטות להנדסת חשמל/אלקטרוניקה/מכונות/מחשבים, יש איזה 50-80 אחוז עולי חבר העמים.

אבל העיקר שרוצים לשנות את חוק השבות, העיקר טוהר הגזע, judenland uber alles.

אבל זאת לא הבעיה העיקרית. הבעיה העיקרית זאת הגישה של "הייטק או כלום" שיש במדינה הזאת. אי אפשר להאשים את האנשים הפשוטים, כי זה התחום הפחות או יותר יחיד בארץ, שיכול להיכנס אליו אדם מהרחוב, בלי רמאות ובלי נפוטיזם, ולהשתכר בכבוד.

יחסי.

עם יוקר המחיה שיש פה, שהפך את המקצועות היותר "פשוטים" ללא רלוונטיים מבחינת שכר.

כמו שרשמתי כבר בשירשור אחר, גם אם מישהו רוצה להיות טכנאי רכב, הוא רואה שזאת עבודה קשה ולא מתגמלת יחסית לאופציות אחרות שיש לו, עושה חושבים עם עצמו, והולך לעשות תואר במדמ"ח או קרוב לזה.

ובמקום לקבל טכנאי מדהים, אתה מקבל מתכנת בינוני מינוס, שעדיף לו להמשיך להיות כזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אם יהיה לי חשק, או בגלל המצב מאין ברירה יהיה לי עודף זמן וקצת לנקות את הראש , אעלה קצת סקירה של שימוש/חישובי TCO ולמה בחרתי ביצרן קוריאני שאשכרה אדע לתקן, וכבר עשיתי 68 אק"מ איתו בשנה וחצי עם 0 תקלות או MIL בדאש, עם 100% SOH של סוללה.
לצערי לרוב יש דימוי מוטע בקשר לתיקון סוללות חושבים זה כמו של טויוטות היברידיות הפשוטות....חשמלי מלא זה סיפור ממש לא פשוט לתיקון דרג ג' וד' אם בכלל, לכן חומר למחשבה בקשר לרכב חשמלי הכי נמכר בארץ, וגם תופעה שבטוח יתפתח עם השנים (מעבר לגניבות) מכירה לצורך שימוש שונה מרכב מצבר OFF-GRID, ואף אחד לא יודע מה יהיה ירידת הערך, ללא ספק מה שאני רואה בשטח (דוגם דגרדציה של סוללות עם ציוד יעודי) ליבי עם אנשים שקונים אותם עם בלון, שנסוע שלהם ממוצע של 10-15 אק"מ, לא לדבר שגם אין להם עמדה פרטית עם חשמל זול.

תעברו על הדיון הוא עונה להרבה שאלות אם זה בכלל בר תיקון, ותצפו גם בכל הפרקים

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם

בנוגע לדגם רכב המופיע בסרטון אתה כנראה צודק. הסוללה כאן מתוכננת נכון הנדסית (תאים מודבקים, ריתוך נקודתי וכו') ומסחרית. מכל בחינה אחרת התכנון מחורבן, זו סוללה לשימוש חד פעמי ללא יכולת שיפוץ.

מן הסתם לרכב זול זה יכול להתאים, חיי הסוללה יהיו חיי הרכב, אולם רכבים המיועדים לשימוש להרבה זמן זה אינו פיתרון כלכלי. אאל"ט, בטויוטה ניתן לפרק את מארז הסוללות, להחליף תאים בודדים ולעדכן את הפרמטרים בקושחה כך שניתן לחדש אותה שוב ושוב.

פורסם
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

בנוגע לדגם רכב המופיע בסרטון אתה כנראה צודק. הסוללה כאן מתוכננת נכון הנדסית (תאים מודבקים, ריתוך נקודתי וכו') ומסחרית. מכל בחינה אחרת התכנון מחורבן, זו סוללה לשימוש חד פעמי ללא יכולת שיפוץ.

מן הסתם לרכב זול זה יכול להתאים, חיי הסוללה יהיו חיי הרכב, אולם רכבים המיועדים לשימוש להרבה זמן זה אינו פיתרון כלכלי. אאל"ט, בטויוטה ניתן לפרק את מארז הסוללות, להחליף תאים בודדים ולעדכן את הפרמטרים בקושחה כך שניתן לחדש אותה שוב ושוב.

מה אורך החיים של סוללה כזו? הרי יש שחיקה וגם אם היא לא תמות, הטווח לאט לאט יתקצר, אני טועה?

מר ישראל ישראלי לקח הלוואת בלון וציפה שה byd שקנה במיטב כספו שלא שלו ישרת אותו נאמנה מעבר לתקופת האחריות כמו טויוטה מקבילה שהיה רוכש, האם במוקדם או במאוחר (טווח ה 8-10 שנים) הסוללה תמות והעלות תהיה מפתיעה? 

• מצחיק 1

Miata ND2

פורסם
לפני 45 דקות, Or05230 כתב:

מה אורך החיים של סוללה כזו? הרי יש שחיקה וגם אם היא לא תמות, הטווח לאט לאט יתקצר, אני טועה?

זה נכון גם לסוללות של יצרנים איכותיים, הבעיה לדעתי היא אחרת. איכות היצור/הרכבה הסינית לא זהה לסטנדרטיים המערביים, ותקלה כגון תא (אחד או יותר) בסוללה שיתקלקל לאחר שנים של עבודה לא יהיה ניתן לתיקון ולהשמשה כפי שניתן אצל היצרנים היותר איכותיים.

• תוכן חדש...