Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

היית נותן לתינוק שלך תמ"ל שהיבואן הצהיר שהוא עומד בדרישות התקן ואף אחד לא בדק אותו או צעצוע שהיבואן הצהיר שהוא לא רעיל?

היית רוכה על אופניים חשמליות שהיבואן הצהיר שהן תקניות או חובש קסדה שאף אחד לא בדק?

ש.ג. או מוסד מושחת של מקבלי שוחד ויצרני תקנות מיותרות?ֿֿ

אפרופו אופניים, אתה יודע שכל דגם חדש של אופניים, לא חשמליים, שמיובא לארץ, צריך תקינה?

מכון התקנים שלנו צריך לאשר ל-Trek שהדיזיין שלהם תקין... 

ואני לא מדבר על הכמה חודשים שעל כל אופני השטח התנוססה מדבקה בסגנון: סכנה, אין לרכוב על אופניים אלו בשטח, כי מכון התקנים חשב שצריך לזהיר...

לקסדות יש תקן בינלאומי. אף אחד לא צריך לבדוק אותן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם וגם.

לידע כללי, מכון התקנים לא מנסח את התקנים, לא קובע איזה תקנים ינוסחו ולא קובע איזה תקנים יהיו רשמיים.

עם כל הכבוד לטרק שמייצרים אופניים לכל העולם לכל מדינה יש תנאים שונים כמו משקל ממוצע של רוכבים, טמפרטורות, קורוזיביות ועוד כל מיני דברים שלא אתה ולא אני בכלל חושבים עליהם ופה נכנס נושא התקינה המקומית (שלא תמיד מחמירה לעומת הזרה).

אני אתן לך דוגמא מתחום שאני כן מתמצא בו. במגופים הרבה תקנים זרים דורשים עוביי דופן גבוהים וחומרים מסויימים כדי להבטיח עמידה בקיפאון ובארץ לא. בחול משתמשים גם בצינורות יצוקים ויש דרישה לעמידות בכפיפה ובארץ עובדים בעיקר עם צנרת פלדה ופלסטיק אז הדרישה לא קיימת.

את התקנים קובעות ועדות ציבוריות עם נציגי תעשייה, נציגי מסחר, רגולטורים ונציגי ציבור (בעיקר המועצה לצרכנות ושאר גופים בסגנון. הנציגים הם לא עובדים של הגופים האלה אלא אזרחים בעלי ידע בץחום שחלקם פנסיונרים). אחרי שהועדות קובעות לפי בקשות הציבור מה נכנס לתכנית העבודה ממנים ועדת מומחים שהרכבה דומה שמנסחת את התקן.

אחרי שהוא מוכן הוא מתפרסם להערות הציבור, דנים בהערות, מתקנים מה שמחליטים לתקן, עובר אחר כך איזור בועדה הציבורית, חתימה של מנכל מכון התקנים ואישור שר התמ"ת.

רק אחרכך הממונה על התקינה מחליט אם התקן יהיה רשמי, מחייב אח וולנטרי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

התמ"ל של הילד מיוצר באירנלד ויש לו תקן אירופאי. הצעצוע מיוצר בסין ונמכר באירופה כי יש לו תקן אירופאי וזה מספיק טוב גם לילד שלי. אותו דבר עם אופניים.
מספיק להתנות את היבוא למוצרים שיש להם תקן, לא צריך להמציא תקן מיוחד לישראל בנוסף על תקנים אמריקאיים ואירופאים ולאנוס את כל היבואנים.
זה כמו השטות של "ביטחון תזונתי". יש דברים שצריך לשחרר, זהו נגמר.

ואתה בטוח שמה שהוצהר שמתאים זו התרכובת שמיוצאת לאירופה?

לידע כללי, כל סטיה מתקן בינלאומי דורשת נימוקטכני וחייבת אישור התמ"ת והאיזור ממש לא ניתן בקלות.

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

אם המשק כל כך ריכוזי והיבואנים מרויחים מיליונים למה אתה לא יבואן?

המטרה היא ליצור תחרות יותר הוגנת. יש דברים שלא יעזור (מוצרים עם תקינה מחייבת, רגולציה וכו' אבל הרבה שכן כמו טקסטיל למשל) אבל בדברים שכן זה כסף שיתגלגל במשקויכניס למדינה הרבה יותר מהמעמ.

אני סובל קשות ממכון התקנים ועשיין הוא הש.ג. בשער המדינה ששומר עלינו.

היית נותן לתינוק שלך תמ"ל שהיבואן הצהיר שהוא עומד בדרישות התקן ואף אחד לא בדק אותו או צעצוע שהיבואן הצהיר שהוא לא רעיל?

היית רוכה על אופניים חשמליות שהיבואן הצהיר שהן תקניות או חובש קסדה שאף אחד לא בדק?

רק משוגע ינסה להתחרות ביבואן רישמי,

יבואנים רישמי פשוט יחנוק אותך,

באמצעות תביעות, באמצעות תלונות לרשויות, שיגמרו לך הפסדים. 

