Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דירוג אשראי אישי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנק הוא רק נקודה אחת מני רבות . כמו כן באתר הבנק אין דירוג אשראי אין פרטים על חשבונות אחרים על הללואות חסכונות שאולי יש לי בבנק אחר יכולות החזר שלי או אם שילמתי או לא שילמתי דוח חניה. הבנק הוא עסק שמעוניין בי כלקוח ולכן אם אני אגלה שהוא לא מגן על הפרטיות אני אעזוב אותו ומן הסתם יהיו נגדו סנקציות כאלו ואחרות . על האתר אין מי שיגן כולה אתר ממשלתי מספיק שפקיד ממורמר ימכור את המידע ואז מה? את מי יענישו או מה יכולו לעשות כנגד זה בעתיד . היה כבר את מאגר תז הזהות עם כל פרטים כולל כתובות טלפונים ותאריכי לידה. עוד מעט גם המאגר הביומטרי ינזל החוצה . וגם המאגר הזה ינזל זה רק עניין של זמן

פורסם

הדירוג אינו ממשלתי, אלא מבוצע על ידי חברות פרטיות, בפיקוח בנק ישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי מה שהוצג הבנק יקבל איזה ערך מספרי. לכל חברה סולמות ומקדמי שקלול שונים, כך שהבנק יכול לקבל דירוגים שונים בהתאם למקור שעליו יסתמך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
הבנק הוא רק נקודה אחת מני רבות . כמו כן באתר הבנק אין דירוג אשראי אין פרטים על חשבונות אחרים על הללואות חסכונות שאולי יש לי בבנק אחר יכולות החזר שלי או אם שילמתי או לא שילמתי דוח חניה. הבנק הוא עסק שמעוניין בי כלקוח ולכן אם אני אגלה שהוא לא מגן על הפרטיות אני אעזוב אותו ומן הסתם יהיו נגדו סנקציות כאלו ואחרות . על האתר אין מי שיגן כולה אתר ממשלתי מספיק שפקיד ממורמר ימכור את המידע ואז מה? את מי יענישו או מה יכולו לעשות כנגד זה בעתיד . היה כבר את מאגר תז הזהות עם כל פרטים כולל כתובות טלפונים ותאריכי לידה. עוד מעט גם המאגר הביומטרי ינזל החוצה . וגם המאגר הזה ינזל זה רק עניין של זמן

אם אתה ממש רוצה , אתה יכול להוציא את עצמך מהמאגר. מילוי טופס איטנרנטי ואתה נמחק מהמאגר.

אתה גם יכול להגביל את המידע שיועבר לגורמים שונים. כלומר האם להעביר מידע לבנקים / מוסדיים / חברות אשראי / חברות נוספות

או ממש לגורם מסוים.

בניגוד למאגר הביומטרי, ששם הנוכחות היא חובה.

בנוסף באתר הזה אין מידע על חסכונות שלך , אין מידע על הפנסיה / קופות גמל / אשראי.

אין מידע על נכסי נדל"ן אשר ברשותך.

דוחות חניה יכנסו לאתר רק לאחר שיגיעו להוצאה לפועל. לרוב יש מספר פניות לפני. דאג לטפל לפני.

גורם שנותן אשראי יכול לקבל 2 רמות של דוחות ,

דוח מצומם שבו נאמר רק אדום/ ירוק / כתום ואז רק מחויב להודיע לך שביקש את המידע

או דוח מפורט שאז נדרשת הסכמה מלאה שלך למתן המידע.

כאמור אתה יכול למנוע העברת מידע לגופים שונים , ולפתוח לגופים שאתה רוצה בלבד.

גם כאן המחוקק דאג לסנקציות נגד מי שימכור מידע, או יפיץ את המידע שלא ברשות. כמובן שאין ביטוח על הכל, אבל אתה יכול להחליט שאתה לא צורך אשראי ,

ולהמחק מהמאגר לתמיד.

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

יש עוד דבר: אתה יכול להוציא את עצמךף מהמאגר בשתי רמות:

1. אי איסוף מידע בכלל - החסרון הוא שאם בשלב מסויים תרצה שיאספו עליך מידע, נניח לקראת נטלת משכנתא, איסוף המידע יתחיל רק כאשר תחתום על ההסכמה, כך שיתכן שתגיע ללקיחת הלוואה עם דירוג המבוסס על תקופה קצרה ולא מספקת.

