Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, eitanuch כתב:

בניגוד לבני אדם שאין לנו מח ספייר ובקושי יכולים להעריך מרחק ל10 מטר..

לחלקנו אין גם לא ספייר.

לפני 7 שעות, TheAvatar כתב:

השאלה היא אם היחצנות המוגזמת של טסלה היא זאת שגורמת לאנשים לסמוך יותר מידי על ה-auto-pilot. בלי קשר הזוג הזה מטומטם ואני די בטוח שאחרי שהם מתו ממוצע ה-IQ בשכונה שלהם עלה באיזה 1-2 נקודות. 

חד-משמעית כן. הבעיה עם יחצנות היא שככל שהיא יותר מוגזמת, ככה היא עובדת על אנשים מטומטמים יותר, וככה היא עלולה לעשות יותר נזק.

לפני 6 שעות, TheAvatar כתב:

משהו לא מסתדר כאן. או שהיה אוטופיילוט והוא לא עבד כנדרש או שלא היה אוטופיילוט, אבל הנהג חשב שיש. 

הכל מסתדר כאן, הם אידיוטים. זהו.

לפני כשעה, TheAvatar כתב:

נכון להיום רובוטים הצליחו להחליף בני אדם רק בביצוע מטלות רוטיניות שלא דורשות חשיבה, פתרון בעיות, תקשורת בין אישית וזמן תגובה מיידי. במילים אחרות פועלי ייצור במפעלים מאוד ספציפיים. 

סורי, אבל זה פשוט לא נכון. מחשב ניצח את אלוף העולם בשח-מט לפני איזה 200 שנה כבר, לפני כמה שנים גם ניצח את אלוף העולם ב-Go. 

מחשבים כבר כתבו מאמרים, פיתחו שפה, ניהלו שיחות ביניהם (ועם אנשים, שלא ידעו שהם מדברים עם מחשב - קרי צלחו את מבחן טורינג), יצרו פרופילים ברשתות חברתיות (שאנשים לא ידעו שהם רובוטים) וכתבו פוסטים (שהתפתחו לדברים איומים ונוראיים, שזה קצת מצחיק, אבל עדיין קרה). מחשבים אפילו הצליחו לפני לא הרבה זמן לצייר תמונות פוטוריאליסטיות עפ"י תיאור מילולי - יעני ליצור "אמנות".  

אחד הדברים היחידים שאנחנו עדיין יותר טובים בו ממחשבים זה מקביליות - עשיית מספר דברים במקביל, וחלק באופן כל כך אוטונומי שכמעט ולא דורש "כוח עיבוד", אבל עם ההתקדמות ההיסטרית בביצועים של CPUים ובעיקר GPUים בשלוש-ארבע שנים האחרונות, והגדלת כמות הליבות הזמינות במעבדים - גם היתרון הזה ייעלם בקרו. תיזכר עד לפני 10 שנים - 4 ליבות היה פחות או יותר המקסימום שאפשר, אתמול ראיתי סרטון ביוטיוב על זה שמעבדי השרתים החדשים של AMD יגיעו עם משהו כמו 128 ליבות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Katom כתב:

אתה מתכוון מחלקת סיבוכיות ? זה תלוי איך מגדירים את הבעיה. 

גם אחרי שתוגדר הבעיה פורמלית יהיה קשה מאוד לסווג אותה.

כן, מעניין אותי מהבחינה הכי בסיסית היכן רכב אוטונומי דרגה 5 נמצא..

P ? NP ? 

האם זה בכלל יכול לשבת תחת איזו מחלקה ?

הלכתי ובדקתי:

Level 5 (Full Driving Automation)

Level 5 vehicles do not require human attention―the “dynamic driving task” is eliminated. Level 5 cars won’t even have steering wheels or acceleration/braking pedals. They will be free from geofencing, able to go anywhere and do anything that an experienced human driver can do.

https://www.synopsys.com/automotive/autonomous-driving-levels.html

אני לא חושב שבכלל פרמלו את הבעיה..

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם

גלשנו כאן לנושא קצת שונה אבל זה עדיין קשור לטסלה ולתכונותיה.

