Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סובארו אימרפזה 2004 מנוע 1.6.

לפני כחצי שנה הוחלפה רצועת הטיימינג והרכב עבר מאז 3000 ק"מ בלבד. אתמול באמצע נסיעה נדלקו נורות המנוע והמצבר ובמקביל הגז לא הגיב. לאחר עצירה מלאה ודימום המנוע - הרכב לא התניע.

לקחנו את הרכב למוסך בו הוחלף הטיימינג ושם בעל המוסך טען שהסיבה למה שקרה הוא שהבורג של המותחן הידראולי נשבר. לטענתו אין צורך להחליפו בעת החלפת הטיימינג.

הוא לא לוקח אחריות מלאה על הנזק ומציע להחליף מנוע ב3500 שקל. מה דעתכם? האם הוא באמת לא אמור לקחת אחריות במקרה הזה?

פורסם

האם המותחן עצמו הוחלף לפני חצי שנה ביחד עם הרצועה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סיפור ידוע באימפרזה.. מה שקורה זה שמחזקים את הבורג הזה מידי הרבה כמו שאר בירגי הטיימינג לידו אבל הבעיה שהוא עשוי מאלומניום דק וחלול ועם המזל זה מתפרק בקרוב או ברחוק

בכל אופן בהצלחה

פורסם

מסתבר שלא. המוסכניק טוען שהוא לא ראה לנכון להחליף אותו כי הוא נראה לו טוב. הוא אפילו לא עירב אותנו בשיקול הדעת הזה. לאחר שיחה עם יועץ שירות בסובארו התברר לי שמותחן הידראולי הוא חלק מהסט ושיש להחליפו יחד עם הרצועה. בסופו של דבר שיקול הדעת הלקוי שלו גרם לבורג להישבר והרכב הלך.

פורסם
סיפור ידוע באימפרזה.. מה שקורה זה שמחזקים את הבורג הזה מידי הרבה כמו שאר בירגי הטיימינג לידו אבל הבעיה שהוא עשוי מאלומניום דק וחלול ועם המזל זה מתפרק בקרוב או ברחוק

בכל אופן בהצלחה

סיפור ידוע הכוונה שהבורג הזה נשבר באופן שכיח?

פורסם

ברור שהמותחן הוא חלק מקיט טיימינג, ומחליפים אותו אוטומטית בלי שיקול דעת ולא משנה איך הוא נראה.

גם משאבת מים מחליפים ברכבים בהם היא מסתובבת על אותה הרצועה .

האמת, אני לא בטוח שהייתי מחליף את המנוע באותו המוסך, גם לא בהנחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
סיפור ידוע הכוונה שהבורג הזה נשבר באופן שכיח?

התשובה היא כן, כמו שכתבתי

ומה שאמר לך המכונאי צודק בניגוד לכל החכמים פה שמאשימים את המוסך, המותחן הזה לא בא בסט הסטנדרטי של טיימינג ,ומחליפים אותו רק לפי הצורך (כלומר כל עוד המחזיר שמן שלו תקין והבולם לא עייף לא נוגעים בו) גם במוסך מורשה יבואן!

ובלי קשר תקרא מה שכתבתי, הכשל לא בגלל המותחן כמו שאתה יכול לראות בעצמך אלא בורג שמחזיק את המייסב נשבר בגלל חיזוק יתר

שוב בהצלחה

פורסם

אם המותחן לא מגיע כחלק מהסט והוא תקין בבדיקה אז לא מחליפים. אם חוזק ובגלל זה הכשל אני בספק אם תצליח להוכיח זאת. ממה שניראה בגלל הכשל קפצה הרצועה אבל עדיין לא בטוח שהיה מיפגש שסתום בוכנה. הייתי ממליץ להתחיל לבצע בדיקת לחץ הפוך לראות אם יש נזק לצילנדרים או לשסתומים וטם הלחץ יחזיק אז להלביש רצועה ומותחן חדש. על סמך מה הוא קבע שהלך מנוע?

פורסם
ברור שהמותחן הוא חלק מקיט טיימינג, ומחליפים אותו אוטומטית בלי שיקול דעת ולא משנה איך הוא נראה.

