Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שנתיים וחודש עמדתי בצומת ברמזור אדום, ופגע מאחורי רכב ולאחר מכן הוא עף לעמוד של תמרור. הייתי צעיר אז ולא ידעתי מה לעשות, דיברתי עם הנהג שהביא לי את המספר טלפון שלו, והבטיח כי הביטוח שלו ישלם. צילמתי את המכה ברכב שלי, את הרכב שלו ונסענו לדרכנו.

לאחר מכן ניסיתי ליצור קשר עם הבן אדם כמה חודשים והוא נמנע מלענות לי, אני יודע את המספר טלפון שלו, את המספר רכב, את השם המלא שלו (בנוסף אני מאמין שאני יודע איפה הוא עובד כמתן שירות בעיר) והייתה איתי עדה באירוע ועוד עד נוסף.

לאחר מכן החלטתי לוותר על ההתעסקות ולהמשיך הלאה בחיים. לכאורה אין נזק ממשי לרכב אך כן יש מכה מאחורה שניתן לראות (הבג'אז לא נפגע, ואין נזקי גוף).

2 שאלות

א) אנחנו עכשיו מתכננים למכור את הרכב. האמת ניתן עדיין להיזכר במקרה ולבקש פיצויים על הכניסה מאחורה? האם עדיין ניתן ליצור קשר עם חברת הביטוח (הייתי מבוטח מקיף)

ב) האם במקרים כאלו בהם אני לא אשם בתאונה, עדיין נרשם לי אירוע תאונה בחברת הביטוח שישפיע בעתיד על המחיר של הפוליסות בשנים הבאות?

ג) האם היה עדיף שאתקשר למשטרה במקום ואעכב את הבן אדם, ואתפנה לטיפול רפואי?

* מוסיף תמונה של המכה שהרכב קיבל

תודה!

IMG_20181109_163613.jpg

פורסם (נערך)

אם עכשיו נזכרת רק להתחיל לטפל בנושא -> להערכתי, חבל על הזמן שלך.

תאונת נזק מצריכה הערכת שמאי לנזק. אם תבוא עם הערכת שמאי שנערכה שנתיים אחרי התאונה, קשה לי להאמין שיתייחסו אליך ברצינות (ישנו סיכוי גבוה שזה נזק מתאונה אחרת).

להבא תדע שטיפול בתוצאות של תאונה צריך להיעשות בהקדם האפשרי ולא לחכות שנתיים.

אם בזמן התאונה אתה מרגיש לא טוב - תערב משטרה ותתפנה לבי"ח.

אם אין שום בעיה - אין טעם סתם להזמין משטרה / להתפנות לבי"ח.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 5 דקות, guya72 כתב:

אם עכשיו נזכרת רק להתחיל לטפל בנושא -> להערכתי, חבל על הזמן שלך.

תאונת נזק מצריכה הערכת שמאי לנזק. אם תבוא עם הערכת שמאי שנערכה שנתיים אחרי התאונה, קשה לי להאמין שיתייחסו אליך ברצינות (ישנו סיכוי גבוה שזה נזק מתאונה אחרת).

להבא תדע שטיפול בתוצאות של תאונה צריך להיעשות בהקדם האפשרי ולא לחכות שנתיים.

אם בזמן התאונה אתה מרגיש לא טוב - תערב משטרה ותתפנה לבי"ח.

אם אין שום בעיה - אין טעם סתם להזמין משטרה / להתפנות לבי"ח.

האם איני זכאי להגעת שמאי מטעם חברת הביטוח בה אני מבוטח בחינם? בהנחה ואכן ניתן לראות בתמונה על הנזק שאני מצביע, ולראות שהוא עדיין קיים היום והצד הפוגע מסכים ששם אכן הייתה הפגיעה, לא אוכל לסגור כאן את הסיפור ולקבל פיצויים / תיקון על חשבון הביטוח צד ג' שלו או על חשבונו הפרטי?

פורסם

האם יש לך תיעוד הנזק כאשר היה טרי? האם דיווחת למבטח שלך על האירוע מיד אחרי התרחשותו (גם אם לא תבעת אותו)?

