Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

דודים של אשתי, בהגיעם לגיל 80, מעוניינים למכור הונדה סיוויק סדאן 2013 עם 11,000 ק"מ בלבד (!) ולרכוש רכב קטן וגבוה יותר.

הרכב שלהם במצב קוסמטי ומכני מצוין, ללא תאונות או תיקוני פחחות, כמעט ולא נסע ועל פניו ע"פ הנסועה השנתית שלהם הם כלל לא צריכים להחזיק רכב.

עם זאת, הם מעוניינים להחזיק רכב קטן בשל תחושת העצמאות.

הרכבים שכרגע על הפרק הם קיה סטוניק 1.4 וסוזוקי איגניס חדשות או קרוב לחדשות.

היכולת שלהם להתעסק עם קניה/ מכירה בשוק הפרטי מוגבלת.

אשמח לקבל טיפים כיצד הייתם ממליצים להם להתנהל על מנת:

1. להימנע מרמאויות

2. להקל עד כמה שניתן על התהליך

3. לצמצם למינימום את ההוצאה

תודה מראש

פורסם

בוא נתחיל בשלב הראשון: האם הם כבר ביקרו בסוכנויות הרכב ובחנו את הדגמים הרלוונטיים, לפחות ברמת הכניסה, הישיבה והיציאה מהם?

כיון שאין לחץ זמן דומה שקודם כל הם צריכים להחליט שהם אכן רוצים לבצע את המהלך, וזאת לאחר שוידאו שיש רכב ההולם את צרכיהם יותר מההונדה.

הליך של טרייד אין יפתור את בעיות מס' 1 ו-2, וכן יאפשר "החלפת מפתח במפתח" - כלומר המנעות ממצב בו אין לרשותם רכב. החסרון - קרוב לודאי שהמחיר שיקבלו תמורת ההונדה יהיה נמוך מזה שיקבלו בשוק הפרטי.

אופציה שניה - לנסות למכור את הרכב בתוך המשפחה או בחוגי המכרים. כאשר מכירים את הקונה ויש בו אמון, וגם לקונה יש אמון במוכר, כל התהליך יותר קל. וגם ההגעה לעמק השוה מבחינת המחיר תהיה יותר רגועה.

רק שאלה קטנה: האם הרכב זכה לטיפולים שנתיים, ויש תעוד שלהם?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טרייד אין יעלה כסף, גם אם הרכב ממש במצב חדש. אם אין מי שיעזור להם עם המכירה אז כמובן שזאת האפשרות הנוחה ביותר.

לטעמי הסטוניק לא מספיק גבוה כדי להקל על הכניסה והיציאה. אם סטוניק בשביל נסועה כזאת אני חושב שעדיף להסתפק בדגם ה-1.4 האטמוספרי. לזכותו של הסטוניק מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות בכל הדגמים.

סוזוקי איגינס קטנה משמעותית מהרכב שיש להם היום והיא נעדרת אבזור בטיחות למעט מובילאיי. הכניסה נוחה ותנוחת הישיבה דיי גבוהה.

מציע לבדוק את הונדה ג'אז קומפורט, אולי בטרייד אין בהונדה הם יצליחו לקבל מחיר טוב. רמת גימור קומפורט היא העדיפה משום שהיא כוללת יותר אבזר בטיחות. הרכב עצמו נוח, מרווח, תנוחת הישיבה גבוהה והכניסה קלה ונוחה מאוד.

פורסם

הרכב נשמע טוב מכדי להמכר בשוק החופשי.

למצוא קונה במשפחה או חוג המכירים.

אבל, כפי שכתבתי, קודם כל לקבל החלטה לגבי הרכב הנבחר. איני רוצה לחוות דעה לגבי הדגמים שצויינו, וכן לא ציינת תקציב לרכישת הרכב החדש.

לגבי סוזוקי, באופן כללי - כלקוח די נאמן של המותג הייתי ממתין עד שיופיעו דגמים עם אמצעי בטיחות מודרניים. אבל לא צריך להנעל מראש על דגם, מציע לך לקחת את הקונים הפוטנציאליים לסיבוב מתיש (או לחלק לפעמיים, אם הם יתעייפו) בסוכנויות הרכב באזור מגוריהם - הרי הסוכנויות בדרך כלל מרוכזות באזור אחד - ולתת להם להתרשם מהדגמים. אולי בסופו של דבר הם יחליטו לבחור בדגם שלא היה ברשימה הראשונה, ואולי יחליטו להשר בינתיים עם ההונדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בוא נתחיל בשלב הראשון: האם הם כבר ביקרו בסוכנויות הרכב ובחנו את הדגמים הרלוונטיים, לפחות ברמת הכניסה, הישיבה והיציאה מהם?

כיון שאין לחץ זמן דומה שקודם כל הם צריכים להחליט שהם אכן רוצים לבצע את המהלך, וזאת לאחר שוידאו שיש רכב ההולם את צרכיהם יותר מההונדה.