2. איסוף מידע אולם איסור על העברתו לצד שלישי - יחסום את האפשרות הראשונה שציין ירון, אבל מדובר בדבר הפיכך, וברגע שתזקק לדירוג תוכל לשחרר אותו לגופים הרלוונטיים בלי פגיעה בוותק.

פורסם

אולי מישהו יוכל לעזור, אני לא הצלחתי להבין.

האם אני יכול לבקש דו"ח על שוכר פוטנציאלי (בהסכמתו כמובן) מצומצם או מורחב?

כמה זה צפוי לעלות?

או שהדרך היחידה היא לבקש מהשוכר עצמו שיפיק דו"ח על עצמו וישלח?

פורסם

ברירת המחדל של המערכת היא העברת דו''ח לכל דורש ואני צריך לבקש שלא יעבירו,

או ההיפך? או שיש הבדל בין שני סוגי הדוחו''ת שהוזכרו לעיל?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

שימו לב, שגם אם ביקשתם להימחק מהמאגר, אבל המאגר מקבל נתונים שמראים שאתם לא עומדים בפירעון חובותיכם באופן מובהק (יש רשימה של מה זה אומר למי שמתעניין), איסוף המידע עליכם מתחדש במלוא המרץ.

עינו של האח הגדול תמיד פקוחה!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אולי מישהו יוכל לעזור, אני לא הצלחתי להבין.

האם אני יכול לבקש דו"ח על שוכר פוטנציאלי (בהסכמתו כמובן) מצומצם או מורחב?

כמה זה צפוי לעלות?

או שהדרך היחידה היא לבקש מהשוכר עצמו שיפיק דו"ח על עצמו וישלח?

ישנן לשכות שירות אשר מבצעות דירוג. כרגע מוסמכות שתיים אחת נוספת בתהליכים סופיים ואחת בשלבים ראשוניים, להבנתי.

את הבקשה יש להגיש ללשכה. וזה כבר תלוי במדיניות שלה.

בכל מקרה , הלשכה תודיע /תבקש אישור מהשוכר.

דוח מפורט מבנק ישראל, יכול כל אחד להוציא על עצמו בחינם פעם בשנה , וכל דוח נוסף באותה שנה עולה 31.

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
שימו לב, שגם אם ביקשתם להימחק מהמאגר, אבל המאגר מקבל נתונים שמראים שאתם לא עומדים בפירעון חובותיכם באופן מובהק (יש רשימה של מה זה אומר למי שמתעניין), איסוף המידע עליכם מתחדש במלוא המרץ.

עינו של האח הגדול תמיד פקוחה!

פו, עד כמה שהבנתי יש לך אפשרות לבחור בין המשך איסוף נתונים אבל חסימת מסירתם (ואז נוצרים היסטרויית ודירוג אשראי) לבין התנתקות מוחלטת (ואז לא נוצר כלל דירוג אשראי, וכדי לבנות אותו עליך להתחבר מחדש ולהמתין עד שיצטברו נתונים, כיוון שלא נאספים נתונים בתקופה בה אתה מתנתק לגמרי).

פורסם

השנקל שלי בתור מישהו שגר בשתי מדינות עם דירוגי אשראי.

זה מאוד מאוד מקל על קבלת אשראי כל עוד אתה מתנהל באחריות, גם אם אתה לא מוכר לבנק. זה גם משפר את יכולת המיקוח שלך מול נותן האשראי שכן אתה יכול ללכת למוסדות פיננסיים רבים, ולא רק לזה שמכיר אותך, מה שיוצר תחרות.

גם בארה"ב וגם בבריטניה הצלחתי לקבל משכנתא בריבית מצויינת תוך שלוש שנים בלבד מהגעתי למדינה, בלי שיעשו לי טובות. זה לא הולך ברגל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ישנן לשכות שירות אשר מבצעות דירוג. כרגע מוסמכות שתיים אחת נוספת בתהליכים סופיים ואחת בשלבים ראשוניים, להבנתי.

את הבקשה יש להגיש ללשכה. וזה כבר תלוי במדיניות שלה.

בכל מקרה , הלשכה תודיע /תבקש אישור מהשוכר.

דוח מפורט מבנק ישראל, יכול כל אחד להוציא על עצמו בחינם פעם בשנה , וכל דוח נוסף באותה שנה עולה 31.

Sent from ...

תודה רבה. בינתיים לא ראיתי מחירון אצל אף אחת מלשכות האשראי, אני מקווה שהמחירים יהיו סבירים יותר מאשר בדיקות האשראי בעבר.

אולי זה יקל קצת על החיים של משכירים ושוכרים טובים.

• תוכן חדש...