Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לנסר 2011 1.5 ל' אוטו'.

הרכב קר.

היום בדקתי את מפלס נוזל הקירור, ראיתי שבמיכל העודפים מפלס הנוזל ירד אל מתחת למיני', פתחתי את הפקק של הרדיאטור ושם המים נראים בצורה תקינה.

אין בעיות של חום מנוע, לא רואה סימני נוזל, אין בוצה, לא חסר שמן והשמן נקי (בוצע טיפול לפני חודשיים בערך והשמן שיצא גם היה נקי).

לפני כשנתיים הוחלף מנוע בגלל בעיית שמן, לאחר ההחלפה גם החלפתי נוזל למקורי של מיצובישי.

הנוזל בצבע ירוק כפי שהיה ואין בו סימני שמן או לכלוך...

בעצם הכל נראה מעולה.. מה כדאי לבדוק /לעשות?

או אולי רק לעקוב ומקסימום למלא קצת מים מזוקקים להשלמה.

תודה!.

פורסם

מערכת קירור תקינה אינה מאבדת נוזל קירור. ברור בהתאם שיש לך איזו תקלה של נזילת/איבוד נוזל קירור. יכולות להיות מגוון רחב של סיבות לאיבוד הנוזל ברמות חומרה ועלויות צפויות בטווח גדול  של אפשרויות. 

הכי מומלץ לא לחכות ולגשת למוסך טוב שיאתר מה הבעייה ויתקן. 

בשלב שתיארת יש עדיין מספיק נוזל קירור ברדיאטור כך שקרוב לוודאי ששום נזק לא נגרם. 

די סביר להשלים מפלס עם מים מזוקקים כמו שחשבת אבל ברור שעדיף בנוזל קירור איכותי מותאם לדגם שלך. 

חשוב לוודא מה קצב איבוד הנוזל. מצאת שהמפלס במיכל העודפים ירד ממפלס המינימום אבל לא ציינת כמה זמן/קילומטרים עברו מאז בדקת לאחרונה והמפלס היה מלא. 

אם קצב הירידה לא ידוע - תעקוב ממש מידי יום לאחר שהשלמת מפלס כדי לוודא. אם הירידה מאוד איטית - נניח 200 מ"ל ל - חודש תשלים מפלס ותמשיך לעקוב. אם קצב הירידה גבוה - מהר למוסך.  לעיתים מזומנות תקלות של איבוד נוזל קירור מחמירות במהירות ואז אתה עלול להתקע גם מעשית וגם פיננסית. 

פורסם

תודה על המענה, אשלים עם מים תואמים איכותיים על כל מקרה ואמשיך לעקוב.

לא יודע באיזו מידה יש איבוד נוזלים, אם בכלל, אעשה מעקב ואראה אם יורד המפלס ובאיזו מידה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היי מעדכן כי פרקתי את מיכל העודפים לפני כחודש-כמו שרשמתי פה בפוסט, רוקנתי אותו וניקיתי אותו טוב, באופן מפתיע בתחתית המיכל היה חול (לא בוצה)- ההשערה שלי היא כי כשהחלפתי מים (מזמן) עשיתי פלאשינג ואולי חלק מהלכלוך התנקז לשם ונתקע.

מלאתי מים חזרה עד לקו העליון- FULL, עד עכשיו לא ירד, המפלס ברדיאטור תקין גם הוא.

אני לא חושב שיש נזילה, לא יודע להסביר את החוסר, אולי אחרי ההחלפה הראשונית נשאר אוויר במערכת שיצא לאט לאט- למרות שזה היה לפני הרבה זמן.

יש לי תופעה נוספת שמטרידה אותי, לא חושב שהיא קשורה אבל בכל מקרה- לפני כחודשיים התחיל לעיתים להשמע רעש מהמדחס, רק כשמפעילים את המזגן, הלכתי לחשמלאי רכב ואמרו לי שלא ניתן לתקן אלא להחליף מדחס- אם הכל תקין להשאיר ככה, ואכן הכל תקין המזגן מקרר כמו שצריך.

לפני שבועיים בערך התחילה תופעה חדשה- מידי פעם, המזגן מתחיל להוציא אוויר לא קר - המדחס עובד (אין רעש של הפעלה\כיבוי שלו- הנורה גם דולקת) ואז חוזר לעצמו אחרי כמה רגעים, ועובד בצורה רגילה.

חשבתי שאולי יש קשר לחום מנוע (בגלל זה אני מעלה את זה פה) אבל תמיד עקבתי אחרי החום מנוע והנוזל גם ככה - חום המנוע מעולם לא עבר את החצי, לרוב היה מתחת לחצי.

וידאתי גם שהמאוורר נכנס לפעולה כשהחום מגיע לחצי (ללא מזגן דולק), הכל נראה תקין.

יש רעיון ממה זה יכול להיות? חשבתי על גז חסר\עודף, אבל זה יהיה מוזר אם יש עודף כי לא מלאתי אז למה שפתאום יהיה עודף. ומצד שני, חוסר, המזגן "מקפיא" מיד אחרי ולפני התופעה הזו.

תודה, סליחה על החפירה הארוכה

פורסם

היי, אחדד את השאלה כי כרגע החשד העיקרי שלי הוא הקלאץ של המדחס מזגן, גם בגלל הרעש שהתחיל כבר קודם

בדקתי, זה קורה בעיקר בעמידה אבל לא רק, וכשזה קרה בעמידה העליתי את הטורים על N והמזגן חזר לקרר..

אני חושד שנוצר מרחק מעבר למה שצריך בין הקלאץ- משחיקה

האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש קיט להחלפה למחדס כמו שלי (לנסר 1.5 אוטו' שנת 2011)? מקום שעושה החלפה רק של הקלאץ בב"ש?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לגבי מיכל העודפים, מילאתי את ההפרש, ומאז לא חסר כלום, אולי תוצאה של אוויר במערכת, בכל אופן, אין דליפה ואין חום מנוע.

לגבי המזגן\מדחס, תוצאה של קלאץ שחוק, פירקתי- הסרתי טבעת אחת והחזרתי חזרה (מדבר על הטבעות שקובעות את המרחק של הדיסקה של הקלאץ), עובד מעולה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...