Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע לערך 5K ק"מ בשנה, העבודה במרחק 3 ק"מ מהבית, על כן תיאורתית הרכב נוסע לעבודה וחזור כ1500 ק"מ בשנה, נוסיף עוד קצת נסיעות פה ושם, ויש עוד רכב עיקרי בבית של אשתי שבו אנחנו מבצעים את הנסיעות המשפחתיות הארוכות יותר, משמע הרכב שלי לא נוסע הרבה בכלל.

עם זאת, בערך כל רבעון אני נוסע להנות במסלול.

לכן, עולה המחשבה אולי להרכיב רביעיית סמי סליקס (R888R / AD08) על הרכב, הרי עם ק"מ כזה יחד עם ימי מסלול - כנראה שהם יחזיקו לשנתיים+-, לא?

מה החסרונות של צמיגים כאלה בנסיעה מנהלתית ביחס לצמיגים סטנדרטיים בעלי אופי ספורטיבי? (כרגע על הרכב אסימטריק 3).

עברתי לסקייטבורד

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי כמה וכמה חברים שנוסעים את הנסועה הזו על הצמיגים האלו (בעיקר r888r)

מבחינת קילומטראז׳ הם יחזיקו את זה כנראה (כמובן שזה תלוי גם בכמה זמן מסלול תעשה).

החסרונות הם:

1. הם הרבה יותר קשיחים מצמיגים רגילים - אתה תרגיש כל פיפס בכביש.

2. הם רועשים - רעש גילגול משמעותי מאוד בנסיעה.

3. אם אתה נוסע על חצץ / אבנים / עפר - הכל נדבק לצמיג ואח״כ עף על הרכב. מאוד לא כיף.

4. זה כמעט לא רלוונטי לארץ - אבל אל תיסע איתם כשקר מאוד / קפוא. גם מבחינת אחיזה - עד שהם יתחממו הם לא יהיו טובים וגם הגומי עצמו מאבד חלק מהתכונות שלו בקור - אח״כ הם לא יחזרו למה שהם היו.

שווה לקרא גם קצת על heat cycles ולהבין שהצמיגים יכולים ״להיגמר״ גם כשיש עליהם עוד הרבה בשר.

לכביש ? הם over לגמרי. יוצא דופן אחד היה חבר עם GTR עם 1300 כ״ס בגלגלים שצמיגים אחרים פשוט לא עשו את העבודה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ביום יום זה בעיקר רק חסרונות, אבל אם כבר אז AD08 עדיף משמעותית, לטעמי דגם 888 על כל סוגיו הוא סתם צמיג מסלול בינוני. יש עוד המון מה לשדרג בין סמי-סליק לבין מה שיש לך כיום, שהוא ממש לא צמיג עמיד למסלול. מה קוטר החישוקים שלך? חשבת על פשוט לקנות סט חישוקים עם צמיגים למסלול? ודרך אגב, יש גם ייבוא של צמיגי המסלול של nankang בארץ.

פורסם

205/50/17

מדובר במאזדה 3 ספיריט דור ראשון, לא איזה רכב ספורט חצוף, אם כי אני מרוצה מאוד מההתנהגות בדגש על במסלול.

אני לא מחפש להשקיע סכומים גבוהים, התכנון הוא להחליף רביעיה בחצי שנה הקרובה ולכן האופציה של סמי סליקס שיחזיקו שנתיים+- ויתנו ערך מוסף במסלול קורצת לי במיוחד, בדגש בגלל הנסועה הנמוכה.

דווקא על nankang שמעתי ביקורות שליליות

עברתי לסקייטבורד

פורסם

בהחלט ליום יום AD08 או צמיג 200TW יהיה עדיף. התניידתי 3 שנים (גם עם ילדים) עם צמיג דומה (Starspec Z2) והיה אחלה. (צמיגי חורף כשקר)

אני לא אוהב להחליף צמיגים כל היום - בנסועה נמוכה הייתי בוחר בזה שוב (ואני עומד לבחור בזה שוב חודש הבא כנראה)

עכשיו שאני רואה גם באיזה רכב מדובר - זה יהיה המקסימום שהייתי שם על הרכב.

