Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, lidor578 כתב:

איפה קונים מקורי בחצי מחיר? דבר איתי בפרטי בבקשה. אותו רכב? 

בכל חנות חלפים (למשל כאן, כאן וכאן. יש עוד בשפע). תן צלצול לכמה מהן וקבל הצעת מחיר.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

תמשיך לטפל במורשה. קיבלת מחיר סביר ביותר כמו שכבר הבנת לבד והחלפים יהיו מקוריים.

אם אתה רוצה להתחיל לטפל עצמאית ולפקח על בעלי המקצוע שכבר שמת לב חלקם צוחקים עליך אתה מוזמן קודם לקרוא קצת בפורום ולהכיר את התחום. אם זה לא תחום עניין שלך הייתי מוותר מראש.

פורסם

צודקים. 

אני אמשיך במורשה. 

כנראה שהיום טיפול שמתי עולה 1100..הזוי אבל זה המצב.. 

מה ייקרה שאצטרך בלמים.. טיימינג.. אלוהים יודע.. 

פורסם

אל תדאג! 

תקבל הרבה עצות מועילות, רק תגיע ממוקד!

יש דברים שאפשר לבקש לא לבצע (למשל תוסף לדלק).

יש דברים שאפשר ורצוי להקשות על המוסך, למשל אם צריך להחליף בלמים, אתה תמיד יכול לשאול מה עובי הצלחות והרפידות... וסביר שתגלה שהבלמים עוד לא נגמרו.

ותמיד, תמיד תבקש הצעת מחיר לטיפול, מפורטת, עבור סעיף סעיף, ואיפה שאתה לא בטוח תשאל ותקשה.

תגיע מוכן, תבין עניין, ופחות ינסו לגנוב אותך. או לפחות, פחות יצליחו.

פורסם

תמשיך לטפל במורשה, אבל קח את השמן איתך.

תקנה קסטרול 5w30 A5 - יותר זול ועדיף על הזבל שמתמשים בו.

יש לי פיאסטה 2012 כבר שנתיים - עושה לו טיפול כל 6 או 7 אלף במוסך של חבר - מסנני שמן ואוויר מקוריים, שמן של קסטרול - 280 ₪ בערך.

הרכב מפגין אמינות מעולה. 

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אני קונה שמן מאוטוסטור(אחלה מקום בכללי)שמן ב180 שקל של קטסרול/מוטול.(הרבה יותר טוב מימה שיש במוסכים בדרכ) 

שמן פלטר מקורי עולה 45-55 שח. 

פלטר אוויר+מזגן ביחד חליפי של מאל/בוש(לא פחות טוב מהמקורי בדרכ)ב250 שח לשניהם. 

פלטרים מחליף לבד ולוקח למוסך אם גשום/חם מידי ומבקש להחליף פלטר שמן ושמן שאני מביא איתי בעלות של 70 שח בדרכ עבודה וזהו. 

ככה שלהחליף שמן+פלטר+עבודה עולה 300+-. ופלטרים מחליף לבד זה באמת שטיות. 

פורסם
לפני כשעה, lidor578 כתב:

לא הבנתי 

הם גם לוקחים 1100 לטיפול שגרתי וגם שמים שמן זבל? 

הם לא שמים זבל, אבל כן שמים את מה שהיצרן ממליץ לפי התקן ולא יותר מכך. בקניה ״בחוץ״ אתה יכול לקנות שמן יותר טוב במחיר שלפעמים פחות ממה שיגבו ממך במוסך המורשה.
האם זה שווה את ההתעסקות ? האם זה משמעותי ? לא יודע. יש מחיר גם לנוחות ולשקט הנפשי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מכיר את מוסך עד רעננה עוד מהמוסך הישן שלהם (עבדתי שם תקופה קצרה), מקצוענים ואמינים.

אם הייתי גר באזור או אפילו קרוב הייתי בוודאות גבוהה מאוד לקוח שלהם.

