Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

S.O.S

באפריל שנת 2004 חבר שלי עבר תאונה אשר כתוצאתה נקטעו באופן חלקי 4 אצבעות בידו הימנית. (חוץ מהאגודל)

לאחר מספר חודשי שיקום,הוא המשיך לרכב על אפנוע וכעבור זמן קצר לא הריגש מוגבלות ואף לא הבדל באופן השליטה על הכלי. יש לו אחיזת הגה טובה ואין מוגבלות באופן הלחיצה על ידית הבלם. עפ"י חוק, לאחר תאונה שכתוצאתה הפך לנכה, היה חייב לעבור בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים וכך עשה.

במסגרת הבדיקה במכון בדק אותו רופא כללי (לא אורטופד) באופן שיטחי מאוד - נתן לו להחזיק את ידו בחוזקה ע"מ לבדוק הבדלי כח אחיזה בשני הידיים. כל הבדיקה נמשכה כדקה ובסיומה אמר לו הרופא שלדעתו אין שום בעיה ושבמקרה הכי גרוע יצטרך לעבור עוד בדיקה אצל אורטופד. כעבור כחודשיים מיום הבדיקה קיבל תשובה ממשרד הרישוי – לא נמצא כשיר להחזיק רישיון לאפנוע מסיבה אורטופדית. אבל הוא לא עבר בדיקה אורטופדית!

היום הוא היה במשרד הרשוי ולקחו לו את הרשיון.

בכוונתו לערר על החלטה זו מפני שהיא לא נעשתה תוך הפעלת שיקול דעת אלא באופן בירוקרטי מובהק, ללא התייחסות אישית למקרה שלו ואפילו ובלי שנבדק ע"י איש מקצוע מתאים. אני לא יודעת מה עוד ניתן לעשות.

חברה, מי שמע על מקרים דומים? מה עושים?

פורסם
אני חושב שגם כאן כדאי לחדד את המסר הנוסף המתחבא בהודעה:

לא משמנים או מנקים שרשרת כאשר המנוע עובד!

מצטער שזה מה שיש לי לומר בענין, מסתבר שאנשים פשוט לא לומדים.

בדיוק נכנסתי להודעה שלי כדי לרשום את המסר הזה!!!!!!

פורסם

תחשוב רגע .... ( קצת קשה אבל תנסה )

אתה היית רוצה להיות הולך רגל / נהג / נוסע במדינה שבכבישיה יש נהגי משאיות שלא יכולים להחזיק הגה ?

אני מניח שלא...

מה לגבי רוכבי אופנוע שלא בטוח שיכולים להשתמש במנופי השליטה באופנוע ?

ושוב אני לא בטוח שתרצה ....

אבל במסגרת האיזונים ( ראה תורת המשפט הישראלית ) צריך לבדוק אולי מדובר ביד שמאל והאיש יכול לרכב על קטנוע אוטומטי כשידית בלם אחת מוחלפת ברגלית (כדוגמת CH נדמה לי ... )

בכל מקרה עצתי לבחור שיגש לרופא פרטי (אורטופד ) ויבקש חוו"ד רפואית יגיש לוועדה באמצעות עו"ד שמתמחה בתחום

כקוריוז - כשהייתי באוסטרליה פגשתי בחור נחמד על כיסא גלגלים כתוצאה מתאונת אופנוע והוא לא היה מוכן לוותר אז הוא בנה והמציא מעין עגלה עם כבש (רמפה ) לכיסא כידון של אופנוע כמובן ומנוע של DR650

אני נוסע מהר מדי בשביל לאכול בריא :wink:

פורסם

ברור שאף אחד לא רוצה לחיות במקום שנהגי משאיות לא יכולים לאחוז בהגה..

אבל ההבדל בין משאיות לאופנועים, גדול מאוד..

במקרה של תאונה עם אופנוע בכלי רכב מסוג אחר, ברוב המקרים הללו, הרוכב אופנוע הוא היחיד שנפצע, במשאית זה בדיוק ההפך..

וכן, אולי זה יפחיד אנשים לדעת שהוא נוהג וחסר לו חלקים באצבעות, אך עם זה לא משפיע על כושר רכיבתו, והאנשים התמימים ברחוב גם ככה לא יידעו ולא ייראו שחסר לו כמה אצבעות (מה שאומר שהם לא יפחדו), אז הכל טוב ויפה.

בעליו החדש של HONDA CR 125!!

פורסם

במקרה של תאונה עם אופנוע בכלי רכב מסוג אחר, ברוב המקרים הללו, הרוכב אופנוע הוא היחיד שנפצע, במשאית זה בדיוק ההפך..

וכן, אולי זה יפחיד אנשים לדעת שהוא נוהג וחסר לו חלקים באצבעות, אך עם זה לא משפיע על כושר רכיבתו, והאנשים התמימים ברחוב גם ככה לא יידעו ולא ייראו שחסר לו כמה אצבעות (מה שאומר שהם לא יפחדו), אז הכל טוב ויפה.

