Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב, ״הרבה״ זה בהשוואה לאנשים אחרים שגרים לבד ונמצאים רוב היום מחוץ לבית, עם פרופיל דומה או אפילו מוגבר בהשוואה אלי של הפעלת צרכני חשמל .

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל, מניח שמדובר ב-500 לחודשיים. מופיע בחשבון גרף צריכה שנה אחורה, מניח שמדובר במצב עקבי.

300 ש"ח לחודשיים לדירת יחיד (עם מקרר חסכוני בגודל מלא) די קרוב למינימום האפשרי. אפשר אולי להתקרב לשם אם החשוד הוא באמת המקרר. נניח להפחית את הצריכה שלו ל50%, מה שיחסוך עד 100 ש"ח בחודש.

אם אין תקלה בבית, אני לא רואה במה חשמלאי יכול להועיל.

פורסם

אז לפני שמזמינים חשמלאי,

לקנות מד צריכה, משהו כזה http://www.maor-h.co.il/pl_product~1893~26~92.htm

ולמדוד מה צריכת החשמל של המקרר לאורך שבוע ולחזור עם תוצאות (בלי המלצה עם המוצר הספציפי או החנות הספציפית)

ולפי התוצאות להחליט אם שווה להחליף את המקרר באחד יותר קטן ו/או חדש

פורסם

הסכומים שאתם זורקים נשמעים לי מוגזמים.

אנחנו משפחה של ארבע נפשות. יש לנו מזגן מיני מרכזי לא חסכוני בכלל לכל הדירה. כיריים אידוקציה. מייבשים את כל הכביסה במייבש. עם כל זה, בעונות המעבר חשבון החשמל הדו-חודשי מתקרב ל-300₪, ובשיא החורף הגיע ל-660₪. רק כדי לסבר את האוזן, החשבון הקודם שקיבלנו היה 271₪ (כן, לחודשיים!).

פורסם

אצלי החשוד העיקרי הוא תמיד דוד החשמל (או אלמנט החימום החשמלי בדוד שמש).

לפני 5 שנים עברתי דירה - מרב קומות לקוטג' טורי. מבחינת צרכני החשמל החלפתי מקרר ליותר גדול, עברתי מכיריים גז לכיריים השארתיים. אבל השינוי העיקרי היה בצרכנים הגדולים - במקום מיני מרכזי יש לי מזגן נפרד לכל חדר (שחלקם עובדים הרבה מאד שעות ביום), ודו שמש במקום דוד חשמל. חשבון החשמל בחורף נותר ללא שינוי, בקיץ הצטמצם בכ-25%.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנחנו משפחה של ארבע נפשות. יש לנו מזגן מיני מרכזי לא חסכוני בכלל לכל הדירה. כיריים אידוקציה. מייבשים את כל הכביסה במייבש. עם כל זה, בעונות המעבר חשבון החשמל הדו-חודשי מתקרב ל-300₪, ובשיא החורף הגיע ל-660₪. רק כדי לסבר את האוזן, החשבון הקודם שקיבלנו היה 271₪ (כן, לחודשיים!).

איך ??? אני משלם 500-800 על חודשיים ורוב היום הבית ריק, המזגן מכוון תמיד להסגר חצי שעה אחרי שהולכים לישון.

פורסם

לא יודע אם אתם מקבלים איזשהו סיוע של ביטוח לאומי או משהו, אבל אם חשבון החשמל שלכם רגיל לגמרי- מה שאתה מספר רחוק לחלוטין מהמציאות.

אין שום סיכוי שבמצב תקין לחלוטין - מה שאתה מתאר יביא את האדם הממוצע לחשבונות כמו שאתה מקבל. נראה לי שהמונה שלך מקולקל, אבל לטובתך.

תודה על כל העיצות.

בכל זאת, אשמח להמלצה על חשמלאי בת״א.

אני ממליץ על התקנה מונה דיגיטאלי בלוח החשמל הדירתי.

אצלנו מותקן בחדר המונים של חברת חשמל מונה דיגיטאלי מודרני ובהשוואה למונה בלוח החשמל הדירתי - אין זיופים כלל.

לדעתי האישית המונים הישנים (לא הדיגיטאליים) הם מונים בעלי כושר זיוף גדול לטובת חברת חשמל.

גם אצלנו בבית וגם בביתו של אחי - עברנו בשניים האחרונות לדירות חדשות כאשר הקודמות היו קטנות יותר, עם מזגניים עיליים וכיריים גז.

בדירות החדשות יש לנו מזגנים מיני מרכזיים, כיריים חשמליות, דירות גדולות כמעט פי-2 מהקודמות, ואצל שנינו חלה ירידה בצריכת החשמל - למרות המעבר למיזוג במיני מרכזי והגדלת נפח הדירה והשימוש בתאורה, מיזוג וכד'.

אין לי צל של ספק שהמונים הישנים עושים לצכרנים עוול ולכן אני ממליץ לבדוק ולהשוות את המונה הקיים מול מונה חדש דיגיטאלי שיותקן בלוח הדירתי בביתך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

מה העלות של מונה דיגטלי חדש שכזה ?

האם אני יכול לבקש/לדרוש מחברת חשמל החלפה לכזה ?

"החיים קשים. הם קשים יותר אם אתה טיפש"

פורסם
איציק

מה העלות של מונה דיגטלי חדש שכזה ?