נוצר פה עירוב של רובוטיקה ו AI. ברובוטיקה "בסיסית" המכונה מחליפה את האדם בביצוע סדרת פעולות רוטינית, על פי תיכנות "קשיח" כלאמר על פי תכנית עבודה.

כאשר יש צורך לבצע "אדפטציה" של התנהגות המכונה (רובוט הוא מכונה) לתנאים מישתנים נוספת "תבונה" ושמה היפה כיום AI.

בתפר יש יישום מעורב, עם וללא מגע יד אדם. ומחסני אמזון זו אחת הדוגמאות. 

רובוט איסוף במחסנים אוסף על פי תכנון מארזים שונים מנקודות שונות. כל עוד הסחורה ארוזה, אין כל בעיה ליישם מיכון מלא. האתגר מתחיל בנקודה שבה אין מארז סופי אלא סחורה בתפזורת המצוייה במקומות שונים .

בנקודת הזמן הנוכחית, אין הרבה בררה אלא לשלב אדם בתהליך. 

הקניית אינטלגנציה זה כבר תהליך ארוך ומורכב הרבה יותר מתיכנות משימות. 

על מנת ללמוד יש תחילה תהליך איסוף והרכשת מידע באמצעות חישנים שונים. בשלב השני עיבוד המידע על מנת להגיע לתובנה. שלב שלישי יישום התובנה והפיכתה לתכנית פעולה, ואז הפעלת התכנית וביצוע. 

טכנולוגיות הרכשה קיימות כבר היום ברמה גבוהה כמעט בכל דבר. שלב הלימוד ואלגוריתמיקה מיסתגלת בזמן אמת זה כבר תהליך שעדיין נמצא בפיתוח. ישנה עדיין דרך על מנת להגיע לביצועים אנושיים. בעיקר בגלל הצורך למצוא את אלגוריתם ההחלטה האנושי. וזה כבר אתגר מעבר לטכנולוגיה. למשל - למה החליט נהג להסתכל ימינה במקום שמאלה? מה היה השיקול של נהג להאט או להאיץ על מנת לחמוק ממכשול? יש שני אנשים משני צידי הכביש גבר בצד אחד, אישה בשני, לאן יפנה מבטו של הנהג ואיזו החלטה יקח? 

אנחנו עדיין לא שם, יקח עוד זמן 5-8 שנים על מנת לייעל את אלגוריתם קבלת ההחלטות בעיקר עקב הצורך לאסוף ולעבד יותר ויותר נתונים ומשתנים בזמן אמת. 

בהצלחה למנחשים 😉

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, בנצי כתב:

שוב, לא.

הוא יעצור אחרי שתתעלם מהאזהרה על אי חגורה, אם תנתק את החגורה בסופו של דבר הרכב יעצר.
תסגור את החגורה ואז תתיישב, תעבור למושב הנוסע והרכב יסע, ככה כל המתחכמים ביוטיוב עושים.

טל"ח

לא התיחסתי לחגורה אבל אתה צודק. הרכב יעבור למצב P אם מושב הנהג לא חגור ואין עליו משקל. אבל אם מישהו מצליח לקום ממושב הנהג תוך כדי שהחגורה סגורה ברור שזה לא קורה בטעות. זה כמו להניח לבנה על דוושת הגז.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, פבל כתב:

סורי, אבל זה פשוט לא נכון. מחשב ניצח את אלוף העולם בשח-מט לפני איזה 200 שנה כבר, לפני כמה שנים גם ניצח את אלוף העולם ב-Go

מחשבים כבר כתבו מאמרים, פיתחו שפה, ניהלו שיחות ביניהם (ועם אנשים, שלא ידעו שהם מדברים עם מחשב - קרי צלחו את מבחן טורינג), יצרו פרופילים ברשתות חברתיות (שאנשים לא ידעו שהם רובוטים) וכתבו פוסטים (שהתפתחו לדברים איומים ונוראיים, שזה קצת מצחיק, אבל עדיין קרה). מחשבים אפילו הצליחו לפני לא הרבה זמן לצייר תמונות פוטוריאליסטיות עפ"י תיאור מילולי - יעני ליצור "אמנות".  