פופליזם זול ומטופש משהו

אגב, ב-BIKE של החודש מסופר על רוכב

"אופנוע שלא מזיק לאף אחד מלבד לרוכב עצמו"

שהחליק עם האופנוע במפגש רוכבים ואופנועו הרג אימא ל-2

8 שנים בכלא

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

תגידו, קראתם בכלל את מה שהיא כתבה?

לאחר מספר חודשי שיקום,הוא המשיך לרכב על אפנוע וכעבור זמן קצר לא הריגש מוגבלות ואף לא הבדל באופן השליטה על הכלי.

הוא רכב כבר ולא הרגיש הבדל!

שלא לדבר על העובדה שהבדיקה היחידה שערכו לו (שהייתה טיפשית ושטחית) קבעה שהוא כשיר לרכב..

לKSUXA - תגידי לו שיערער וימשיך להטריד את כל הגופים הנוגעים בדבר עד שיקבל לפחות בדיקה מקצועית. אם הוא יכול לרכב, אין סיבה שלא.

פורסם

שאלון בפיזיקה בגרות 2005 :

זכריה רוכב על GSX1100R שמשקלו היבש עומד על : 221 ק"ג.

מתבצע ניסוי במהלכו זכריה לא מצליח להשתלט על האופנוע. כאשר האחרון נוסע בחצי מהמהירות המקסימלית. האופנוע מחליק ופוגע בגדליה שעומד במרחק של 2 מטרים ממקום ההחלקה.

נתונים נוספים: מהירות מקסימלית: כ290 קמ"ש.

גדליה: בשר ודם (לא רובקופ). כ75 ק"ג

חשב:

1. את כמות הפארש שנשארה מגדליה ואת מספר הקבבים שאפשר לעשות? אם משקל כל קבב עומד על

80 גרם.

2.את המתקף שמפעיל הג'יקסר על הראש שגדליה?

נו באמת רפי? יש צורך להמשיך?

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם
אני חושב שגם כאן כדאי לחדד את המסר הנוסף המתחבא בהודעה:

לא משמנים או מנקים שרשרת כאשר המנוע עובד!

מצטער שזה מה שיש לי לומר בענין, מסתבר שאנשים פשוט לא לומדים.

מתוך האתר של בני בייקר:

לשימון שרשרת של גלגלי שיניים יש להעמיד את האופנוע על ג'ק מרכזי, להתניע אותו לסגור את הג'ק צד לשים הילוך ראשון, לתת לגלגל להסתובב באוויר ולשמן במרחק של 10-15 ס"מ (חשוב לא להתקרב עם הידיים לשרשרת בשום צורה שהיא)

dirty old man

need love too

פורסם

אם את חושבת שזה באמת המקום להתייעץ לגבי נושא כזה רציני אז אין לי מה להגיד לך...

ראית אילו תשובות את מקבלת :)

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם
מתוך האתר של בני בייקר:
סבא שלי עליו השלום אמר לי פעם - .3R. , לעולם אל תקבל עצות בענייני אופנועים מבחורות , ועם כל הכבוד , בייקר נראה כמו דראג קוין.

המהירות מהשטן ואנחנו חברים טובים

©

למכירה MV-AUGUSTA F4S , שנת 2002 .

©

פורסם
תחשוב רגע .... ( קצת קשה אבל תנסה )

אתה היית רוצה להיות הולך רגל / נהג / נוסע במדינה שבכבישיה יש נהגי משאיות שלא יכולים להחזיק הגה ?

אני מניח שלא...

מה לגבי רוכבי אופנוע שלא בטוח שיכולים להשתמש במנופי השליטה באופנוע ?

ושוב אני לא בטוח שתרצה ....

מה הקשר להודעה שלי?

יש לך בעיה בהבנת הנקרא?

חבר שלי לא מרגיש מוגבלות, אורטופד לא בדק אותו .

פורסם
פופליזם זול ומטופש משהו

8 שנים בכלא

ועדין, מכוניות, ג'יפים ומשאיות מסכנות את הולכי הרגל הרבה יותר מכל אופנוע.

לכל כלל תוכל למצוא מקרה קיצון שיוצא מהכלל. אבל את התוצאות מודדים במספרים גדולים ולא באירועים שוליים.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
פופליזם זול ומטופש משהו

8 שנים בכלא

מה הקשר למקרה שלנו???

פורסם
תגידו, קראתם בכלל את מה שהיא כתבה?

הוא רכב כבר ולא הרגיש הבדל!

שלא לדבר על העובדה שהבדיקה היחידה שערכו לו (שהייתה טיפשית ושטחית) קבעה שהוא כשיר לרכב..

לKSUXA - תגידי לו שיערער וימשיך להטריד את כל הגופים הנוגעים בדבר עד שיקבל לפחות בדיקה מקצועית. אם הוא יכול לרכב, אין סיבה שלא.

באמת , אתה היחיד שקראת את ההודעה שלי, שאר האנשים לא קראו את הטקסט בכלל

• תוכן חדש...