תאורטית את יכולה לתבוע את הנהג הפוגע עד 7 שנים מהאירוע. מעשית, כפי שכתב גיא, אחרי שנתיים הוא יוכל לטעון שהנזק נגרם באירוע יותר מאוחר.

לגבי שמאי - שירותיו עולים כסף (מדובר בד"כ בסד"ג של 500-1000 ש"ח, אבל זה תלוי בנזק). הביטוח ישלם את שכר טרחתו במסגרת תביעה - אבל תביאי בחשבון שאם את תובעת את הביטוח שלך ומדובר בפוליסה בתנאים שגרתיים תשלמי השתתפות עצמית, הפרמיה שלך תעלה למשך 3 שנים ואם במהלך 2-3 השנים הקרובות תהיה לך תביעה נוספת את עלולה להיותמסורבתביטוח בעתיד.

עצתי? קודם כל, לא לבכות על חלב שנשפך. מציע לך לגשת לפחח המקובל עליך ולקבל הערכת הנזק. אם מדובר בנזק קטן (כספית) ושטחי - תקני אותו על חשבונך או נסי למכור את הרכב כמות שהוא עם הפחתה מתאימה במחיר, שכן גם התעסקות עם תביעות עולה כסף, זמן ששווה כסף ועצבים. אם מדובר בנזק עמוק ויקר תעדי מהו ובואי לכאן לייעוץ נוסף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 52 דקות, sperial כתב:

האם יש לך תיעוד הנזק כאשר היה טרי? האם דיווחת למבטח שלך על האירוע מיד אחרי התרחשותו (גם אם לא תבעת אותו)?

תאורטית את יכולה לתבוע את הנהג הפוגע עד 7 שנים מהאירוע. מעשית, כפי שכתב גיא, אחרי שנתיים הוא יוכל לטעון שהנזק נגרם באירוע יותר מאוחר.

לגבי שמאי - שירותיו עולים כסף (מדובר בד"כ בסד"ג של 500-1000 ש"ח, אבל זה תלוי בנזק). הביטוח ישלם את שכר טרחתו במסגרת תביעה - אבל תביאי בחשבון שאם את תובעת את הביטוח שלך ומדובר בפוליסה בתנאים שגרתיים תשלמי השתתפות עצמית, הפרמיה שלך תעלה למשך 3 שנים ואם במהלך 2-3 השנים הקרובות תהיה לך תביעה נוספת את עלולה להיותמסורבתביטוח בעתיד.

עצתי? קודם כל, לא לבכות על חלב שנשפך. מציע לך לגשת לפחח המקובל עליך ולקבל הערכת הנזק. אם מדובר בנזק קטן (כספית) ושטחי - תקני אותו על חשבונך או נסי למכור את הרכב כמות שהוא עם הפחתה מתאימה במחיר, שכן גם התעסקות עם תביעות עולה כסף, זמן ששווה כסף ועצבים. אם מדובר בנזק עמוק ויקר תעדי מהו ובואי לכאן לייעוץ נוסף.

יש לי תיעוד טרי של הנזק, יש לי עדים והפוגע הודה בנזק והיה בעל רצון לתקן ולשלם מכספו.

דיווחתי לחברת הביטוח, אך בגלל תקופה עמוסה בחיים לא היה לי אפשרות לתאם עם שמאי ומכאן בעצם וויתרתי למשך זמן יחסית ארוך עד עכשיו על כל התהליך..

האם באמת זה מקרה בו אני תובע את הביטוח שלי? האם זה לא מקרה בו הביטוח שלי מספק לי את השירות עליו אני משלם ופונה לפני תביעה ברכב הפוגע? הרי התאונה לא באשמתי,

הפוליסה היא ביטוח מקיף של חברת איילון.

גם במקרים כאלה בו אין אשמה עליי (לכאורה) הפרמייה עולה ונרשמת פגיעה בהיסטוריה??

הנזק כנראה קטן אבל משגעת אותי המחשבה שלא עשיתי את המהלך הנכון באותו הזמן, ושאותו בן אדם הבטיח לתקן וכעת הוא לא עונה בווצאפ.

חשוב לציין שאני יודע בדיוק מי הבן אדם, ואיפה הוא עובד במתן שירות בעיר. (חנות קטנה)

• תוכן חדש...