אחד הדברים היחידים שאנחנו עדיין יותר טובים בו ממחשבים זה מקביליות - עשיית מספר דברים במקביל, וחלק באופן כל כך אוטונומי שכמעט ולא דורש "כוח עיבוד", אבל עם ההתקדמות ההיסטרית בביצועים של CPUים ובעיקר GPUים בשלוש-ארבע שנים האחרונות, והגדלת כמות הליבות הזמינות במעבדים - גם היתרון הזה ייעלם בקרוב.

פבל, מה שאתה מתאר לא דורש "אינטליגנציה" אלא חישוב על פי כללים ידועים , ספר חוקים, ועיבוד מידע סטייל "WAZE" של היום, זה לא AI אפילו לא בקטנה. תוכנה ותיכנות "בסיסי" ללא אלגוריתמיקה מתוחכמת יתר על המידה. 

יצירת תכנים על פי תבניות דיקדוקיות עם משמעות גם היא מרשימה לכשעצמה אבל אינה מעידה על יכולת לקבל החלטה אוטונומית מושכלת . שיחה בין אדם למכונה זה עדייין "עיבוד קול" מתקדם ולא AI. מצטער לקלקל החגיגה כאן 😃

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 26 דקות, zaf כתב:

כאשר יש צורך לבצע "אדפטציה" של התנהגות המכונה (רובוט הוא מכונה) לתנאים מישתנים נוספת "תבונה" ושמה היפה כיום AI.

היום מקובל להשתמש במונח ML, קרי Machine Learning ולא AI קרי Artificial Intelligence.

AI בינתיים נשמר לסרטי המד"ב ופחות לתעשייה.

זה גם דיי שם גבולות גזרה, כי המטרה היא לא לייצר בינה מלאכותית, אלא מערכת שיודעת ללמוד, ואז ליישם את מה שלמדה.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גם ML עדייין לא שם, אכן הדרך אבל הלמידה היא השלב השלישי אחרי איסוף וניתוח. השאלה היא - יישום החומר הנילמד 😉

זה שהילד למד מתמטיקה עדיין לא מאפשר לו ליישם את הידע באופן מיטבי 🤣

פורסם
לפני 11 דקות, zaf כתב:

פבל, מה שאתה מתאר לא דורש "אינטליגנציה" אלא חישוב על פי כללים ידועים , ספר חוקים, ועיבוד מידע סטייל "WAZE" של היום, זה לא AI אפילו לא בקטנה.

נכון. גם נהיגה. וגם היא לא מצריכה AI, אפילו להיפך - אסור שהיא תתבסס על AI כי היא לא יכולה "ללמוד תוך כדי תנועה" (תרתי משמע), היא צריכה להגיע עם כל הידע של "מה לעשות אם X" מובנה". 

רשימת הדברים שציינתי הייתה פשוט כדי להראות איפה מחשבים החליפו אנשים או התעלו עליהם בתחומים שנחשבו לכאלה שדורשים "חשיבה".

פורסם
לפני שעה, פבל כתב:

אחד הדברים היחידים שאנחנו עדיין יותר טובים בו ממחשבים זה מקביליות - עשיית מספר דברים במקביל

סליחה פבל,

היתרון שלנו כבני אדם זאת היכולת עיבוד מידע שלנו, עד הפרטים הקטנים, ולקיחת החלטות קטנות ולכאורה "שטותיות" בעקבות זה.

וזה דבר שאין בינתיים ולא ברור בכלל איך הוא יפתר עם רכב אוטונומי.

יש כול כך הרבה מידע קטן שאנחנו מעבדים בשבריר שניה, ומשם אנחנו כבר יכולים לצפות מה יקרה, וזה מיליארדי מיקרו-מקרים.

אפילו אין מה להיכנס פה לדוגמאות.

אגב ברגע שאנחנו מתעסקים בדברים אחרים אנחנו מפספסים המון מהמיקרו אירועים האלה - יש פה נפילה גדולה מעבר להאטה במהירות התגובה.

אתם  סתם מזלזלים בבני אדם, לא ברור לי למה.

