Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, sperial כתב:

@Ido12 כמות השטויות שכתבת מסמרת שיער. 

ניקו למד את המקצוע כמה שנים באוניברסיטה מכובדת. זה קצת יותר מבוסס מאיזה מאמר שמישהו פרסם ואתה קראת, בלי שיש לך בסיס מדעי. תחום התזונה מלא בגורואים שממציאים דיאטות וגוררים אחריהם עדת מעריצים, בלי שהמלצותיהם נבדקו באופן מסודר בשיטות מדעיות מקובלות.

לעצם השרשור: אני לא מתיימר להבין בתזונה, אבל בכל זאת שתי הערות:

1. משקאות עם ממתיקים מלאכותיים קשורים לעליה במשקל, לסכרת ולמחלות כלי דם. המנגנון לא ברור אבל התופעה מוכרת היטב ומבוססת מדעית.

2. פעילות גופנית היא חלק משמעותי מהכלים בשמירת בריאות. ההמלצה הגורפת היא ל-30-60 דקות של פעילות בדרגה בינונית (או חצי צזה בעצימות גבוהה) מדי יום (150 דקות בשבוע, או 75 בעצימות גבוהה). יש גם טענה די מבוססת - אם כי יש מערערים עליה - של ה- fat and fit, השמן בעל כושר גופני גבוה, שמצבו הבריאותי טוב מזה של הרזה שךא זז.

אז מה,מכיר אנשים שלומדים ולא יודעים כלום(אחמ אחמ מאמני כושר ויגניט?אני היחיד במכון שמושך מעל 180 דד בזמן שמאמנים משחקים בtrx)

פגשתי מאמני כושר אומרים בסקוואט שאסור לעבור את קצות האצבעות עם הברכיים,אז מה עם למדו?זה מיתוסים. 

כל מה שרשמתי נכון. 

מי שרשם את המאמר ששלחו פה זה מייק ביקוב,כנראה הבן אדם הכי מוערך בישראל. 

ממליץ בחום לכולם לעבור על האתרים שלו. 

כל מה שרשום שם,נכתב רק במידע שנלקח במחקרים רלוונטים לבני אדם. 

אין שום מידע ״תחושה אישית״.

אם אתה לא מבין,אז נחמד לשמוע מה נשמע לך הגיוני או לא.

ויפה שאתה יודע להבדיל בן שטיות או לא אם אתה לא מבין בנושא. 

1)מה שרשמת בולשיט,נקודה. 

ממתיקים מלאכותיים בשתייה בלי קלוריות,אין קלוריות ומפה כל קשר לעליה במשקל פשוט מגוחך.

2)אני מעדיף להיות רזה לא פעיל משמן פעיל,שניהם לא בריאים,אז לפחות לרזה יהיה קל יותר לחיות. 

איפה רשמתי שכפית סופר בריאה יותר מכמות קלוריה זהה בסלט?מעניין,אני דברתי על איך הגוף יגיב לזה מבחינת שומן. לא חוסר ויטמנים.

איפה רשמתי לאכול 4 משולשי פיצה כל יום,ולא לגעת בשום אוכל אחר? 

מה רשמתי?שאפשר עם תזונה גם לשלב ״גאנק״שאוהבים,במינון מספרי ושיכנס לערך קלורי. 

ומי שלומד לשלב את זה,יצליח לטווח ארוך,ומפה באה ההמלצה למייק כי הוא מלמד את זה בידיוק. 

ברור שלטחון פיצות זה לא הפיתרון,באמת צריך לרשום את זה?נו באמת צריך להתנסח כמו עם ילדים?מבינים בידיוק מה רשמתי.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
  • תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 29.11.2021 בשעה 17:35, Shmelov כתב:

אני הורדתי 15% ממשקל הגוף תוך חצי שנה בערך.

מה עשיתי?

הפסקתי לגמרי עם המתוקים והחטיפים (רק אחת לשבוע בקטנה).

רק מים במקום שתיה מתוקה. לא לגעת בכלל! רק מים.

בצקים רק פעמיים בשבוע.

