Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלב אומר פיאט בראבו, המוח וההגיון הבריא- מאזדה 3.

היי חבר'ה, אני רוצה לקנות את הרכב הראשון שלי!

אני חייל, גובניק. בבוקר בבסיס ובערב בעבודה.

בחודש יוצא לי בערך 4,300 כולל הצבא.

חסכתי כ-30,000 ואני רוצה לקנות רכב ב15,000 ש"ח.

התאהבתי במראה של הפיאט בראבו! :shock: אולי הרכב היפה שראיתי וחווית נסיעה מדליקה ושונה. אנשים אומרים לי להתרחק ויש אנשים שאומרים לי שזה ה-רכב בשבילי.

חשוב לי- נסיעה נוחה וחזקה יחסית( גר באזור הררי) מזגן טוב, אמינות ונוחות באופן כללי, שיהיה לי כיף לנהוג ברכב. פחות אכפת מחסכוניות כי אני נוסע כ-15,000 בשנה.

אך אני פוחד מעט מהבראבו, שיום אחד ילך לי המנוע של המזגן, שיפתח הדשבורד, שילך טורבו.

לכן נסיתי תיפניות האמינות שבתקציב שלי- מאזדה 3 הכי "מפנקת" ומאובזרת.

הלב אומר ללכת על הבראבו, שנתון גבוה, קילמוטרז נמוך, מפנקת מאוד עם מנוע טורבו ויפיפייה. המוח אומר לא להיכנס למיטה חולה ולקחת את המאזדה האמינה עם המונטין הגבוה, שגם עם קצת שיפורים יכולה להראות סבבה אבל לא תיתן לי מעבר מלהגיע מ-x ל-y.

אני לא מעוניין להעלות את התקציב.

אשמח לעצה טובה. תודה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יודע שאני הולך למשוך אש - אבל, בכל זאת - קבל המלצה משועל זקן: לא זו ולא זו!! (וגם לא שום מכונית אחרת).

יש לך הכנסה של 4300 ש"ח בחודש. אם תקנה רכב ההכנסה הפנויה תצטמצם במחצית.

סה"כ החסכונות שלך, וגם ההכנסה החודשית שלך, קטנים מאד. לא משהו שמספיק להחזיק את עצמך וגם רכב.

אתה זכאי לנסיעות חינם בתח"צ - נמל את ההטבה הזו. יש לך עתיד ארוך לפניך, ואם תביא בחשבון שכסף שנכנס לרכב לא חוזר תבין שרכישת רכב כעת תפגע מאד בעתידך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להחזיק רכב משומש תקין בתקציב המדובר שנוסע 15.000 בשנה עולה בערך 1300-1500 ש"ח בחודש. לא כולל הפרש בין מחיר קניה למחיר מכירה.

פורסם
אני יודע שאני הולך למשוך אש - אבל, בכל זאת - קבל המלצה משועל זקן: לא זו ולא זו!! (וגם לא שום מכונית אחרת).

סה"כ החסכונות שלך, וגם ההכנסה החודשית שלך, קטנים מאד. לא משהו שמספיק להחזיק את עצמך וגם רכב.

אתה זכאי לנסיעות חינם בתח"צ - נמל את ההטבה הזו. יש לך עתיד ארוך לפניך, ואם תביא בחשבון שכסף שנכנס לרכב לא חוזר תבין שרכישת רכב כעת תפגע מאד בעתידך.

בן אדם בא לקנות רכב. יש סיבה להתחיל לחנך אותו מה כדאי ומה לא? הוא לא צריך לשפוך את כל סיפור חייו בשביל להצדיק את זה שהוא רוצה לקנות רכב.

חוץ מהשורה הראשונה, שאר התגובה מיותרת.

פורסם
בן אדם בא לקנות רכב. יש סיבה להתחיל לחנך אותו מה כדאי ומה לא? הוא לא צריך לשפוך את כל סיפור חייו בשביל להצדיק את זה שהוא רוצה לקנות רכב.

חוץ מהשורה הראשונה, שאר התגובה מיותרת.

sperial העלה פה נקודה ששווה מחשבה נוספת, והתגובה שלו לא מתייחסת לגופה של שאלה, אלא טוענת שהנחה הבסיס שגויה, ולכן התגובה כולה בהחלט במקום. מאחר שמדובר בחייל אני מעריך שגם עלויות הביטוח תהיינה לא זולות. לכן כדאי לו לחשוב שוב על כל העניין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמובן שאי אפשר להבטיח שקט באף אחת מהרכבים שציינת, אבל אני חושב שהסיכון הוא פחות לגבי המאזדה בקטע של האמינות.

וזה סופר חשוב עבורך כדי שלא תוציא סכומים גדולים על תיקונים.

אז אם אתה מחפש המלצה מבין שניהם אז המאזדה בעדיפות ברורה.

פורסם

בעיקרון אני מסכים עם ספריאל, אבל אם אתה נחוש בדעתך אז רק מאזדה. לבראבו יש פוטנציאל תקלות בלתי נדלה. את חלקן ציינת בעצמך.

פורסם
sperial העלה פה נקודה ששווה מחשבה נוספת, והתגובה שלו לא מתייחסת לגופה של שאלה, אלא טוענת שהנחה הבסיס שגויה, ולכן התגובה כולה בהחלט במקום. מאחר שמדובר בחייל אני מעריך שגם עלויות הביטוח תהיינה לא זולות. לכן כדאי לו לחשוב שוב על כל העניין.