פאפא מאסק גם חשב שהוא יכול לייצר עם מלא רובוטים בקלות, ובסוף הפתרון היה להביא בני אדם - כי אנחנו עדיין טובים בדברים ומתעלים על רובוטים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

זהו שהם לא ממש החליפו. נחזור למנהלת חשבונות שלנו. נניח והמחשב באמת מסוגל לסרוק חשבונית, לבצע פקודת יומן ולתייק אותה. מה קורה כאשר ספק מתקשר ומתחיל לצרוח שהתשלום שהוא קיבל לא תואם לחשבונית? חוזרים לגורם אנושי שצריך לפתוח את התיקייה, להסתכל על החשבונית, להבין מה התרחש, להסביר לספק ולתקן את הטעות. (אם הייתה)  המחשב, נכון להיום, לא מסוגל לעשות את זה. אפילו לא קרוב. המחשב לא מסוגל לתת את "הרובד" הנוסף שמסוגל לתת גורם אנושי. לכן מנהלת חשבונות לא הולכת לשום מקום ב-10-15 השנים הקרובות. 

בנוסף, לבני אדם יש "ניסיון חיים" או במילים אחרות יכולת ללמוד כל הזמן משהו שאין לשום Ai. לדוגמא המחשב ברכב שלי יודע להחליף הילוכים, יודע לתקן סטייה מנתיב, יודע להגיב הרבה יותר מהר ממני לבלימת חירום. אבל המחשב לא יודע שהמדינה הזאת מלאה במטומטמים גמורים שנזכרים בשנייה ה-90 שהם צריכים לצאת ימינה וחותכים 3 נתיבים. אני בתור נהג עם 15 שנות וותק על הכביש כן יודע את זה. למדתי. אני מצפה לזה בכביש. אני מסוגל להגיב בהתאם. המחשב רק עוזר לי להגיב מהר יותר ובטוח יותר. 

לפני 30 דקות, David32 כתב:

אתם  סתם מזלזלים בבני אדם, לא ברור לי למה.

מניסיון שלי זה מאפיין בעיקר הייטקיסטים שיש להם יותר אינטרקציה עם מחשבים מאשר עם בני אדם. הם לא יודעים כמה מורכבות יש בכל מיני תפקידים "זוטרים" שהם מזלזלים בהם. כל פעם שהם מתיימרים לפתח איזה תוכנה/רובוט שיחליף בני אדם המציאות מתפוצצת להם בפנים. 

עריכה אחרונה על ידי TheAvatar
פורסם (נערך)

עדיין נשמע לי כמו הנהלת חשבונות יעילה יותר בה יעסיקו אחוז קטן מאוד מכוח אדם שנשדרש לבצע את כל הפעולות הידניות ויעברו למודל בו יש אדם אחד שיטפל בתקלות.  (כמו בעצם נהג בטסלה. או טייס..)

לגבי הבחור שחותך 3 נתיבים, למערכת יש זווית ראיה רחבה יותר משלך, היא יכולה לזהות את הנהג קודם כבר בבליינד ספוט שלך ולהגיב מהר יותר ממך בבלימת חירום כמו שציינת.

עריכה אחרונה על ידי Ranis7
פורסם (נערך)

האבולוציה אפשרה לנו ללמוד prior מאוד רחב על העולם שמאפשר לנו להתמודד עם התופעות שבו. זה בדיוק היתרון הגדול של שיש לבני אדם כרגע. עם זאת, אבולוציה היא לא אלגוריתם למידה כל כך יעיל כך שסביר להניח שנגיע לזמנים שבהם מחשבים ילמדו להסתגל מהיר יותר לעולם.

אחת הבעיות הגדולות של AI בעולם האמיתי זה המידול של חוקי הפיסיקה, למשל חיכוך. זאת אחת הסיבות שיש פעולות שרובוט עדיין מתקשה לבצע, למשל grasping. האדם יודע להתמודד עם התופעה כבר מרגע שהוא נולד כי זה טבוע בו והוא לא צריך ללמוד מחדש. על זה נוסיף שלמרות הבעיות הללו יש דרכים לעקוף את הבעייה (למשל לא להסתמך על חיכוך בכלל, אבל אז זו לא התנהגות "אנושית").

