Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם ישראל עסוק בעיקר להראות לשכן שלי יש חדש יותר , וזה לא משנה אם צריך למשכן את החיים על עוד הלוואה.

מכירות אפריל מראות צניחה במכירה של רכבים חדשים  , כולי תקווה שהמגמה תמשך ותפעיל לחץ על היבואנים להורדת מחירים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 11 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

ביום שבת פורסם פוסט על זה באחת מקבוצות סקודה הגדולות בארץ.. חבר בקבוצה שהזמין סקודה והתבשר שהמחיר עלה בכמה אלפי שקלים כתב פוסט חריף בו הוא מצהיר על ביטול ההזמנה ופונה לכל בר דעת לבטל גם. קרא להם להמשיך לנסוע ברכבים שלהם עד שהיבואן החמדן יישבר.

בפעם האחרונה שהייתי שם היו קרוב ל 70 תגובות - מחציתם של אנשים שהזמינו וביטלו בעקבות הפוסט.

להפתעתי הפוסט נמחק אחרי יומיים היות והקבוצה לא אמורה להיות ממונת על ידי היבואן.. אז חשבתי..

בקיצור, עד שכם ישראל לא יתעורר - לא יהיה פה שינוי באף תחום..

לפי מה שאתה מספר, כנראה שחברת צ'מפיון חושבת על השם הטוב שלה לעתיד "קצת פחות" מחברת כלמוביל.

כשאני הזמנתי את היונדאי שלי לפני שנה בערך, במהלך זמן ההמתנה הוא התייקר פעמיים, בחוזה שהחתימו אותי עליו כתוב שהם יכולים לגלגל עלי את ההתייקרות, אבל הם לא עשו את זה ולא שילמתי שקל יותר מהמחיר שדובר עליו בהתחלה בזמן ההזמנה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 14 שעות, llaavvii כתב:

אך אחד לא אומר שזה לא חוקי,

החוק אומר שזה לא חוקי

לפני 14 שעות, llaavvii כתב:

מה השתנה לסקודה עכשיו? שינויי מטבע (כנראה שלא)? שינויי הובלה? 

לא יודע.  אולי היצרן מעלה מחירים כי כולם מעלים מחירים. כאמור, הוא נותן הנחה גדולה ליבואן המקומי. אם הוא רואה הזדמנות לשפר את התמחור, הוא מנצל אותה. זה שלא שהיבואן קונה במחיר מדף, יש בינו לבין היצרן מו״מ מחודש על מכסה.

לפני 11 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

להפתעתי הפוסט נמחק אחרי יומיים היות והקבוצה לא אמורה להיות ממונת על ידי היבואן..

המקום היחידי שלא נמצא בכיס של אף אחד בוודאות, זה פה.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 דקות, harhanegev כתב:

לפי מה שאתה מספר, כנראה שחברת צ'מפיון חושבת על השם הטוב שלה לעתיד "קצת פחות" מחברת כלמוביל.

כשאני הזמנתי את היונדאי שלי לפני שנה בערך, במהלך זמן ההמתנה הוא התייקר פעמיים, בחוזה שהחתימו אותי עליו כתוב שהם יכולים לגלגל עלי את ההתייקרות, אבל הם לא עשו את זה ולא שילמתי שקל יותר מהמחיר שדובר עליו בהתחלה בזמן ההזמנה.

לפני הרבה שנים, Hertz היתה חברת ההשכרה הגדולה בעולם (אין לי מושג מה מצבם היום, אחרי פשיטת הרגל ב-2021), ו-Avis השניה.
סלוגן הפירסום של אויס בקמפיין עולמי גדול היה:
"We're Number #2. We try harder.״
ניראה לי שצ׳מפיון לא הפנימו, למרות שהנסיון שלי איתם היה מצויין, כולל החלפת מצבר ביוזמתם בסקודה תחת אחריות שבוע לפני שהיא הסתיימה, כשאפילו לא ביקשתי החלפה; אז אמרו לי שהיו מכבדים את האחריות גם חודש-חודשיים אחרי.
אולי בינתיים נהיו רודפי כסף מדי.

פורסם

ואולי הניסיון הנקודתי שלך לא מלמד כלום.

