Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי חברים, המון זמן שלא כתבתי כאן... כרגע נשוי עם ארבעה ילדים. למזלי לא נטשתי לגמרי את התחביב בשביל הרוטינה של החיים, ועד ממש לאחרונה הייתי בעלים של הוט-האצ' (מיני קופר S) ואפילו ביקרתי איתה בימי מסלול. אין ספק שההתעסקות בתחביב (ברמת הזמן וברמת התקציב) הופכת להיות יותר מסובכת - אבל אני לא נכנע! :-) לא למדתי מקצוע והתקדמתי כדי לוותר על הדברים שאני אוהב ולהכנע לשגרת החיים.

ועכשיו לתוכנית האמנותית. אשתי רוצה בית עם גינה. אם פעם זה היה משהו שפחות עניין אותי, היום אני מבין שלהיות סגור עם ילדים בבית בלי גינה זה לא כיף, עד כדי כך שיש ימים שאני מסיים סחוט ועצבני - ובימים שאני צריך לעבוד בשטח ולא מהבית אני שמח כאילו מינימום יוצא לאיזה טיול ביוון :-).

אשתי ואחותה הציעו לי לקנות מגרש בשותפות ולבנות עליו ביחד. מדובר, אגב, למיטב הבנתי (אם כי לא חקרתי לעומק) במשהו חוקי כל עוד מדובר בבני משפחה בדרגה ראשונה (אם כי יכול להיות שאני טועה - למען האמת זה אפילו לא עבר אצלי את שלב ההשתעשעות ברעיון). הרישום ייעשה רק על אחד הזוגות, וגם המשכנתא תהיה רשומה על שמו, כאשר ייערך חוזה פרטי.

יתרונות:

מחישוב שעשינו, נוכל לגור בבית קרקע במחיר משמעותית זול ממחיר השוק. שטח עולה כמיליון וחצי באזור הזה.

חסרונות:

יהיה מסובך להיפרד מהחתונה הקטולית הזו. כמובן שאי אפשר למכור חצי דירה.

עלול להרוס את היחסים המצוינים(!) שיש לנו (כולל אותי) עם אחותי ובעלה. בניה היא תהליך סבוך עם פואנציאל למחלוקות.

אשמח לדעתכם!

עריכה אחרונה על ידי aa123
פורסם

הפוסט שלך קצת לא ברור. הכוונה היא לגור בבית הזה יחד עם אחותה של אשתך ומשפחתה (או אחותך ומשפחתה, כי בהתחלה דיברת על גיסתך, ולאחר מכן אחותך....), או לבנות יחד (כהשקעה) כאשר אתם אלא שתגורו בבית בפועל?

פורסם

כפי שכתב רוברט, ההצעה שלך לא ברורה. 

לבניה של דירה אחת משותפת יש כמה בעיות. אין בעיה חוקית לבנות יחד, גם עם עוד 100 זוגות. הבעיה תתחיל כאשר יהיו ויכוחים על הבניה, הוצאות שאינן צפויות מלכתחילה ונוספות בהמשך, התנהלות הדירה וכמובן מה יקרה כאשר תרצו למכור אותה.

לדעתי - אפשר ללכת על בניה של דו משפחתי יחד אתה, וגם אז צריך לסגור את כל האפשרויות בחוזה הראשוני. אבל להביא בחשבון שמדובר במתכון להרס היחסים. לא חייב, אבל עלול לקרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה גודל המגרש?
לדוג', בהרחבות במושבים גודל השטח הוא כ350 מ"ר.
מה תבנה בשטח כזה בצורה שלא תחיו אחד בתוך השני? כדי לבנות אחד לצד השני, זה אומר שתי קומות שכל אחת בערך 40-60 מטר ( בא נניח שתבנו 240 מ"ר). מה זה ישאיר לכם מהגינה?

האפשרויות היחידות שאני מכיר באיזור שלך (שפלה דרומית?) זה לקנות בהרחבה בקיבוץ ולהקלט כחבר וגם אז זה יגיע לכ2 פלוס מליון שקל או לרדת דרומה ולקנות במושב שלא תרצה לגור בו.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

התוכנית האמנותית דינה כישלון מהדהד.

המינימום הוא למצוא מגרש עליו אפשר לבנות דו משפחתי חוקי  שכל אחד בעל הבית על חציו ואין קשר בין שני החצאים אלא קיר משותף

תרצו שהגינה תהיה מאוחדת טוב, לא מסתדרים עושים גדר וגם טוב

רק בסופ"ש הייתה תוכנית טלויזיה על חמולות יהודיות הגרות ביחד 

לא ראיתי אבל עבורך שווה צפיה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מנסיון של משפחה.

רק כזה שניתן לחלק בעזרת פרצלציה בטאבו!

מחר מחרתיים תרצה לעבור, איך מוכרים את החלק שלך?

יותר מזה, ח"ו גיסך הסתבך בהוצאה לפועל, לא בא לך שיעקלו גם לך את הבית.

