Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפיאסטה מתחת למכזה מנוע יש שכבת בידוד שמכסה את רוב שטח המכסה.

הפיאסטה לדעתי מבודדת טוב מאוד מרעשים ולא מכיר איתה שום בעיית רעש - צמיגי קונטיננטל קונטי 2 ולאחריהם גודייר efficient grip המעולים.

אז סביר שיש בעיה ספציפית ברכב שלך ויש כמה טיפים מצויינים לבדוק הנושא.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה רבה לכל מי שהגיב פה בשרשור.

אחרי שנהגתי כמה ימים נוספים ברכב, חששתי שבכל זאת יש תקלה, אז ניגשתי למרכז שירות שי לי, וגם שם נסעו על הרכב נסיעת מבחן - תודה רבה לעדי ומרכז שירות שי לי. גם לדעתם רמת הרעש תקינה, אז לפחות אני רגועה מהבחינה הזאת.

לגבי כרית הבידוד מתחת למכסה המנוע - היא נמצאת במקום (קצת מרופטת, אבל זה הגיוני לקילומטראז' של הרכב).

הרעש עדיין מאוד מפריע לי (אוזניים רגישות מדי, עכשיו זה ודאי :cry:), ונראה לי אחרי שנסעתי עוד ברכב שהמקור שלו הוא בעיקר אזור הגלגלים (במהירות זהה, יש אזורים בכביש שבהם הרעש מתחזק, כנראה בגלל אספלט שונה). אני מבינה שאופציות היחידות שלי הן להחליף צמיגים או להוסיף בידוד רעשים. מכיוון שאין לי דרך לדעת מראש אם צמיגים חדשים ואיכותיים באמת יפחיתו את הרעש במידה משמעותית או לא, והצמיגים הנוכחיים במצב טוב, בינתיים אני אדחה את החלפת הצמיגים. כשיהיה צורך להחליף - אני בהחלט אשדרג לצמיגים איכותיים מאחד הסוגים שהומלצו כאן בפורום. אני מתכוונת לברר לגבי בידוד רעשים, אבל הבנתי שכנראה זה לא יהיה משתלם יחסית לשווי הרכב.

אם אצליח להפחית מתי שהוא את רמת הרעש, אחזור לעדכן.

שוב תודה רבה לכל המשיבים פה בפורום (נ.ב. אני לומדת הרבה מקריאת השרשורים כאן).

פורסם
ממליץ לך לבודד את מכסה המנוע, ב300 שקלים אפשר לסגור את הסיפור הזה, הפחתת רעשים משמעותית של המנוע והכביש, מניסיון.

https://m.ebay.com/itm/DYNAMAT-11905-HOODLINER-32-X54-X3-4/253545231917?hash=item3b0879362d%3Ag%3Aq1sAAOSw499ax-w3&_nkw=dynamat+hoodliner&_from=R40&rt=nc&_trksid=m4084.l1313

מעניין.

איך מתבצעת ההתקנה? פשוט להתקין על הבידוד הקיים? איך מאבטחים אותו למקום?

פורסם

אפשר להוריד את הבידוד הקיים לגמרי כי כנראה הוא כבר לא יוכל לחזור אחרי שמתקינים את הבידוד הנ"ל מכיוון שהוא עבה מאוד.

צריך לנקות את השטח טוב, היריעה הזאת מגיעה עם דבק דו צדדי חזק מאוד.

כיסיתי בהתחלה כ50 אחוז מהשטח, ההבדל היה מורגש, אחרי כמה חודשים כיסיתי 90 אחוז מהשטח וההבדל הוא שמיים וארץ.

פורסם
אפשר להוריד את הבידוד הקיים לגמרי כי כנראה הוא כבר לא יוכל לחזור אחרי שמתקינים את הבידוד הנ"ל מכיוון שהוא עבה מאוד.

צריך לנקות את השטח טוב, היריעה הזאת מגיעה עם דבק דו צדדי חזק מאוד.

כיסיתי בהתחלה כ50 אחוז מהשטח, ההבדל היה מורגש, אחרי כמה חודשים כיסיתי 90 אחוז מהשטח וההבדל הוא שמיים וארץ.

וכשארצה למכור את הרכב ומכון הבדיקה יראה את זה, הוא לא עלול לעשות עניין עם זה?

פורסם

אז שיעשה, אין לו שום סיבה, לא רואה דסר כזה קורה. זה רק בידוד אקוסטי.

רק לשים לב לא להדביק על מדבקות/לוחית (אם קיימת) עם מספר שלדה ושאר פרטים.

פורסם

אני לא חושב שיש מדבקות בחלק הפנימי של מכסה המנוע, בטח לא מספר שלדה. אולי מספר החלק עצמו.

גם לי לא נראה שתוספת בידוד תהווה בעיה בבדיקה נורמלית.

פורסם

יצא לי לקרוא מעט על החומר בידוד למכסה מנוע שאדם פרסם והביקורות עליו מצוינות, מתוך סקרנות אני שוקל לנסות בעצמי.

פורסם

אדם - האם אתה השתמשת בחומר הבידוד הזה במקום בידוד שכבר היה בחלק הפנימי של מכסה המנוע, או שהוספת אותו לרכב שלא היה בו בידוד במכסה המנוע? אם כבר היה בידוד מקורי, האם הבידוד החדש פועל יותר טוב?

האם היו אזורים אסטרטגיים נוספים ברכב שבודדת? תודה

פורסם

לא היה לי בידוד במכסה מנוע, מאמין שאם היה אז הבידוד החדש יותר אפקטיבי. זאת חתיכת מסה של חומר עבה.

השקעתי גם בבידוד בבתי הגלגלים בכמה עשרות שקלים שגם מאוד תרם לשקט ועוד בידוד בדלתות ותא מטען.

אבל את השינוי המשמעותי ביותר הרגשתי אחרי בידוד מכסה מנוע ובתי גלגלים קד'.

אין לזה סוף והעניין ממכר.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון לטובת עוברי אורח שעשויים למצוא את השרשור הזה :-)

בסוף נובמבר החלפתי את כל ארבעת הצמיגים (שהיו סיניים, בני שנה-שנתיים ועם זאת יבשים) לצמיגים חדשים של falken ze914 ecorun. מידת הרעש ברכב פחתה מעט, אך לא בהרבה (ודווקא התנהגות הכביש של הרכב כן השתפרה לדעתי הודות לצמיגים החדשים). עם זאת, מסתבר שאני היחידה שהרעש מפריע לה (לאחרים שנסעו ברכב זה לא מפריע), וגם אני כבר די התרגלתי... תודה לכל העונים בפורום.

• תוכן חדש...