אבל רודפי כסף... בהתחשב בזה שהרווחים לא הולכים לכיס של היורשים של הבעלים באופן ישיר, ואין להם נגיעה לניהול, אז זו סברה חלשה.

פורסם
לפני 42 דקות, PinkDolphin כתב:

אולי בינתיים נהיו רודפי כסף מדי.

אולי די עם הביטוי הזה? הם עסק מסחרי, לא מלכ"ר. הם אמורים להיות רודפי כסף.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הם דווקא יותר מלכ״ר מעסק מסחרי. צ׳מפיון שייכת לקונצרן אלייד, שמנוהל ע״י חבר נאמנים כבר עשרות שנים. חלק מהכסף הולך לתרומות, השאר מחולק ליורשים, אבל היורשים אינם ממנים את הנאמנים.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

ואולי הניסיון הנקודתי שלך לא מלמד כלום.

אבל רודפי כסף... בהתחשב בזה שהרווחים לא הולכים לכיס של היורשים של הבעלים באופן ישיר, ואין להם נגיעה לניהול, אז זו סברה חלשה.

נכון, אנקדוטה זה לא נתונים... אבל מדיניות אומרת משהו, ולזה התייחסתי.

ללא קשר לבעלות, האם המנהלים לא מתוגמלים לפי רווחי החברה? מאד אופתע אם זה לא כך. לא מכיר שום אירגון עסקי גדול שבו זה עובד אחרת, ודאי כשחלק משמעותי מההכנסות מגיע ממכירות.

לפני שעתיים, RK כתב:

אולי די עם הביטוי הזה? הם עסק מסחרי, לא מלכ"ר. הם אמורים להיות רודפי כסף.

לא התבטאתי באופן ברור. ברור שהמטרה היא להרוויח כמה שיותר (וגם המטרה של מלכ״ר היא להכניס כמה שיותר, כדי שיהיה לו כמה שיותר להשקיע במטרותיו).
אבל יש אירגונים עסקיים שמסתכלים כמעט אך ורק על הטווח הקצר, ויש כאלה שעל הטווח הארוך. הביטוי ״רודף כסף״ מתייחס לסוג הראשון.

כשמדובר במוצר יקר וארוך-חיים כמו כלי רכב (ואני מחזיק כלי רכב בד״כ 10 שנים), אני מעדיף יבואן מהסוג השני.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני 33 דקות, PinkDolphin כתב:

נכון, אנקדוטה זה לא נתונים... אבל מדיניות אומרת משהו, ולזה התייחסתי.

תגיד, באיזה מוסך טיפלת ברכב?

לפני 34 דקות, PinkDolphin כתב:

ללא קשר לבעלות, האם המנהלים לא מתוגמלים לפי רווחי החברה?

ואם כן, אז?

צ׳מפיון לא מתפקדת על מנת שלא להרוויח, אבל הבעלים לא קובעים כמה יקבלו ואיך תתנהל החברה, ככה שרב הכסף לא מנוהל במטרה להכנס לכיס של מאן דהוא.

לפני 37 דקות, PinkDolphin כתב:

אבל יש אירגונים עסקיים שמסתכלים כמעט אך ורק על הטווח הקצר, ויש כאלה שעל הטווח הארוך. הביטוי ״רודף כסף״ מתייחס לסוג הראשון.

אני חושב שיבואני הרכב הם עסקים שאפשר להגיד עליהם הרבה דברים, אבל לא שהם ממקסמים רווחים לזמן קצר...

לפני 37 דקות, PinkDolphin כתב:

כשמדובר במוצר יקר וארוך-חיים כמו כלי רכב (ואני מחזיק כלי רכב בד״כ 10 שנים), אני מעדיף יבואן מהסוג השני.

כשמדובר במוצר כזה אני מעדיף יבואן שאין לו קשר לתחזוקה של הרכב, כי שם הדברים באמת מתקיימים כמו קרטל.

פורסם

המושכים בחוטים: האם יבואני הרכב חיסלו את המכונית המשפחתית? | כלכליסט (calcalist.co.il)

לטעמי הסבר מדויק על שוק הרכב הישראלי ומדוע המחירים לעולם לא ירדו אלא אם יפורקו המותגים ליבואנים שונים, המשחק במחיר פשוט מדגים את העובדה שאין פה שוק תחרותי בתחום הרכב החדש.