חלוקת שטח/דו משפחתי/ קומה למעלה וקומה למטה, זה כבר שיקול שלכם 

אני ממליץ על מינימום דו משפחתי עם קיר משותף בלבד. אבל מכיר גם בני משפחה שבנו אחד למעלה אחד למטה והם בסדר עם זה.

• אהבתי 1

.

פורסם (נערך)

ראשית, דיסקליימר:

אני קשיש נרגן ומיזנטרופ. המחשבה על לגור עם גיסתי מעבירה בי צמרמורת. למרות זאת.אני אשתדל להשאר ניטרלי ועובדתי, אבל אם תשתמע שיפוטיות מהתגובה שלי, אני מתנצל מראש.

לפני 4 שעות, aa123 כתב:

למיטב הבנתי (אם כי לא חקרתי לעומק) במשהו חוקי כל עוד מדובר בבני משפחה בדרגה ראשונה (אם כי יכול להיות שאני טועה - למען האמת זה אפילו לא עבר אצלי את שלב ההשתעשעות ברעיון). הרישום ייעשה רק על אחד הזוגות, וגם המשכנתא תהיה רשומה על שמו, כאשר ייערך חוזה פרטי.

לא. זה לא חוקי, (למעט מה שיפורט בפסקה הבאה). זו הגדלת צפיפות. בדיוק כמו לחלק דירה בתל אביב לכוכים של 15 מ"ר. 

תצטרכו לעשות זאת אחרי קבלת טופס גמר, וגם הסיכוי להתפס לאחר מכן, הוא גדול. מספיק שכן שלא יבוא לו טוב בעין שאתם מחנים ברחוב 4 מכוניות במקום 2, והוועדה תהיה חייבת לאכוף נגדכם.

בגלל שזו סטיה ניכרת שאינה ניתנת להכשרה בשום מקרה, (שוב - חוץ מבתנאים שבפסקה הבאה...) תקבלו צו הריסה, וגם סיכוי לרישום פלילי (בתלוי בוועדה, יש וועדות שממש מתעקשות על זה כדי להרתיע).

דווקא מבחינה רישומית, איני רואה בעיות. יש כל מיני פתרונות  (גם לרישום פרטי על שתי המשפחות וגם רישום ע"ש "שותפות נדל"ן" שתסגור גם את הפינה של מה קורה אם מישהו נכנס לחובות, וגם את עניין המשכנתא).

בנושא הרישומי בטח רו"ח שכאן יהיו הרבה  יותר יעילים ממני.

בדבריך על אפשרות חוקית לפיצול,  אתה כנראה מתכוון  לתיקון 117 לחת"ב, שקובע שניתן לפצל בתים צמודי קרקע. המגבלות הן:

1. התב"ע החלה על החלקה צריכה להיות מ2011 או מוקדם מזה.

2. הסכמת מהנדס הוועדה להעמסת תשתיות (הם כמעט אף פעם לא חותמים. שונאים את זה...)

3. פרסום ההקלה להתנגדויות (עמישראל חי. גם כל השכנים שלך יצטרכו להסכים לזה)

4. שטח מגרש ליח"ד לפחות 250 מ"ר (לפני הפיצול כמובן).

5. תצטרכו להוסיף מקומות חניה לפי התקן הדרוש בתב"ע  ליח"ד נוספת.

6. שטח אחת היחידות  יהיה גדול מ-120 מ"ר. השניה לפחות 45 מ"ר.

7. שמרתי לסוף :-)  - זו הוראת שעה שאמורה לפקוע בשנה הבאה (ניתנה לחמש שנים מ-2017).

בנוסף, ישנם ישובים שנפסלו מראש בתמ"א 35 לצורך הפיצול הנ"ל.

מצד שני- לא תחויובו בממ"ד נוסף, וכן תוכלו להסב שטחי שירות לשימוש כשטחים עיקריים (תמורת תשלום יפה לוועדה עבור ההשבחה הנוספת, כמובן)

אגב השבחה - קחו גם את זה בחשבון. יש תשלום היטל השבחה על עצם הפיצול, ומדובר על סכום ניכר. להערכתי 6 ספרתי.  (אבל יש לנו גם שמאי מקרקעין מעולים פה בפורום... אז קטונתי). 

אם הטיעון החוקי לא שכנע:

מבחינה פרקטית, אחוזי הבניה כנראה לא יספיקו לשתי יחידות דיור סבירות. (אתה מוזמן להעביר לי גו"ח בפרטי, ואחזיר לך סקירת זכויות מלאה למגרש).

גם אם תצטמצמו מאד. אני מניח שכל דירה תהיה גג 100 מ"ר. 

אם תהיו "יצירתיים" כדי להוסיף שטח אחרי ט' גמר (חללים פנימיים שיסגרו בהמשך וכו'), תגיעו למצב בו המגרש מנוצל "על המקסימום", כולל הקלות בקוי בניין, כך שאחרי הפחתתת מתקנים טכניים, חניה וכו' תישארו עם שתי  גינות שכל אחת מהן היא לא יותר ממרפסת בדירה עירונית...

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 3
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...