יש הבדל גדול בין הAD08 לבין הR888R . והחיסרונות משמעותית יותר נמוכים בצמיג 200TW לכביש מאשר לצמיג מסלול (אבל כולם קיימים בדיוק איך שכתבתי אותם)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

האמת שנוחות בכביש לא איכפת לי בכלל להקריב, בשביל הכמות שאני נוסע מצידי שהרכב ירגיש ברזל יצוק, מנגד התחושת כמה שיותר קארט במסלול - יותר טוב.

בהמשך גם אבצע החלפה של המתלים לצמצום של זוויות הגלגול.

על איזה צמיג כדאי להתמקד? במה הad08 משמעותית עדיפים?

עברתי לסקייטבורד

פורסם

תוכל לנסוע איתו בגשם

לא תצטרך לחשוש מheat cycles כנראה

יחזיק יותר זמן (מבחינת התנהגות הגומי)

לא תצטרך לחמם אןתם כדי להשיג את הרוב המוחלט של האחיזה שיש להם.

בגדול עם צמיג 200tw כזה אתה דיי מקבל את השילוב (לדעתי) המושלם.

אם כבר הוא עלול כבר ככה להיות יותר מדי למתלים שלך ברכב גם ככה. (וזה לא כיף כשאתה מגלה את זה... תיהיה יצירתי ותחשוב מה קורה כשיש יותר מדי אחיזה ופחות מדי יכולת של המתלים להתמודד איתה...)

לא הבנתי את ההערה על ״צמצום זויות מתלה״

בהרבה פעמים אתה דווקא מגדיל את חלקם בשביל התנהגות מסוימת (לדוגמא קאמבר כדי לשפר אחיזה בסיבובים)

צריך לעשות שיעורי בית פר הדגם ומה אתה מנסה להשיג.

Then dying is forgetting

פורסם

בתכנון להחליף קפיצים ובולמים לכאלו שמתאימים למאזדה ספיד מאותם שנים (יבוא דרך אתרי חלפים בינל), בעיקר כדי לצמצם זוויות גלגול ולקבל מרכב מרוסן יותר בתאוצה/בלימה, יחד עם גומי טוב, אני מניח שיהיה כיף :)

עברתי לסקייטבורד

פורסם

אני משתמש בצמיגי ad08r כבר מעל שנתיים בשימוש יום יומי בערך כמו שלך , לדעתי הם בין הצמיגים הכי טובים שיש אם לוקחים בחשבון שגם בבחירה של צמיג אתה מתבקש לבחור את האוסף של הפשרות שהכי מתאים לך , הad08r נותנים  אחיזה הרבה הרבה יותר טובה מכל צמיג אחר שהיה לי לפני , אפילו בחורף כשקר או רטוב חוץ ממצבים של נהיגה מעל שלולית של מים עומדים במהירות גבוה שם זה כבר מתחיל להיות ממש מסוכן אבל לא יותר מכל צמיג אחר עם יותר גומי ופחות חריצים , הצמיגים האלה יותר רועשים בצורה משמעותית וחשוב להבין שעם האחיזה המשופרת אתה מקריב גם  זמני האצה וגם שורף יותר דלק אבל האוטו פשוט נצמד אל הכביש ונותן לך תחושת ביטחון מאוד גבוה והאוטו מתנהג בצורה מאוד צפויה ולא מאבד אחיזה בצורה פתאומית אבל מצד שני גם לסוג הרכב והשיפורים שעושים לו יש גורם מאוד משמעותי בסיפור 

אם אתה כמוני וכל מה שחשוב לך ברכב הזה  זה להנות מהאחיזה של האוטו בפניות ובסיבובים , יציבות וביטחון גם במצבי קיצון של שינויי כיוון והעברות משקל וכל מה שקשור להתנהגות רכב אלה צמיגים מצויינים , הם נשחקים יותר מהר מצמיגים רגילים אבל לא כמו שאנשים אומרים עליהם לדעתי הם גם משפרים מאוד את רמת הבטיחות של האוטו גם אם לא היית לוקח אותו למסלול כי האחיזה שלהם הרבה יותר טובה מצמיג רגיל וגם הבלימה מצויינת בכל מהירות ככה שגם במצב קיצון של התחמקות או המנעות מתאונה או טעויות של נהגים אחרים בכביש הם יכולים להציל אותך מאסון או מנזק לרכב 

