Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

רציתי לשאול מה ההבדלים בין הרכבים האלו מבחינת חווית נסיעה. 

איזה רכב מספק יותר פאן והרגשה טובה יותר בנסיעה? תמיד רציתי רכב גדול כמו מאזדה 6, אבל אני חושש שמנוע 2.0 יגרום לו להיות איטי מדי. מאזדה 3 2.0 כנראה יותר טובה מהבחינה הזאת, אבל האוטו הזה נראה לי קצת משעמם. איך ההיגוי שלו? יציבות על הכביש? מהירות? 

תודה.

פורסם

על איזה שנות מודל אנחנו מדברים?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

2013/2014 

מנוע skyactive רמת גימור spirit מול luxury של 6. 

אני רואה שברשותך מאזדה כזאת, למרות שהיא חדשה . 

פורסם

אכן, ולפניה הייתה מאזדה 3 דור קודם (2016 טרום מתיחת פנים, רמת גימור ספורט).

6 עם מנוע 2 ליטר luxury קיבלתי כרכב חלופי בשנה שעברה מתישהו.

בשביל נתונים יבשים אני מסתכל על הדף הזה (לא בטוח שהוא נכון, אז כדאי לבדוק בעצמך)

אני רואה שב-2013-2014 ה-6 הייתה עם המנוע בהספק 155 כ"ס וה-3 הייתה עם המנוע 165 כ"ס.

ממה שראיתי ההבדלים בין ה-3 "ספורט" שהייתה לי ל-3 "ספיריט" המדוברת (חוץ מהתאריך עלייה לכביש זה שבספיריט היה גם:

כניסה ללא מפתח (יש לי היום, שימושי מאוד), סאנרופ (יש לי היום, שימושי כשחונים בחוץ והילדה אוהבת), תצוגת נתונים עילית (מיותר לחלוטין).

חוץ מההבדלים הברורים בגלל הבדלי הקטגוריות ביניהן שים לב לדברים האלו, אולי אחד מהם חשוב לך יותר מהאחרים:

לטובת ה-6, מקום מאחורה, פתחי איוורור מאחור.

לטובת ה-3, זריזה יותר, פנסי קסנון עם הפניה בסיבוב, סאנרוף, כניסה ללא מפתח, מערכת להחלפה בין אורות מעבר לאורות דרך (אור גבוה / נמוך) אוטומטית, התראה על סטייה מנתיב.

ממה נובע הפאן שלך בנהיגה?

בעיקרון ה-3 זריזה יותר (באופן מוחשי, עם המנוע הישן ב-6 זה אולי יותר מוחשי אפילו - פחות מומנט), מתנהגת יותר טוב בפניות, (זה לא 106 ראלי כן, אבל מתנהגת טוב יותר מרוב אם לא כל המשפחתיות באותן שנים).

יציבות על הכביש באופן בסיסי מצוינת, צמיגים גרועים הופכים את האחיזה והיציבות לגרועים.

מהירות? בוא נאמר שלא היו בעיות בקטגוריה הזו.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מאזדה 3 כזאת נורמלית (קילומטר ויד נמוכים) עולה לפחות 65,000 ש"ח. 

מאזדה 6 עולה כ 50,000 ש"ח. 

אני צריך לחשוב אם התוספות של מאזדה 3 שוות תוספת של כ 15,000 ש"ח. 

בנוסף אני פחות "מתלהב" ממאזדה 3 כי היא מאוד נפוצה ולא ייחודית, איפה שלא מסתכלים - רואים מאזדה 3. לעומת מאזדה 6 שהיא נדירה יותר. 

בנוסף ה-6 גדולה ויש לה יותר נוכחות על הכביש. ואני אוהב את זה. 

אני חושב שכדי להכריע בעניין אצטרך פשוט לעשות נסיעת מבחן. 

תודה רבה על המענה. 

פורסם (נערך)

ההשוואה לא כל כך במקום כי היא בין משפחתית (3) לבין משפחתית (6).

מאזדה 6 לא כזו נדירה והיו ממנה גם לא מעט חתיכות מליסינג לעומת ה 3.

ה 3 מאובזרת יותר בגרסת הספיריט והתחזוקה שלה מעט זולה יותר (חלפים/טסט /ביטוח).

יחד עם זאת את ה 3 משנת 2013,שבה היתה מתיחת פנים רצינית (דור 3 אאל"ט) קשה למצוא-יש כאלו ,active עם מנוע 2000 אבל,מאובזרות  עלוב לעומת הספיריט,שמשום מה אין כמעט מודעות של הדגם.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...