Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נבלה כזו תימכר למגרש קיקוני, קצת צבע או תיקונים קוסמטיים, משחק לא חוקי בק"מ ובניירת ויימצא הפראייר התמים שבטוח שקנה מציאה.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

את הרכבים הבאמת בעייתיים הם יעבירו לסוחרים חיצוניים.

אבל כן, עדיף שלא לקנות רכבי מליסינג, אני אומר את זה בתור מישהו שמחזיק רכב ליסינג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רוב חברות הליסינג הגדולות לא מתעסקות עם הרכבים ה"שבורים". רכבים עם ק"מ גבוה או תאונות חזקות נמכרות לסוחרים ומגרשים פרטיים.

אם ראית רכב ספציפי עם ק"מ גבוה בחברת ליסינג ואתה מעוניין לרכוש אותו ממנה, הם ימכרו לך את הרכב AS IS בלי האחריות שלהם.

מעטות החברות הגדולות שלא מוכרות את כל הרכבים עם הק"מ הגבוה לסוחרים.

אגב, למי שאמר שרכב קונים רק פרטי, אני לא ממש מסכים. לא חסרים אנשים פרטיים שמזניחים את הרכב שלהם בצורה כזאת שאפילו אנשים בליסינג לא מגיעים לזה. מה שמוכר פרטי לא יכול להציע לך זה אחריות לרכב, אם יומיים אחרי שקנית ממנו הלך לך מכלול חשוב - לך תחפש, המוכר כבר לא מכיר אותך. צריך לבחון כל רכב לגופו...

פורסם
רוב חברות הליסינג הגדולות לא מתעסקות עם הרכבים ה"שבורים". רכבים עם ק"מ גבוה או תאונות חזקות נמכרות לסוחרים ומגרשים פרטיים.

אם ראית רכב ספציפי עם ק"מ גבוה בחברת ליסינג ואתה מעוניין לרכוש אותו ממנה, הם ימכרו לך את הרכב AS IS בלי האחריות שלהם.

מעטות החברות הגדולות שלא מוכרות את כל הרכבים עם הק"מ הגבוה לסוחרים.

אגב, למי שאמר שרכב קונים רק פרטי, אני לא ממש מסכים. לא חסרים אנשים פרטיים שמזניחים את הרכב שלהם בצורה כזאת שאפילו אנשים בליסינג לא מגיעים לזה. מה שמוכר פרטי לא יכול להציע לך זה אחריות לרכב, אם יומיים אחרי שקנית ממנו הלך לך מכלול חשוב - לך תחפש, המוכר כבר לא מכיר אותך. צריך לבחון כל רכב לגופו...

אני רואה יותר אנשים עם רכב חברה שאומר "רכב ליסינג לא מעניין אותי" מאשר אנשים פרטים שאומרים "רכב פרטי לא מעניין אותי" מה לעשות זאת המציאות... תמיד יש יוצאי דופן ואנחנו יודעים שיוצאי דופן לא יגיעו אלי ואליך נכון?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

ק"מ גבוה מטריד אותך?

יש בשוק רכבים עם ק"מ גבוה שגם עברו תאונות שלדה. גם הם נמכרים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
כל עוד זה רכב של "נהג יחיד" מנכ"ל, רופא, מנהל בנק וכו... אנשים יקנו.

רכב לא קונים מליסינג.

רק פרטי!

תפסיקו לדבר שטויות במציאות של היום, המון קונים מליסינג וזה לא בהכרח רע.

לרוב תקבל מחיר זול יותר מבשוק הפרטי, נכון שצריך לברור שם עם פינצטה אבל אפשר למצוא מציאות.

אני מסתכל על הרכבי ליסינג בחברה שאני עובד כולם של כולמוביל אני יכול להסתכל על 4 מתוך ה15 ולהגיד שהייתי קונה אותם בראש שקט בגמר החוזה.

לגבי השאר יש כאלה שגם לא רעים כעסקה לצרכן פרטי וכמה שעברו תאונות ולא הייתי מאחל לאף אחד "ליפול" לעסקה כזאת.

אבל להגיד שרכב לא קונים מליסינג זה שטות גמורה, שהייתה נאמרת לפני עשור.