גם משאבת מים מחליפים ברכבים בהם היא מסתובבת על אותה הרצועה .

האמת, אני לא בטוח שהייתי מחליף את המנוע באותו המוסך, גם לא בהנחה.

כרגע אנחנו מתלבטים בין 2 אפשרויות. או שהוא יקח על עצמו את ההוצאה של החלפת המנוע, או שאנחנו נלך לבית משפט.

הוא הציע לנו גם לנסות לתקן את המנוע תמורת 1500 ש"ח(לא התעמקתי מה כולל התיקון כי זה לא בא בחשבון מבחינתנו).

פורסם
התשובה היא כן, כמו שכתבתי

ומה שאמר לך המכונאי צודק בניגוד לכל החכמים פה שמאשימים את המוסך, המותחן הזה לא בא בסט הסטנדרטי של טיימינג ,ומחליפים אותו רק לפי הצורך (כלומר כל עוד המחזיר שמן שלו תקין והבולם לא עייף לא נוגעים בו) גם במוסך מורשה יבואן!

ובלי קשר תקרא מה שכתבתי, הכשל לא בגלל המותחן כמו שאתה יכול לראות בעצמך אלא בורג שמחזיק את המייסב נשבר בגלל חיזוק יתר

שוב בהצלחה

אז דיברתי עם המוסך המרכזי של סובארו ויועץ שירות שלהם אמר לי בפירוט שמחליפים בכל החלפת רצועה גם את המותחן ההידראולי, פעולה אחרת יכולה לגרום לכשל במנגנון.

המוסכניק טוען שהוא לא חיזק את הבורג או פירק אותו, אלא ראה אותו במבט והוא החליט על פי זאת לא לבצע החלפה(הוא טוען שעדיין המותחן תקין ורק הבורג שבור)

אגב, בקיט שמצאתי שמוכרים, נמצא גם המותחן ההידראולי.

https://www.justmotor.co.il/pl_product~780~88~110.htm

פורסם
אם המותחן לא מגיע כחלק מהסט והוא תקין בבדיקה אז לא מחליפים. אם חוזק ובגלל זה הכשל אני בספק אם תצליח להוכיח זאת. ממה שניראה בגלל הכשל קפצה הרצועה אבל עדיין לא בטוח שהיה מיפגש שסתום בוכנה. הייתי ממליץ להתחיל לבצע בדיקת לחץ הפוך לראות אם יש נזק לצילנדרים או לשסתומים וטם הלחץ יחזיק אז להלביש רצועה ומותחן חדש. על סמך מה הוא קבע שהלך מנוע?

אז זהו שאתמול הוא התקשר אליי והציע לנסות לתקן את מה שקרה בעלות של 1500 ש"ח. לא כל-כך הבנתי מה הוא מתכוון לבצע, אני מניח שהוא רוצה לבצע חריטה על הראש מנוע.

פורסם

מהנסיון שלי - עשיתי את הטעות הזאת בדיוק עם הרכב שממנו הכינוי שלי הגיע - דייהו לאנוס.

הייתי ילד וגם אני וגם אבא שלי, ניסינו לחסוך והלכנו למוסך שהציע טיפולים זולים ברכב - אחרי שהלך קאמשאפט והסיפור כמעט נגמר בתביעה של בעל אותו מוסך בזמנו - הרכב הועבר למוסך מרכזי שתיקן את המנוע ובעצם עשה לו אובר-אול ( שזה בעצם over all)

המסקנה הסופית היתה אחר שפעמיים התפוצצו ברכב הזה מחזירי השמן - שאותו בעל מוסך השתמש בשמן צמיג מידי שלא הצליח לעבור דרך מעברי השמן והמנוע בעצם לא קיבל שימון מספק.

מאותו יום - אני לא מוכן לדברים הבאים:

1. לחזור למוסך שטיפל ברכב ונגרם נזק - לא מעוניין בפיצוי שלהם או בנסיונות שלהם לתיקון - לרוב זה רק נגמר בעוד נזק, בעוד בזבוז ימי עבודה וכסף.