זה נכון, אבל מצד שני אני מניח שאין לו הוצאות של שכר דירה ומשק בית כמו לרובנו כאן.

ככה שאם הוא חוסך אפשר להתקיים ולהחזיק רכב

פורסם

חייל שעובד וגר עם ההורים יכול בהלחט להחזיק רכב. זה יבוא על חשבון החיסכון לעתיד? בהחלט כן.

זה יחנוק אותו בהוצאות - ממש ממש לא. כי אין שכר דירה, אין משכנתא, אין שום הוצאות.

לא מכיר את פיאט בראבו אבל מאזדה 3 היא יותר מכלי בשביל להגיע מ א' ל ב'. היא הייתה בין המשפחתיות הטובות לזמנה, מאבזרת יפה אפילו בגירסת אקטיב הבסיסית, התנהגות טובה, היגוי טוב, סוחבת לא רע יחסית ל 1600 אוט'. לא מרווחת ואפילו היית אומר צפופה. חפש את גירסת ה 5 דלתות שנראית הרבה יותר טוב מ 4 דלתות ויותר פרקטית ממנה.

פורסם

היי חבר'ה. ההחלטה נובעת אחרי המון מחשבה והבנה שרכב=הוצאה.

ההגעה שלי לבסיס היא סיוט, 3 אוטובוסים ואני מאוד רוצה להתפנק ברכב שיעשה את העבודה בשבילי

חישבתי מקילומטרים בכל יום שאסע, דלק, ביטוחים וכמובן טיפולים.

תגובה אחת עזרה לי פה בנתיים ואשמח לעוד תגובות מאנשים שהיו להם את הרכבים= מאזדה 3 או פיאט בראבו?

תודה רבה!

פורסם

מדובר בנקודה שאני מעלה כאן לפחות פעם בשבוע.

הרבה מאד אנשים - במיוחד צעירים - להוטים לרכוש רכב בשקלים הראשונים שהם מרויחים, בלא לחשוב על משמעות הרכישה.

אני רואה בפורום הזה מקום שבו לא עוסקים נטו ברכב, אלא משהו יותר גדול - מקום שבו ניתן ללמוד וללמד בתחומים רבים. וכיון שאני מסתכל על הנושא בפרספקטיבה של מי שראה דבר או שניים בחייו, ויודע היטב מה משמעות המשמעת הכלכלית, אני מעדיף לגרום לקוראים לעצור ולחשוב האם המהלך נכון.

בסופו של דבר אינינו מכירים את פות"ש ואת תנאי המחיה שלו, אולי הוא גר באיזה מושב נידח ולא יכול להגיע למקום העבודה ללא רכב. אבל לא זו התמונה המצטיירת מהודעת הפתיחה. מה שאני מבין מהודעת הפתיחה היא שמדובר באיזה רצון, לא בכורח. ואם האמצעים הדרושים אינם נמצאים בידי פות"ש עדיף שיעצור ויחשב מסלול מחדש.

לגבי המספר שזרקתי כאומדן הוצאות רכב (2000 ש"ח לחודש) - הוא מביא בחשבון ירידת ערך קטנה מאד, אבל, מצד שני, עלויות ביטוח ומוסך די גבוהות. אני חושב על השכן שלי, בעל מאזדה 3 מהדור הראשון, שכאשר הרכב היה אצלו 10 או 11 שנים (כלומר משהו מקביל למה שפות"ש רוצה לקנות, אולי אפילו יותר חדש) התחמם לו המנוע, והחלפתו עלתה 6000 ש"ח. מדובר באדם שקשור היטב לתחום הרכב, ואני מניח ש"עשו לו מחיר". אם לפות"ש תתרחש תקלה דומה יקח לו הרבה מאד זמן לתקן את הנזק לחשבון הבנק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ממליץ לך לרכוש בתור רכב ראשון רכב זול, שעליו תלמד לבצע טיפולים שוטפים וכיוצ"ב.

גם את הרכב הזה ככל הנראה תשרוט/תדפוק ככה שלא יהיה לך כאבי לב מיותרים.

אחרת, זה "יעלה" לך.

בהצלחה

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם
היי חבר'ה. ההחלטה נובעת אחרי המון מחשבה והבנה שרכב=הוצאה.

ההגעה שלי לבסיס היא סיוט, 3 אוטובוסים ואני מאוד רוצה להתפנק ברכב שיעשה את העבודה בשבילי

חישבתי מקילומטרים בכל יום שאסע, דלק, ביטוחים וכמובן טיפולים.

תגובה אחת עזרה לי פה בנתיים ואשמח לעוד תגובות מאנשים שהיו להם את הרכבים= מאזדה 3 או פיאט בראבו?

תודה רבה!

בתור בעלים של מאזדה (אמנם 2010) אני יכול להמליץ לך עליה בלב שלם.

הרכב מגלה אמינות טובה ויותר חשוב מזה הוא מהנה לנהיגה.

רק עצה קטנה אם בכל זאת אתה הולך על מאזדה. תתאמץ לחפש ספיריט. גם אם תוסיף טיפה זה עדיין שווה את זה.

פורסם

כמי שהחזיק במאזדה 1600 סמ"ק (ליסינג) מדגם 2010 - מאד לא ממליץ עליה. חלשה מאד, בקושי סוחבת בעליות של חיפה, ומאד לא נוחה.

• תוכן חדש...