היום עם התנאים שנותנים, טרייד, מימון, אחריות יש להם כלים שלך ולי בשוק הפרטי פשוט אין !

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

פורסם
תפסיקו לדבר שטויות במציאות של היום, המון קונים מליסינג וזה לא בהכרח רע.

לרוב תקבל מחיר זול יותר מבשוק הפרטי, נכון שצריך לברור שם עם פינצטה אבל אפשר למצוא מציאות.

אני מסתכל על הרכבי ליסינג בחברה שאני עובד כולם של כולמוביל אני יכול להסתכל על 4 מתוך ה15 ולהגיד שהייתי קונה אותם בראש שקט בגמר החוזה.

לגבי השאר יש כאלה שגם לא רעים כעסקה לצרכן פרטי וכמה שעברו תאונות ולא הייתי מאחל לאף אחד "ליפול" לעסקה כזאת.

אבל להגיד שרכב לא קונים מליסינג זה שטות גמורה, שהייתה נאמרת לפני עשור.

היום עם התנאים שנותנים, טרייד, מימון, אחריות יש להם כלים שלך ולי בשוק הפרטי פשוט אין !

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

אתה הרי מבין ש4 מתוך 15 זה 26.7 אחוז כלומר בערך 75% מהרכבים השכרה שלך בעבודה הם פח?

וזה רק אצלך. אצלי בעבודה העניין שונה לחלוטין. אנשים מתייחסים לרכבי ליסינג שלהם כמו לפח אשפה.

הייטקיסטים שחורקים את הרכבים על המדרכות הגבוהות כי אין להם סבלנות לחפש חנייה בבוקר וחברים אחרים למשרד שמעבירים מקררים על גגות של פרייבטים.

וגם ה25% שלפי הטענה שלך נהדרים. חברות הליסינג יודעות לנצל את זה טוב מאוד ודורשים עליהם מחיר של רכב מיד פרטית.

פורסם
אני רואה יותר אנשים עם רכב חברה שאומר "רכב ליסינג לא מעניין אותי" מאשר אנשים פרטים שאומרים "רכב פרטי לא מעניין אותי" מה לעשות זאת המציאות... תמיד יש יוצאי דופן ואנחנו יודעים שיוצאי דופן לא יגיעו אלי ואליך נכון?

לנהג ליסינג יש סכום קבוע שהוא ישלם בחודש ויהי מה, לכן לא ממש אכפת לו מהרכב והמצב שלו, בניגוד לקונה פרטי, שצריך לדאוג לדברים כמו תיקונים וירידת ערך. מנגד, נתקלתי ברכב ליסינג שבדיוק סיים חוזה של 3 שנים, אבל בתור קונה פרטי הייתי קונה אותו בעיניים עצומות (קורולה 2015 שהייתה לי במשך כמה חודשים בתור רכב גישור), נסע והרגיש מבפנים כמו רכב חדש.

למרות שיש גם קונים פרטיים, שלא אכפת להם מהרכב, ונכנס למוסך רק אם הוא מפסיק לזוז. נתקלתי במזדה 3 כזאת, שעברה אינוס אצל בני משפחה שונים, כשכל אחד היה גם ממלא דלק על המיליליטר, כדי שיספיק לכמה שהוא, ורק הוא, צריך, ושחס וחלילה מישהו אחר לא ייסע על חשבונו. אחר כך התפלאו שהאוטו עושה רעש של נקבת רובוט סובייטי מיוחמת, ולא סוחב בשיט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לנהג ליסינג יש סכום קבוע שהוא ישלם בחודש ויהי מה, לכן לא ממש אכפת לו מהרכב והמצב שלו, בניגוד לקונה פרטי, שצריך לדאוג לדברים כמו תיקונים וירידת ערך. מנגד, נתקלתי ברכב ליסינג שבדיוק סיים חוזה של 3 שנים, אבל בתור קונה פרטי הייתי קונה אותו בעיניים עצומות (קורולה 2015 שהייתה לי במשך כמה חודשים בתור רכב גישור), נסע והרגיש מבפנים כמו רכב חדש.