החסרונות הם המחיר של הצמיג , קצב השחיקה  , הרעש , צריכת הדלק , התנגדות גלגול שגורמת להאצה איטית יותר( אבל בלימה יותר טובה)  וצמיג עם צדדים יותר קשיחים שמקשיח את הנסיעה ( יכול להיות גם יתרון וגם חחסרון תלוי באופי הנהג ואם יש נוסעים נוספים ) לגבי מה שנאמר קודם על חצץ ואבנים זה גם נכון , הצמיג יחסית רך ודביק ומרים כל דבר שהוא עובר עליו וזורק את זה ישר על האוטו והפתרון לזה הוא התקנה של mud flaps כנפונים קטנים עדיף מפוליאורטן  מאחורי הצמיגים ראלי סטייל 

ולגבי התחממות של הצמיגים זה נכון שהם אוחזים פחות טוב כשהם קרים ויותר טוב כשהם חמים אבל הם מתחמים יחסית מהר תוך כמה קילומטרים , אלה לא צמיגי דראג שצריך לפרפר אותם ולהוציא עשן כדי שהם יעשו את העבודה שלהם 

אם זה כדאי לך או לא תחליט לבד , האוטו שלי היה רועש מאוד , קשיח מאוד ואכל המון דלק(1/7 ביום טוב)  עוד לפני שהתקנתי אותם ואלה דברים שאני התרגלתי אליהם ולמדתי להנות מהם עוד לפני חוץ מהעניין עם הדלק , זה עדיין מבאס .

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

אחי נוסע עם IS38 הנעה קדמית ועם צמיגי R888R. כבר שנה על הרכב. 

מאוד רועשים, כמו נסיעה ברכבת, כל מהמורה מורגשת בכביש, אבל באמת כל דבר.

מהרגע שהם מתחממים, אחיזה פנומנמלית. הרכב דיילי.

בנסיעה מנהלתית יש רעש שמתגבר עם המהירות, מי שיחפש נוחות - יפריע לו חד משמעית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני נוסע עם R888R ביום יום, קרה לי גם כמה פעמים שאנשים שמו לב לזה ושאלו למה אני נוסע עם צמיגים כאלו.

הם באמת רועשים יותר, גם בבלימה אני שומע אותם. לדעתי התאוצה מהמקום איטית יותר וצריכת הדלק באמת עלתה (לא בטוח אם בגלל הצמיגים או ג'אנטים 17 שהורכבו במקום ה- 16 שהיו)

יש חניות שהצמיגים האלו ממש מחליקים בהן, צריך לקחת את זה בחשבון כשנכנסים לחניון.

הרכב שלי קשיח ככה שאני לא יודע אם הצמיגים הוסיפו עוד או שאני כבר לא מרגיש את זה.

מבחינת היתרונות:

אחיזה תמידית בכביש יבש, כניסה לפניות במהירות שאני מפחד לנסות, בלימה מאוד חזקה (אבל יש לי גם קיט צלחות ורפידות של EBC).

אפשר לעבור נתיבים בחדות, ממש להשתגר והרכב תמיד דבוק לכביש.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 5 שעות, sjerby כתב:

בתכנון להחליף קפיצים ובולמים לכאלו שמתאימים למאזדה ספיד מאותם שנים (יבוא דרך אתרי חלפים בינל), בעיקר כדי לצמצם זוויות גלגול ולקבל מרכב מרוסן יותר בתאוצה/בלימה, יחד עם גומי טוב, אני מניח שיהיה כיף :)

כשהגומי משמעותית מעבר ל בולמים אתה גם יכול להתהפך עם האוטו.

לגבי הזוויות גלגול - הבנתי 🤦‍♂️... היה מאוחר אתמול כשקראתי

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 27.3.2021 בשעה 17:07, Liviur כתב:

כשהגומי משמעותית מעבר ל בולמים אתה גם יכול להתהפך עם האוטו.

לגבי הזוויות גלגול - הבנתי 🤦‍♂️... היה מאוחר אתמול כשקראתי

אתה יכול להסביר? אתה מדבר על בולמים רכים למשל שלא תומכים במרכב? אם מדובר בבולמים קשיחים שגורמים לרכב להיות כמעט flat או מינימום רכינה, הכול אמור להיות בסדר, לא?

פורסם

הכוונה היא שילוב של צמיגי מסלול עם tw נמוך מאוד והמון אחיזה ובולמים שמיועדים למשפחתית ובני 10 שנים. (וקפיצים , מוטות פיתול וכו)

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...