Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול לגבי צריכת הדלק. ברכב שלי (לנסר ספורטבק 1800 נפח מנוע )

הצריכה משתנה בין עירוני לבין בין ערוני

מחוץ לעיר אני מגיע לצריכה של 10.1 או 9.1 ליטר ל100 ק״מ

ושאני בעיר הצריכה משתנה כמו בתמונה CF5B6142-F8A2-460F-9C3C-AF3919289D93.jpg

רציתי לשאול משהו מוזר לפעמים הצריכה הייא בכביש בין ערוני הוא 10.3 או 9.2 או 8.2 איך אני יודע כמה ליטרים זה כי זה לא מובן כול כך אשמח לעזרה

פורסם

מה שנראה בתמונה (27.4 ליטר ל 100 ק"מ, שזה קצת פחות מ 1/4) זו אני מניח צריכה רגעית ולא ממוצעת. מספרים של 27 וצפונה אתה תראה בעיר בד"כ בתחילת התנועה כשהגיר נמצא בהילוכים הנמוכים. זו צריכה הגיונית לגמריי כי דרושה הרבה אנרגיה יחסית כדי להזיז את הרכב מעמידה לתחילת תנועה ולהאיץ בהילוכים האלה. זה משתפרבהילוכים היותר גבוהים ובשיוטים קצרים בעיר. מחוץ לעיר אתה רואה 8-10 כי הרכב בשיוט במהירות פחות או יותר גבוהה, הילוך יחסית גבוהה ודרושה הרבה פחות אנרגיה כדי לשמור את המהירות.

אם אתה רוצה לקבל מושג טוב יותר לגבי צריכת הדלק, עדיף שתבדוק צריכה ממוצעת (מניח שזה אמור להופיע לך אם תגלול אופציות מאותו מקום שאתה נמצא ורואה את הצריכה הרגעית).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
מה שנראה בתמונה (27.4 ליטר ל 100 ק"מ, שזה קצת פחות מ 1/4) זו אני מניח צריכה רגעית ולא ממוצעת. מספרים של 27 וצפונה אתה תראה בעיר בד"כ בתחילת התנועה כשהגיר נמצא בהילוכים הנמוכים. זו צריכה הגיונית לגמריי כי דרושה הרבה אנרגיה יחסית כדי להזיז את הרכב מעמידה לתחילת תנועה ולהאיץ בהילוכים האלה. זה משתפרבהילוכים היותר גבוהים ובשיוטים קצרים בעיר. מחוץ לעיר אתה רואה 8-10 כי הרכב בשיוט במהירות פחות או יותר גבוהה, הילוך יחסית גבוהה ודרושה הרבה פחות אנרגיה כדי לשמור את המהירות.

אם אתה רוצה לקבל מושג טוב יותר לגבי צריכת הדלק, עדיף שתבדוק צריכה ממוצעת (מניח שזה אמור להופיע לך אם תגלול אופציות מאותו מקום שאתה נמצא ורואה את הצריכה הרגעית).

תודה על העזרה אבל רציתי לדעת מזה 8.2 או 10.3 של הצריכה דלק כיאלו זה 10-8 רגיל המספרים כמו 2-3 אין בהם חשיבות

ולגבי הבדיקה של הצריכה ממוצעת אין לי בתפריט רשום לי מה שבתמונה

ושאלה עכשיו שהרכב בצריכה של 27.4 בעיר או 14.0 או כול מספר כזה שלא יורד מ10.1 זה אומר שהמנוע לא מתאמץ והצריכה של הדלק גבוה מאשר שהצריכה על 10.1

כי המנוע בעצם לא מתאמץ

ועם זה בסדר שמחוץ לעיר אני לא עובר תסל״ד 2 נוסע גג 110 מחוץ לעיר

פורסם

דבר ראשון, צריכת דלק שצירפת בתמונה נמדדה על מהירות 6 קמ"ש - ממש בתחילת הנסיעה ממצב עמידה. הכי הרבה דלק נדרש כדי להזיז רכב ממצב עמידה. אל תתייחס לצריכת דלק רגעית, לא מעמידה ולא בירידה.

תדפדף בתפריטים, לא הגיוני שאין צריכת דלק ממוצעת.

דבר שני, המדידה אצלך בליטרים ל 100 קילומטרים . זה אומר : ככל שהמספר נמוך יותר, ככה צריכת דלק יותר טובה. למשל, 8 ליטרים ל 100 קילומטרים זה 12.5 קילומטרים לליטר. גם את השיטה של הצגת צריכת דלק ( מליטרים ל 100 ק"מ לקילומטרים לליטר ) כנראה אפשר לשנות דרך התפריטים במחשב דרך.

צריכת דלק ממוצעת ( ק"מ לליטר ) מודדים בכמה תדלוקים - ממלאים מיכל עד הסוף, מאפסים מונה קילומטרים, נוסעים עד לתדלוק הבא ( גם מיכל מלא ) ואז עושים חישוב : את הקילומטרים שהרכב נסע בין התדלוקים מחלקים במספר ליטרים שנכנסו התדלוק השני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שימו לב שבתמונה זה צריכת דלק ממוצעת כתוב avg הכוונה average. הוא כנראה איפס את השעון מייד בתחילת הנסיעה לפני הצילום ואז זה הראה לו כמובן צריכה ממוצעת גבוהה.

כמו שהחברים אמרו, אתה צריך למדוד צריכה ממוצעת כמו שמראה לך בלוח המחוונים, רק אחרי כמה מאות קילומטרים בתוואי נסיעה שונים ואחרי כמה תדלוקים, רק אז תקבל תמונה יותר ברורה לצריכת דלק ממוצעת לאורך זמן. אז כנראה זה יהיה בסביבות 8-9 ליטר ל 100 קילומטר.

מדידה אחרי כמה עשרות קילומטרים לא נותנת תמונה אמיתית של הצריכה.

• תוכן חדש...