למרות שיש גם קונים פרטיים, שלא אכפת להם מהרכב, ונכנס למוסך רק אם הוא מפסיק לזוז. נתקלתי במזדה 3 כזאת, שעברה אינוס אצל בני משפחה שונים, כשכל אחד היה גם ממלא דלק על המיליליטר, כדי שיספיק לכמה שהוא, ורק הוא, צריך, ושחס וחלילה מישהו אחר לא ייסע על חשבונו. אחר כך התפלאו שהאוטו עושה רעש של נקבת רובוט סובייטי מיוחמת, ולא סוחב בשיט.

אם נהג רכב ליסינג מהעבודה שובר את הטמבון, הוא לא משלם על התיקון?

פורסם

זה כבר מדיניות שמשתנה בין חברות, אם עובד עושה תאונה כלשהיא עם הרכב שלדוגמא שוברת את הפגוש הקדמי אז חברת הליסינג מתקנת את העסק ע"ח הביטוח שהיא מספקת ללקוח(לרוב היא עצמה, אבל זה מתנהל כמו ביטוח לכל דבר - יש היסטורייה ביטוחית לבעל הרכב ואם הוא יוציא אותה מחברת הליסינג זה ירשם כתביעה ביטוחית).

יש לחברה ששוכרת את הרכב בחלק מהמקרים השתתפות עצמית(ממש כמו השכרת רכב רגילה) ויש חברות שמכסות לעובד את ההשתתפות העצמית אם זה פעם ראשונה או אחת מהפעמים היחידות שזה קרה לעובד(ויש אלה שמעבירות את עלות ההשתתפות עצמית לעובד, כל חברה והגישה שלה).

אם נהרס חלק שנחשב מרכב תחתון(לדוגמא מנסיעה ב"שטח", התנהלות רשלנית לפי חוזה ההשכרה שאסור לפי התנאים של חברת הליסינג) - העובד יישא בכל עלויות התיקון מכיוון שזה לא מכוסה בביטוח של חברת הליסינג.

על כל התנאים האלו העובד חותם בזמן שהוא לוקח את רכב הליסינג, כל מה שצריך זה לקרוא.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

היו לי ולחברים שלי לא מעט מכוניות ליסינג במהלך השנים ואני יודע לומר שהתייחסתי למכוניות כמעט כמו למכונית פרטית שלי. כן, מפעם לפעם עתה המחשבה של "בעוד X חודשים אני בין כה מחזיר את הרכב" אבל בסה"כ זה היה הרכב לשימושי הפרטי (והמשפחתי) והשתדלתי לשמור עליו. כך גם רוב חבריי.

ובכל זאת, כשחיפשתי לקנות רכב העדפתי לא רכב ליסינג מכמה סיבות:

1) ראיתי גם נהגי ליסינג שהתעללו ברכב. מיעוט יחסי, אבל קשה לדעת מי נהג ברכב. נכון שיש גם פרטיים שמתעללים ברכב, אבל יש לקוות שפחות. זכור לי סיפור מפורסם על נהג ליסינג שנכנס עם רכב משפחתי (פורד פוקוס כמדומני) לדרך 4X4 קשה, נתקע באמצע הדרך, עזב את המכונית חוסמת את השביל והלך לטייל.

2) אני חושש לאיכות הטיפולים... כשהיו לוקחים ממני רכב לטיפול 15,000 ומחזירים אחרי שעה כולל נסיעה למוסך וחזרה, לא יכולתי שלא לפקפק באיכות הטיפול. כשהחליפו לי צמיגים או מגבים השתמשו כמובן בהכי זולים שאפשר. מן הסתם גם בחלקים שלא ראיתי עשו דבר דומה.

3) רכבי ליסינג הם לרוב עם קילומטרז' גבוה. לא תמיד, אבל בהחלט הרבה פעמים

4) רכבי ליסינג הרבה פעמים פחות מאובזרים מהגרסאות הפרטיות המקבילות

5) אני מניח שיותר קשה למכור רכב שעברו מליסינג כשיגיע הזמן וארצה למכור

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

150000 בשנה זה בערך פי שתיים וחצי ממה שאני עושה עם המונית שלי.... כוונתי היא שצריך ממש ל"התאמץ" כדי להגיע לקילומטרז' כזה...

• תוכן חדש...