2. ללכת למוסך לא ידוע שאין לי עליו המלצות כלשהן רק בגלל פרסום והבטחה לטיפול בזול בחלפים איכותיים - אין חיה כזאת.

3. לטפל בחלקים שנוגעים ישירות במנוע או בגיר - שלא במוסך מורשה\מרכזי - שם אני גם מקבל אחריות על החלפים והעבודה.

אתה יכול לתבוע אותו - אבל תבדוק לפני כן מה שכר הטירחה של עורך הדין, כמה ימי עבודה תאבד על כך - שווה את זה? לא חושב אם להיות כנה.

הייתי לוקח את הרכב למוסך מורשה אפילו מרכזי - משלם יקר אבל מוודא שמבצעים עבודה טובה עם חלפים מקוריים - בלבד! ומקבל על כך אחריות - היה ונגרם נזק לרכב לאחר טיפול במוסך מרכזי או מורשה - אז הייתי שוקל לתבוע.

או לפחות לפחות אצל מוסך שמתמחה במותג - ממליץ בחום על חזי שוחמי - מוסך חזי - הוא ידוע לשעבר כד"ר סובארו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
מהנסיון שלי - עשיתי את הטעות הזאת בדיוק עם הרכב שממנו הכינוי שלי הגיע - דייהו לאנוס.

הייתי ילד וגם אני וגם אבא שלי, ניסינו לחסוך והלכנו למוסך שהציע טיפולים זולים ברכב - אחרי שהלך קאמשאפט והסיפור כמעט נגמר בתביעה של בעל אותו מוסך בזמנו - הרכב הועבר למוסך מרכזי שתיקן את המנוע ובעצם עשה לו אובר-אול ( שזה בעצם over all)

המסקנה הסופית היתה אחר שפעמיים התפוצצו ברכב הזה מחזירי השמן - שאותו בעל מוסך השתמש בשמן צמיג מידי שלא הצליח לעבור דרך מעברי השמן והמנוע בעצם לא קיבל שימון מספק.

מאותו יום - אני לא מוכן לדברים הבאים:

1. לחזור למוסך שטיפל ברכב ונגרם נזק - לא מעוניין בפיצוי שלהם או בנסיונות שלהם לתיקון - לרוב זה רק נגמר בעוד נזק, בעוד בזבוז ימי עבודה וכסף.

2. ללכת למוסך לא ידוע שאין לי עליו המלצות כלשהן רק בגלל פרסום והבטחה לטיפול בזול בחלפים איכותיים - אין חיה כזאת.

3. לטפל בחלקים שנוגעים ישירות במנוע או בגיר - שלא במוסך מורשה\מרכזי - שם אני גם מקבל אחריות על החלפים והעבודה.

אתה יכול לתבוע אותו - אבל תבדוק לפני כן מה שכר הטירחה של עורך הדין, כמה ימי עבודה תאבד על כך - שווה את זה? לא חושב אם להיות כנה.

הייתי לוקח את הרכב למוסך מורשה אפילו מרכזי - משלם יקר אבל מוודא שמבצעים עבודה טובה עם חלפים מקוריים - בלבד! ומקבל על כך אחריות - היה ונגרם נזק לרכב לאחר טיפול במוסך מרכזי או מורשה - אז הייתי שוקל לתבוע.

או לפחות לפחות אצל מוסך שמתמחה במותג - ממליץ בחום על חזי שוחמי - מוסך חזי - הוא ידוע לשעבר כד"ר סובארו.

תודה רבה על התגובה.

מה שקרה זה שלאחר שהצהרנו שאנחנו הולכים לבית המשפט, בעל המוסך הסכים לתקן את הרכב ללא עלות. התוצאה הייתה פשוטה - המצבר הלך(סביר שילך, הוא בן 4 שנים בערך). מה שקרה זה שהרכב מקרטע ונדלקה לו נורת המנוע. בעל המוסך מתנער מאיתנו ומתייחס בזלזול. למדנו שיעור לחיים אין ספק, אבל כדאי לכם לשמור מרחק ממוסכי מדרכה של חאפרים. אגב, הרכב שווה אולי 5-7K כך שתיקון ככל הנראה לא יהיה כדאי.

• תוכן חדש...