הליכה מהירה של 8 ק"מ ומיד אחרי זה שחיה של 1 ק"מ (רק 3 פעמים בשבוע).

לא לאכול שום דבר אחרי 20:00 בערב.

חוץ מזה אני אוכל די רגיל, אין לי תפריט מיוחד.

לא קשה מידי נכון?

זה מה שכתבתי בשרשור אחר מלפני שנה.

מאז אני שוקל אותו דבר אבל התחלתי עם חד"כ כדי לחטב קצת, לא חייב.

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני שעתיים, Dark Muse כתב:

זה בדיוק מה שאתה כתבת, הציטוט שלך בהודעה שלי.

מה בדיוק כתבתי?

תגיד לי מה אני כתבתי ואז תראה את הציטוט. 

לא רק אחד מהם. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

IDO12

מה שאתה רושם פה לא רק שלא נכון, יש פה סכנה שיבוא מישהו ייקרא את ויישם את זה.

אתה פשוט זורק משפט אחרי משפט של שטויות בנושאים שהם די חשובים.

אני באמת חושב שיש מקום לשים איזשהו DISCLAIMER ליד ההודעות שלך - שכל הנאמר מנוגד לכל מה שידוע כיום לרפואה.

פות"ש - אתה שמן. מאוד.

כשמן מאוד יש לך פריוילגיה שהיא שבתחילת כל דיאטה - אתה תרד יחסית יפה במשקל. טרנספורטר אמר שזה נוזלים, זה לא רק נוזלים. אבל בסדר.

אני לא יודע מה הסיבה שאתה רוצה לרדת. אבל אם זה עקב רצון לשמור על משקל נמוך יותר לאורך זמן אז הדיאטה חייבת להיות מאוזנת. יש הרבה דיאטות כסאח שטובות לתזונה לתקופה קצרה אבל יגרמו לנזק בטווח הארוך, אם בכלל תצליח להתמיד בהן.

אני לא יודע מה הרקע התזונתי שלך. או מה התזונה שלך עכשיו. מה רמת הפעילות שלך ומה מצב הבריאות הכללי שלך עכשיו.

בגדול יש הבדל בין אנשים שניסו כבר מספר פעמים לרדת במשקל לבין אנשים שטרם עשו זאת.

אם מעולם לא ניסית לעשות דיאטה אז ניתוח לקיצור קיבה בטח לא על השולחן עכשיו וגם את הזריקות נגד השמנה אפשר לשים בצד רגע.

לגבי ספורט - לפחות בהתחלה אתה לא צריך אותו בשביל לרזות. אבל מצד שני יש לו תכונות טובות אחרות. כמו שיפור סיבולת לב ריאה. האצת קצב מטבולי. השפעה על מצב הרוח וערנות. 

להחליט לרוץ כל יום זה מעולה. גם להרשם לחדר כושר. או לקום ב-4 בבוקר וללכת לים.

הבעיה שלכל אלה צריך כוח רצון. משמעותי. 

ומי שיש לו אותו או נהנה מזה - כנראה כבר עושה את זה.

אפשר לקחת מאמן אישי שיישב לך על הראש. אבל שוב - כסף.

יש כל מיני סוגים של אנשים. יש כאלו שרוצים להתחיל שינוי בכל הכוח - כולל הכל. דיאטה. חדר כושר והסרת שיער בלייזר (או השתלת).

יש כאלו שמעדיפים לקחת את זה בצעדים קטנים יותר. בוא נתחיל מדיאטה. נתקדם משם.

לא יודע איזה בן אדם אתה. 

אני באמת ממליץ לך להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום. 

זה מאוד תלוי בתקציב ובכוח רצון שלך. 

קופת החולים יכולה לתת לך דיאטנית בחינם. או כמעט חינם. אבל אתה צריך פה הרבה כוח רצון. כי התפריטים שלהן מאוד משעממים. לא אכפת להן אם תחזור או לא. 

דיאטנית פרטית כן הרבה פעמים יותר דואגת לך. בודקת מה איתך. משנה תפריטים. מתאימה אותם יותר. יותר נותנת מסגרת.

יש קבוצות הרזייה כמו חלי ממן.