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, eitanuch כתב:

אני מניח שאתם מדברים על זה: (דווקא נראה שאת רוב העבודה עושים רובוטים, לא?).

נראה שהעבודה של האנשים מסתכמת שם בהורדה של מוצרים מתוך מדף שהגיע אליהם ע"י MAPF.

הבנתי שבמרכזים רבים העובדים נאלצים גם ללכת למדפים. 

בכל אופן הרובוט יודע להביא את הארון לעובד, אבל העובד הוא זה שצריך לשלוף את המוצר הנכון בהתאם להזמנה. כלומר הרובוט לא החליף את העובד הוא רק עשה את החיים שלו ליותר "קלים". (המסכן עדיין צריך לעבוד בקצב מטורף) 

כפי שניתן לראות אוטומציה אמיתית אפילו בתפקידים כאלה עדיין נמצאת שנים רבות מאיתנו. 

לפני 11 דקות, Ranis7 כתב:

עדיין נשמע לי כמו הנהלת חשבונות יעילה יותר בה יעסיקו אחוז קטן מאוד מכוח אדם שנשדרש לבצע את כל הפעולות הידניות ויעברו למודל בו יש אדם אחד שיטפל בתקלות.  (כמו בעצם נהג בטסלה. או טייס..)

נכון. הבעיה היא שמנהלת חשבונות תצטרך להיות משכילה יותר, טכנולוגית יותר, תצטרך לדעת אנגלית ובעלת יכולת לעבוד בארגון גדול. וכאן הבעיה כי אינטליגנציה היא גנטית. רוב המקצועות לא יעלמו הם פשוט יהפכו להיות יותר מורכבים וזה אומר שיהיו המון אנשים שפשוט לא יצליחו למצוא את עצמם עוד 15-20 שנה. זו תהיה בעיה מאוד גדולה. 

ציטוט

לגבי הבחור שחותך 3 נתיבים, למערכת יש זווית ראיה רחבה יותר משלך, היא יכולה לזהות את הנהג קודם כבר בבליינד ספוט שלך ולהגיב מהר יותר ממך בבלימת חירום כמו שציינת.

היא לא תיקח בחשבון שמישהו יהיה עד כדי כך מטומטם בשביל פתאום לעשות דבר כזה. אני כן לוקח. אני מתכונן לכך נפשית. דוגמא נוספת היא כאשר מתקרבים לעצירה ברמזור אדום ויש שני נתיבים. בנתיב אחד יש 10 מכוניות ובנתיב שני יש 3 מכונית. ב-90% מהמקרים תמיד יהיה איזה ישראלי שיזכר להתמקם מחדש תוך כדי שהוא חותך בפתאומיות לתוך הנתיב שלך. מחשב ידע לבלום יותר מהר, נכון, אבל אני יודע שאנשים כאלה קיימים. כלומר מהירות הנסיעה שלי תהיה בהתאם. נכון להיום מחשב הוא גורם מסייע, לא גורם מחליף נהג. 

עריכה אחרונה על ידי TheAvatar
פורסם
לפני 31 דקות, TheAvatar כתב:

או במילים אחרות יכולת ללמוד כל הזמן משהו שאין לשום Ai

זה ליטרלי מה ש-AI (או ML בשמה הנוכחי) נועדה לעשות, מכאן שמה- למידת מכונה.

לפני 31 דקות, TheAvatar כתב:

אבל המחשב לא יודע שהמדינה הזאת מלאה במטומטמים גמורים שנזכרים בשנייה ה-90 שהם צריכים לצאת ימינה וחותכים 3 נתיבים. אני בתור נהג עם 15 שנות וותק על הכביש כן יודע את זה. למדתי. אני מצפה לזה בכביש. אני מסוגל להגיב בהתאם.

הטעות שלך היא שאתה שופט את המחשב על פי סט הקריטריונים וה"יכולות" שלך. אתה בוחן את היכולת של המחשב "להכיר" ו"לצפות" סיטואציות מסוימות, במקום להסתכל על המטרה הסופית (הימנעות מתאונה) ובדיקה האם וכיצד מחשב יכול לעשות את זה. אתה שואל את השאלות הלא נכונות, ולכן אתה מקבל את התשובות הלא נכונות.