קיבלת הצעות מחיר דומות גם ממוסכים אחרים.

פורסם (נערך)
בתאריך 6.2.2022 בשעה 22:29, פריג'י כתב:

יש דברים שאפשר ורצוי להקשות על המוסך, למשל אם צריך להחליף בלמים, אתה תמיד יכול לשאול מה עובי הצלחות והרפידות... וסביר שתגלה שהבלמים עוד לא נגמרו.

מה הגודל המינמלי שאחריו חייבים להחליף רפידה וצלחת?
הם יש כמו בצמיגים סימון?

עריכה אחרונה על ידי FoxLight
פורסם (נערך)

תלוי בדגם, הכל כתוב באינטרנט.

ברפידות העובי המינימלי הוא בדרך כלל 3 ממ.

בצלחות בדרך כלל 2 מ"מ פחות מעובי של צלחת חדשה (יש דגמים ששם זה 3 מ"מ פחות).

כמובן שלפעמים צריך להחליף הרבה לפני הגעה למינימום, בשל עיוות או חריצה של הצלחת.

מידת המינימום היא צלחת/רפידה שכבר פסולה וחייבים להחליף. אמורים להחליף קודם.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
בתאריך 6.2.2022 בשעה 23:04, LEGACY 1.8 כתב:

תמשיך לטפל במורשה, אבל קח את השמן איתך.

תקנה קסטרול 5w30 A5 - יותר זול ועדיף על הזבל שמתמשים בו.

יש לי פיאסטה 2012 כבר שנתיים - עושה לו טיפול כל 6 או 7 אלף במוסך של חבר - מסנני שמן ואוויר מקוריים, שמן של קסטרול - 280 ₪ בערך.

הרכב מפגין אמינות מעולה. 

נראה לי מחיר קצת גבוה לשמן הזה, ראיתי אותו באזור ה-150 (מגנטק ספציפי לפורד). מעבר לזה, יש גם מוטול ספציפי לתקן הזה, 913D, באותו מחיר.

כמובן שאם אתה מתכוון לכך שכל החבילה יחד עלותה 280, אז טעות שלי :) .

פורסם

כמו כמעט בכל נושא, זה הכל ענין של Trade-off - אם אתה מוכן להשקיע זמן, להבין מה צריך בדיוק לרכב שלך מקורי ומה פחות חשוב ויכול להיות חליפי, לקרוא ולהבין מתי צריך להחליף ומה בדיוק, אפשר לקנות חלפים לבד ולשלם למוסך רק על העבודה, למשל. מה שצריך זה מוסכניק מקצועי מספיק. אני לא מטפל לבד אלא אצל חבר אבל בטח ובטח שלא במורשה או באיזה מוסך שיקרע אותי במחירים, זה אפילו לא ענין של כסף אלא של עיקרון... למדתי עם הרכב הקודם שלי כמה הזויים יכולים להיות מחירים של מורשה, ולא רק של טיפולים אלא של כל חלק שתצטרך אי פעם ותזמין משם, יגזרו אותך, בענק.

סתם כדי לסבר את האוזן, בזמנו (סוף 2010) המכסה משענת יד באימפלה שרק קניתי הייתה שבורה ומכיוון שהייתי בראש של יישור קו ולהשקיע אמרתי בוא נבדוק אצל המורשה כמה עולה החלק (התכוונתי רק לכיסוי) - קיצר אמר לי אי אפשר להזמין רק את הכיסוי אלא את כל המשענת, אמרתי סבבה נניח שיעלה 600-700 אני אשלם נו... אמר לי אם אתה רוצה אני מזמין לך עכשיו: אתה רק צריך להשאיר 3600 ש"ח + מע"מ. אמרתי לו תודה רבה, הלכתי לאיביי והזמנתי יד שניה במצב מצוין משענת יד כזאת + כל החלק של בקרת חלונות צד נהג (ז"א המודול הגדול של חלונות דלתות וכיוון מראות) ב 700 כולל משלוח לארץ.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...