כל אחד עובד לו/מתחבר משהו אחר.

חשוב שתמצא משהו שאתה מרגיש שאתה יכול לחיות איתו. לא שתלך לאיזה מישהו שייתן לך תפריט שברור לך שהוא לא ייקרה.

פורסם (נערך)

לפני שאתה בכלל מתחיל לעשות דיאטות או לחפש מאמן כושר או מאמן לחיים, תעשה בדיקת דם לבדוק שהכל תקין אצלך.

וגם שתהיה לך אפשרות להשוות בין המצב הנוכחי למצב העתידי שתהיה בו

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות.

מעדכן, דיברתי עם הרופא והוא אומר שהדרך המהירה ביותר זה זריקות סקסנדה.

מישהו מכיר התנסה?

מצד שני הוא לא הכי המליץ על זה, כהוא אומר שאין הרבה מחקרים בנושא וכו

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

@Nakamichiמה יותר קל או קשה זה אינדיווידואלי. לי, למשל, קל מאוד להתמיד בפעילות גופנית, אבל קשה מאוד להמנע מפיתויי המטבח.

אנחנו לא יודעים דבר על פות"ש - לא מה גילו, לא מה אורחות חייו, לא מה מצבו הבריאותי, לא מה היקף המותניים והירכיים שלו - רק מדד אחד ה-BMI. התאמת הטיפול צריכה להתחיל בבחינת המצב הקיים, בקביעת יעדים  ורק אז לגשת לבניית תוכנית טיפול. וכל זה חייב, כמובן, להתבצע באופן אישי. אנחנו יכולים להציע כל מיני דיאטות, א ל אם הוא סוכרתי ומזריק אינסולין הן לא יתאימו. אנחנו יכולים להציע לו לצעוד על חוף הים, אבל אם הברכיים שלו שחוקות הוא יעצור אחרי 10 צעדים.

פות"ש - לכל קופות החולים יש תוכניות לרפואה מונעת. תתחיל בפגישה רגועה עם רופא המשפחה, בבדיקת תוכניות של הקופה ומשם תתקדם. או שתעשה את  הפעולה המקבילה באופן פרטי (אחרי הייעוץ עם הרופא).

@DareDevilפרסמת הודעה תוך כדי שהקלדתי את שלי. "בדיקות דם" זה רק חלק מהסיפור. צריך הערכה יותר נרחבת - כי אין דין בחור בן 25 שבעייתו היחידה היא המשקל כדין בן 50 עם סכרת ויתר לחץ דם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

צריך הערכה יותר נרחבת

באיזו הערכה מדובר? מהם האמצעים שעומדים לרשותו?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תלוי בממצאי הבדיקה הראשונה. התאמת תזונה למצב מטבולי. הערכת סיכון למחלת לב. הערכה אורתופדית אם יש בעיות שלד ושרירים. התאמת טיפול תרופתי אם יש מרכיבי התסמונת המטבולית. וזה כך, במחשבה קצרה ובלי לראות את הפרצוף של האיש ולהכיר אותו. 

ואתה יודע, לאלעל יש הדבר ההזוי "כסף קטן גדול". אז בדומה, אפילו שינויים קטנים בחיי היומיום יכולים להשפיע - לחנות בצד המרוחק של מגרש החניה, לטפס במדרגות במקום לעלות במעלית, להביא סלט מהבית במקום לקנות בקפטריה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, המהיר הזהיר כתב:

מישהו מכיר התנסה?

היה על זה שרשור נראה לי שבוע שעבר.

פורסם
לפני 29 דקות, המהיר הזהיר כתב:

מישהו מכיר התנסה?

אני עם סקסנדה כחודשיים.

הסיבה שפניתי לפיתרון הזה הוא שספורט מחוץ לתחום עבורי (אבל פעיל במשך היום בעבודה), בררן מאוד באוכל ולא מצליח לוותר על בצקים ומתוקים לתקופות ארוכות ומאז שהפעילות הגופנית יצאה אל מחוץ לתחום עליתי לאטנאבל בעקביות.

כל שינוי תזונתי ובאורח החיים שצריך להתאמץ בשבילו ככל שהמאמץ גדול יותר כך ההישברות תגיע מהר יותר.