אני בעד ביטול מכון התקנים למוצרים בעלי תקינה אירופית /אמריקאית /או כל מדינה מערבית. 

לגבי תמל זה נושא רגיש, היות וזה מזון בסיסי מאוד לילדים, זה מצריך רמה כלשהי של בדיקת מעבדה בארץ טרם שחרור המוצר למכירה, והובלה בתנאים מתאימים. 

אף אחד לא רוצה פה פרשת כמדיה 2.

כל מזון אחר אני בעד. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

ואתה בטוח שמה שהוצהר שמתאים זו התרכובת שמיוצאת לאירופה?

למה שלא אהיה בטוח?
כשאתה קונה 400 גרם חומוס אחלה ברמי לוי אתה בא עם משקל נייד מהבית לוודא שזה באמת 400 גרם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשאני קונה חומוס אחלה אני יודע שנערכות לו בדיקות והוא נמצא תחת פיקוח.

לא אכפת לי אם יהיו 300 גרם אבל אכפת לי אם הירוק באמצע יהיה קקי של ציפור במקום חריף.

• מצחיק 4

פורסם (נערך)

חסרים זיופים בתעשיות כמו מזון, תרופות, קוסמטיקה? יש לך מושג מה מכילים המבעים שבהם נצבעת מיטת התינוק או הכחול שאשתך מורחת סביב העיניים? מוצרים לא מפוקחים מכילים, למשל, מתכות כבדות, כאלה שיכולות לגרום הרעלות מוזרות.

רגולטורים נועדו להגן עליך. יבואן רשמי כנראה יהיה בטוח, הוא גם יהיה יקר. אבל כשאתה מכניס יבוא מקביל, כדי להוזיל את היבוא, מתחיל עניין של בקרה על מקור המוצרים שמגיעם בדרך האחורית. וכאן אתה כבר צריך לחשוש שהמוצר אינו עומד בתקן האירופי האלוהי. וזה בלי כל ההתאמות שהזכיר נהג הלילה.

@SlowRideכשאתה קונה חומוס ברמי לי אתה קונה מוצר שיוצר בפיקוח הרשויות הישראליות או בקרה על היבוא. בזכות פיקוח הדוק כזה ביטחון המזון בישראל הוא מהגבוהים בעולם ואין לך כאן הרעלות מזון המוניות מדי יום. הריקולים שעליהם אנו שומעים מפעם לפעם גם הם ביטוי לבקרה הזו. או התפרצות הפוליו שנמנעה כי במדינת ישראל דוגמים את המים לנגיפי פוליו באופן סדיר (הנה תקן ישראלי ייחודי שהציל אנשים. דומני שישראל היא המדינה היחידה או אחת מבודדות שמבצעת בדיקות כאלה דרך שגרה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אתם מוכרים לעצמכם סיפורי סבתא.
אני חושב שמה שטוב לאזרח גרמני או צרפתי או אמריקאי מספיק טוב גם בשבילי. אם אתה רוצה עוד פיקוח בנוסף - תשלם יותר בעצמך. למה גם אני חייב להשתתף?

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

פורסם

ואתה חושב שמדינות אירופיות לא מחזיקות מכוני תקנים משלהן? אני בכלל לא בטוח שכל מה שמתאים לצרפתי או לאמריקאי מתאים לישראלי, ולהפך.

@Night Driverאולי תוכל להרחיב קצת על מהו תקן אירופי ומהם תקנים מקומיים של כל מדינה?

• רעיון גרוע 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

הנה תקן ישראלי ייחודי שהציל אנשים. דומני שישראל היא המדינה היחידה או אחת מבודדות שמבצעת בדיקות כאלה דרך שגרה

התקן הזה קיים בגלל שאנחנו חיים על חרבנו. לא יותר ולא פחות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

אני בכלל לא בטוח שכל מה שמתאים לצרפתי או לאמריקאי מתאים לישראלי, ולהפך

אז בפעם הבאה שאתה טס לחופשה בחו"ל תארוז חצי בית ותיקח איתך כי לא בטוח שהזבל הלא איכותי שיש שם מספיק טוב לישראלי ענוג שכמוך :)

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לדעתי אתם מוכרים לעצמכם סיפורי סבתא.

בעיקר בנושא צבעים. צבעים שמכילים עופרת נאסרו לשימוש עוד בסוף שנות ה-70, ואם תנסה להשיג צבע כזה, הוא יהיה **יותר יקר**.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, hans כתב:

בעיקר בנושא צבעים. צבעים שמכילים עופרת נאסרו לשימוש עוד בסוף שנות ה-70, ואם תנסה להשיג צבע כזה, הוא יהיה **יותר יקר**.

עופרת נאסרה אבל לך תדיג צבע אדום בלי כרום ותראה כמה הוא יעלה לך.

יש עוד רעלים חוץ מעופרת.

• תוכן חדש...