האם אני יכול לבקש/לדרוש מחברת חשמל החלפה לכזה ?

המונים החדשים של חברת חשמל (מהשנים האחרונות) הם מונים עם תקשורת (מודם פנימי).

אינני יודע אם אפשר לדרוש כזה דבר.

רכשתי באיביי לפני שנתיים מונה תלת פאזי (זהה למה שמוכרים כאן בארץ). עלה דאז פחות מ 200 שח.

כשנכנסתי לדירה (חדשה מקבלן) התקנתי אותו. מאז עברנו כמעט 18,000 קוט"ש ומידי פעם שחדר המונים פתוח אני נכנס להציץ ומצלם את המונה שלי. עד כה הפער עומד על 4 קילוואט - בלבד, מה שלדעתי נובע מהעובדה שברגע שחיברו אותי לרשת ועד שנכנסתי להתקין אותו, דלקו כמה נורות בדירה (מסביב לשעון) ובחלק מהזמן השתמשו בכלי עבודה קטנים לתיקוני טרום מסירה.

ההשוואה שלי מתבססת על חשבונות קיץ+חורף כאשר הפערים בין הדירה הקודמת (3 ח' עם בידוד תרמי טוב בקומת ביניים, כ 60 מ"ר עם 3 מזגנים עיליים [2 כ"ס + 0.8 כ"ס + 0.8 כ"ס]) אל מול הדירה הנוכחית (יותר מכפול במטראז', 4 מזגנים [מיני מרכזי 4 כ"ס + 3 יחידות של 1 כ"ס כל אחת], כיריים חשמליים) הם פשוט בגדר הלא יאומן.

טרם הצלחנו לעבור (בדירה הנוכחית) את עלויות החשמל מהדירה הקודמת - הן בתקופות השיא והן בכלל - למרות שפרופיל השימוש בחשמל (מייבש כביסה, מזגנים וכד') לא השתנה - למעט גודל הדירה וגודל המזגנים שרק גדלו + נוספו עוד צרכנים שאוהבים חשמל כמו הכיריים והמיני מרכזי.

מבחינת מוצרים "קבועים" שאוהבים חשמל: המוצרים שעברו איתנו מהדירה הקודמת הם מקרר, מכונת כביסה ו TV אחת.

אצל אחי בדירה (בת כמה חודשים, מקבלן) יש 2 מזגנים מיני מרכזיים, אחד עובד כל היום על השטח הציבורי (מהבוקר עד הלילה) והשני עובד בלילה (עבור החדרי שינה) והוא עדיין לא מגיע לעלויות של הדירה הקודמת שלו (קטנה יותר - בה היה מזגן 2 כ"ס בסלון ועוד 2 או 3 מזגני 1 כ"ס בחדרים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני שאתה מתכנן להוציא סכום גדול על חשמלאי שלא יאתר לבד את הצרכן.

תעשה אתה את הפעולה שהוא הולך לעשות.

תקח חבר / שכן / ידידה.

תעמיד אותה מול השעון של חברת חשמל. כשהיא מחזיקה טלפון עם שיחת וידאו.

שתצלם לך את המונה. (המסתובב)

ואתה למעלה מתחיל להוריד חצאי אוטומט.

כאשר תגיע לחצי אוטומט שגורם לשעון לרוץ. תבדוק מה הוא.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ניתנו פה עצות נבונות - שיטת האלימנציה.

קח כמה שעות מזמנך ותגיע למסקנה באותה מידת דיוק כמו חשמלאי שיבצע בדיוק את אותן פעולות.

הנה, כבר חסכו לך 200 ש״ח.

בנוגע לצריכה - אצלנו (5 נפשות)

הצריכה היא 300 ש״ח בחודשי האביב/קיץ/סתיו,

ו-700 בחודשי החורף (3 חודשים). אין מזגן, יש פלואורוסנטים ואור שמש.

הצרכן העיקרי הוא המקרר (אמנם קטן, אבל בדירוג E)

ובמקום השני מצוי כנראה המגבר של מערכת האודיו. :-)

הצריכה המוגברת בחורף נובעת מחיזוק של 2-3 רדיאטורים ניידים.

למרבה האירוניה, המסך הוא פלזמה, שהוא צרכן די זללן של חשמל, אבל כנראה שהשימוש המועט לא משפיע.

לסיכום - מקרר + מזגן + אופי/תדירות הפעלת מכשירים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אצלי בבית לדוגמא.

יש מקרר יחסית חדש (כ 6-7 שנים.)

יש 3 אל פסקים (מחובר על אחד מהם. מדפסת משולבת שדולקת.)

יש פילטר מים לדגים. + גוף חימום בחורף + משאבת אוויר.

ויש 4 קטלני יתושים. (כ 120 וואט כולם ביחד. )

תמי 4. (ללא חימום. מדליקים כשצריך)

זה כל הצרכנים הקבועים.

בנוסף יש לך לפחות 10 שנאים מחוברים. (פלאפונים. שואב נטען. וכו) שגם הם צורכים (מינימלי. אבל מצטבר)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לא יודע איך אתה עושה את זה. אצלי תוסיף אפס (גם 4 נפשות עם מיזוג שעובד בחופש כמעט כל הזמן. בניה מודרנית בקומת ביניים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...