בינתיים אני 7 קילו פחות בלי תופעות לואי אבל לא הגעתי למינון המומלץ (כל זמן שאני יורד במשקל אין לי סיבה לעלות מינון). ה bmi שלי היה יותר נמוך משלך בהתחלה וכשהתייעצתימעם הרופאה שלי היא דווקא המליצה לנסות.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

פות"ש - אתה שמן. מאוד.

קצת מציק לי שאתה קובע את זה על סמך BMI שזה חתיכת מדד בעייתי שלא לוקח בחשבון המון פרמטרים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

קצת מציק לי שאתה קובע את זה על סמך BMI שזה חתיכת מדד בעייתי שלא לוקח בחשבון המון פרמטרים.

כמה שאתה צודק... 

פורסם (נערך)

BMI  הוא מדד מעולה.

זה כלי סינון פשוט לאוכלוסיה הכללית שצודק ברוב המוחלט של המקרים.

במקרי קצה הוא פחות מדויק. לכן מן הסתם לבודיבילדר זה לא רלוונטי. אבל הוא גם יודע לא להשתמש במדד הזה.

הסיכוי שלאדם רגיל מהשורה יש מסת שריר שמעלה לו את הBMI לאיזורים הגבוהים האלו במקרה היא אפסית.

גם לאנשים מאוד נמוכים או מאוד גבוהים זה יכול "להחמיר" את התוצאה. 

אבל, אם מתוך 100 אנשים שתיקח. עם BMI 36, תוריד מהם אנשים העוסקים בספורט באופן קבוע (שם BMI יכול להיות גבוה/נמוך וזה יהיה תקין) - לרובם המוחלט המדד כן ייתן תמונה טובה של מי עומד מולך. 

ומן הסתם אם הבן אדם שואל על אופציות להרזות והוא הלך לרופא והוא הציע לו סקסנדה - אז מדובר באדם שה-BMI שלו מייצג יפה את המצב שלו.

אז ה BMI בסדר גמור לאוכלוסיה הכללית.

וכמו כל מדד - נגיד דופק, צריך להבין שישנן אוכלוסיות מסויימות שהתוצאה שלהן חריגה וזה תקין.

כמו שאצל מי שעושה הרבה אירובי דופק של 50 יכול להיות תקין מאוד ואצל רוב האוכלוסיה לא.

כמו שבמוצאים מסויימים יש חריגות מסויימות בנורמה של בדיקות דם שהן תקינות.

אז אני לא מסכים שכל דבר שלא תופס כל מיני מקרי קצה שהוא "בעייתי". כי בד"כ מקרי הקצה האלה מודעים לכך היטב ולא משתמשים או משתמשים עליהם במדדים הללו.

עריכה - גם תבין שאם היה מדובר פה ב-BMI26 אז באמת היה אפשר לדבר אחרת. אולי המדד קצת טועה וכו'.

אבל 36. יחד עם הסיפור. הוא שמן. מאוד. אחרת לא היו מציעים לו את הזריקות.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
לפני 6 דקות, Nakamichi כתב:

אבל, אם מתוך 100 אנשים שתיקח. עם BMI 36, תוריד מהם אנשים העוסקים בספורט באופן קבוע (שם BMI יכול להיות גבוה/נמוך וזה יהיה תקין) - לרובם המוחלט המדד כן ייתן תמונה טובה של מי עומד מולך. 

ברור שאם תעשה ממוצע, ועוד כזה שאתה בורר לפני זה את כול מי שמתאמן, כול מי שהוא פשוט גדול - תישאר עם אנשים שמנים ממש.

לפני 9 דקות, Nakamichi כתב:

אז אני לא מסכים שכל דבר שלא תופס כל מיני מקרי קצה שהוא "בעייתי"

אלה לא מקרי קצה באמת קיצוניים. יש מבני גוף שונים, ו BMI לא מתחשב בזה. לכן הוא שופט אותי כמו שהוא שופט אדם בגובה זהה עם היקף פרק כף היד שהוא חצי משלי. 🤷‍♂️

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...