הליך של טרייד אין יפתור את בעיות מס' 1 ו-2, וכן יאפשר "החלפת מפתח במפתח" - כלומר המנעות ממצב בו אין לרשותם רכב. החסרון - קרוב לודאי שהמחיר שיקבלו תמורת ההונדה יהיה נמוך מזה שיקבלו בשוק הפרטי.

אופציה שניה - לנסות למכור את הרכב בתוך המשפחה או בחוגי המכרים. כאשר מכירים את הקונה ויש בו אמון, וגם לקונה יש אמון במוכר, כל התהליך יותר קל. וגם ההגעה לעמק השוה מבחינת המחיר תהיה יותר רגועה.

רק שאלה קטנה: האם הרכב זכה לטיפולים שנתיים, ויש תעוד שלהם?

הרכב מטופל בזמן, מהיכרותי עם הבעלים אני בטוח שגם במוסך מורשה יבואן, אוודא זאת מחר.

הם ביקרו בסוזוקי והרכב מתאים להם, בקרוב יבקרו בקיה ע"פ המלצתי לבחון את הסטוניק (אני מאמין שנהג בגיל 80 עדיף שיסע עם כמה שיותר מערכות בטיחות מתקדמות).

פורסם
טרייד אין יעלה כסף, גם אם הרכב ממש במצב חדש. אם אין מי שיעזור להם עם המכירה אז כמובן שזאת האפשרות הנוחה ביותר.

לטעמי הסטוניק לא מספיק גבוה כדי להקל על הכניסה והיציאה. אם סטוניק בשביל נסועה כזאת אני חושב שעדיף להסתפק בדגם ה-1.4 האטמוספרי. לזכותו של הסטוניק מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות בכל הדגמים.

סוזוקי איגינס קטנה משמעותית מהרכב שיש להם היום והיא נעדרת אבזור בטיחות למעט מובילאיי. הכניסה נוחה ותנוחת הישיבה דיי גבוהה.

מציע לבדוק את הונדה ג'אז קומפורט, אולי בטרייד אין בהונדה הם יצליחו לקבל מחיר טוב. רמת גימור קומפורט היא העדיפה משום שהיא כוללת יותר אבזר בטיחות. הרכב עצמו נוח, מרווח, תנוחת הישיבה גבוהה והכניסה קלה ונוחה מאוד.

אמליץ להם לגשת להונדה לבחון את הג'אז בתקווה והטרייד אין שלהם יתן מחיר הוגן.

פורסם
מה המחיר המבוקש עבור ההונדה שלהם?

מישהו אצלי בעבודה מחפש רכב והרכב עשוי לעניין אותו.

אני מעביר לך את הטלפון של המוכר בהודעה פרטית, אתה יותר ממוזמן ליצור איתו קשר על מנת לקבל את כל הפרטים.

פורסם
הרכב מטופל בזמן, מהיכרותי עם הבעלים אני בטוח שגם במוסך מורשה יבואן, אוודא זאת מחר.

הם ביקרו בסוזוקי והרכב מתאים להם, בקרוב יבקרו בקיה ע"פ המלצתי לבחון את הסטוניק (אני מאמין שנהג בגיל 80 עדיף שיסע עם כמה שיותר מערכות בטיחות מתקדמות).

כפי שהנחתי, הרכב מטופל כל שנה כמו שעון במוסך יבואן של הונדה, קיימת היסטוריה מלאה.

טיפול אחרון בוצע באוגוסט.

פורסם

תשמע. הסתכלתי ביד 2.

הם מבקשים על הרכב 74.

צריך פה ייעוץ איך לא ליפול בפח של הקשישים ולא להפך :-P

וברצינות - הרכב הזה קשה לי להאמין שיימכר ב-74. אבל ללא ספק יימכר מהר מעל המחירון ולכן טרייד זאת טעות.

פורסם (נערך)
תשמע. הסתכלתי ביד 2.

הם מבקשים על הרכב 74.

צריך פה ייעוץ איך לא ליפול בפח של הקשישים ולא להפך :-P

וברצינות - הרכב הזה קשה לי להאמין שיימכר ב-74. אבל ללא ספק יימכר מהר מעל המחירון ולכן טרייד זאת טעות.

מסתבר שהייתה טעות, הוא חשב שהרכב הוא סדאן 4 דלתות (שמחירו 75000) ומסתבר שהוא האצ'בק 5 דלתות (מחירון 71500), הוא פשוט לא מכיר את המושגים :)

ביקשתי ממנו לעדכן את המודעה בהתאם.

הופתעתי לגלות שמחיר ההאצ'בק נמוך ממחיר הסדאן.

יש כבר התעניינות לגבי הרכב ואני מאמין שימכר בקרוב סביב המחירון.

לאחר מכן הוא יהיה חופשי להסתובב בין הסוכניות ולבחור את הרכב שמתאים לו.

תודה רבה לכל המייעצים :)

עריכה אחרונה על ידי itziks
  • תוכן חדש...