האם המדינה בדרך לייבא לעצמה רכבים? | כלכליסט (calcalist.co.il)

אולי זה יהיה האור שבקצה המנהרה....

פורסם
לפני 10 דקות, CX25GTI כתב:

אולי זה יהיה האור שבקצה המנהרה....

זה יעשה בדיוק את ההפך... המדינה תדאג לעצמה ואנחנו נמשיך לשלם 

פורסם

כשיבואן אחד יכול להביא כמה מותגים שונים זה הורג את התחרות.

כשאותו יבואן הוא גם הבלעדי שמביא את אותו מותג זה הורג את התחרות.

שוק הרכב בישראל (כמו גם המזון) הוא שוק ריכוזי מאוד ולא תחרותי.

אין באמת משמעות אפקטיבית לסקר שוק, זה בכלל לא משפיע על המחיר אלא רק יכול לצמצם את ההפסד.

אנחנו העם הכי פראייר בעולם, אנחנו רק חושבים שאנחנו לא.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני שעה, CX25GTI כתב:

המושכים בחוטים: האם יבואני הרכב חיסלו את המכונית המשפחתית? | כלכליסט (calcalist.co.il)

לטעמי הסבר מדויק על שוק הרכב הישראלי ומדוע המחירים לעולם לא ירדו אלא אם יפורקו המותגים ליבואנים שונים, המשחק במחיר פשוט מדגים את העובדה שאין פה שוק תחרותי בתחום הרכב החדש.

אין שום הגיון לפרק יבואנים לפי מותגים. להחליף לרכב מותג זה עניין קל.

זה שאין שוק תחרותי, זה ברור.

זה לא קשור למספר היבואנים. לראייה, כבר עשור שאפשר ייבוא מקביל, ושום דבר לא השתנה.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

אין שום הגיון לפרק יבואנים לפי מותגים. להחליף לרכב מותג זה עניין קל.

זה שאין שוק תחרותי, זה ברור.

זה לא קשור למספר היבואנים. לראייה, כבר עשור שאפשר ייבוא מקביל, ושום דבר לא השתנה.

כשיוניון מוטורס מתמחרים את הקורולה ואת הגיילי במחיר דומה זו בעיה גדולה...

יש לי השערה שאם היה מדובר על יבואן נפרד ורעב למכירות המחיר של גיילי היה נמוך בלפחות 10K מהמחיר הנוכחי , דבר אשר היה מונע עלית מחיר הזויה במחירי הקורולה החדשה שגרר את עלית מחירי האוקטביה...

• אהבתי 1

פורסם
לפני 43 דקות, CX25GTI כתב:

כשיוניון מוטורס מתמחרים את הקורולה ואת הגיילי במחיר דומה זו בעיה גדולה...

זו לא בעיה. הבעיה היא שכולם מתמחרים כל סיגמנט באופן דומה.

לפני 43 דקות, CX25GTI כתב:

יש לי השערה שאם היה מדובר על יבואן נפרד ורעב למכירות המחיר של גיילי היה נמוך בלפחות 10K מהמחיר הנוכחי

למה אתה מניח שכל היבואנים האחרים, כולל המקבילים, אינם רעבים ולמה אתה חושב שאם תגדיל את מספרם, הם יהיו יותר רעבים.

יותר מזה, בלי להתייחס למחיר העלות של היבואן, איך אתה יודע להגיד משהו על הרווחיות.

אני מניח שאתה חוזר על אותה מנטרה כי לא הבנת את ההסבר שלי איך מנגנון התמחור של מכוניות בין היצרן ליבואן עובד. אם היית מבין היית יודע למה הוספת מתחרים לא תשנה את התמחור.

בינתיים העובדות מצביעות שיותר שחקנים לא הורידו מחירים, ושיבואנים שנתח השוק שלהם נחתך (וזה קורה), לא הצליחו להשיג אותו בחזרה דרך תמחור יותר נמוך. למעשה, נהפוכו. 

מה שכן מעשי זה להפריד את השירות/מוסך ממכירת הרכב החדש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...