אתה שואל "האם מחשב ידע לצפות מטומטם שחותך שלושה נתיבים ולתוך הנתיב שלי", והתשובה היא כמובן "לא". 

אתה צריך לשאול "האם מחשב ידע למנוע תאונה בסיטואציה שתיגרם כי מטומטם החליט לחתוך שלושה נתיבים ולתוך הנתיב שלי" והתשובה לזה היא "בטח, יש לו חיישנים ב-360 מעלות שצופים למרחק של 40 מטר (סתם לצורך הדיון) ובזכות זמן תגובה אפסי הוא יזהה שהאוטו של המטומטם מתחיל להתקרב ויאט/יבלום/יעצור תוך 0.00001 שניות - אז בהינתן חיישנים מספיק מדוייקים ועם טווח מספיק רחוק, וזמן תגובה מספיק קצר, הוא בכלל לא צריך להיות מסוגל לצפות דברים".

לפני 45 דקות, David32 כתב:

סליחה פבל,

היתרון שלנו כבני אדם זאת היכולת עיבוד מידע שלנו, עד הפרטים הקטנים, ולקיחת החלטות קטנות ולכאורה "שטותיות" בעקבות זה.

וזה דבר שאין בינתיים ולא ברור בכלל איך הוא יפתר עם רכב אוטונומי.

אין לך על מה להתנצל, כל אחד נותן את האינפוט שלו מהידע המקצועי ונקודת המבט שלו. 

רק כדי לדייק (כי אני מסכים איתך בגדול לגבי כל מה שכתבת), בכל מה שאני כותב פה בשרשור הזה, אני מתייחס כאן אך ורק לפעולת הנהיגה ואיך היכולות הטובות יותר שלנו באות לידי ביטוי (והאם הן נחוצות בכלל) בנהיגה.

• אהבתי 3
  • מעניין 1

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

גם ML עדייין לא שם, אכן הדרך אבל הלמידה היא השלב השלישי אחרי איסוף וניתוח. השאלה היא - יישום החומר הנילמד 😉

זה שהילד למד מתמטיקה עדיין לא מאפשר לו ליישם את הידע באופן מיטבי 🤣

כמובן, בינתיים אחת המערכות הכי מפורסמות ל-ML של nVidia היו קטיפת תותים בדיוק ברמת הבשלות האופטימלית נניח.

לפני 44 דקות, TheAvatar כתב:

בנוסף, לבני אדם יש "ניסיון חיים" או במילים אחרות יכולת ללמוד כל הזמן משהו שאין לשום Ai. לדוגמא המחשב ברכב שלי יודע להחליף הילוכים, יודע לתקן סטייה מנתיב, יודע להגיב הרבה יותר מהר ממני לבלימת חירום. אבל המחשב לא יודע שהמדינה הזאת מלאה במטומטמים גמורים שנזכרים בשנייה ה-90 שהם צריכים לצאת ימינה וחותכים 3 נתיבים. אני בתור נהג עם 15 שנות וותק על הכביש כן יודע את זה. למדתי. אני מצפה לזה בכביש. אני מסוגל להגיב בהתאם. המחשב רק עוזר לי להגיב מהר יותר ובטוח יותר. 

בעולם של נהיגה אוטונומית המטומטם לא ינהג, ולכן לא יצטרך בשנייה ה-90 להבין שהוא צריך לצאת ימינה ולחתוך 3 נתיבים.

אני מדבר כמובן על עולם שבו יש אך ורק נהיגה אוטונומית או שנהיגה אוטונומית מופרדת תשתיתית מנהיגה אנושית כן?

אבל בעולם כזה, הרכב האוטונומי יודע מתי הוא צריך לצאת, ולכן מראש לא יחתוך ברגע האחרון נתיבים, וגם יידע לתקשר עם הרכבים שסביבו, ככה שהם יקבלו התראה אמיתית לפני או בזמן שקורה מה שקורה, במקום לחוש מה קרה, לעבד את זה, ולחשב תגובה מתאימה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...